Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 395
  • 572
  •   1
Отговори
# 435
" .....козметиката ми за кратка прибежка е само една чантичка. "
Ей това, ако има някой да ми го обясни как става, вечно ще присъства в молитвите ми Praynig!
Цонна, ей ти списък за козметиката (само):
1. Шампоан за коса.
2. Балсам за коса. (забелязахте ли, че маска за коса не помъквам?)
3. Душ гел за тяло.
4. Интимен гел.
5. Флуид за коса.
6. Измиващ гел за лице.
7. Тоник за лице.
8. Термална вода за лице.
9. Дневен крем за лице.
10. Нощен крем за лице.
11. Околоочен крем.
12. Слънзезащитен крем за лице и тяло.
13. Хидратиращ лосион за тяло (но, той се нанася на подбедриците, ръцете, гърба и раменете)
14. Друг (специален) лосион, предназначен за бедра, корем и ду.е Embarassed.
15. Гел за извайване на бюста (който много внимаваме да не объркаме с №14, щот` ша са свършат)
16. Мажем копитата със специален крем с урея, за да не загрубеят.
17. Лакочистител.
18. Няколко лака за нокти + основа + топ-лак.
19. Цветната козметика, не "удря" много, тя се състои само от фон дьо тен, пудра, руж, сенки, спирала, няколко молива, гланц за устни и 2 червила.
Консумативите и инструментариума са отделно Naughty
Айде, кажете ми сега, като набутам най-необходимите си козметики в багажа и той ми е ограничен до 23 кила, къде, аджеба ще слагам дрехи, обувки, шапки, ветрила, дезинфектанти, репиленти, брадви, секири, чубрицата и джоджена на милият ми, на който боба не му върви без тях? А?
Струва ми се, че нещо съм забравила newsm78

# 436
Взимам само 1. шампоан
                    2. балсам.

Мога дори да мина и без балсам. Всичко друго ми е излишно. Кремове не ползвам, лакове не мъкна, абе въобще козметиката не ми е приятел. Както казваше на майка ми една приятелка "Ти за толкова хубава ли се мислиш, че нямаш нужда от допълнително разкрасяване и не ползваш козметика?" мога само да отговоря "Да, нямам нужда от разкрасяване" LaughingЕ, може едно червило да взема, ако мога да ги намеря къде са, защото сами разхвърляни по всики чанти. Не съм прибрана като някои и нямам несесер в дамската чанта.

3.Душ гел за тяло-минавам със сапуна, върши същата работа.
4. Интимен гел-изсушава флората на влагалището и е вредно да се ползва по принцип. Не разбирам употребата.
5. Флуид за коса-не сум запозаната с този продукт- излишен мие след балсама, и без това ми се изправя косата само след балсама, не знам какъв ефект се търси.
6.Измиващ гел за лице-ще кажеш,ч е си като клоун намазна или като актриса. Много става.
7.Тоник за лице-по-малко грим Laughing, знам, че не може без това. Мога да направя компромис.
8. Термална вода за лице-това вече е мания. Laughing
9. Дневен крем за лице 10..Нощен крем за лице. Купуваш крем Невен и си готова, кеф ти денем, кеф ти нощем.
11. Околочен крем за лице-Невен е мунтифункционалене и за очи, ръще, бедра, корем, подбедриците, ръце, гърба и раменте. Няма нужда да имаш крем за всяка част на тялото.
12.Слънцезащитен крем за лице и тяло. Аз лично не ползвам,защото съм с тъмна кожа, но мъжът ми носи и ползвам от неговия при нужда. Нека той да влачи багаж. Айде и това мога да взема. Дотук станаха 4 неща от списъка, които взимам
13. и 14. ги покрих по-горе
15. Гел за извайване на бюста. Laughingдаже не знам как изглежда. И бюст ми е дал Господ, е не голям, но с прилична форма(кога ако не сега, къде, ако не тук Laughing)
16. Крема с урея разбирам. И аз съм притежателка. Много лоши пети имам. Ама може предварително да се погрижиш за тях и да не го носиш на почивката. Отпада.
17. Лакочистител и 18.Лакове- може да си направиш педикюр преди почивката, ще те издъжи две седмици. С лаковете за ръце съм скарана и никога не съм имала качествен  и не знам колко време издържа, но ако идеш да те направят сигурно ползват професионални и може и да минеш без твоите по време на почивката, а и винаги може да се купи в движение.
19. цветна козметика-фон дьо тен-не разбирам, руж -не разбирам, пудра-не разбирам, сенки -иди- дойди, ама щом си любител сигурно не може без тях, спирала-обожавам Laughing, моливи-не е за мен, гланц за устни и червило -може да се мине само с едното.

