"Системата минус 60"- тема №27

• 35 178
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,
заповядайте закуската  Wink

За днес менюто ми ще бъде-
З.сандвич със салам и кашавал, и шоколадово кисело мляко с лешници
О.шницели от кайма и салата
В.Диня със сирене  chef

# 151
Добро утро, момичета! Прочетох нещо интересно в един руски сайт и реших да го пусна тук, може да ви е любопитно и на вас:

"Я проф консультант в сфере красоты и здоровья и вот, что я скажу. Для того, чтоб похудеть, нужно правильно и только правильно питаться. Забудьте о кокаколе и прочей дряни. Употребляйте в пищу как можно больше РАСТИТЕЛЬНОГО белка, который разнообразить можно такими продуктами, как бобовые, соя, отрубной хлеб, грибы, рыба, птица, кисломолочные продукты. В красном мясе много белка, но за раз усваивается организмом всего 30 грамм белка, остальное превращается в амиак. Будьте осторожны в употреблении животного белка. Чем больше вы употребляете белка (а именно белок ответственнен за транспортировку в клетки витаминов и минералов), тем больше у вас будут расти мышцы, соотвтетственно больше будет процесс метаболизма (сжигание калорий в спокойном состоянии), а значит, мышцы будут расти, а жир будет уходить. Диеты, которые исключают белок, это те диеты, где вы теряете лишние килограммы за счет потери мышц и воды, но не жира. И при прекращении подобных диет организм снова набирает свой вес. Второе правило употреблять количество воды равное вес:на8=количество стаканов воды (не жидкости, а именно чистой воды) употребляемое за сутки. третье правило - полноценный завтрак. Не в коем случае не пропускайте завтрак потому ,как организм зашлаковывается и не насыщается полезными вещ-ми на день, а соответственно стресс организму - сложность потерять вес. Четвертое правило - дробное питание. что такое дробное питание можно прочитать в интернете. И пятое золотое правило - не есть за 4 часа (как минимум) до сна. Во время сна кишечник очищается, а если в нем останется пищу,она начнет гнить и вы просто зашлакуете свой кишечник. Ну и последнее, чего я вам советую - очистите свой организм. Ибо зашлакованность ведет к ожирению, диабету, серд сосуд заболеваниям, раку и др.
Кстати, еще немаловажным процессом для похудения, является самокорректировка своего сознания и убеждений. В течении 21 дня у человека могут полностью измениться убеждения. Поменяйте ваши толстые мысли на стройные. Если вы любите покушать фаст фуд, это всего лишь ваши убеждения, их можно поменять на здоровое питание и вы будите с таким же удовольствием есть здоровую пищу ,как когдато ели фаст фуд. Если вам никакая диета на дается (нет силы воли и тп), то это опять таки ваши убеждения ,поменяйте их на сильные мысли, на то, что вам похудение дается легко и без принуждения. Как это сделать? чтоб не засорять вашу голову лишней информацией, скажу двумя предложениями. Существует некое программирование рука-сознание-убеждение. Это когда сознание (ваши убеждения) отключаются и на смену им приходит подсознание (метод Шичко). И именно в этот момент ваш мозг может перепрограмировать все, что угодно (похудеть, бросить курить, полюбить или разлюбить, настроить организм на выздоровление, уйти от депрессий и тп в общем все, чего вы только пожелаете).И это время перед самым вашим сном. Перед тем, как лечь спать, самое последнее дело которое вы должны будите сделать, это вести дневник и каждый день в течении 21 дня (а можно и далее таким методом работать над собой) писать ваши мысли и желания. Есть некоторые правила - никогда не ругать и не критиковать себя, даже если у вас сегодян ничего не получилось, пишите о том, как полезно, допустим, не есть перед сном, какие вы от этого получите плюсы, а какие минусы. Убеждайте себя каждый день в том, чего хотите добиться. Например хотите без проблем похудеть и научиться правильно питаться с удовольствием. Пишите об этом в дневнике перед сном. Я хочу научиться правильно питаться. Я хочу есть здоровую пищу. Потому, что от этого я буду лучше себя чувствовать, я сброшу лишние килограммы без дтруда, я уйду от депрессии, у меня появится сильное желания и неописуемые ощущения от секса, я буду чуувствовать себя счастливой. Я знаю, что фастфуд это вредная пищу, но она не только вредная, но и не вкусная. Что в ней вкустного? Если разобраться, одны вкусовые заменители, соль, химия, пустые калории. если есть такую пищу не получишь не только удовольствия, но и зашлакуешь свой организм, будет ощущения тяжести, я приобрету лишниекилограммы, а удовольствия от употребления подобной пищи не получу. Я бюуду чувствовать себя мусорным жбаном, в который кидают мусор - лишь подобие пищи. Фаст фуд - это мертвая пищу, а я живой человек, я хочу ощущать вкус здоровой пищи и наслаждаться им. Я хочу наслаждаться вкусом чистой родниковой воды, а не ядерной газировки, я хочу наслаждаться вкусом зеленого чая, а не кокаколы и т.п. Я знаю, как необходимо делать зарядку по утрам. Я хоть ее сегодня не сделала, но я молодец - я пишу дневник и здесь мои мысли рождают новое убеждение о том, что делать зарядку по утрам это жезненноважно для меня. Я очень красивый человек, ко мне тянутся люди. раньше я этого не замечала, а теперь мои глаза открылись и теперь я вижу, насколько я красива и мудра. и теперь так будет всегда, с каждым днем я становлюсь еще стройней, еще красивее, ее мудрее, еще здоровее, еще счастливее. Счастье, радость, здоровье, красота - вот, что теперь окружает меня! И так будет всегда!" - вот вам один пример как нужно описывать свои новые убеждения. И через 21 день они превратятся в реальность. Вы будите не просто писать об этом, а вы будите это практиковать в жизни. и не только вы почувствуете себя счастливее, красивее и мудрее. Вы действительно такой станете и люди вокруг вас, те, кто к вам относился скептически изменят свое мнение о вас, появлятся новые знакомые, на улице люди будут чаще вам улыбаться и вы заметите, что будто бы негативные люди и вообще весь негатив куда-то исчез.Я это испытала на себе и лишь поэтому рекоменду вам."

Ще се опитам да го преведа, защото е много полезна и ценна информация.  Peace

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 11:32 от Анонимен

# 152
Момичета не знам какво ми стана  -разтреперех се изпотих се сигурно кръвното ми падна около 2 часа след вечеря и хапнах 2ябълки диня и пуканки  Айде пак  угризения  Е оплаках се  до  утре

не се самонаказвай и не изпитвай угризения - щом тялото ти е имало нужда от "подкрепа" е по-добре да му я дадеш, отколкото да го мъчиш.  Peace Просто се опитай да намериш причината за тези състояния и ако е здравословен проблем - да го разрешиш с помощта на лекар, а ако е просто моментна слабост - просто да го приемеш и да се опиташ да го пребориш с малко воля. Hug
Аз също съм имала моменти, когато просто не мога повече да издържа и трябва да хапна макар и трохичка, но обикновенно тогава се стремя да избера "по-малкото зло" или иначе казано - поне да е полезна и не калорична храна, като морков, ябълка... Не съм привърженик на драконовските мерки и вманиачаването и за това предпочитам нещата да се случват по-бавно, но без страс. Wink

Жаси, страхотна статия и много точни неща има!   bouquet

Хубав и спокоен уикенд ви пожелавам и тръгвам за Хелзинки да чакам мама и татко!  Wink

# 153
Снеж, приятно изкарване с вашите!  Hug
И съм съгласна с теб, вманиачаването е дори вредно. Щом тялото дава сигнал, значи трябва да се реагира - пада ти кръвното - пий кола, изяж бонбон, няма чак толкова да надебелееш, хайде моля ви се... Simple Smile на мен ми се е случвало на 2-3 пъти да колабирам, та знам какво е (аз самата бях с много ниско кръвно преди), няма нужда чак от изтезания, защо си хапнал в такъв момент.

Ето превода на статията:

"Аз съм проф. консултант в областта на здравето и красотата и ето какво ще ви кажа. За да отслабнете, е необходимо да се храните правилно. Забравете за кока-колата и подобните боклуци.
Първо правило: Яжте колкото може повече РАСТИТЕЛНИ белтъчини, които може да разнообразите с продукти като боб, соя, пълнозърнест хляб, гъби, риба, птиче месо, млечни продукти. В червеното месо има много протеин, но за 1 път (1 хранене) организмът абсорбира само 30 грама протеин, а останалата част се превръща в амоняк, така че бъдете внимателни при използването на животински протеини. Колкото повече протеини ядете (а именно протеинът отговаря за транспортирането до клетките на витамини и минерали), толкова повече ще растат мускулите, ще се увеличава метаболизмът (изгарянето на калории в покой), и следователно, мускулите ще растат, а мазнините ще се топят. Диети, които изключват протеин, са диети, при които  губите килограми поради загуба на мускули и вода, но не и на  мазнини. И след прекратяването на тези диети, тялото отново наддава на тегло.
Второто правило е: да се пие вода в следното количество – теглото ви, делено на 8 = брой чаши вода, които да изпивате дневно. (примерно, човек като мен, тежащ 64 кг, трябва да пие 64:8=8 чаши вода на ден).
Третото правило – пълноценна  закуска. В никакъв случай да не се пропуска закуската, защото тялото се запушва от шлаки, не си набавя необходимите вещества за деня, съответно, получава се стрес за организма и става трудно да се отслабва.
Четвъртото правило – ”дробное питание” - ето какво е: http://www.takzdorovo.ru/profilaktika/obraz-zhizni/drobnoe-pitanie/
това е хранене по 5-6 пъти на ден с много малки порции (колкото размера на дланта за твърдите храни, или с обема на чаша - за супите и др. течни храни).
Пето златното правило – да не се яде минимум 4 часа преди лягане. По време на сън червата се почистват и ако има храна, тя започва да гние и се натрупва като шлаки. (А това си е баш по нашата система - ранна вечеря.)
И последното правило е да очистите тялото си. Шлаките водят до затлъстяване, диабет, болести на сърдечно-съдовата система, рак и т.н. (тук имаме теми за детоксикация на организма, даже някои от старите системки го правиха по няколко пъти: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578009.0)

Много важно за намаляване на теглото е и да препрограмираме ума и вярванията си. В рамките на 21 дни човек може напълно да промени убежденията си. Променяйте вашите ”дебели” мисли на ”стройни”. Ако обичате да ядете фаст-фууд, това са просто ваши убеждения, можете да ги промените към здравословно хранене и със същото удоволствие ще ядете здравословни храни, с което удоволствие преди сте яли фаст-фууд. Ако никаква диета не ви се удава (нямате сила на волята и т.н.), то това са пак важи убеждения, променете ги към силни мисли за това, че отслабвате лесно и без принуда.
Как да го направите? Съществува т.нар. програмиране ”ръка-съзнание-убеждение”. Това е, когато вашият ум (убежденията ви) се отключват и се заменят от подсъзнанието ви (метод на Шичко): http://www.k-istine.ru/drag/drag_shichko.htm
И в точно този момент, мозъкът ви може да прпрограмира всичко, което искате (да отслабнете, да спрете цигарите, да се влюбите, или разлюбите, да настроите тялото към оздравяване и възстановяване, да се излекувате от депресията и т.н. за всички неща, които си пожелаем). И това е времето точно преди сън. Преди да си легнете, последното ви действие трябва да е - да си водите дневник и всеки ден, в продължение на 21 дни (а може и да продължите, ако желаете), да записвате вашите мисли и желания.
Има някои правила - никога да не ругаете и критикувате себе си, дори ако днес не сте направили нищо, пишете за това примерно, колко е полезно да не се яде преди лягане, за плюсовете от това, а и за минусите. Убеждавайте себе си всеки ден в това, което искате да постигнете. Например, искате да отслабнете без проблеми и се научите да ядете здравословно с удоволствие. Напишете за това в дневника преди лягане: "Искам да се науча да се храня правилно. Искам да ям здравословни храни. Защото, от това ще се чувствам по-добре, ще стопя излишните килограми без усилие, ще се избавя от депресията, в мен ще се появи силно желание желание и неописуеми усещания от секса, ще се чувствам щастлива. Знам, че бързата храна (фаст-фууд) е нездравословна храна, но тя е не само нездравословна, но не е и вкусна. Какво и е вусното? Ако погледнете, тя е само заместители на вкуса, сол, химия и празни калории. Като ям тази храна, ще задръстя тялото си със шлаки, ще имам  усещане за тежест, ще натрупам излишни килограми, а удоволствието от яденето й няма да получа. Ще се чувствам като боклуджийска кофа, в която хвърлям боклучава храна. Фаст-фууд-храната е мъртва, а аз съм жив човек и искам да  усещам вкуса на здравословната храна и да се наслаждавам на куса й. Искам да се насладя на вкуса на чистата изворна вода, а не на газираните напитки, искам да се насладя на вкуса на зеления чай, а не на кока-колата и т.н. Аз знам, че е необходимо да се прави гимнастика сутрин. Въпреки, че аз не я направих днес, аз съм юнак – водя си  дневник и тук моите мисли раждат нови убеждения за това, че правенето на гимнастика сутрин е жизненоважно за мен. Аз съм много красив човек, привличам хора. Преди не го  забелязвах, но сега очите ми са отворени и виждам колко съм красива и мъдра. И вече винаги така ще бъде, всеки ден ще ставам все по-стройна, по-красива, по-мъдра, по-здрава, по-щастлива. Щастие, радост, здраве, красота - това е, което ме заобикаля сега! И винаги ще бъде!"
Ето ви един пример за това, как да опишете новите си убеждения. И след 21 дни те ще станат реалност. Вие не само ще пишете за тях, а и ще ги практикувате живот а си. И не само ще се чувствате по-щастливи, по-красиви и мъдри. Вие   наистина станете такива и хората около вас, които са били  скептично настроени, ще променят мнението си за вас. Ще направите нови познанства, хората по улиците често ще ви се усмихват и ще забележите, че негативните хора и цялата отрицателна енергия е изчезнала някъде. Аз изпитах това на себе си и за това ви го препоръчвам. "

(това в синьо са си мои пояснения, не са от автора)

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 13:49 от Анонимен

# 154
Жаси,благодаря за превода.  Hug Интересни и верни неща .

Кафе? Simple Smile

# 155
Ванче, кафето е добра идея, мерси много!  Hug
Тъкмо завърших превода на материала и го дописах в предния си постинг.
Гледах вчера един филм на ВВС за това, как едни хора пълнеят, други не и се оказа, че човешкото тяло е толкова сложна система, че пълнеенето изобщо не е само въпрос на калории, а огромна роля играят гените, хормоните, даже вирусите, с които се заразява човек. Това, което действа при един, при друг изобщо не действа, един е дебел, друг слаб, а ядат еднакви храни - филмът е в колибка.ком - http://kolibka.com/2.html
(Why are thin people not fat се казва филмът). Оказва се, че още в утробата на бебето му се залага пълно ли ще е, или не, защото се образува броят на мастните му клетки и ако майката качи много килограми през бременността, бебето изгражда много мастни клетки. После даваха едни дечица в детска градина и обясняваха как на 4 години вече са изградени хранителните навици на човек и още там се видя как вече някои деца са склонни към преяждане, други не. И лошата новина - че генетично ни е заложено дадено тегло, от което няма как да избягаме. Ако ни е заложено да сме слаби, няма да ни е трудно да се удържаме слаби. Ако ни е заложено да сме 70 кг. примерно, с много глад и усилия ще можем дълги години да се държим на 55. (не говоря за временен резултат). Човек имал оптимално тегло и там се държал през по-голямата част от живота си като възрастен, каквито и отслабвания да предприемал - все накрая се връщал в оптималния си обсег. И още нещо - при напълняване, не само се увеличава размерът на мастните клетки, но и броят им и никога повече не се намалява броят. И да останеш слаб, се оказва много по-трудно, отколкото е било преди да напълнееш. (това е за мен, аз имам 2 резки напълнявания от по 30 кг. с двете деца, затова сега ми е така трудно да сляза на 5-ца). А най-трудното е да се удържи даден резултат, а за това са нужни не само диета, но и усилия в дадената насока. Та изобщо не си правя илюзиите, че цял живот ще мога да ям само плод с кисело мляко за вечеря, или до 18 ч., или разделно, ако не съм готова за това. Явно трябва наистина да си сменя настройките и да повярвам, че това точно трябва да го правя, и ми е нужно, за да го направя.

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 11:53 от Анонимен

# 156
Здравейте и от мен!
Ох,направо съм парцал... и аз незнам защо  Confused
Жасмин,благодаря много за превода! А ,филма ме заинтригува и още днес ще го дръпна /дано го има в Замунда-та,че с колибката хич не се разбираме  Mr. Green / . Всичко ,което си написала и което са казали във филма е съвършено вярно!Това съм го чела в много книги и в много статии в интернет и съм се убедила,че е самата истина.Наистина и аз понякога си мисля,че няма вечно да вечерям до 18 часа и няма как все да ям КМ и зеленчук /при мен / за вечеря или диня/пъпеш /лятото/,краставици,домати и т.н. ,но си мисля,че веднъж да си достигна целта -ще направя всичко възможно за да я задържа!  Hug
И да се отчета за днес:
З- пържени филии с мед / от толкова време не съм яла пържено,че....още ми е гадно на стомаха/
О- сега сложих да варя на пара 2 картофа и 1 кочан царевица и мисля това да ми е обяда или само картофите ....зависи кое кога ще се свари и ще направя салата от домати
В- домат,краставица и сирене

smile3507  Пожелавам ви мързелив почивен ден !

# 157
Филма ме заинтригува и още днес ще го дръпна /дано го има в Замунда-та,че с колибката хич не се разбираме  Mr. Green / .

В колибката има един трик - като откриеш филма, даваш с десен бутон върху линка му да се сваля, става много бързо. Отделно си сваляш и субтитрите и готово. В замунда го има без превод. То не че в колибка е кой знае какъв превод, даже е безобразен на моменти, ама пак се разбира нещо.
И на мен ми е мързеливо, а от 13 ч. исках да ходя на етно комбинирана гимнастика и направо не знам как да събера сили да се изритам към фитнеса. Снощи пихме бира из центъра до късно и сега  Crazy , а довечера съм на среща с бивши колеги-състуденти, пак тежка нощ се очертава...
Да похваля системата - най-ефикасно свалените кила. Вече 2 месеца не я спазвам и изобщо не качвам килограми, което е учудващо, като се има предвид как ям по късни доби и пия бира. Адски съм доволна!  Heart Eyes

И малка шега от фейсбук - "Аз съм на зърнена диета. Изяждам всичко, което зърна."

Хубав почивен ден на всички!  Hug

# 158
 hahaha  това за зърнената диета е много забавлително   Mr. Green  hahaha
Жасмин,благодаря за разясненията за колибката . значи ще се справя.  Hug
Пожелавам ти приятна среща довечера!  Hug

# 159
Брей, този метод на Шичко, за който стана на въпрос в преведения материал, е много интересен, ще го пробвам. Вярно, че е далеч от Системата, но в същото време е свързан с нея, защото както са казали хората, всичко е в главата и ако човек наистина е тръгнал да се променя из основи като визия и хранителни навици, няма как да не си промени мисленето. Ние сме съзнателни същества, не сме ходещи стомаси все пак, за да е важна само храната, а да не обръщаме внимание на това, защо мозъкът ни подтиква да дебелеем и ядем безразборно, къде са първопричините и как да ги разрушим.
Ето още инфо за метода, ако на някой му е интересно:

"Первая и главная сторона работы: ведение специального дневника. Здесь очень важно соблюдение тех же условий что и при работе с анкетой: писать дневник собственноручно на бумаге (в тетради) перед сном, после чего сразу стараться заснуть, ни в коем случае не отвлекаясь ни на что другое. Бесполезно вести дневник только в компьютере, его надо писать собственноручно на бумаге. Для этого лучше завести отдельную тетрадь. Почему собственноручно и именно перед сном?...Г.А.Шичко установил, что программа зависимости разрушается во время сна после специальной работы над собой. Для того чтобы пробить броню зависимости используется наше особое состояние перед самым сном (так называемое просонное состояние), когда уже слипаются глаза, тянет в сон и хочется поскорее уснуть. Написанное в это время в дневнике (если только правильно пишем!) идёт к нам в подсознание, усваивается там и позже во время сна вступает в схватку с зависимостью. Действие это усиливается письмом от руки. Здесь работают очень тонкие механизмы взаимосвязи между движениями пальцев рук и работой сознания, что установлено специальными опытами. Таким образом каждое правильно написанное собственноручно и в нужное время предложение разрушает корень зла – запрограммированность сознания." http://andreyqwerty.narod.ru/simple.html

Кой е Шичко: http://www.miroslavie.ru/optimalist/shichko.htm
Още един важен материал: http://www.k-istine.ru/drag/drag_shichko.htm
Ето как се води дневник: http://www.trezvayarussia.ru/articles/soznatel_trezvennik/dnevnik.html

Я! Сега открих, че в БГ-МАМА вече има преведени материали за Шичко, ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=394324.msg11326110#msg11326110

Вярно, за цигарите, но какво пречи да заменим "тютюнопушене" с "обсесивно ядене", или "ядене на боклучава храна" - все са вредни навици, да не кажа пороци.  Mr. Green Laughing

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 14:22 от Анонимен

# 160
Здравейте и от мен системки  Hug
Не съм писала няколко дни и сте изписали света отново Simple Smile
Жаси, много полезни материали ( ако преведете и метода на Шишко ще е чудесно, че хич не отбирам от руски - Благодаря предварително  Heart Eyes)

С това златно правило – да не се яде минимум 4 часа преди лягане. По време на сън червата се почистват и ако има храна, тя започва да гние и се натрупва като шлаки. съм на 100% съгласна. Имам хиатус херния и най-важната препоръка за избягване на киселини е точно тази, да не се консумира нищо непосредствено преди лягане, за което съм много благодарна на Мириманова за системата - от както съм на нея - никакви оплаквания от този сорт.

Аз съм си системна, но задържам - пред МЦ съм и може и да е от това. Ще пиша пак скоро и Ви чета редовно.

Приятен почивен / за мен Работен / Ден  Heart Eyes Hug

# 161
Жаси, много полезни материали ( ако преведете и метода на Шишко ще е чудесно, че хич не отбирам от руски - Благодаря предварително  Heart Eyes)

Ето тук намерих на български:

http://dreamland-bg.com/index.php?PHPSESSID=f15vu8d3b653o31kp46p … 6.msg3981#msg3981

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=394324.msg11326110#msg11326110

http://www.newmagnaura.org/b01070702oblastiprojectsSem2EV.htm

# 162
Сега забелязах, че не е метода на Шишко, както го кръстиг аз, а на Шичко  Laughing

Направих симултанна смяна на текста на "Луната спи" и на нашия химн "Ламята спи" - дано Ви хареса:

Ламята спи безхранителен призрачен сън.
Ламята спи – засега временно явление.
Ламята спи – други вечерят навън.
Ламята спи, Ламяяяяяята спи
Ламята спи, а някой яде пици, друг ( аз например )
гладува и мълчи.
Съвсем тихо
Ламята спи, а паяк плете сноп лъчи
Ламята спи

Ламята спи, а скарата гори.
Ламята спи във скучно отражение.
Ламята спи, а някой друг пак е на гости
Ламята спи, Ламяяяяята спи

Ламята спи, а някой яде пици, друг -
гладува и мълчи.
Съвсем тихо
Ламята спи, а паяк плете сноп лъчи
лунааата спи

Ламята спи, безхранителен призрачен сън
Ламята спи – дано да е временно явление.
Ламята спи, други пак вечерят навън.
Ламята спи, ламяяяята спи.
гладува и мълчи.
Съвсем тихо
Ламята спи, а паяк плете сноп лъчи.
Ламята спи
гладува и мълчи.
гладува и мълчи.

Погледни - ламяяяята спи, (2)
Със ситемата ламята  вече е минало явление.

Естествено можем да го променим - приемам идейки  Crazy

# 163
Жаси - златна  Heart Eyes много мерси, ще го прегледам сега ( нямам много работа в момента )

# 164
Сега забелязах, че не е метода на Шишко, както го кръстиг аз, а на Шичко  Laughing

Направих симултанна смяна на текста на "Луната спи" и на нашия химн "Ламята спи" - дано Ви хареса:

Ламята спи безхранителен призрачен сън.
Ламята спи – засега временно явление.
Ламята спи – други вечерят навън.
....

Joy Joy Joy Joy Joy

Супер!!!! Смея се тук на глас! Ще я приспиваме ламята с дневниците на Шишко, ше види тя ламя зарзават яде ли!!  hahaha
Леле, оставям ви, че денят се преполови, а аз още не съм свършила нищо.  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт