Какво има след смъртта?

• 560 505
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 9 720
Има ли Живот След Раждането?   Thinking

В корема на една бременна жена растели и се развивали два зародиша. Първият се казвал Мъничето-Вярващ, а другият Мъничето-Скептик. Веднъж Мъничето-Скептик запитал брат си:
- Слушай, искам да те попитам, ти вярваш ли, че има живот след раждането?
Мъничето-Вярващ отговорило:
- Естествено, вярвам в живота след раждането! То е съвсем ясно - животът след раждането продължава. Нашият живот тук, в корема, е само за да пораснем и да бъдем готови за живота след раждането, да станем достатъчно силни за това, което ни очаква.  Grinning
- Така ли? А аз мисля, че всичко това е глупост! Всъщност, никакъв живот след раждането не съществува! Ти, например, можеш ли да си представиш, как въобще би могъл да изглежда животът?  newsm78
- Не знам точно, но смятам, че там ще има доста повече светлина, отколкото тук. Възможно е да ядем с устата си, може би ще тичаме и...
- Това са пълни глупости! Да тичаме въобще е невъзможно, а да ядем с уста е дори смешно предположение. Ние имаме пъпна връв, която ни храни. Без нея дори е невъзможно да си представя, че има живот. Пъпната връв - това е нашият живот!  Crossing Arms Между другото, ти забеляза ли, че тя става все по-къса?
- А аз пък мисля, че всичко това е възможно. Просто светът около нас ще бъде друг - не такъв, към който сме привикнали.
- Никой след раждането не се е върнал обратно в утробата! Всички знаят, че животът свършва с раждането! И въобще животът - това е едно голямо страдание в тъмнина!  Cry
- Наистина, не знам как ще изглежда животът след раждането. Но във всички случаи ние ще видим нашата майка и тя непременно ще се погрижи за нас. Това е сигурно.
- Майка?! Ти вярваш в майката? Ха-ха! И къде е Тя според тебе?
- Тя е навсякъде около нас. Ние се намираме и живеем в Нея. Без Нея ние не можем да съществуваме. Simple Smile
- Всичко това са пълни измишльотини и глупости. От тази майка аз и парченце не съм видял. Също така ми е ясно, че тя по принцип не може и да съществува.
- Знаеш ли, понякога... но само когато сме съвсем притихнали и спокойни... можем да чуем, как Тя пее и да усетим как Тя поглажда нашия свят...   Heart Eyes

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 07:12 от Justem

# 9 721
  • Ямбол
 Tired
Колко пъти ще ни го пускате това.
Сменете малко плочата. Помислете за приказка преди да се срещнат сперматозоидчето и яйцеклетката.

# 9 722
наскоро четох една книга на Ян ван Хелсинг, в нея той обяснява нещата по следния начин - душата се преражда до момента, в който не стане съвършена.
На принципа на кармата, че всичко се връща и каквото посееш това ще пожънеш, докато една душа не достигне живот, в който да живее по Божиите правила - прави добро, мисли добро, обичай, бъди обичан, помагай, грижи се, закриляй и т.н, тя ще продължи да се преражда отново и отново.
Ако днес направиш нещо лошо може да не ти се върне "тук". Може да ти се върне "после". И така докато не осъзнаеш коя пътека да следваш и не пожънеш всички горчиви плодове на "лошите" семена, които си посял. А определено ще посееш лоши семена и в другите си животи - неоспоримо.
След всичко това душата вече е съвършена, пречистена и тъй нататък. И остава като енергия, но не материализирана.

Това, което е било написано в книгата, е всъщност разбирането за карма и прераждане в Будизма/Хиндуизма.  

Кармичното действие се сравнява със семе, което, като част от естествен процес, узрява и дава плод, който стига обратно до извършителя.  Кармичното действие е акт на тялото, речта или ума и психологическият импулс, който стои зад него е това, което задвижва колелото на карма.

Чрез латентните отпечатъци на кармата плодовете могат да бъдат пренесени в следващ живот, а с  пълното осъществяване на човека идва и освобождението от цикъла на прераждания.

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 08:52 от Justem

# 9 723
  • София - Рим и обратно
Добре де, след като абсолютно всяко нещо във Вселената има цикъл, затворен цикъл - защо животът и смъртта да нямат? Да, никой не го е потвърдил, но и никой не го е отрекъл.
Ън е права - няма как да се докажат нематериални неща с материални доказателства.

# 9 724
Tired
Колко пъти ще ни го пускате това.
Сменете малко плочата. Помислете за приказка преди да се срещнат сперматозоидчето и яйцеклетката.
Лилянa,плочата е стара, но е толкова точна аналогията, че едва ли има по-точна от нея. Жалко, че не се замисляте над нея.
Това което се случва "преди да се срещнат сперматозоидчето и яйцеклетката"( като ОСЪЗНАВАНЕ, не толкова като физически процес), е същото което се случва преди раждането, както и преди смъртта.
 Душата (в същест. на която не вярвате), все пак е там някъде и чака момента на своето въплащение. За нея това е ново предизвикателство и съвсем различен начин на реализация.
 Началото на новия живот започва  в утробата на майката. Той обаче е съвсем различен както от живота в духовния свят, така и от живота, който предстои след раждането,защото е крайно зависим.
След раждането, физическия мозък, няма достъп до знанията на душата. Такива са природните закони. Естествено е когато целия видим свят около нас е материален, да отричаме духовния.
Та, кръга се затваря с телесната ни смърт. Тогава падат ограниченията на душата и тя си "спомня" всичко което е била...
Не съм го цитирала, не съм го преразказала. Мои лични убеждения.
Знам че ще прозвучи отново сектантско, знам че го пише в много книги по един или друг начин, но ви уверявам, че имам безкрайно много доказателства и съвсем сама съм се убедила във всичко това. Дори не си представям как бих могла да живея пълноценно, ако знам че един ден ще изчезна безследно.

# 9 725
juli_ett , толкова  бих искала да разкажеш..... Аз  имам в живота си  съвсем малък ,миниатурен  досег. Все  още  не  мога  да  си  обясня,но  знам ,че  не беше плод  на  никаква фантазия  а  абсолютна  реалност.
Убедена съм,че смъртта не  краят.

# 9 726
Лиляна, съгласна съм. Просто не помним и си мислим, че не сме сънували нищо. Лягаме, затваряме очи, след това се събуждаме и ен брой часове са отлетели. Според мен, смъртта е същото нещо, обаче не се събуждаш.
И аз съм съгласна. Но ние не помним и как се чувстваме, какво мислим, какво преживяваме, когато сме в дълбок сън. и понеже това при смъртта ще е постоянно, няма да сменяме състоянието и няма да се връщаме, така че да сме забравили. Освен това сънят е налице или заспиването, когато сме живи, може при смъртта това изобщо да го няма, когато няма живот в тялото ни. Искам да кажа, че сънят е плод на живото ни съзнание, а смъртта си е смърт и както ни няма нас, може да няма мисъл и съзнание. Ако пък има нещо друго, различно от това, което сме сега, то няма как да кореспондира със сегашното ни аз, затова и не можем да го разберем още какво е, ако го има. Това са мои разсъждения и обяснения. Не съм ги прочела в никоя книга, аз мога сама да мисля.

За съня науката по същество знае съвсем малко, въпреки опитите да го изследва, въпреки знанията за фазите му, как протичат и други технически подробности.  Stop Просто в една от фазите му може да се стигне до нивото на подсъзнанието, което пък е територия на Аз-а, който движи цикъла, споменат от Кафе и мед. Там науката губи почва под краката си и буксува, защото средствата, с които разполага, не вършат работа. А там е най-интересното място, защото се съхранява цялата информация за индивида, погледнат в перспектива, като цел, развитие, възможности. В болднатото си налучкала нещата, няма как да кореспондира със сегашното ни аз, защото не сме застинала в едно постоянно състояние същност, а се намираме в движение, кога напред, кога назад, но се променяме непрекъснато, растем чрез опита си в крайна сметка. И всеки, който си мисли, че ако се види по някакъв начин какво представлява като същност, съвкупност от всичката натрупана опитност, ще се познае веднага, горчиво се лъже. Аз лично мисля, че тялото, което обитаваме и съзнанието, което притежаваме ни пречат. Чак когато се освободим напълно от тях, ще "се познаем". В този смисъл, на смъртта може съвсем спокойно да се гледа като на събуждане, а не заспиване на вечен сън.

Дес Laughing Laughing, дори като един Тома Неверни, за каквато се имам, съм скептична към твоя намек за Монро. Ако има истина, тя как ще обясни наличието на института "Монро", кой ще финансира подобна структура? Thinking
П.П. "Холографската Вселена" я смятам за настолна книга, но за едно неизкушено съзнание е твърде суха, твърде "науча" и скучна. Затова предпочетох по-четими заглавия. Simple Smile
П.П.П. Ако има желаещи да разкажат, ще ми бъде твърде интересно, мога да сравня евентуално.

# 9 727
  • Linz
Дори не си представям как бих могла да живея пълноценно, ако знам че един ден ще изчезна безследно.
С това изречение казваш най-много.

П.П. "Холографската Вселена" я смятам за настолна книга, но за едно неизкушено съзнание е твърде суха, твърде "науча" и скучна.
Аз пък не я намирам за научна и смятам, че Майкъл Толбот пречупва фактите за да направи книгата си по-интересна и продаваема.
Има едно филмче в Колибката- Теория на всичкото, смятам че там информацията е поднесена обективно и далеч по-научно.

# 9 728
juli_ett , толкова  бих искала да разкажеш..... Аз  имам в живота си  съвсем малък ,миниатурен  досег. Все  още  не  мога  да  си  обясня,но  знам ,че  не беше плод  на  никаква фантазия  а  абсолютна  реалност.
Убедена съм,че смъртта не  краят.

Те са много и не бих могла всички да разкажа. Някои от тях дори не мога да опиша, защото са във вид на духовни преживявания, други са ми били доказани от хора с разширено съзнание.
От дете вярвам в прераждането. Тогава  литература нямаше на тази тема. В последствие започнах целенасочено да търся информация и слава богу излезе доста такава и то точно навреме.
Минах през изключително трудни изпитания, докоснах се до хора с нечовешки способности,които ми помогнаха да взема безумни решения и така да се справя с трудностите. Това ми даде отговор на много въпроси,доказа ми,че човек не е само тяло, че съществуването ни не е само тук и че душата  е тази заради която сме тук във физическата си обвивка.
Имайте предвид, че директни доказателства не се дават лесно. Всъщност те са непрекъснато около нас, но ние не ги разпознаваме като такива, защото завесата разделяща двата свята е непроницаема. Ние нямаме сетива да виждаме през нея.Колкото повече обаче човек вярва, колкото повече ИСКА да узнае, толкова тази завеса  изтънява. Знаците стават по ясни, по-чести и сякаш ни напътстват. Не бих могла да знам целта на прераждането си, нито уроците, които трябва да науча. Достатъчно е че ЗНАМ, че всичко това съществува.
На стр. 556 (към края на стр.) съм описала един съвсем материален пример, след него получих още един. Но не искам сега да се разпростирам, ще стане прекалено дълго.

# 9 729
Това е почти 100 стр назад! Shocked Не мога да си спомня кога си писала в темата, може вече да не съм  била тук.... newsm78
Май съм от малцината или може би единствената тук твърд скептик съвсем доскоро, променила възгледите си под напора на събития и обстоятелства.

