Какво има след смъртта?

• 567 735
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 90
# 91
Библията е книга, която трябва по мое виждане да разбереш  без чужди тълкования. Сам да си извадиш изводи и собствени прозрения, ако си вярващ. Ако пък не си, няма лошо и просто за обща култура да се разлисти.
Темата ще се превърне в нещо, което и преди сме виждали тук и накрая ще се заключи, както обикновено става.
Ако правилно съм разбрала автора на темата, чисто от човешки план търси отговори, които за себе си съм намерила.
Починалите ми близки са винаги с мен.

# 92
  • София
Да, вярно е.
Отплесането в такива тематики само главоболие ми носи на мен, лично.
Искам да знам, как да кажа, простичко, има ли нещо там или не и всичко свършва тук.
Затова се интересувам от хора, които дори за малко са били там и пак, знаете, че не  сигурно дали не са плод на химия в собствения мозък.
Предполагам, че ще разбера, когато умра и нито миг по-рано.
Но все пак ми се иска да знам.

# 93
Библията е книга, която трябва по мое виждане да разбереш  без чужди тълкования. Сам да си извадиш изводи и собствени прозрения, ако си вярващ. Ако пък не си, няма лошо и просто за обща култура да се разлисти.
Темата ще се превърне в нещо, което и преди сме виждали тук и накрая ще се заключи, както обикновено става.
Ако правилно съм разбрала автора на темата, чисто от човешки план търси отговори, които за себе си съм намерила.
Починалите ми близки са винаги с мен.
Кофти ще е, ако темата се превърне в битка.
Лично аз, смятам, че целта на темата е, да намали страха от изградените неправилни твърдения/теории за смъртта, като край на живота.Хубаво е, хората да се информират, и не се страхуват от смъртта.

# 94
Да, вярно е.
Отплесането в такива тематики само главоболие ми носи на мен, лично.
Искам да знам, как да кажа, простичко, има ли нещо там или не и всичко свършва тук.
Затова се интересувам от хора, които дори за малко са били там и пак, знаете, че не  сигурно дали не са плод на химия в собствения мозък.
Предполагам, че ще разбера, когато умра и нито миг по-рано.
Но все пак ми се иска да знам.
Можеш да разбереш и преди да умре физическото ти тяло.
В какво ще вярваш, зависи само и единствено от теб.
Ето, аз ти казвам: прераждаме се, безкрайно много пъти, имам подобни преживявания, това достатъчно ли ти е, за да повярваш? Едва ли, трябва да намериш сама истината, да го усетиш, да го почувстваш, няма нищо общо с това какво мислят другите по даденият въпрос.

# 95
Azzy, когато бях 9 годишна почина дядо ми. Няколко дни след смъртта му го сънувах. Бях пред една висока тухлена стена. Изведнъж се раздели и видях деде, усмихнат и много лъчезарен. Каза ми: ще ти покажа, къде живея сега. Не можеш да влезнеш, но можеш да разгледаш и да знаеш, че съм добре и щастлив.
Пред мен се разкри уникална гледка на красива природа. Никога в реалния си живот не съм виждала такива дървета и цветя. Толкова беше красиво и неописуемо.
Не помня повече подробности, но се събудих с едно много приятно усещане. Гледката и дядо ми са се запечатали до ден днешен.

# 96
нищо няма след смъртта , нищо , отиваме си и толкова ,
но когато човек е изгубил някой много близък , особено низходящ , започва да вярва ,
в което няма лошо - няма значение на практика ...

# 97
  • в рока
И аз не разбирам буквалния прочит на Библията или Корана.В тези книги има истини,но всеки трябва да усети своята собствена.Самата вяра е въпрос на усещане.А и тези книги са пренаписвани много пъти през вековете.Вярвам ,че всички сме Божии чеда,че вярата е част от Божественото,а религията е създадена от човека.Бог ни е дал Върховното право-правото на човека за свободен избор.

# 98
нищо няма след смъртта , нищо , отиваме си и толкова ,
но когато човек е изгубил някой много близък , особено низходящ , започва да вярва ,
в което няма лошо - няма значение на практика ...
Не знам, но аз не се вмествам в тази теория, на хората които вярват в живота след смъртта, защото са загубили близък, знаела съм го от както се помня, без да е било необходимо някакво събитие да го ознаменува, т.е. да постави началото.
За тези, на които им се чете, да заповядат:

http://duhovno-razvitie.com/knigi/
http://duhovno-razvitie.com/niuton.htm

Братовчед ми, който почина на 22г, сложна история, много бях привързана към него, а не знам дори къде е погребан, и няма как да разбера, дори не знам, дали наистина е убит, както ми съобщиха.
Тежко го приех, преди време го сънувах, как се смее и ми казва "Како, стига се притеснява, знаеш, че не съм мъртъв, добре съм.''
Хората, които сънуват, че умират на сън, да не се притесняват, подобен сън е предсказва положителна промяна, символично умира старото и дава път на нещо ново, обикновено така се тълкува.

# 99
  • София
О, в какво вярвам.
Вярванията са съвсем отделна тема.
Искам да знам, което е различно от това в какво вярвам.
И понеже съм надарена със здрав разум и логично мислене, вярванията и предположенията не ми достигат, за да си отговоря на подобни въпроси.

Аз нямам такива изживявания, които ми дават отговор.
Или дори и да имам нещо подобно, или не го разпознавам, или съм му намерила как да кажа,  някаква логична обосновка и дори и да е малко странно, или да е обикновено съвпадение, не го зачислявам към графа "феномен" или необяснимо, или нещо подобно.

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 13:23 от Azzy

# 100
  • София
Azzy, когато бях 9 годишна почина дядо ми. Няколко дни след смъртта му го сънувах. Бях пред една висока тухлена стена. Изведнъж се раздели и видях деде, усмихнат и много лъчезарен. Каза ми: ще ти покажа, къде живея сега. Не можеш да влезнеш, но можеш да разгледаш и да знаеш, че съм добре и щастлив.
Пред мен се разкри уникална гледка на красива природа. Никога в реалния си живот не съм виждала такива дървета и цветя. Толкова беше красиво и неописуемо.
Не помня повече подробности, но се събудих с едно много приятно усещане. Гледката и дядо ми са се запечатали до ден днешен.

Благодаря ти.

# 101
ani27, не е задължително да чакаш да ти умре някой близък, за да започнеш да вярваш в следсмъртния живот на душата и преражданията.

И аз искам да знам какво да очаквам след последния си дъх, ама няма да стане предварително. А изпитвам такова любопитство...

# 102
А какво общо има Бог със смъртта и прераждането?

# 103
А какво общо има Бог със смъртта и прераждането?

Ти пропусна където Azzy обясняваше как ще мине да ви събере всички на Второто пришествие. Темата се превърна в поредната за религия, а има толкова възможни интерпретации на въпроса. Скука!

# 104
ani27, не е задължително да чакаш да ти умре някой близък, за да започнеш да вярваш в следсмъртния живот на душата и преражданията.

И аз искам да знам какво да очаквам след последния си дъх, ама няма да стане предварително. А изпитвам такова любопитство...
самоцитирам се, четете внимателно, моля:
'Не знам, но аз не се вмествам в тази теория, на хората които вярват в живота след смъртта, защото са загубили близък, знаела съм го от както се помня, без да е било необходимо някакво събитие да го ознаменува, т.е. да постави началото.''
Споменатият случай с братовчед ми........просто трудно го приех, заради многото неизвестни около смъртта му, както споделих, няма как да получа повече инфо, а и беше само на 22г.
Ази, какво значи здрав разум и логическо мислене? Хората преди векове са смятали, че земята е плоска, противоположното твърдение се е смятало за неприемливо, т.е. липсата на научни доказателства за определена теза, не я отхвърля като нелогична и невъзможна.
Относно случайностите и съвпаденията, няма такива, всичко което ни се случва следва определена закономерност/синхроничност, това, че ние не можем да я видим и прозрем/разберем, не значи че е случайност. В този род на мисли ви препоръчвам "Селестинското пророчество'', ''Десетото откровение''( от поредицата, в нея се говори за душите след смъртта), и '' Дванайстото откровение''. Лично  мен, третата и четвъртата част( ""Пътят към Шамбала'' И ''Селестинскотов пробуждане'', не ме възхитиха, като останалите, но всеки има право на вкус.
Относно Бог и прераждането, това май се спомена от религиозна гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт