СПОДЕЛЕТЕ 165

• 31 296
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Отначало ме посрещнаха на нож, стари скиочиха, да ме защитят, защото те са ме завалрили на пиацата. Подиграваха ми се в ефир. След десет дена чух едно - ще стане таксиджия от тебе.
Днес осем пъти излязох с клиенти от колоната, без да дочакам да стана първа кола. Последният път току що пристигнал. Малко психология не вреди в нито една професия. Но те не усещат много неща. Като се пенсионирам и откажа от този занаят, ще напиша трактат - Как се кара такси. Какво не може да се прави. Какво в никакъв случай не бива да се прави, какво може, какво трябва, и какво непременно би трябвало да се направи.
Бихте ли се качили в такси, при условие, че отдалеч виждате шофьора да си скуби косми от носа и ги пуска от прозореца?
А, докато чакам, си слагам очила с жълти телени рамки на носа, изглеждам много интелигентен.
Вчера им правих показно и изпърних най-много поръчки.

Куркума, аз града го познавам по улици и номера от работата в БТК, ориентирам се по шкафовете и каналната мрежа, но диспечерките казват и неща, които не знам, сменили са си имената, докано съм бил 10 години извън бранша.
Дискотека Хай лайф си е сменила името, Флинтстоун на Парагона и още веднъж, Даскалска раздумка е станала Србска скара.
Последно тая вечер чух поръчка за аптека Хигия, но без улица и номер не ми говори нищо, а диспечерката и клиентите, и другите таксисти така са свикнали.
Усещам, че съм спечелил симпатиите на диспечерките, което не е малко.
Намерих приятелка и колежка на съфорумка-модераторка, возейки я.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 22:35 от Вълкът с дълъг ник

# 391
Лимонено Деси, всичко най-най!

# 392
  • Пазете Гор
Браво, Вълк!

На вечерна пиаца бих се качил там, откъдето ме предразположи музиката - вземи някой диск на Хъмпърдинк.

В моята нова служба отзавчера ме обучаваше девойче, дето, когато аз съм почнал в тоя бизнес, е била в прогимназията. Инак знае много, а пък хубава - един път.

Яд ме е, че така се се случи, а можеше да я обучавам аз - професионално, изтежко, с хумор и вметки. Тоя бранш ми е ген и кръв, пот и тонаж, стаж и съдби.  За яд си е. Имаше какво да чуе.

# 393
Ех, Вълк! Питай Еото кога Естер се качва в такси, само ако е на живот и смърт. За което много ме е яд, че не си в нашия град, защото само при теб щях да се качвам, щях да ти стана абонат.

А сега, всеки път, в който трябва да взема такси тук или в друг град се изправям пред блокаж. За Швеция, в последния момент срам не срам баща ми ме изпраща до летището, защото не си представях да пристигна в София с автобуса и да хвана такси. Просто блокаж и отказвам да се кача, а не бях сигурна дали ще се справя сама с куфара в градския транспорт. Луда работа. Ако всеки луд си има номер, е моят е тоя.  Crazy
Но не знам дали наистина съм толкова луда, щом близък човек, който е профисонален шофьор сумаси години ми е казвал, че винаги независимо кога и в колко часа е ходил да прибира дъщерите си от дискотеки, т.е. че познавайки бранша малко или много, няма доверие в такситата.

# 394
Окочантелно установих , че съм много пристрастена към интернет. Трябваше да се махне компютъра , рутера и всичко , което ме свързваше с мрежата. Е , не издържах и 24 часа. Т. е толкова само издържах Shocked

CTramell, и от мен много положителни мисли.

Ех , Вълчо, тъкмо щаях да пиша , че откак яхна Шевролета липсваш , и ти се появи. Успехи на новото поприще и по- големи бакшиши.

# 395
  • о`майна лунна нощ е
Блажени са невежите, докато реалността не ги ошамари здраво. Тогава посредникът изведнъж става  л*йно, въпреки отчаяните му опити преди това да обясни сериозността на ситуацията.  Аман  smile3514

ПП - стиснете по един палец ..... ужасно много се нуждая от него, за да оправя нещо почти неоправимо. Форумът е сила, дано и този път е така  Praynig  Praynig  Praynig
Всичко ми е на топка ....., а толкова много се мразя в това състояние.

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 15:05 от `ТуиГ

# 396
  • Москва
ТуиГ,  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
И за всички други, които имат нужда, стискам fingerscrossed

Привет от Мичурин, Споделете.  bouquet
Споделям,че съм ужасно изгоряла. Вчера приличах на сварен рак .Тук не бях идвала 15 години. Базата, в която почивахме на времето,сега е почти изоставане.  Близо до нея, където имаше бунгала и голи поля, са полу построени някакви бетонни недоразумения,зарязани от две години.Проектът бил да изглежда като крокодил сградата. А водната парзалка от детството ми стои самотна,като скелет, на абсолютно запуснатия плаж... Стана ми много тъжно, когато я видях.Някога се редяхме на опашка,за да се пуснем по нея.
Но е приятно да видиш,че все още съществува сергията, от която са ти купили пояс, когато си бил на 4. Simple Smile

# 397
  • Майничка
`ТуиГ, стискам палци! Hug

# 398
Вълчо, възхищавам ти се.
напиши трактата още сега.
аз също си избирам таксито първо по вида на колата- да личи, че е поддържана. после се вглеждам в шофьора- ако е небръснат, по потник и със стърчащи под мишниците косми- губи всякакъв шанс.
ако пуши също.
не се притеснявам изобщо да си поискам определена музика или радио, защото съм клиент и имам очаквания за качествено обслужване.

# 399
На вас явно не ви отказват курс  Laughing
Като ми откажат 2-3 ма и ми е все едно какъв е 3-4ия, само да ме закара до проклетото място.

# 400
даааа, Ео, това е предимството да живееш в малък град.

В моята нова служба отзавчера ме обучаваше девойче, дето, когато аз съм почнал в тоя бизнес, е била в прогимназията. Инак знае много, а пък хубава - един път.
възрастта тук какво значение има? Уменията са важни и майсторството! Ако твоите са повече- покажи на девойчето, нека и то научи още нещо

# 401
  • о`майна лунна нощ е
Абе работата е доволно забатачена, а съчетана с изказване "Плащам, а нищо не се върши" е в състояние да изкара дяволи от мен. Притъпих желанието си да лиша от съществуване един човек с бясно тичане по пощи и още по-бясно и настървено попълване на гардероба от разпродажби по главната. Довърших се със сладолед, кока кола и беналгин в Мак Доналдса, а ако комшийката ми се върже на акъла да се напием по пантофи, ще вземе и да ми мине поне за тази нощ.
Всеки път си повтарям да не се ядосвам за грешките на другите, но чувството, че съм можела да направя още нещо, за да ги спася от собственото им неглижиране на проблемите, не ме оставя. Идиот съм в това отношение и идиот ще си остана.

ПП - комшийката ме отсвири. Късно й се обадих. Оставате ми вие за компания.

# 402
  • Пазете Гор
Ама че ден уцели, Туанг, не бива да пия тая вечер. Наздраве с водица!
Утре ще тегля най-едрия домат, да видим тая година как е.

Бумеранг казвам го с възхищение туй, че девойчето, макар и по-младо, знае повече от мене в тая конкретна област на обучение. Съжаление изказах, защото ми се щеше да блесна с познания, да се поперча пред хубавото момиче. Суета човешка. Пуяк.

Днес ще опитам няколко нови за мен видове сирене. Вманиачил съм се леко по мухливите смрадливи сирена и комбинациите им с риган, домати, зехтин и маслини.

# 403
  • о`майна лунна нощ е
Куркума, прощавам ти за водата, ако сложиш една такава салата от "мухливите смрадливи сирена и комбинациите им с риган, домати, зехтин и маслини" ... Колкото повече, толкова по-добре.

# 404
то се видяло, че все за ядене мислите, ами за Куркума да споделя една от салатките на О....пка - тиквички, мариновани и задушавани на хапки, маруля, хубави розови домати, моцарела на малки топки, тиквени семки и песто - добра е комницаията.

Общи условия

Активация на акаунт