Вече съм на ясла

• 46 219
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И аз се замислям над идеята да надпиша с маркер дрешките. Не съм нещо по шев и кройка да бродирам, на която свекърва и се удава да ги бродира сама  Wink.
Но като за начало нищо няма да правя, ако стават фалове тогава.

# 121
Дъщеря ми ходи две години на ясла, не сме имали проблем с дрехите. По големите деца си познават дрехите, когато став2ат от следобеден сън, а и учат всяко дете да си сгъва дрехите и да си ги слага на леглото, чорапите си слагат в пантофите. Резервните дрехи си стоят в шкафчето.
Не съм имала случай да я взема с чужди дрехи или нейните дрехи да са на друго дете.
Един път само Ина решила да си разменят блузите с нейна приятелка , но на следващия ден върнах блузата на детето, както и тя нейната.
Бях насписала само шапката за слънче, защото когато излизат ги слагат на куп на пейката в двора и после учителките не знаят коя на кого е, та те сами ни помолиха да надпишем шапките, но и не-надписани, децата си ги познаваха.
Последния месец пък имаха нова госпожа, тя ми каза че Ина знаела всички дрехи на кого са и ако се затруднявала кое на кого е, питала детето. Децата не са за подценяване. Wink
Така че като цяло мисля, че няма нужда от надписването.

# 122
При мен яслата се размина, дребния е с хрема и ще е след почивните дни..., днес говорих със сестрата, която ще е в неговата група....Уж ме успокоява, че ще е ок...ама майчино сърце....Няма как..

Дрехите категорично ще надпиша с маркер от вътрешната страна на подгъва на самите дрешки...Уж всичко си е в шакфчето, ама...Имаше майки дори бяха надписали и памперсите с инициалите на детето....

# 123
Имаше майки дори бяха надписали и памперсите с инициалите на детето....

За разлика от вчера, днес я взех ревяща...  Sad
Няма нищо да надписвам, освен шишето с вода (което и днес ми го върнаха пълно и малката го изгълта на един дъх след като си тръгнахме - ще им се карам Naughty).
А за памперсите не съм си и помислила, че няма да са общи. Още на втория ден си я прибирам с "чужд" памперс  Laughing Но съм приятно изненадана, че са я преобули само за 2 часа.  Sunglasses

# 124
  • София
И да е плакала, е плакала малко.Като отидох,една госпожа я беше гушнала и изглеждаше спокойна,като ме видя,тогава започна да се дърпа да е при мен.Иначе на фона на другите деца,не я чувах да плаче,нямаше следи от сълзи и хълцукане. Едно детенце на 2 годинки и нещо само плачеше и се оглеждаше. Госпожите казаха,че е хубаво,че е малка и по-леко ще свикне.
Утре сме пак за 2 часа.Иначе чорапите и бяха черни отдолу, явно си беше събула обувките да си играе с тях и са я били оставили по чорапки.Гадно ми е,че трябва в такива лоши условия да стоят,но освен родителите,няма кой друг да помага финансово,а и не всички могат да отделят пари за ясла.

# 125
В какъв смисъл са лоши условията, сподели ако е удобно.
На мен не ми се стори мизерно вътре, доста ново, чисто и приятно. Е, не някакъв лукс естествено, но то и в частните да не е пък лукс Wink)
Едиствено към шкефчетата имам забележка, как може 2 деца да делят едно толкова малко шкафченце ... #Crazy

# 126
 Grinning На мен ми хареса в яслата,вижда се че полагат усилия да се поддържа мястото.
Детето засега също се чувства добре там,но за два часа и не очаквах друго.
На мен пък храната не ми хареса особено,основното беше солено,а крема е с какао каквото не съм му давала досега.Но аз и храната от частните кухни не харесвам така че не съм критерии.