Дотук взех 5 неща, ама Мортиша, ти си човек любител на козметиката, аз въпреки че притежавам, много рядко ползвам-спирам се само на червило и спирала и педикюр. Несесерът ми е голям, но празен. Задължително бръснач( в никакъв случай епилатор-изпитавам фобия и ме е страх да ползвам, макар че имам) и пяна за коса, другото не ме интересува. Да ме харесват и без козметика.

Може би ми е мания да нося дрехи за да съм модерна. Последния път като ходихме при свекървата се докарвах и с бижута-много обичам. Ама дрехите ми са два ката и се комбинират. Други болести нямам. Laughing

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 04:07 от Цонна

# 437
Аууу, какви лоши работи говориш, Цонно! Close
Ма , бива ли така! 5 шишенца само! Ма пък казваш, че нямаш нужда от повече, щот си естествено красива, ама ние грозноватичките как да се справим, а? Rolling Eyes
В случая не става дума за почивка от две седмици, а за два месеца, но то пък като се замисля, каквото ми трябва за 3 дни, ще ми трябва и за 2 месеца.
Мога да оборя абсолютно аргументирано всяка една точка от поста ти, личи ти, че хал хабер си нямаш от козметика, но няма да го направя, защото не това е целта  на темата.

# 438
Да, бе, Мортиша, като си имаш мания, си носиш всичко. Аз нали това ти казвам, не ползвам козметика, дразни ме, запушва ми порите. Laughing То оттам идват разликите при всички-едни не могат да търпят чужди хавлии, други пода им е мръсен, трети не им дреме. Всеки с болестта си. Laughing

Последните кремове, които са влизали вкъщи мама ми ги донесе. Все се каня да си купя околоочен крем, но още не мога да го направя. Айде сега ми падана реномето-така е като се издадох. Joy

Нали си признах за бижутата, ама те се събират в една малка торбичка.То пък едни бижута бих казала аз, ама си харесвам тенекетата, к'во пък. Whistling

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 04:20 от Цонна

# 439
  • Paradise

Не знам за вас, но пак по майка ми съдя, носите ли си ибришимчета(конците), евентуално, ако ви падне копче по време на почивката, какво правите?

Нося конци и игла, ако съм из планината. Там важат други правила. Wink
На море ходим в комплекси, в които домакините са достатъчно любезни и са ни осигурили и ибришимчетата, и иглите.

10ц, започнах деня със смях, благодарение на чудния списък, който си спретнала! Laughing

Като чета какви козметични чанти имате, се плаша, честно.
Аз цветна козметика не ползвам в никакви варианти; бялата е ограничена до нощен крем (тук не броя шампоана и душ-гела).

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 07:01 от Пипинс

# 440
Не мога да си изпия сутрешното кафе от смях заради вас:)

Мортиша, ако тръгваш някъде за два месеца не носиш козметика за два месеца, нали? Тръгвам винаги с малки шишенца ( шампоан и хипоалергенен душ гел, че имам чувствителна кожа), крем за тяло- тоже, кремовете за лице са малки и без това. Заемат почти никакво място. В козметичните магазини има малки опаковки, дори и да не са твоята марка/тип винаги можеш да ги изразниш и да си ги напълниш с каквото ти трябва.
Не съм засичала, но за два месеца сигурно хабя един литър шампоан, ако не и повече.

Единсвеният артикул, на който не съм измислила подходяща опаковка за пътуване, са електрическите четки за зъби. Не съм виждала да се продават някакви кутийки или капачки или не знам и аз какво.

# 441
  • Варна
Мортиша, аз към твоята козметичка мога да добавя и още неща /че и го правя/  Mr. Green Обаче си взимам или опаковки за еднократна употреба, или мини-продукти. Най-големите са по 50мл /за шампоан, балсам, душ гел/
Имам две козметички - една за ръчния багаж и една в основния.

Към твоя списък имам няколко маски за лице, пяна+лак за коса, малко повече декоративна козметика. Единствено лак и лакочистител не нося /правя си маникюра/педикюра предварително/, ако нещо се повреди, действам на място, но обикновено не се налага.

Обаче тръгвам с няколко броя аромати. Всъщност, най-голямото ми мислене преди път е по повод това, на какво искам да мириша през тези 7-14-23 дни. Мъкна си поне 3 парфюма.

П.С. В аптеките продават малки стерилни бурканчета/контейнерчета от пластмаса с винт. Обикновено се ползват за изследвания - урина/фекалии  Mr. Green Обаче са идеални за пресипване/преливане на големи течности в малки. Има различни милилитри.
Мен едно такова контейнерче ми спаси лицето в 9часов полет. Любимата маска, която си е в кутия от 200мл, бе прилежно прехвърлена частично в едно такова за изследване на резултатите на храносмилателния ни тракт. Мина си чек-а и проверката и след това бързо се оказа върху лицето ми, където си престоя почти целия полет. После удивих посрещачите със свеж тен и сияйна кожа  Embarassed

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 08:48 от Приятно ми е - Богиня!

# 442
Козметика и аз си влача, тя в повечето случаи си ми стои в несесера.
Малки опаковки шампоан, душ гел (ако не ми хареса изливам и си сипвам този, който ползвам), ексфолиант за лице, крем за лице. Естествено шампоан, балсам, пяна за коса, спрей за расресване за щерката, сешоар. Декоративна козметика (сенки, спирала, червило), слънцезащитен лосион и такъв за след слънце. Парфюм сега си взех само един, но в жегата миризмите ме дазнят супер много и май толкова ще го и ползвам.
Ооо, тъй като съм с лещи, влача контейнерчета и голяма туба разтвор за лещи. ) Кофтито е, че в морето трябва много да внимавам, та сега съм си взела едни по-стари лещи за влизане в морето. Ако падне някоя, лесно ще я прежаля. )

Рокси, има малки четки за път, сгъваеми. Но ако си свикнала на електрическите...аз пък много ги мразя. )

# 443
Е, те обикновените не заемат мяст, та да търся сгъваеми, но аз си държа на електрическите.
Веднъж като мина на нещо усъвършенствано ако се наложи да се върна на ръчния вариант все имам чувство, че не е почистено добре.

# 444
Е,че то два месеца някъде вече не е почивка ,а временна смяна на местоживеене....   Laughing
Доколкото знам,трябва да си извадиш и докимент за временно пребиваване на адрес ,различен от личната ти карта...    Mr. Green
За два месеца дори е малко описаното от Мортиша.  

# 445
хихи... багаж на цялата челяд стягам за има няма час и нещо... и при това не за почивка само, но аз от 2 години съм все и тук и там, та ми е станало рутина. Не, не помъквам цялата къща с времето човек се научава как и какво да вземе дори и с 2 деца... Laughing Grinning Laughing
Краси, това с временното пребиваване не е баш така и 2 месеца понякога са си бленувана  отпуска, живеенето си е друга работа... имам дългогодишен опит по темата... Laughing Sunglasses

# 446
Ей това, ако има някой да ми го обясни как става, вечно ще присъства в молитвите ми Praynig!
...

това е скромно съдържание. аз имам допълнителни още поне 10 пункта. и чантичката ми сега я премерих е с размери 45 на 20 на 30 см.

много съм съгласна с байбиби. ужасно са ми омразни хотелите, и най- харесвам да съм на свое място.

# 447
....

Не ползвам грим. Никакъв. Не ползвам дезодоранти, парфюми и тем подобни. Не ползвам млека или разни мазила за тяло, кремове и т.н. Имам 1 бр. шампоан, 1 балсам, 1бр. сапун, 1 бр. интимен гел, 1 бр. стик за под мищници.
Когато ходя някъде отливам по малко от всичко в едни малки шишенца от ония шампоани дето ги дават по хотелите. запазила съм си няколко. Така не ми заемат място.

# 448
Богиньо, това с фекалните контейнери и уринатори е страхотна идея! Ще се прелива. Липсите ще се набавят на момента, но поне за първите няколко дни ще съм спокойна, че имам запаси.
Ето, че забравих парфюмите и разтвора за лещи ooooh!, но от тях си имам малки разфасовки.
Краси, то това, моето няма да е съвсем почивка, по-скоро една продължителна екскурзия из Европа.

# 449
Утре заминаваме на гости при приятели на морето. Оказа се,че са разпърдяли гърнето и мацката е обрала почти всички неща от апартамента. Сега ще трябва да си носим и възглавниците, и спалното бельо, и хавлии, и чаршафи,и ютии. Наистина ще изнесем цялата къща.  Crazy Crazy Crazy Crazy Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт