Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - Приказката Свърши - Тема 60

• 51 046
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • И тук, и там, че и обратно...при нашите си ендемити:)
Jane, ръкопляскания за теб тази нощ.  newsm10 smile3501  love001 newsm20 newsm10 smile3501  love001
И инфото и снимките са бижу за темичката ни. Къщите, които показваш наистина  са прелестни, а улиците с жените и децата, дори туристите по забележителните места ни представят и част от духа на този град. За дервишите какво да кажа. Аз отдавна събирам всякакво инфо и за Мевляна и за тях. Мечтая да видя този екстаз на живо, но не на сцена като фолклор. Затова ти благодаря за инфото, че това може да стане най-вече на 17 декември в Коня. Какво представлява гробницата чета за първи път.Благодаря ти от сърце за този труд  smile3525 newsm51  love001 smile3525 newsm51  love001

Пенде, винаги ми е харесвало как разсъждаваш. Не съм гледала Опасни улици и още много неща не съм гледала. Затова имам само хипотези, а не тези. Затова, че главното в сюжета беше как да се „смеси олио с вода” си права и затова, че то не може да се хареса на повечето хора в градове като Коня и въобще Анадола също вероятно си права. Аз много бих искала да знам как е посрещнат например един филм като Busra. Дори в момента се питам има ли този филм някакви награди, т.е. ако не е оценен от публиката, дали от специалистите поне е оценен добре.  Thinking newsm78 Thinking А и разни други филми, в които са представя реакцията към различното. Космос например. От журитата е едно, знам че взе разни награди, но от хората как ли е Thinking newsm78

Ени, обичам да гледам как Саваш гледа сина си (а и Мурат - деца и кучета). Хубав кадър си постнала по-горе.  Hug Но няма да забравя никога и как представи обичта си и загрижеността си към сестра си. Тази вечер се тренирах да правя стоп кадър и да изрязвам части от него. И почнах с разплатата му за Назан. Ще пусна нещо от направеното в следващ пост обаче. Сега оставям територията на Жане.

Ей, ако някой няма търпение за субтитри може да види на тези адреси. Тъкмо да разбере какво и е на Елдо ooooh! Thinking ooooh!
http://www.dailymotion.com/video/xjvrbr_ljubav-i-kazna-55-epizod … -1-dio_shortfilms 55 епизод със субт. на хърватски
http://www.dailymotion.com/video/xjx53g_ljubav-i-kazna-56-epizod … -1-dio_shortfilms 56 епизод със субт. на хърватски

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 03:51 от vanina707

# 646
Това е друга забележителност на Коня. Семинарията “Стройното минаре” от ХІІІ в. има украсено със сини гледжосани плочки минаре. Сега е музеят  “Индже минаре”, в който има  хубава колекция от камък и дърворезба. Голяма историческа, архитектурна и културна ценност е тази врата, няма друга като нея. Онемяваш , когато я гледаш , защото от камъка човекът е сътворил истинско бижу.

Yukleresim.com

Yukleresim.com

Yukleresim.com

# 647

В Коня наистина има много джамии - показах ви две съвременни в нови квартали на града. Има и по -стари , но най -известна е джамията на хълма Алаадин  - Алаадин джами , построена през 1220 година. Най-голямата в Турция от 13 век. Аз не мисля,че е най-красивата, влизала съм в много по-красиви джамии. Втората снимка данва представа за вътрешността. Всичките 42 колони са взети от римски храмове и са различни.

Yukleresim.com

Yukleresim.com

# 648
Jane, колкото и трагикомично да е, в една друга тема някои фенки много искаха да разведат Мурат, че после да го женят за Туба. И с пренебрежение отчитаха факта, че той е от Коня, където хората, както казва той, много държали на брака и семейството.  Joy Joy Joy
Я кажи - имаш ли впечатление за отношението на хората там към разводите и съвместното жителство без брак. На мен откровено казано информация за начина на мислене и живот на хората които живеят там сега или са излезли от града, но все още са привързани към своите близки там ще ми е по-интересна от колкото инфо за инфраструктура и паметници от миналото на Коня. Все пак Мурат не е раждан по времето на Мевляна. Това не означава, че трябва да спреш. Да не ме разбереш неправилно  Praynig Praynig На други дружки сигурно други неща ще са интересни Heart Eyes Party Heart Eyes Party

# 649
 В Джамията има две забележителни неща - оригиналният  Селджукски михраб /молитвена ниша/ с полихромна керамика и купол, и красиво издълбаният  абаносов дървен мимбер от 1155 г. Толкова е красив, че ти се иска да го пипнеш, затова може би са сложили въженце, за да го предпазят ог хиляди ръце, които ще искат да го докоснат.

Yukleresim.com

Yukleresim.com

Yukleresim.coms

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 17:02 от Jane

# 650

Ще завърша историческата част - задължителна за всеки турист , а там туристи  -дал Бог !

Yukleresim.com

Yukleresim.com

# 651
Jane-e, изпреварих ли те със събуждането или си вече на тръстиката  Heart Eyes Laughing Hug
Сега като гледам още веднъж - много интересни неща си ни пуснала, наистина Hug Hug Hug
Обаче Ели не е направила още кафето, което не е типично за нея. И това ме тревожи. Ели, мила, послушай глъсът на птиците:

Ето и кафенце за всички вас:
Предполагам че ще се намери някой да докара и любимците ни Party Party

# 652
 spam2 spam2
Само нещо което много ми се иска да споделя с минаващите от тук и отивам на едни други файлове. Плииз, сори  Stop Blush Laughing
Прочетено в дебрите на Сибир:
Двата вълка в нас
Притча на индианците чероки

Стар чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас. И рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка. Единият е зъл, той е гневът, завистта, недоволството, отрицанието, алчността, надменността, самосъжалението, чувството за малоценност или пък за превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът. Другият е добър – той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата.
Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си:
- И кой вълк побеждава?
- Този, когото нахраниш. – отговорил старият чероки.

Обичам такъв фолклор, а не това което се предава за Настрадин Ходжа и Хитър Петър. И ако някой иска да ме обвини в липса на патриотизъм – да си гледа работата. Не е познал/а.   Wink Laughing

# 653
Vanina , няма вече тръстика, в петък пожелах приятна ваканция на хората ,с които се трудихме и в август ! Но ме провокира с Ходжата и Хитър Петър. Когато тръгнеш от Коня към Афион , родния град на Нургюл , преди да стигнеш маковите полета , има една отбивка към Акшехир. Виж какво има там !

Yukleresim.com

Yukleresim.com

Yukleresim.com

Yukleresim.com

Yukleresim.com

Това е гробницата на Ходжата. Паметник, прекрасен парк, скъпо направена гробница, послание от името на общината на Акшехир, която е благодарна за това ,че е дала последен подслон на героя от фолклора. Има и павилиони за сувенири - магнити за хладилник - медалиони ,книжки с приказки на английски, немски, италиански, испански, японски, руски. На български няма ,нищо ,че сме комшии ,но на японски има ,защото където и да спреш, веднага пристига един автобус, от който се изсипват дребни възрастни ,но и по- млади японци, дребно ситнещи , с неизменни шапки на главите и скъпа техника в ръцете.  Исках да кажа ,че южните ни съседи знаят как се прави туризъм - това е второ перо в икономиката им. Там ме попитаха :"А къде в България е гробът на Хитър Петър ?"

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 13:12 от Jane

# 654
 Привет, момичета!

Благодаря за хубавите думи! Щастлива  съм, че сме ви зарадвали! Hug

Искам специално да благодаря на Елдо, за нейната находчивост и умения! Удоволствие е да се работи с нея! Такава всеотдайност!

И в същото време бях разочарована от човек, към който проявихме най-голяма толерантност - Дизилер. При качването на епизода в своя профил, добре се е постарал да скрие с черни ленти името на преводача и в по-късен етап с малък коментар да го напише - явно съвестта е проговорила. newsm78
 Мисля, че не е дребнавост, защото той много държи на тези неща и изрично ме беше запитал, дали ще го пишем като преводач, когато ползвахме неговия превод. И ние бяхме максимално коректни. Не му прави чест! Достатъчно по тази тема, надявам се, да пиша за първи и последен път по такъв повод!  
 Искам да благодаря и на Жени за новите умения, приятните разкази и красивите снимки! Много молко свободно време ми остава да мина през темата, но така ще е, докато стигнем 62 епизод. Simple Smile

Приятен и прохладен ден! Hug

# 655

Здравейте момичета!

Jane благодаря за чудната разходка и пътеписа  bouquet присъединявам се към желаещите да продължиш. Аз надали някога ще ги посетя, затова с голямо удоволствие чета постовете ти и разглеждам снимките Hug
Ванина аплодисменти за фотошопа Hug

# 656
Здравейте ЛиНки  Hug Hug Hug
Jane много  ти благодаря за снимките и разказа Hug    bouquet.Знаех ,че Ататюрк е забранил дервишите ,но сега вече разбрах и защо го е направил.Гледах наскоро филм за Истанбул и там сред другите неща бяха показани точно и танците на дервишите.Много е красиво когато всички заедно започнат да се въртят облечени в бяло и със затворени очи.Едната ръка е към слънцето,а другата ръка е насочена към земята.
Ванина много хубава притча Hug
Пенда     bouquet винаги е удоволствие да чета твои коментари .От всички изброени сериали аз съм гледала само няколко серии от "Опасни улици",ама не го издържах щото имаше едно болно от рак дете което го гледаше таткото полицай и една леля.Езел още не съм го подхванала,а Листопад просто не е моя тип сериал.Аз си харесвам нашия си сериал ЛиН и хич не ме интересува кой го харесва и кой не го харесва smile3521
Танче радвам се да те видя къз  HugТи и  Елдо сте страхотни и отново ви благодаря,че продължавате да превеждате и намирате изход от всяка ситуация .

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 12:35 от Eny87

# 657

Саваш и Ясето са без коментар.Сладурчета сладки са Two Hearts Two Hearts Two Hearts
Явуз тотално изперка и Джемал почна да се усеща ,че тоя не е хич у ред.Много ми хареса като попита ядосано с какво Саваш е заслужил такава жена.Емииии кво да ти кажа пич newsm78Първо Савашчо е готин,втора Савашчо е мнооооого готин и трето Савашчо е мноооого ама мноооого готин  smile3521
За потвърждение на думите ми ето ви един Саваш.

smile3521 smile3521 smile3525

Ели страхотна фотосесия smile3501 smile3501 smile3501 отивам да гледам филма.

# 658
 Ей Jane, с това "А къде в България е гробът на Хитър Петър ?" направо ме срази  Joy hahaha Joy hahaha Тенкс, че описа и това Laughing Hug Laughing Hug
Блазя ти че си нямаш тръстика. Аз цялата съм зарината в нея и само си подавам от време на време главата и пръстите през нея за да натисна адреса на темата ни.   ooooh! Blush

Танче, незнам с какво да помогна душо освен да изпращам и на теб и на Елдо позитивна енергия по клавиатурата и малко музика от време на време Hug Hug

# 659
 Hug Hug здравейте

Jane  Hug  благодаря за поредната доза красоти и информация, същинска Шехерезада си  Grinning  bouquet
 spam2 Имам питанка  Confused: някой гледал ли е филма на Стилян Иванов за Мевляна и дервишите /не знам как би трябвало да се казва/? Миналия декември се убиха да рекламират, той разказваше със страхотен ентусиазъм и гордост, че са са го допуснали да снима на места, където по принцип не пускат, и то точно в нощта на 17 декември, когато е празника на Руми... Имаше идея да го пуска по БНТ пролетта, но съм забравила.. не знам дали са го пуснали, в нета не намирам нищо  newsm78

Ванина  Grinning то и моето са хипотези, в никой случай тези  Stop просто си хабя клавиатурата  Crazy Mr. Green
И, да, това за 'олиото и водата' е точно от "Бюшра"  Peace Simple Smile Момичетата писаха, че не бил приет с особен възторг в Турция, по-скоро, все едно го няма... защо ли  Rolling Eyes Confused

Общи условия

Активация на акаунт