Какво има след смъртта?

• 576 773
  • 11 927
  •   2
Отговори
# 555
Болестите са последствие от какви наши действия, особено за децата питам, те как са допринесли...?

Адам и Ева са създадени със съвършени тела, при съвършени условия за живот, без опасността от болести, страдания и смърт. След тяхното неподчинение, са изгонени от Райската земя, вече несъвършени и са оставени сами на своя собствен избор, да живеят живота си така както преценят сами. От там нататък много неща са се случвали, а защо е имало болести тогава - не съм живяла по това време, не мога да отговоря. Но сега, днес, нашите човешки действия допринасят за съществуването и появата на все повече и по-нови болести, и да - потърпевши са и нашите деца, за съжаление. Ами, вземете като пример ваксините, вирусите, замърсената вода от химически отпадъци, замърсения въздух, некачествената храна, ГМО-то, наркотиците, цигарите,  унищожението на природата, и още много, много причини, които са по наша вина. Постепенно, от поколение на поколение ДНК-то ни се уврежда - разбира се че винаги съществува вероятност да предадем генетично нещо и на децата си.

Замърсяването на природата няма как да не вреди, но чак пък да носи цялата вина.... Outta Joint А за ДНК-то, да, твърдят, че болните с автоимунни болести сме с увредено ДНК, но аз не съм чула нито един с подобно заболяване, а познавам наистина много такива, освен себе си, който да е потвърдил, че има подобно заболяване в семейството му и евентуално откъде да го "наследи". За мен мога да кажа следното - когато откриха от какво съм болна ме попитаха какви деца имам, ако имам момиче -най-вероятно и то ще е болно. Не можаха да проверят, имам само син, но когато научиха, че имам сестра-близначка веднага викнаха да идва на тестове, защото със сигурност е болна и тя, заради еднаквите гени. Да, ама се оказа, че тя не е болна, за тяхно велико удивление Crazy Как да повярвам в теорията за ДНК-то? По друга причина точно определени хора се разболяват... Thinking

# 556

Това всичкото как се доказва?

По метода на наблюдението,анализа и заключението . Също както при естествената наука.

# 557

По метода на наблюдението,анализа и заключението . Също както при естествената наука.

И кой точно е наблюдавал груповия Аз на минералите?

# 558

сичко хубаво, но това не е точно така. науката придобива знания, като прилага научен подход/ метод/ , който се състои от наблюдения, измервания, предположения, експерименти и верификация, в този ред Wink не може ли да го мине, не е наука, а знание придобито по друг начин, но не и научен.

# 559

Ако хората имат безсмъртни души, не би ли следвало и животните да имат?

И най-простите едноклетъчни организми също трябва да имат, нали?

Това духовно тяло, което е с най - висша природа и придава индивидуалност на човека е Азът.
  Всеки човек си има свой индивидуален Аз, който в будното дневно съзнание се проявява свързан с другите духовни тела.
  Азът на човека е неговата вечна същност, която преминава от инкарнация в инкарнация. Но Азът на човека познава и смъртта, защото той пребивава както в живота между раждането и смъртта, така и в живота между смъртта и  новото раждане.

Отделните индивиди от даден животински вид нямат Аз.  Животните от един вид имат един общ групов Аз, който се намира в духовният свят. Така че за смърт при животните, в смисъла който влагаме при човека не може да става дума.
  Представете си завеса, зад която стои човек. На завесата има дупки и през нея се подават пръстите на човека. Отделните животни от един вид се отнасят към груповият Аз, както пръстите на човека от едната страна на завесата се отнасят към самият човек.

Нещата при растенията и минералите стоят още по - сложно, защото техният групов Аз се намира в още по - висшите сфери на духовният свят.

Съвреенното естествознание много често си задава въпросът как е възникнал живота на земята.
От една определена гледна точка началото на живота на земята трябва да се търси, като инспириран, вдъхновен от космоса.
Първичните форми на сложните химични съединения, които могат да участват като структури в живата клетка възникват, като пряко следствие от музиката на сферите.
Хармонията на сферите прокънтява и сътворява първичните протеини.

Азът на човека е неговата вечна същност, която преминава от инкарнация в инкарнация.
И какъв е смисалът на азът на човека да преминава от инкърнация към инкърнация??Много странно поне аз не намирам смисъл и логика!

# 560
...не е ли малко сурово наказание цяла вечност да се пържиш на адските огньове...

Защо "цяла вечност"?

http://vbox7.com/play:87f63dd7

# 561
Още по странно е че никой няма спомен от предишни свои раждания и животи и става ощи по необяснима и странна теорията за прераждане -реинкърнация!

# 562

Разбира се е напълно възможно родители и деца да имат и различни от посочените кармически връзки.

Добре, по тази теория, мога ли да си доразвия въпроса? Извинявай за невежеството- но това е будизъм ли е или не? Много ми е интересна тази интерпретация...и ти благодаря за отговора. А още по-интересно ми стана, как трябва да се отглежда дете?

Приемаме, че има семейна двойка и те са млади-  преди 30годинината си ( примерно са били на 25), та девойката прави три (съвсем примерно) спонтанни аборта, което би било различно ако това стане примерно след 6 години, на 31г- отново ти спонтанни аборта ?  Децата какво са виновни - или се наказва майката ( и аз си се връщам към християнството). Тези 6 деца приети ли си са от Господ?
А ако абортите са умишлени - пак при подобна ситуация- преди 30 и след 30? Ами лекарката- нейното действие добро ли е или лошо- в кой случай е добро/ зло?

# 563
Как да повярвам в теорията за ДНК-то? По друга причина точно определени хора се разболяват... Thinking

Едното ми дете се роди недоносено, поставиха го в кувьоз, включиха мощни антибиотици - за да го спасят. Да, спасиха го, но се получиха увреждания от въпросните антибиотици. Другото ми дете - остра вирусна инфекция отключва тежко заболяване - лекарите казват, че генетично е било предразположено. Къде тук е вината на Бог или на мен лично??? Човекът сам се е отрекъл от Бог (преди хиляди години), решил е че е достатъчно всемогъщ да се справи с всичко съвсем сам, защо после смята, че след като сам създава хаос, някой трябва да върви след него и да оправя кашата??? Ние като родители не правим ли същото - съветваме децата си, които не винаги се съобразяват с нашите съвети - искат да са самостоятелни, независими, да докажат, че сами могат да вземат правилни решения, а ние в крайна сметка ги оставяме да се поучат от собствените си грешки...
Библията не задължава никого да вярва на писаното в нея. Истинската вяра е точно това - да вярваш в нещо, без да изискваш доказателства. Макар, че те съществуват!

# 564
...не е ли малко сурово наказание цяла вечност да се пържиш на адските огньове...

Защо "цяла вечност"?

http://vbox7.com/play:87f63dd7

Яко филмче.

Иначе - заради това:

Адът, подобно на рая, не е просто състояние на съществувание, а конкретно, абсолютно реално място. Това е място, където неправедните ще понасят безкрайния, вечния Божий гняв. Те ще бъдат подложени на емоционално, умствено и физическо мъчение, и напълно осъзнато ще страдат.

Адът се описва като бездна (Лука 8:31; Откровение 9:1), като езеро от огън и сяра, където хвърлените в него хора ще бъдат мъчени денем и нощем цяла вечност (Откровение 20:10). В ада ще има плач и скърцане със зъби, което е белег на голяма скръб и гняв (Матей 13:42). Това е място, където ”червеят не умира и огънят не угасва” (Марко 9:48).

А и ако ще правим някаква връзка с планетарен катаклизъм - то би трябвало да отбележим, че той изглежда няма да подмине "праведните" - което не е основната идея при концепцията за Ад и Рай.

# 565
Адът се описва като бездна (Лука 8:31; Откровение 9:1), като езеро от огън и сяра, където хвърлените в него хора ще бъдат мъчени денем и нощем цяла вечност (Откровение 20:10). В ада ще има плач и скърцане със зъби, което е белег на голяма скръб и гняв (Матей 13:42). Това е място, където ”червеят не умира и огънят не угасва” (Марко 9:48).
-----
А и ако ще правим някаква връзка с планетарен катаклизъм - то би трябвало да отбележим, че той изглежда няма да подмине "праведните" - което не е основната идея при концепцията за Ад и Рай.

Оф , не е смешно, ама как ме разсмя...горките праведни, наистина .

# 566
...заради това:

Адът, подобно на рая, не е просто състояние на съществувание, а конкретно, абсолютно реално място. Това е място, където неправедните ще понасят безкрайния, вечния Божий гняв. Те ще бъдат подложени на емоционално, умствено и физическо мъчение, и напълно осъзнато ще страдат.

Ако твоята "визия" за тази визия се изразява в разбиране, че има предвидени "вечни мъки" за "неправедните" във "вечен ад", аз вече споменах, че не знам такова твърдение в Библията.
Явно имаме различни визии.

...А и ако ще правим някаква връзка с планетарен катаклизъм - то би трябвало да отбележим, че той изглежда няма да подмине "праведните"...
Е как ще ги засегне, ако те не са там?

# 567
Точно така. Няма по-манипулативна и лъжлива институция от Църквата. Религията е точно за това - да контролира, манипулира и държи в страх и подчинение масите.

И друго нещо - всяка една система няма нужда от наистина образовани хора. Колкото по-малко знаят, толкова по-лесно е да ги контролираш.
Естилия доста анахронично звучи този марксистки цитат днес...нещо като религията опиум за хората от Карл Маркс.И какво значи-Няма по манипулативна и лъжлива институция от църквата?!?!Мислиш ли че майките и техните младенци зверски изклани в Батак защото не се отказаха от църквата и от Бог са част от тази маниполативна и лъжовна институция ?...

# 568
...заради това:

Ако твоята "визия" за тази визия се изразява в разбиране, че има предвидени "вечни мъки" за "неправедните" във "вечен ад", аз вече споменах, че не знам такова твърдение в Библията.
Явно имаме различни визии.

Ами аз така разбирам обясненията на Iris04. Не мога да кажа дали наистина тя интерпретира вярно съответните текстове.

Не разбирам. Къде ще са те?

# 569

Не разбирам. Къде ще са те?

В Библията е записано, че ще бъдат грабнати и изнесени, но само избраните. Виж в Откровение - последната книга.

Общи условия

Активация на акаунт