# 127
Основното беше и доста мазно ... натъпках го с хляб  Simple Smile а десертът беше мнооого вкусен, мама с кеф си го хапна  Joy

# 128
  • Leeds, UK
Като го вкарахме в стаята за игра беше много весел и веднага се закачи с каките т.е по-големите момиченца. Аз се изнесох тихичко. Като идвах да го взема, не чух никакъв рев от стаята им, но го заварих нацупен. Ял от супата с хляб и се размрънкал. Както и подозирах - спяло му се е ужасно, тъй като снощи не спа добре. В колата заспа след 2 минути. Вкъщи се донаядохме. Сестрата каза, че като за първи ден е било добре, утре ще видим - като почне да се усеща накъде върви работата. То хубаво дечица и мнооого играчки, ама и ако мама беше там - супер!!!!  Simple Smile

# 129
  • София
В какъв смисъл са лоши условията, сподели ако е удобно.
На мен не ми се стори мизерно вътре, доста ново, чисто и приятно. Е, не някакъв лукс естествено, но то и в частните да не е пък лукс Wink)
Едиствено към шкефчетата имам забележка, как може 2 деца да делят едно толкова малко шкафченце ... #Crazy
Не съм влизала и може и да бъркам,но такова ми е усещането.Не видях никакви играчки,явно са малко.
Малката си е играла с обувките си и оставайки по чорапи,те имаха наистина черен вид.Надявам се да мога да видя по-подробно условията,по-нататък.

# 130
Не видях никакви играчки,явно са малко.

В началото като тръгнат децата и се събират пари във всяка група и се купуват нови играчки, доколкото знам. Затова още няма достатъчно Peace

# 131
  • София
Не видях никакви играчки,явно са малко.

В началото като тръгнат децата и се събират пари във всяка група и се купуват нови играчки, доколкото знам. Затова още няма достатъчно Peace
Днес погледнах,не се виждаха никакви играчки.Имат вътре една люлка,което за мен е идеално,малката може с часове да се люлее там и това ще я успокоява.

Аз съм готова да помагам с каквото мога за детската.Даже се чудех дали някой играчки с които изобщо не си играе дали да не ги занеса там.Ще ги питам по-късно, като се отделят групите.

# 132
  • София
Това със събирането на пари за играчки и аз съм го чувала.
Не е редно , но го подкрепям, защото все пак децата трябва да играят с нещо. И аз си мисля играчки които прашлясват вече у дома да ги прехвърля в яслата, ако може.
Но ми е чудно къде отиват всяка година купените от родителите играчки, не може пък всичко да се е изпочупило  newsm78.

# 133
Чупят се и още как....В нашата ясла гледах, че сутрин като извеждат децата изнасят и един панер с играчки и на всяко дете дават по една в ръката, бяха сравнително нови, но предполагам че ще се наложи и ние да купуваме...Също ми мина мисълта, тези които са по-запазени, а не се ползват в къщи да ги прехвърля там. Поне ще се играе с тях, а няма да стоят в някой чувал набутани...При глоемия в групата всяка година купуваме по нещо ново, виждала съм старите в какво състояние са, наистина има нужда от нови Rolling Eyes

# 134
  • Leeds, UK
И аз си мислех същото за играчките - имам жирафчето с ринговете, охлюва на Фишър прайс с формичките и едни големи пластмасови кубчета - 12 бр., си мислех да ги занеса. Играе с тях вкъщи, но вече доста по-рядко и само ги подритваме.Така хем ще има и около себе си познати играчки, хем и другите дечица ще играят - поне са страшно здрави и безопасни като материал. Но ако ми искат пари за играчки, няма да им дам, след като ще занеса играчки за 50 лв. Днес го оставих в 8 часа и им казах, че е станал много рано и вероятно ще му се доспи към 12 часа. Ако заспи, да го оставят да спи там и следобед ще си го взема към 4 часа, ако не иска да спи да ми звъннат, ще отида да си го прибера. Вчера го взех в 12 и като си взе съня в колата, после до 3 часа не искаше да спи вкъщи, после пък спи до късно и вечер не иска да си ляга рано, съответно и като заспи по-късно сутринта като го вдигам да ходим рано и ще мрънка цял предиобяд, че му се спи. Така му се разваля още повече режима. Ама ще видим. Сега седя и си гриза ноктите от нерви. Като тръгвах, го чух да плаче, а те да му говорят и успокояват и насмалко да се върна и да го взема. Cry Ама удържах фронта и избягах бързо, че ми се къса сърцето просто. Сега имам една буца на гърлото, едвам преглъщам - и с вас ли е така? Едно празно ми е вкъщи....Сега почвам да чистя и да търкам да се залисам с нещо, обаче все ме тегли натам. Аха да се кача на колата и да ида. Ужас просто. Прави са като казват в яслите, че няма деца, които да не свикват, има родители, които не могат да свикнат с яслите.

Общи условия

Активация на акаунт