Какво има след смъртта?

• 560 417
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 870
  • Добрич

Между другото по-рано в темата обсъждахме точно това, че прераждането е извадено то Библията на доста по-късен етап от създаването и...

Ъм, това ми звучи малко като небивалица - къде пък е обсъждано?

......

Ето, тук:

Вела, съгласна съм с теб. Да не говорим пък, че в първоначалния си вариант Библията е приемала прераждането и впоследствие на един събор, мисля, че през V век църквата е решила да премахне тези текстове.

....

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 17:19 от Вела

# 871

Между другото по-рано в темата обсъждахме точно това, че прераждането е извадено то Библията на доста по-късен етап от създаването и...

Ъм, това ми звучи малко като небивалица - къде пък е обсъждано?

......

Ето, тук:

Вела, съгласна съм с теб. Да не говорим пък, че в първоначалния си вариант Библията е приемала прераждането и впоследствие на един събор, мисля, че през V век църквата е решила да премахне тези текстове.

....

Оф, ама на събора са го решили хората. Те са извън Библията и решават какви ли не глупости, както казвате, за да държат хората в подчинение. В Библията не пише нищо за прераждане специално. Ако някой държи, че пише, да докаже чрез цитат! /като уточни в коя глава, кой стих и т.н./ А Библията не си противоречи, така че няма как в един стих да е пишело едно, а после да се напише друго. Или ако се махне едно, после другото ще противоречи на първото. Доколкото знам идеята за прераждането идва от будисткото учение. Няма защо да се търси в Библията.

# 872
Всеки може да вярва в каквото си иска.
Това за енергията е интересно. Наистина нищо не се губи в природата, а само преминава от една форма в друга. Ето нашите тела се разлагат и стават храна на червеите - те не се губят. Но въпросът за душата си остава.  Laughing

Да допълня, че не съм срещала в Библията нищо потвърждаващо прераждането. Да имаш  Библия не  значи, че си я чел и не значи че вярваш в написаното. Всеки си избира в какво и на какво да вярва. А вече как различните учения я нагаждат според своята изгода е съвсем друго нещо.
Библията отрича  прераждането..затова няма как да намериш там,да се говори за него...та то си е една от многото бесновати измислици.
След като се разделиш с тялото си,отиваш на съд.И според това как си живял,отиваш или в геената огнена..или в Рая.Това е истината и друга няма.Затова Господ ни е дарил със свободна воля,сами да изберем по кой път да извървим живота си....иначе,ако всеки отиваше в Рая..то този живот щеше да е безсмислен.За това всеки сам трябва да зслужи Вечния Живот.

# 873
  • Варна

Така, а доказателствата за това са в ... Селестинското пророчество, Свитъците от Мътво море или ... къде?
Съвсем сериозно питам.

# 874
  • Добрич
Всеки може да вярва в каквото си иска.
Това за енергията е интересно. Наистина нищо не се губи в природата, а само преминава от една форма в друга. Ето нашите тела се разлагат и стават храна на червеите - те не се губят. Но въпросът за душата си остава.  Laughing

Да допълня, че не съм срещала в Библията нищо потвърждаващо прераждането. Да имаш  Библия не  значи, че си я чел и не значи че вярваш в написаното. Всеки си избира в какво и на какво да вярва. А вече как различните учения я нагаждат според своята изгода е съвсем друго нещо.

Peace

Съгласна съм - всеки си избира в какво да вярва.

A_H_I_L_E_A, за първи път съм чела откъси от Библията преди повече от 20 години. Беше на една приятелка и на старобългарски, поради което трудно се разбираше. След няколко години си купих от първите издадени Библии на съвременен български език. Обаче не съм я прочела. Понякога само чета избирателно от нея. От ученическите си години помня обаче, че по много интересен начин беше описан края на света - всички хора ще се съберат на едно място и праведните ще застанат от дясната страна на Бога... Тогава написаното ми се стори като от произведенията на социалистите-утописти. По начинът обаче, по който си го спомням, бих казала, че се говори за живот след смъртта /не за прераждане, по обясними причини/. Библията  я има  онлайн, но сега не ми се търсят цитати.

# 875

Това не е дискусия точно. Просто хвърлено твърдение без никакви източници или обосновка.

Християнската църква може и да е махала и слагала нещо на събори - но и в юдеизма (дето тези събори не са го касаели) няма нищо за никакво прераждане.

# 876
  • София
Затова Господ ни е дарил със свободна воля,сами да изберем по кой път да извървим живота си....иначе,ако всеки отиваше в Рая..то този живот щеше да е безсмислен.За това всеки сам трябва да зслужи Вечния Живот.
Да, бе, да!!!
Нали затова Исус Христос беше разпнат и възкръсна, за да ни спаси и да бъдат опростени греховете ни чрез неговите страдания и жертва.

Смисълът на християнската религия е именно в това - в изкуплението на греховете ни. Безгрешни няма. Има покаяние, изповед и опрощение. После - горе, при Бог. За вечен живот. Simple Smile

# 877
Възкръснал е,за да ни покаже,че смъртта не е края..и че живота е по-силен от нея.И ни е дал напътствията след това,как трябва да живеем,за да го заслужим ..Вечния живот.

# 878
kapola, не си чел Библията, нали? Simple Smile

# 879
  • София
Възкръснал е, защото е Бог. Не по сантиментални или поучителни подбуди. Grinning

# 880
Възкръснал е, защото е Бог. Не по сантиментални или поучителни подбуди. Grinning
Е именно де,но тогава защо му е било да идва в човешки вид,да умира и да възкръсва след това?!Задавате ли си и този въпрос?

# 881
Не съм цялата да..но ще го направя.
Искам да кажа Новия завет..стария ще отложа малко с четенето.
Но преди да четете Библята,е хубаво да си купите и четете "православния катехизис"..това е тълкованието на Библията.

# 882
Не съм цялата да..но ще го направя.
Искам да кажа Новия завет..стария ще отложа малко с четенето.
Но преди да четете Библята,е хубаво да си купите и четете "православния катехизис"..това е тълкованието на Библията.

Ами какво ни обясняваш неща, дето не си ги чувал и не си ги виждал - като това с децата преди.

Добра идея е да разчиташ повече на собствената си глава, а не на тълкуватели.

Какво е това със Стария завет? Да не си някой сектант, дето приема само част от Библията?

# 883
Възкръснал е, защото е Бог.
no  Не е Бог, а Първородният Божи син!

# 884
Хич и не си мислете за възкресение и Вечен живот.

34 Исус им отговори и рече: Чедата на тоя свят се женят и мъжат;
   35 но ония, които се сдобиха да получат Оня свят и Възкресението от мъртвите, нито се женят, нито се мъжат;
         /Евангелие от Лука/

Ха, честито на женилите се и мъжалите се /т.е. на оженилите се и омъжилите се/. Flutter

Възкръснал е, защото е Бог.
no  Не е Бог, а Първородният Божи син!

Не е Бог, а Господ, Божи син.

Колко сина е имал Бог, че Исус му е Първородният?

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 18:18 от inna-bubulina

Общи условия

Активация на акаунт