# 9 730
  • на Мелмак
Човек е една динамична , постоянно променяща се система .
Аз не съм човека , който бях преди 10 г.
Не съм и този , който бях преди година.
Живота ме променя !
За мен абсолютната категоричност / положителна и/или отрицателна / е абсолютно немислима.
Аз не живея в/с миналото , планове за бъдещето не правя .
Живея в настоящето основно и предимно !
Вярвам в необяснимото , в прераждането и в живота след смъртта !

# 9 731
  • Tам през Атлантическия океан

Дес Laughing Laughing, дори като един Тома Неверни, за каквато се имам, съм скептична към твоя намек за Монро. Ако има истина, тя как ще обясни наличието на института "Монро", кой ще финансира подобна структура? Thinking

Експериментатори  Wink как кой ?

Цитат
Съществува нещо повече от релността, която виждаме. Скрит зад завесата на съзнанието ни се намира един друг въображаем и странен свят. Това е страната на мистичните преживявания. И тези, които са били в нея, я описват като най-забележителното събитие в живота им. Дълго време това е бил свят известен на благословени, светци, а може би и луди.

Има доста интересно дикументално/научно филме за ЛСД  Wink

Дори Кастенеда е ползвал 'забранени' неща за своите полети/учения  Simple Smile

П.П. "Холографската Вселена" я смятам за настолна книга, но за едно неизкушено съзнание е твърде суха, твърде "науча" и скучна.
Аз пък не я намирам за научна и смятам, че Майкъл Толбот пречупва фактите за да направи книгата си по-интересна и продаваема.
Има едно филмче в Колибката- Теория на всичкото, смятам че там информацията е поднесена обективно и далеч по-научно.
Peace

Споделям

п.п. имам свободно време сега , май трябва пак да се поровя в колибка  Grinning

Навремето много ме  впечтли руския документален филм -  Зов бездны / Зов бездны (Александр Мержанов, Дмитрий Свергун) [2009, Документальный] (има го в колибка )

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 18:11 от Desss

# 9 732
Това е почти 100 стр назад! Shocked Не мога да си спомня кога си писала в темата, може вече да не съм  била тук.... newsm78
Май съм от малцината или може би единствената тук твърд скептик съвсем доскоро, променила възгледите си под напора на събития и обстоятелства.
Не е сложно, в лентата със страниците, можеш просто да напишеш страницата.  Изглежда така горе долу:                1... 644  645 646 647 648 649 ...> N стр.556... отиди
 И не си единствена. Всъщост това е най-честата причина скептикът да промени възгледите си.

# 9 733
Благодаря! Не бях ползвала тази опция. Прочетох. Мда, понякога нещата са по-странни дори от измислиците.

# 9 734

За съня науката по същество знае съвсем малко, въпреки опитите да го изследва, въпреки знанията за фазите му, как протичат и други технически подробности.  Stop Просто в една от фазите му може да се стигне до нивото на подсъзнанието, което пък е територия на Аз-а, който движи цикъла, споменат от Кафе и мед. Там науката губи почва под краката си и буксува...

За съня науката знае доста.  Сънува всеки човек, всяка нощ, в края на всеки цикъл на сън, и такива цикли има около пет всяка нощ.  Хората се различават обаче по способността си да запомнят сънищата, както и по качеството на сънищата си.  По-интуитивните хора като правило помнят по-добре сънищата си.

За съня и сънищата да говорим е интересно, но аналогията не е подходяща за разглежданата тема.  Сънищата са резултат от активна мозъчна дейност.  Преживяванията Близки до Смъртта (NDE), от друга страна, се случват в моменти на клинична смърт - тогава съзнанието напуска тялото, няма кръвообращение, дишане и мозъчната дейност спира в първите 20-30 секунди най-много. Тогава тялото и мозъкът не са в състояние да извършват дейност.

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 22:58 от Justem

Общи условия

Активация на акаунт