Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 331
  • 572
  •   1
Отговори
# 270
 Хората, чието детство, юношески години и младост са минали по бунгалата, почивните станции и квартирите в нечии дом край морето обикновено не са придирчиви, нито изпадат в паника от едно петно на покривката и не гледат чаршафите в хотела под микроскоп.

# 271
Аз пък си мисля, че точно те са останали със спомените си, че е мръсно и гнусно и затова си носят кърпи, чаршафи, препират на ръка или опъват въженце...

# 272
Аз пък си мисля, че точно те са останали със спомените си, че е мръсно и гнусно и затова си носят кърпи, чаршафи, препират на ръка или опъват въженце...

Нищо подобно. Моите детски и младежки години са преминали по бунгала с външни тоалетни и обща кухня, в която всички от почивната станция си готвеха един след друг, и не нося нито кърпи, нито чаршафи, нито се вглеждам в дребните детайли. А препирам на ръка първо, защото съм свикнала от почивките си на море да правя точно така, и второ защото не ми тежи този "труд", трето не смятам, че има нужда да плащам за нещо, което мога и сама да свърша при това бързо и лесно.

# 273
Била съм по много лагери и бунгала, но това не означава че навсякъде е било мръсно и мизерно. Също така не съм и обсебена на тема хотелска чистота. Не е никак сложно да прецениш на какво ниво е хигиената в един хотел или ресотрант.

# 274
Аз съм от тези. Чаршафи не мъкна, но все си разнасям хавлиите. Няма да забравя как една хазайка в къщата за гости, в която бяхме отседнали цялата компания, ни изкара, че сме гепили една от хавлиите, които беше сложила, а те буквално останаха непокътнати, тъй като всеки си носеше от къщи Mr. Green
Накара ни да й платим 20 лв. за хавлия, която се продава за два на Руския пазар.

# 275
Никога не съм ходила на лагер, бунгало. На хижа само веднъж като дете съм спала за една вечер с родители.
Не съм гнуслива, но се страхувам от болести и бацили.
Ако щете ми вярвайте, обаче почивките в бг-хотели/басейни/вани и т.н. (независимо от ранга им), от които да съм се върнала без наръч гъби, се броят на пръсти.
С чужбинските не съм имала такива проблеми.
Не нося чаршафи, но понякога вземам много малка хавлия, за всеки случай с мен.
Понякога, ако ме съмнява, че някъде е почистено добре, викам камериерки да почистят отново.
Ако и след това ме съмнява, използвам лек разтвор на калиев перманганат.
Но като цяло не се втелясвам особено...

# 276
хаха, темата е станала уникална. Правя включване вече от морето и давам отчет че съм изпрала 3петна от сладолед на моята блуза,голямо прасе съм.Simple Smile

А по повод хотелските легени,отлични са за повръщане, пък който иска да пере в него.

# 277
  • Paradise
По принцип "почивка" е много общо, общо казано.
За мен почивката може да е в 5-звезден хотел, но може и да е в хижа на 2000 м.
В зависимост от мястото подготвям и багажа, логично.
Хавлии, храна и посуда влача, когато отивам на екскурзионно/в планината, но не означава, че помъквам къщата.

Кой как и кога пере си е негов проблем, но е факт, че за толкова години по чуждите курорти не съм видяла опнати гащи и потници да съхнат.
Намятани хавлии плажни и бански има на всеки балкон.

Заяждането на дребно от сорта "видите ли каква съм чистофайница - на море съм отишла, ама пера та пушек се вдига, а вие какви сте мърли", е идиотско. Всеки е свободен да прави каквото си иска, но да не ми го навира в лицето. И да не лъже!

# 278

А по повод хотелските легени,отлични са за повръщане, пък който иска да пере в него.

Добре си изкарваш, да не те мислим значи. Joy

# 279
За какво е този калиев перманганат? Какво почистваш с него?
Носиш си калиев перманганат в хотела, за да почистиш , ако не си доволна от почистването?

# 280

Въпрос с повишена трудност. По-добрите домакини да мълчат. Дайте ход на младите.

# 281
Носиш си калиев перманганат в хотела, за да почистиш , ако не си доволна от почистването?

Из уикипедия:

Цитат
Дезинфектант Тъй като е силен окислител, калиевият перманганат може да бъде използван като антисептично вещество. Например, разредени разтвори се използват за обработка на шанкърни поражения - язви, дезинфекция на ръцете и обработка на леки дерматити и гъбични инфекции на ръцете и краката. Исторически е бил използван за дезинфекция на питейната вода. В селски райони е използван за отделяне на желязото и водородния сулфид от отпадните води.

п.п. Цонна, не съм те прочела, та избързах.

# 282
Е, после не ставаш ли лилава или се отмива при прането? Laughing

# 283
Отилия, изстисквай си котката и не ми цитирай уикипедия, не питам теб  Wink

# 284
 Наистина цапа, и аз лично не знам как и за какво се използва, знам само че при допир с разтвора на калиевия перманганат кожата стара лилано-синя. По-старите хора навремето с калиев перманганат са си третирали гъбичките, но за какво може да се използва при чистене не знам.

Общи условия

Активация на акаунт