"Системата минус 60"- тема №27

• 35 160
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен  bouquet
Аз днес заминавам на Балкана със семейството и още 1 бебе и 1 на път,дано успея да задържа положението,чв вчера пазарувахме и такива неща се накупиха,но мисля че ще устискам ooooh!

Менюто за днес
З;2 КРОАСАНА С МАСЛО
О:САЛАТА И ПИЛ.ПЪРЖОЛА
В;ДАНО Е САМО САЛАТА И АЙРЯН

# 121
Добро Утро Simple Smile . Момичета , напоследък имам по специфичен график - закуската ми е в 4 сутринта, обяда в 12, а вечерята до 16-17 часа ? Притеснявам се дали тази схема има нещо общо с правилната.

# 122
Тези клипчета са поредното доказателство, че всичко в живота трябва да е с МЯРКА!!!

Много вярно!
За мен лично беше изключително трудно да намеря "златната среда" . Затова се радвам ,че открих "ситемата"- научих се да се наслаждавам на храната,да ям без чувство за вина, да се радвам на малките неща ,на живота ! Защото храната обсебва съзнанието и не  дава минута спокойствие. Много е сложно,много.

Добро Утро Simple Smile . Момичета , напоследък имам по специфичен график - закуската ми е в 4 сутринта, обяда в 12, а вечерята до 16-17 часа ? Притеснявам се дали тази схема има нещо общо с правилната.
Тази схема се покрива и с моята.Доста често ми се налага да ставам много рано и да закусвам към 4.30. Обяда към 12,вечерята до 17 ч. Справям се и има резултат.
Ако огладняваш,може да вмъкнеш втора закуска към 8ч.

# 123
Ванчето
Много вярно!
За мен лично беше изключително трудно да намеря "златната среда" . Затова се радвам ,че открих "ситемата"- научих се да се наслаждавам на храната,да ям без чувство за вина, да се радвам на малките неща ,на живота ! Защото храната обсебва съзнанието и не  дава минута спокойствие. Много е сложно,много.

И аз подкрепям думите ти, преди много страдах ,че не ям сладичко - сега вече , дори да пропусна - нямам забранени неща и няма и зверски глад или нужда за каквато и да било храна.
А относно , това ,че започвам със закуската в 4 - така се случва че се събуждам тогава -ям и пак спя около 3 часа .... но може би защото ям за последно около 16 ч. и затова така огладнявам.

# 124
Елена, според мен обядът и вечерята са ок като часове, само интервалът между закуската и обяда ми се вижда голям. Почти съм сигурна обаче, че и така ще сваляш, стига да спазваш правилата за смесването на храните. Поправете ме ако греша!

Maci, всичко с мярка, така е. Напълнява се точно от "пускане по течението". Аз поне от това напълнях. Преди 5 месеца бях 101 кг и отивам на лекар за съвет колко често и как да тренирам, за да сваля. Той ме попита от какво съм напълняла според мен и аз казах - от прекалено много храна и липса на движение. Той каза: "Добре, че си признаваш"  Laughing И съветът му беше: 1500 ккал на ден и всеки ден спорт, независимо какъв. Та без малко усилия и ограничения нищо не става Simple Smile Peace

Ванчето, поучителни са, съгласна съм. И аз така се впечатлих, като децата ти  Laughing Така де, на акъл съм си дечко още Wink Wink

# 125
Моето меню за днес

З: 3 ръжени филийки "Вита Силует " с кайма и кашкавал ( принцески ), 3  лъжици течен шоколад

О:1) Чаша топла вода,
    2)Спанак със сирене - спанакът си го купувам замразен , когато се размрази става като каша - и си приготвям нещо като попара със спанак - ОБИЧАМ ТАЗИ КОМБИНАЦИЯ Simple Smile )

В: Може би .... не знам все още

# 126
ЕЛенаА , когато ставам рано за работа, тогава  ям  рано. Иначе и на мен ми се случва да се събудя гладна,ама не ставам да ям. Сега и на глада да деверувам...как не. Laughing

За сладкото- от както съм на Системата спря да ми се яде сладко. Ламята заспа. Трудно ми беше няколко дни,първите дни. После спря да ми се яде сладко. Тази сутрин е изключение,а шоколадчетата са от натурален шоколад,мънички,така че не е  фатално. Хапнах си ги с кеф. Laughing
Редовно си оставям нещо от вечерта ,но като дойде закуската вече не ми представлява интерес. Joy

Топ Гастроном ,малко хора си признават като теб. Браво. Това е първата ,много важна крачка.
Повечето пълни хора казват-аз почти не ям! Само дето мярката за различните хора е различна. Wink
Не искам да си признавам колко много храна остава в излишък ,от както хапвам с мярка и само в часовете за хранене... Sunglasses

# 127

Вчера гледах едни клипчета в youtube "Supersize vs superskinny" - много ми бяха интересни! С две думи - събират за 5 дни в една къща човек с доста наднормено тегло и един с поднормено и в продължение на тези 5 дни наднормения готви за поднормения и обратно. Целта е всеки да се сблъска с проблема си: пълния, виждайки как другия (поднормения) не може да изяде голямото количество мазна храна и да си даде сметка колко ядат слабите хора, а поднормения - да се отърве от навика си да яде само маруля (примерно) и да започне да включва и други хранителни групи. Обясняват как наднорменото, но и поднорменото тегло е вредно за здравето. Общо взето супер интересно - препоръчвам! Peace

Тази поредица до скоро я даваха и при нас. Наистина е потресаващо като видиш количеството храна, което изяждат хората с наднормено тегло! Но на мен ми направи впечатление и друго нещо - хората с поднормено тегло обикновенно не ядат марули или други супер здравословни храни, а в повечето случаи карат на шоколадчета, по няколко парченца чипс, газирани напитки... Всичко това разбира се в минимално количство, но повечето от тях имаха освен всички други проблеми от прекалено ниското тегло и в много от случите - проблеми с костите и опасност от остеопороза, сухи и слаби коси и нокти... поради липсата на млечни продукти, витамини и минерали в менюто. Така че, за мен извода е един - всичко трябва да бъде балансирано и да не се прекалява с нищо (било то и здравословно).  Peace Това е една от причините да се чувствам толкова добре със системата де, защото не ме кара да се лишавам от нищо, което обичам или е добре за организма ми и в същото време да се чувствам добре и полека-лека да стопявам излишните килограми. Wink

И да се отчета - за седмица резултата ми е -1,200кг. Не е много, но за мен е перфектно и най-важното - без да изтезавам тялото и психиката си по никакъв начин!  bouquet Сега ми предстои един месец, в който родителите ми ще са ни на гости и от сега планирам да ги "запаля" и тях по този начин хранене, независимо, че са на възраст вече и трудно си променят навиците ... определено мисля, че само ще спечелят от това.

ЕЛенаА, аз също сутрин обикновено ставам към 6.00 и тогава хапвам малко, колкото да "събудя" метаболизма, а малко по-късно към 8.30 закусвам обикновенно запечен сандвич с ръжен хляб и нещо отгоре или друго, каквото ми се яде в момента. За мен това е добър вариант, защото така не се получава много голям интервал между закуската и обеда, а и защото обикновенно не ми се яде точно като стана. Сигурна съм, че ще намериш най-подходящия за тебе вариант. Hug

Топ Гастроном , подкрепям на 100%, че първата крачка е да се престраши човек да си "признае" проблема. Убедена съм, че много бързо ще постигнеш килограмите, които искаш и в които ще се чувстваш добре! Hug

Поздрави за всички ви! Килограмите, свалени по-бързо или по-бавно - важното е да се чувстваме добре в тялото си и сме щастливи! Hug

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 11:08 от наДядоКоледаСнежанката

# 128
ЕЛенаА  Naughty ако станеш в 4 да ядеш - ставаш и не лягаш! Това, което правиш, според мен, е изключително несистемно и неправилно спрямо тялото ти  #Crazy. Ранната вечеря се прави за да може в момента, в който организмът е на поддържащ режим да не го караме да се бори и с храната в стомаха, а ти точно това правиш - ядеш закуска, в която е позволено всичко! и лягаш... не прави така! По-добре вечеряй по-късно и ако пак се събудиш в 4-5 часа, стискай очи до 7 или най-много стани и пий топъл чай, легни и като станеш = събудиш, закуси с кеф, каквото искаш  Peace!

Ванчето трябва да пренапишем текста на песента "Луната спи" с "Ламята спи"  Mr. Green Що се отнася до храната - хем купувам много по-малко, готвя по-малко, хвърлям много повече... Embarassed

Топ Гастроном най-хубавото е, че тук тези 1500 ккалории нямат значение (никога не съм спазвала режим с броене на калории, точки и т.н. - това само би ме побъркало (ама това съм си аз  Mr. Green)), но с това, което ти е казал за всекидневната физическа активност съм 100% съгласна - за хора със застоял живот и 15 минути пеша са си прекрасно раздвижване, което не бива да се изпуска - харесват ми много и 5 минути на  Мириманова - толкова малко, че как би могъл да ги пропуснеш Simple Smile

# 129
Цитат
Ванчето трябва да пренапишем текста на песента "Луната спи" с "Ламята спи"  Mr. Green Що се отнася до храната - хем купувам много по-малко, готвя по-малко, хвърлям много повече... Embarassed

Лебед,не е лошо като идея.  Laughing
Проблемът с храната при нас е същия. Готвя по-малко и пак остава.  Mr. Green
Чак се изумявам що храна е привършвала благодарение на мен.  Sunglasses

Менюто за днес:
З- 5 малки натурални шоколадчета-около 60 грама.  Mr. Green
О-зрял боб яхния,шопска салата
В- 2 кренвиршаCrazy Време е да ги опитам. Стига съм ги зяпала в хладилника.  Joy

# 130
Ванчето, Снежанката, благодаря ви от сърце за подкрепата, момичета!  Hug

Лебед, ама нямаш представа колко си права! Simple Smile Движението подобрява сърдечната дейност, предпазва от диабет и има още мнооого позитиви. Движението е живот! Аз пък цял живот броя калории и вече се случва автоматично, без да искам. Даже когато ядях по 3000+ калории на ден, пак ги броях  Joy Браво за 20+ свалените килограми! Това е просто страхотно!

Менюто за днес, като тържествено си обещавам да съм стриктно системна поне днес (без сладки неща следобяд  Naughty) - да видя какво е, един вид  Laughing

З: 50 гр. мюсли, около 250 гр. кисело мляко, 1 ябълка, кафе с мляко (ВЪХ, и на мен да ми се случи да не съм със зверски апетит някоя сутрин  Laughing)
О: 150-200 гр. варено свинско за готвене, салата с котидж
В: 2-3 кюфтета

Пожелавам си не повече от 3 посещения на хладилника днес - не за друго, а за да не хвана пневмония Wink  Joy

Усмихнат и успешен ден на всички!   bouquet

# 131
Здравейте, системки!
Вчера нямах настроение за писане, но днес съм приятно тонизирана и влизам да се отчета и да си задам новите въпроси. Та след 5 дни системстване, днес се качих на кантара (е, изхитрих се да е рано сутринта, преди закуска, след тоалетна ...  Laughing) и  вече определено стрелката е под 69, т.е. мърда надолу. Вероятно това са първите лесно падащи грамчета, но действат стимулиращо, няма съмнение.
Вчера си закусих обилно, както обикновено, за обяд направих пиле с прясно зеле без мазнина, а за вечеря - само зеле от манджата. И естествено, към 9 вечерта вече стомаха ми свиреше, но геройски устисках.
Днес смятам да изпека пиле на грил и за обяд да го ям със салата, а за вечеря без салата, да видя дали ако хапна месце вечер, ще ме държи по-дълго сита.
И това ми е питането де - има ли значение количеството храна за вечеря, забелязали ли сте някаква зависимост. И още нещо - до колко часа е допустим да се забави обядът, защото на мен, когато съм на работа, ще ми се налага да е около 13-13,30-14 часа. Това проблем ли е? И много несистемно ли е да се направи втора, лека закуска към 11 часа - например айрян, или плод?
То май питанията станаха повечко, ама... моля за извинение, все още уча принципите и възможностите на системата.
Успех на всички и хубав ден!

# 132
Ще дам мнение по въпросите ти, Kukita. Simple Smile

Мисля,че порциите за вечеря не бива да са прекалени.  Все пак,ако прецениш,хапвай по-обилно ,докато сама не ги редуцираш-с времето това ще стане от само себе си. Поне при мен стана така. Simple Smile
Когато вечерям риба ,месо,яйца ,т.е.протеини рядко огладнявам. При мен е предпочитан вариант за вечеря.
Обядът до 14 ч е ок. Хубаво е обаче да е не постоянно така.
Втора закуска към 11 ч е късно според мен(даже айрян или плод). Така ще си изместиш обяда ,и за вечеря няма да огладнееш досатъчно. Ще последва лека вечеря и в един момент късно вечерта ще си зверски гладна,което може да доведе до ядене по никое време.
Втора закуска е нужна,ако си закусила рано-към 5,6 ч . Евентуално към 8 ч е добър час за втора закуска.
 Hug

# 133
момичета домати с моцарела може ли за вечеря????  newsm78

Maci, всичко с мярка, така е. Напълнява се точно от "пускане по течението". Аз поне от това напълнях. Преди 5 месеца бях 101 кг и отивам на лекар за съвет колко често и как да тренирам, за да сваля. Той ме попита от какво съм напълняла според мен и аз казах - от прекалено много храна и липса на движение. Той каза: "Добре, че си признаваш"  Laughing И съветът му беше: 1500 ккал на ден и всеки ден спорт, независимо какъв. Та без малко усилия и ограничения нищо не става Simple Smile Peace

аз също определено съм на мнение че калориите все пак трябва да се следят малко или много и наистина 1500 калории на ден са добре за човек който иска да сваля килограми, разбира се зависи много и от начина на живот който водим едни лежат по цял ден други от сутрин до вечер са на крак, но 1500 калории е един разумен минимум според мен   bouquet

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 14:02 от Maci

# 134
момичета домати с моцарела може ли за вечеря????  newsm78

Моцарелата е с висок процент мазнини,затова по -добре не я яж за вечеря. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт