Какво има след смъртта?

• 560 082
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 145
  • София
Мда, и накрая всички се оказаха предатели! Супер!

# 11 146
Мда, и накрая всички се оказаха предатели! Супер!
Знаех,си че ще разбереш..

# 11 147
Теософите доста пишат на тази тема, но въпросът е откъде идва това знание, на което се явяват проводници - Ани Безант и Блаватска по-специално.  Rolling Eyes
Просто събират всичко, което е писано от време оно и търсят връзка между различните религии, философии, вярвания. Донякъде има логика, едни и същи въпроси, едни и същи стремежи. Написаното в Тайната доктрина /не съм чела всичките части само първа и малко от втората/ е повече като фантастичен роман, отколкото да е някакво знание. В един момент обаче оглеждайки света около нас и малко по настрани, човек остава с впечатление, че всички идеи, прочетени, възникнали в следствие на прочетеното, са пълно безумие. На фона на една Вселена /без значение крайна или не/ сме толкова незначителни, че едва ли нещо или някой би се занимавал с нас. Тогава се връщаш в първоначална позиция и преди да ти дойде мерака да тръгнеш пак да търсиш отговори на някои въпроси, които те човъркат, се питаш заслужава ли си. Каквото и да е онова важното, тайнственото, изпълващо всичко със смисъл, има ли значение за един  миг /живота ни реално е миг/? Със или без тази информация нещата се случват, когато му дойде времето човек научава това, което трябва да знае, останалото са безплодни напъни.  Heart Eyes

# 11 148
  • Русе
Със или без тази информация нещата се случват, когато му дойде времето човек научава това, което трябва да знае, останалото са безплодни напъни.  Heart Eyes

Животът е непрестанен низ от вземане на решения, съмнения, угризения,страхове. За да ги преодолее човек и да изпълни със съдържание този Миг, търси мястото си, колкото и незначително да е то. Въпреки,че аз мисля, че не е незначително.

# 11 149
[Хиляда години преди Христа един мъдър човек е казал " в многото мъдрост има много тъга; и който трупа знание, трупа и печал.“
Друго, което се сещам, древни цивилизации, които са разполагали с тайнствените знания - Атлантида, е не са се спасили и не само те. Grinning

Всъщност не бих сложила знак за равенство между мъдрост и знание.
  Обикновено тъгата идва от опита да променим нещо извън себе си, а мъдростта би трябвало да носи разбиране и хармония.
  Изобщо не знам дали е съществувала Атлантида, като свръхнапреднала цивилизация.  

Да и аз така разбирам мъдростта.

Атлантида не е съществувала, поне науката така твърди.

# 11 150
Със или без тази информация нещата се случват, когато му дойде времето човек научава това, което трябва да знае, останалото са безплодни напъни.  Heart Eyes

Животът е непрестанен низ от вземане на решения, съмнения, угризения,страхове. За да ги преодолее човек и да изпълни със съдържание този Миг, търси мястото си, колкото и незначително да е то. Въпреки,че аз мисля, че не е незначително.
Малък съм и велик, смирен и величествен, тленен и безсмъртен, земен и небесен. Дали или така ни се иска?! Grinning

# 11 151
Ако искаш да прочетеш нещо просто и разбираемо в сходна посока - Джиду Кришнамурти, теософите са го подготвяли за учител, но не се получило.

Да, за Кришнамурти се знае. Теософите доста пишат на тази тема, но въпросът е откъде идва това знание, на което се явяват проводници - Ани Безант и Блаватска по-специално.  Rolling Eyes

Много го харесвам Джидду Кришнамурти. Особено речта му по повод разпускането на Ордена на Звездата.

"Аз поддържам, че истината е земя без пътища и вие не можете да подходите към нея по никоя пътека, чрез каквато и да е религия или секта. Това е моето виждане и аз се придържам към него абсолютно и безусловно. Истината, която е неограничена, необусловена, недосегаема посредством какъвто и да е път, не може да бъде организирана; нито пък трябва да се учредява някаква организация, която да ръководи хората или да ги насърчава да вървят по някакъв определен път."

"Вярването е съвсем личен въпрос и вие не можете и не трябва да го организирате."

"Ако вие го сторите, то умира, кристализира, превръща се във вероизповедание, секта, религия, която се налага върху другите. Точно това се опитва да направи всеки по света. Вярата е стеснена и превърната в играчка за тези, които са слаби, за тези, които в момента са разочаровани. Истината не може да бъде свалена долу, а напротив, човек трябва да направи усилие сам да се издигне до нея."

"Още веднъж утвърждавам - никаква организация не може да води човек към духовността."

# 11 152
И аз го харесвам, макар, че на моменти си мисля, че казаното не се отнася за нашия свят или пък е точно за него.
Доброто приспособяване в дълбоко покварено общество не е мярка за успех!

# 11 153
  • Русе
Малък съм и велик, смирен и величествен, тленен и безсмъртен, земен и небесен. Дали или така ни се иска?! Grinning

Светът е такъв, какъвто е, защото има някой да го отрази.

# 11 154
  • Linz
Във фейсбука някой беше пуснал линк към тази страница- http://www.topactualno.com/9595/ucheni-razgadaha-misteriyata-nar … ideo/#comment-375, филмче в 4 части. Загледах го и ми стана интересно, сетих се за тази тема и реших, че може да представлява интерес и за други. Не е съвсем ново, та може и да го знаете.

# 11 155
Ако искаш да прочетеш нещо просто и разбираемо в сходна посока - Джиду Кришнамурти, теософите са го подготвяли за учител, но не се получило.

Да, за Кришнамурти се знае. Теософите доста пишат на тази тема, но въпросът е откъде идва това знание, на което се явяват проводници - Ани Безант и Блаватска по-специално.  Rolling Eyes

Много го харесвам Джидду Кришнамурти. Особено речта му по повод разпускането на Ордена на Звездата.

"Аз поддържам, че истината е земя без пътища и вие не можете да подходите към нея по никоя пътека, чрез каквато и да е религия или секта. Това е моето виждане и аз се придържам към него абсолютно и безусловно. Истината, която е неограничена, необусловена, недосегаема посредством какъвто и да е път, не може да бъде организирана; нито пък трябва да се учредява някаква организация, която да ръководи хората или да ги насърчава да вървят по някакъв определен път."
"Вярването е съвсем личен въпрос и вие не можете и не трябва да го организирате."
"Ако вие го сторите, то умира, кристализира, превръща се във вероизповедание, секта, религия, която се налага върху другите. Точно това се опитва да направи всеки по света. Вярата е стеснена и превърната в играчка за тези, които са слаби, за тези, които в момента са разочаровани. Истината не може да бъде свалена долу, а напротив, човек трябва да направи усилие сам да се издигне до нея."
"Още веднъж утвърждавам - никаква организация не може да води човек към духовността."

newsm10  bowuu

Теософите доста пишат на тази тема, но въпросът е откъде идва това знание, на което се явяват проводници - Ани Безант и Блаватска по-специално.  Rolling Eyes
Просто събират всичко, което е писано от време оно и търсят връзка между различните религии, философии, вярвания. Донякъде има логика, едни и същи въпроси, едни и същи стремежи. Написаното в Тайната доктрина /не съм чела всичките части само първа и малко от втората/ е повече като фантастичен роман, отколкото да е някакво знание. В един момент обаче оглеждайки света около нас и малко по настрани, човек остава с впечатление, че всички идеи, прочетени, възникнали в следствие на прочетеното, са пълно безумие. На фона на една Вселена /без значение крайна или не/ сме толкова незначителни, че едва ли нещо или някой би се занимавал с нас. Тогава се връщаш в първоначална позиция и преди да ти дойде мерака да тръгнеш пак да търсиш отговори на някои въпроси, които те човъркат, се питаш заслужава ли си. Каквото и да е онова важното, тайнственото, изпълващо всичко със смисъл, има ли значение за един  миг /живота ни реално е миг/? Със или без тази информация нещата се случват, когато му дойде времето човек научава това, което трябва да знае, останалото са безплодни напъни.  Heart Eyes

Специално за Алис Бейли и Блаватска официалната информация е, че те са били проводници на "възнесени" учители - Тибетеца, Санат Кумара, Сен Жермен и др. Има ли ги в действителност, какви са тези същества и дали са от тъмната или светлата страна - кой знае със сигурност?!  Sunglasses Смятам, че написаното от двете теософки, не е тяхно лично производство или просто събиране оттук-оттам на някаква стара информация.  Rolling Eyes Пуснах по-горе един материал  от "Разговори с Луцифер", предадени от  контактьорка или както искате я наречете. Всъщност в началото издателската къща на Бейли се казва "Луцифер тръст", преименувана поради разбираеми причини малко по-късно на Луцис тръст. Знаем, че в християнството Луцифер е падналият ангел, но в теософията и масонството той е Прометей - т.е. този, който носи огъня и знанието на хората.  Rolling Eyes И така - къде е истината?!  Rolling Eyes newsm78 Sunglasses

# 11 156
Ako финия свят е разделен на полярности,както плътния/а аз съм убедена,че е така/то,Блаватска обслужва "лошите" и цялото и инфо не е друго освен един турлю гювеч от лъжа,истина,лъжа..Има верно неща,малко,и много,много манипулация..И тая и Дънов са ми светли,светли,та чак тъмни!

# 11 157
  • София
Дънов е типичен пример на култ, че и на всичко отгоре град си построил. Само дето като всяка такава структура, всичко се е разпаднало. Хората си обичат собствеността.

# 11 158
# 11 159
И още нещо..Видът лъже..Формата никога!

Тази е змия..Кой казА,че нямало рептили?Ето ви..типичен!

О,сигурно ви разочаровам..Няма рога,люспи,крила,опашка..Скука..
Най-обикновен човешки рептил Mr. Green

Какъв благ поглед само,каква"духовност",какво Смирение и каква Любов лъхат от тези очички..Как да не им "повярваш".. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт