Живеете ли нормално?

• 12 612
  • 154
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Какъв е смисълът на такива теми? Всеки да се отчете колко взима ли? И? Да не сме НАП?

А пък за коментара, че понеже някой може да си позволи нещо повече от средно статистическата форумка е вид изхвърляне и хвалене, какво да говорим.

АКо не сте забелязали, отдавна не сме НАРОДНА република, социализмът свърши, уравниловката също.

# 121
  • София
Inkа,аз пък се кефя на такива хора,щом могат нека да си го позволяват!Тъпо ми е когато някой има пари,живее мизерно и трупа ли трупа.
Нямам нищо против хората с пари,а относно това,което се пише в темата да е смислено.Ето почивка за 20000.Едва ли това беше замисъла на темата:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=434874
Трябваше да се отчете,че тези малко над 500лв на човек стигат за физическото оцеляване и при добър финансов разчет и за почивка,а не да си мерим възможностите.То е ясно,че има много богати хора,които могат да си позволят неща,за които не сме и сънували.В БГ пък има и много богати хора-вижте колко много коли уникати и спец. поръчки има у нас,колко лични самолети има на глава от населението.

# 122
Inkа,аз пък се кефя на такива хора,щом могат нека да си го позволяват!Тъпо ми е когато някой има пари,живее мизерно и трупа ли трупа.
Нямам нищо против хората с пари,а относно това,което се пише в темата да е смислено.Ето почивка за 20000.Едва ли това беше замисъла на темата:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=434874
Трябваше да се отчете,че тези малко над 500лв на човек стигат за физическото оцеляване и при добър финансов разчет и за почивка,а не да си мерим възможностите.То е ясно,че има много богати хора,които могат да си позволят неща,за които не сме и сънували.В БГ пък има и много богати хора-вижте колко много коли уникати и спец. поръчки има у нас,колко лични самолети има на глава от населението.

А ти чете ли изобщо какво съм писала по темата, на кого, и по какъв повод, защо съм споменала тази сума?
Писаха, че едва ли можело и да се почива с тези 500 лв. на месец на член от семейството- може, хората го правят, така както други го правят с 20 000 за две седмици. Прочете, че аз съм ходила на екскурзия в Латинска Америка, и съм изхарчила тези пари ли? Завидя ми? Пожелавам ти и на теб да можеш да си позволиш подобно удоволствие. Също така, ти желая, и да се научиш да схващаш текст, а не само да се хващаш за определени фрази и изрази.

Ето ти и моята екскурзия- http://www.ines.bg/tour_13175.html Най евтината е 1600 Е, самолетният билет е 1195. Плаща се отделно визата, летищните такси, входовете за музей, разходки с корабчета и пр.

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 09:29 от Касита

# 123
  • София
Вие намесихте курсове разни, почивки в чужбина и какво ли още не. Доколкото аз разбрах от репортажа по тв, то изследването касае разходи на семейството за храна и режийни. Тоест за едно семейство от 4 човека за да си плаща сметките и да се храни са му необходими 2100лв. Толкоз. Според мен стигат, щом се има предвид само това. Слагайки почивки в чужбина, курсове и прочие....доколкото схванах изследването не ги включва.
 И за 500лв много хора си изкарват страхотна почивка на море. Просто изискванията им не са толкова големи. Имам предвид 500лв за ;цялото семейство, не на човек. Crazy

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 09:37 от Валенцето

# 124
Живеем нормално според статистиката,но ми се иска и по-добре.Една екскурзия до Индия добре ще ми дойде.След като четох,че за детски рожден ден може да се даде 900лв.,а и изхвърлянията на Касита за почивки по 20000лв. и сирене от биомляко за 30лв.направо сме мизерници.Между другото откъде сиренце с такава цена,че биосиренето, което знам е с цена 20лв/кг,а даже и мухълите вървят по-евтинко от 30лв/кг!? Mr. Green
...

Необходимо ли е все да се сравнявате с другите?

# 125
  • София
Сега вече разбрах защо си се включила в темата! Mr. Green

# 126
  • Варна
ю
Аз пък не разбрах твоето включване.

# 127
Гласувах.
От темата разбрах, че нищо не разбирам от "нормален" живот.
Т.е. гласуването е донякъде компрометирано.
Знам със сигурност, че цената на нормалното живеене е много
различна в София, градовете и градчетата. И транспорт, и раз-
ходи за храна и всички останали благинки са с драстични раз-
лики понякога. 500 лв на месец за София са нищо, но в прован-
са не са нищо.

# 128
  • София
ю
Аз пък не разбрах твоето включване.
Да не е забранено!?

# 129
  • София
Аз освен разлика в парите, които се дават за транспорт, не виждам особонна. Е, това ако си имам жилище. естественно наема е различен в малкия и големия град. Но при наличие на жилище дали ще живееш в Сф или в провинцията , то все трябва да купуваш храна и да плащаш ток, вода... А те струват навсякъде долу-горе еднакво. Ние живяхме за три години в провинцията и освен, че там парите за пътни бяха малко, то друга разлика не виждам.

# 130
  • София
В Сф обаче заплатите са по-високи определено.

# 131
  • София
Да, да, така е! Мисълта ми беше, че откъм разходи не виждам такава голяма разлика. Peace Пак уточнявам- това ако си имаш жилище. Докато живеехме в Плевен плащахме 150лв за двустаен тухлен апартамент с гараж Crazy на сравнително добро място.

# 132
  • София
Пък и в Сф има много повече места,където да си похарчих парите.Скоро разбрах,че в Кюстендил нямало кино и ми стана кофти,а не искам и да мисля за театър и т.н.

# 133

От твоето ми се губи смисълът, но нека не те карам да се напъваш да обясняваш, виждам, че ти е трудно.

# 134
На пазара като отидеш - има разлика в цените.
Има разлика и по магазините за храна извън го-
лемите вериги, в които цените са еднакви. Ако
трябва да ползваш такси - разстоянията са по-
малки. Харчиш по-малко време за придвижване,
а оттам има много файда - примерно, за жена,
която да гледа детето, часовете ще са по-мал-
ко. Детските занимания са на по-ниски цени.
Със сигурност има и други. Но да, в София зап-
латите са по-високи.

Общи условия

Активация на акаунт