Какво има след смъртта?

• 560 092
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 160
И коя е тази?

# 11 161
Блаватска

# 11 162
  • София
Нищо не ми говори.

# 11 163
Елена Блаватска- Отрича Дарвин и естествения подбор. " Тайната доктрина"- синтез на наука, религия и философия, е книгата и.

# 11 164
  • София
За мен вече всичките тези са в графата "изкукали нарцисисти".

# 11 165
Жива змеица- честни сини очи. Обичам си го тоя Дарвин и съм привърженик на естествения подбор- по силният оцелява. Винаги съм била силна и съм си решавала проблемите сама, така се опитвам да възпитавам и дъщеря си. При нея няма " не мога" или " не искам". С труд и постоянство всичко се постига.

# 11 166
  • София
Не е вярно! Не оцелява по-силният! ако беше на изпитване по биология, щяха да ти пишат двойка. Познай сега кой оцелява! (подсказка - питай уикито)

# 11 167
  • Ямбол
Не е вярно! Не оцелява по-силният! ако беше на изпитване по биология, щяха да ти пишат двойка. Познай сега кой оцелява! (подсказка - питай уикито)
Хахаха, пак се изложи госпожа напъвамседаизглеждамумна.
Оцелява винаги най-приспособимимият.

# 11 168
El Mariachi,
Това дето им го "диктуват" отгоре изобщо не го вярвам, при положение, че съм говорила с такъв човек, видяла съм с очите си и въпреки всичко, не мога да го приема. Не мога и да го обясня, но няма нищо, което да ми вдъхва вяра в този вид дейност, напротив.
Дънов е радетел на позитивното мислене, не го отхвърляйте, благодарение на такива като него днес много хора хляба си изкарват. Това, че се е занимавал с окултизъм, не значи, че в написаното всичко трябва да се зачеркне.
Блаватска, както писах си е фантастика, но на фона на написаното от Щайнер /разбрах наскоро, че е многоуважаван, макар и от много тесен кръг хора, сред които интелигентни и ерудирани личности/, нейното е мнооого интересно. Който не е чел Щайнер, препоръчвам го, като четиво възпитаващо търпение.  Grinning
Всъщност и тримата твърдят, че са запознати с езотерично знание, разкриващо истината.

# 11 169
Не ми се питат уикита кикита... Просто съдя по себе си. Ако човек е силен и има цел- оцелява. Загубиш ли вяра в себе си- заминаваш на кино...

# 11 170
  • Ямбол
Ако следваме логиката, че всеки трябва да съди по себе си, то има доста слаби хора, без цел и пак са оцелели. Значи следователно, това не е правилното разсъждение. Та, съди си по себе си, но не обобщавай и не преписвай определения на Дарвин, които са неверни.

# 11 171
  • София
Горкият Дарвин!  Joy

# 11 172
  • Русе
  Малко съм запозната с Дънов, да не кажа почти никак. Смятам го за мой пропуск. Не бива да се съди за човек, по неговите последователи.  Не съм сигурна,дали Ницше би приел делата на Хитлер. Бих искала сама да съдя ,какво е казал и какви послания е имал Дънов, но съм чела много малко от него.  За последователите му не мога да се изкажа ласкаво, защото неведнъж съм ги засичала в планината и са ми много зловещи. Разговарят като извънземни, а една година един от тях загина в една гръмотевична буря, поразен от светкавица докато играеше паневритмия. Вюшекът на който спеше беше отрупан с книги на Дънов.
  Блаватска не можа да ме увлече, но и не бях много настоятелна в четенето. Рьорих не се ли вдъхновяваше от нея. Той беше искрен, но според мен е загинал в търсенето на описаната Шамбала.

# 11 173
  • София
Дънов е направил някакъв Град на Слънцето ли беше, как беше... Бил е някъде в Княжево или в Горна баня  newsm78 Хората си купували там еднотипни къщи, ходели си на работа, обаче трябвало да се откажат от имотите си. Нещо като комуна, кибуц. Естествено, имали са и 4идеологическо-възпитателна" работа.

# 11 174
Дънов е радетел на позитивното мислене, не го отхвърляйте, благодарение на такива като него днес много хора хляба си изкарват. Това, че се е занимавал с окултизъм, не значи, че в написаното всичко трябва да се зачеркне.

Всъщност и тримата твърдят, че са запознати с езотерично знание, разкриващо истината.
О,това е безспорен факт..Но не истинаТА,а просто истина..
Гоолям праз..Да отидеш да кажеш на сираче,че няма родители..

И една маалка подробност..Те предлагат само един аспект и то манипулиран в тяхна угодност,не на чиляка..
Искаш ли да ти извадя беседи на Дънов,в които той самият казва

"Тука няма Дънов,няма Петър,самият Бог ви говори" Shocked...То не,че всяка паплач,не е Бог в проекция и развитие,ма ко от туй?
Този само щото е развил до съвършенство манипулаторската техника,не значи,че е нещо повече от Асан и Айше като честота на трептене..

А да..Дънов проповядва култ към Сириус и Орион,като ги описва като местата където отиваме след смъртта си..
Че е прав,прав е..Там те завлича матрицата ни..Е,не всички ни де..Но повечето натам ще ги помъкнат,ако не ги прецакат пак на Земята..Нещата винаги са относителни..
Ама не мога да разбера що нарича поредния капан за съзнанието"Бог"..
Той така го предава..Отиваш при Бог..

Което в контекста на Йехова,Мардук и сирианския култ, си жива 10-ка!  Mr. Green

п.п.Радетел да..Ама за формирането на овчедушието сред масите

Абе колко трябва да е ограничен човек,за да избере само единия цвят?Без значение дали само бяло или само черно..Все си е поляризация и липса на баланс.
Па нека го маскират,както им е кеф..Духовност,морал,любов,светлина,доброта..Все фалшифи и раздути понятия,за които в повечето случаи,именно тези дето най-ги проповядват,нямат никаква идея какво са..
ОСобено любовта..
При Дънов,както и при оная харпия майка Тереза,няма любов към човека,а само някво фалшиво благоговеене пред неква сила,дето дори не разбират..
А как може да твърдиш,че обичаш Бога,но не обичаш неговите аспекти/какъвто е човекът/..не разбирам,за мен това си е 100% лицемерие

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 21:29 от Какво?

Общи условия

Активация на акаунт