"Системата минус 60"- тема №27

• 35 179
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Добър ден и от мен!
poliin   welcome
За водата мярката е 30 мл. на килограм тегло. Това е необходимо на организма , за да не изпитват вътрешните органи недостиг и за нормална функция на червата. А ако спортуваш някакъв интензивен спорт нярката е 50 мл. на килограм, за щото тогава се губи чрез потта повече вода.
По принцип мисля, че не е проблем да се смесват плодовете, но виж организма ти как ще риагира и сама прецени дали да продължиш по този начин. Защото аз една вечер само пробвах вечеря с кисело мляко и ябъка и цяла вечер имах такива газове, че както се изрази моят мъж спокойно мога да заредя цялата "Газификация" и не смятам повече да повторя.
За вечерята  просто трябва да си създадеш организация - или да си носиш нещо от къщи , или да си купуваш нещо подходящо от вариантите. Защото точно на вечеря нямя никакви компромиси нито с часа , нито с храната, която е позволена.

# 706
  • На планетата Земя
Здравейте!

Poliin, добре дошла. Момичетата са ти отговори на повечето въпроси. Водата си е важна. За плодовете наистина ще прецениш как ти действат комбинациите, кое подува, кое не. Аз безпроблемно вечерям кисело мляко с плод. И понеже в диапазона 17-18 часа съм на път към къщи, най-често това ми е и вечерята през седмицата. Дори си вечерям в колата шофирайки.
За количеството също трябва да прецениш - разбира се, преяждането води до по-бавни резултати. Аз съм още в началото, но мисля, че с времето трябва малко да се намалят порциите, нека тези, които системстват по-отдавна да споделят.

cvetna77, няма да се отчайваш.  Peace

За днес:
а: пълнозърнест хляб с пушена сьомга, кафе с мляко, черен чай с мед, сини сливи
о: ориз със свинско
в: някаква скара със зеленчуци

Хубав ден!

# 707
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте момичета! След почти едноседмично задържане днес съм - 400 гр. newsm44.
Купих си книгата с рецепти към системата - 60/ по удобно ми е отколкото да я чета в нета/.Имам въпрос към по опитните системки- доколкото схванах най общо принципа на системата е : до 12ч. -всичко,  обяд и вечеря-  разделното хранене. Само че както в рецептите от книгата, така и от вашите менюта в темата, ми прави впечатление,че се допуска смесване  на храни,които при разделното хранене е недопустимо- н.р. при разделното мляко и диня- се допуска да се консумират само самостоятелно, а тук се смесват - диня със сирене, мляко с краставици / таратор/ и мляко със сандвич за закуска, смесват се също   месо и ориз/ протеин + въглехидрат/ ,което  не е  разделно.Та какво се има предвид под разделно хранене в нашата система,все още ми е трудно да се ориентирам какво може и какво не да се смесва.

# 708
Благодаря много за уточненията.И за бързите отговори.От  табличката за обяд това са вариантите за    хранене или това са разрешените продукти и могат да се комбинират по между си.За вечерята е по ясно мисля.Можели да се яде едно и също нещо за обяд и за вечеря.Извинявам се ако съм досадна с въпросите си,но темата е доста голяма и не мога да изчета всичко

# 709
Здравейте момичета  Mr. Green!

Ех как ми липсвахте, макар че си ви чета редовно, друго си е като системстваш и се включваш в темичката  Hug.

Добре дошли на всички новодошли момичета, които са избрали системата  Hug!

Сиси ♥♥ искам да ти благодаря за емоционалния и искрен пост, с който напомни за себе си.. и ако не за отслабване, то бих започнала Системата заради увереността и самочувствието, които се добиват след спазването й. Не искам да звуча фанатично, това са просто ясно изградени правила на хранене, които ако са трудни и непоносими в началото, след време се спазват с лекота.. Според мен това могат да докажат само хора, които са изкарали повече от 5-6 месеца..

rozali беше питала за елдата. Аз я сварявам, сменям водата 2-3 пъти и изчаквам да изстине. После нарязвам една-две ябълки (а може и още плодове), 5-6 сушени сини сливи и добавям канела  Wink. Харесва ми така! А някои хора я обожават със сирене  Simple Smile.

Лебед  Hug, на мене ми хареса петъчната ти закуска. Ами какво да ти кажа и по-зле съм се наказвала.. но нощно така, че да не мога да заспя после  ooooh!.

Грозната Бети Системата е базирана частично на РХ, а не изцяло. Следвай си правилата както са дадени. За ориза и месото, динята и сиренето е коментирано много пъти, но е позволено като комбинация. Лично на мен плод и мляко ми действа.. Как да кажа, леко гръмко и разхлабващо.. Blush

poliin ако спазваш правилата - да Simple Smile.

Покрай мене има много интересни и нови неща.. Най хубавото е, че с малкото бебсънче сме добре. То си расте нормално и е пълен МЪЖ  newsm44, според лекаря (дано не греши, че ще умра направо). Вече се прави на интересно и посритва тънко-тънко..  Mr. Green С другия ми най-любим мъж ще сключим брак на 30 септември  Mr. Green, но сватба на този етап няма да правим. Плановете ни са чак за 2013, като приключа с кърменето (за което си личи, че съм оптимистка хаха  Laughing).

Единственото, което ме притеснява е, че храненето ми стана малко безразборно, а аз обичам да има ред в нещата. Опитах се да спазвам правилата, но май без да се отчитам при вас мойта няма да стане  Mr. Green. След месец пауза (по време на малки неразположения) започнах и залата пак, но лекичко и се пазя.. ЖиЗ мисля да откарам така до края на годината, но както дойде..
Та така мили момичета от днес съм плътно с вас, надявам се през цялата бременност, та и след нея докато срещна заветните 52 (които не са ми цел сега). В момента гледам с навлажнени очи кантара и той неумолимо показва 63  Confused, какво да се прави.. Нямам надежди за сваляне, но имам такива за некачване на много.. Скромната ми цел е до края на шестия месец да не надвишавам 65, а до раждането 70..

Имам и две въпросчета:

1) Скраба с кафе дали би ми пречил в моето положение? Аз и без това обтривах само джуланите  Crazy.
2) Напоследък много ми се яде ориз и като марка предпочитам Крина   chef - http://www.suicom.com/?bg,premium. Имат голям избор и един единствен сорт, на чийто пакет пише "Бял ориз", другите всичките са с друго наименование, дори има "Жасмин"  Laughing Hug. Въпросът ми е: Кой, освен кафявия мога да си позволя за обяд и вечеря?

И отчета за днес:

З: Ябълка (станах късно)
О: Заек с ориз (не беше много, но беше бял и приготвен с мазнина)
В: Два големи розови домата, две краставици, една ябълка

След малко ще стана да се поразкърша  Mr. Green!

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 17:42 от Elileni

# 710
Здравейте,искам да ви попитам относно вечерята,намислила съм да вечерям пълнени чушки,които включват : ориз(Жасмин на Крина) и подправки с доматен сок(без кайма) и към чушките салата от домати.Дали е системно? Thinking

# 711
Здравейте,искам да ви попитам относно вечерята,намислила съм да вечерям пълнени чушки,които включват : ориз(Жасмин на Крина) и подправки с доматен сок(без кайма) и към чушките салата от домати.Дали е системно? Thinking

Да.  Peace 

Покрай мене има много интересни и нови неща.. Най хубавото е, че с малкото бебсънче сме добре. То си расте нормално и е пълен МЪЖ  newsm44, според лекаря (дано не греши, че ще умра направо). Вече се прави на интересно и посритва тънко-тънко..  Mr. Green С другия ми най-любим мъж ще сключим брак на 30 септември  Mr. Green, но сватба на този етап няма да правим. Плановете ни са чак за 2013, като приключа с кърменето (за което си личи, че съм оптимистка хаха  Laughing).

Ауу, да сте живи и здрави с бебчо и татко му, само хубави неща да ви се случват!  Heart Eyes Hug
Добре дошла пак при нас!  Hug 
Кафето по-добре го забрави, то влиза в кръвта през кожата и само ще изнервиш малкия мъж с толкова кофеин. Ориз може бланширан, освен кафяв, див също може, тези хубавите вносните също, само бял полиран не може. 

Последна редакция: пн, 05 сеп 2011, 16:27 от Анонимен

# 712
Благодаря ти,Жаси  за бързия отговор Hug

# 713
  • France
Привет и от мен!

От една седмица не съм влизала в темата. Нямам нов минус за съжаление, кантарът се е заковал на 68,3 кг. Системна съм, чувствам се много добре. Получих и няколко комплименти относно отслабването ми, което явно започва се вижда. Мисля че съм на прав път, защото нямам вече усещането да съм "на диета", някак си придобих нови хранителни навици които не ми тежат.

Ето ми го днешното меню:
з: 2 кифлички без пълнеж, 2 блокчета черен шоколад
о: леща, 1 праскова
в: ще е шопска салата със сирене.

Добре дошли на новите момичета.

Връщам се да ви чета.

# 714
Момичета , време е за отчет! Явно почиващите не са се завърнали в стройните редици на "системките".

А ето и моят отчет за деня:
З -2 ръжени сухара с мариованите камби на Селма( за да ги пробвам как съм ги докарала) + сирене + ябълков сладкиш
О - правих домашна лютеница и докато я пробвам я за тази подправка, я за онази и да обера и тенджерата и се оказа , че доста стабилно се нахраних чак ми беше тежко
В - сварена елда със сушени сини сливи + 1 ябълка настъргана и малко канела .

Благодаря на Elileni за предложението. И честито ти мъжко бебче . Желая ти лека бременност и най - важно е ти и бебчето да се чувсвате добре, а за килограмите има време и на тях ще им дойде реда.

Относно ориза - за отслабването има значение гликемичният индекс на храните. Колкото  по-нисък е той, толкова по-благоприятен е за отслабване. С най -нисък ГИ е кафевия ориз (около 60), след това е бланширания(около 70), след това  "Басмати" (около 75) и най-висок ГИ има белия ориз -92(почти колкото захарта, която е с ГИ 100). За ориза "Жасмин " той е изключително вкусен и ароматен , но се води по-бял от белия полиран ориз , така че го избягвайте.

# 715
  • Пазарджик
Здравейте момичета  Hug Hug Hug
Аз пак нещо ви изпуснах нещо но с тези почивни дни и с тази отпуска нямам време да пиша но си ви чета редовно.От сряда съм на работа така че ще се включвам по често.И бързам да се похваля че въпреки не системствстването ми последните дни съм свалила 2 кг. като спазвах само правилото да вечерям до 18 h и пак горе долу внимавах какво ям.

Elileni честито за малкото момченце.Желая ти леко изкарване на браменноста и добре завърнала се сред нас.

Добре дошли и на всички нови момичета.И да си кажа менюто за днес.

З- руло с ягоди , кафе
О- кюфте със салата
В - пил.месо

Е толкова от мен.Хубава вечер на всички и много минуси на сутринта   bouquet

# 716
  • София
Хелоууу  Hug !

Elileni, много се зарадвах за теб! Искрено разбирам чувството ти след новината, че ще си мъжка майка  Heart Eyes ! Само да сте живи и здрави с бебчо, голяма радост те чака.

Като чета менютата ви, ми направи впечатление , че имаше няколко за вечеря: месо със салата.
Няма да се връщам назад да проверявам на кого точно бяха постовете, но да ви кажа, че тази комбинация става за обяд, НО Я НЯМА във вариантите за ВЕЧЕРЯ.

Моето меню за днес:
З: кашкавалка, 3в1
О: ризото с пуешко и ананас
В: шейк от ябълка, кисело мляко и канела

# 717
 Здравейте,
добре дошли на новите момичета в темата!
Мileto , благодаря за поздрава!   bouquet
 Днес ми е трудно да дам отчет за килограмите, защото нямам кантар. Мисля, че нямам минус, може и да греша, незнам.
 Менюто ми днес е :
З: к. мляко с трици, 5 бисквити
О: запечени сини и червени домати, патешко конфи на скара, лабане, 1 криспи
В: салата, сирене

Приятна вечер и повече минусчета 55

# 718
Elileni аз много често освен кафяв ориз си приготвям булгур.Страшно е полезен и е вкусен.Приготвя се като ориза ,но увира много по- бързо.И не на последно място искам да ти пожелая лека бременност.

# 719
  • Емаесесаесесапипиа
Привет от Банско!
Тук сме за два дни, част от пътуването ни към София и околностите. Вчера катерихме Стобски пирамиди, Рилски манастир и Успение на Ив. Рилски, днес тръгнахме към Вихрен, не го стигнахме, вековната Мура видяхме и няколко часа трамбоване по камъните до езеро Окото. В Пирин не бях ходила, но днес беше като в парк - толкова народ...Та сега басенйче, масажче (да се похваля). Нормално подобни глезотии рядко ми се случват- но сега по случай новото ми отношение към мене си, рекох да си се наградя за месец и нещо упорство. Иначе почти нищо не ям, така се получава, а вчера тъжно гледах как в една механа моите хуни оглозгват едно цвърцящо саче и куп други вкусотии, но не се поддадох. Ще пиша менютата си в следващ постинг колкото за мой отчет, за да не продължавам да досаждам.
Огледало, честит рожденник! Да е жив и здрав и да има една смалено-стройна половинка като подарък за следващия рожден ден!

Общи условия

Активация на акаунт