Какво има след смъртта?

• 560 180
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
Така е и редно - едните да направят своя, другите - тяхна, а тука да останат тези, които могат да отговорят конкретно на въпроса, без догатки и предположения.

Духове ли ще викаме?  Mr. Green

# 1 171
  • Ямбол
....
Вси4ки тези книги накуп не са издадени като бройка и една стотна от изданията на библията.И едва ли толкова хора коита са променили живота си оповавайки се  на нея - са слепи глупци.
А къде ти е собствения разсъдък? Собственото виждане, усещане, логика?
Или всичко е отмито?

# 1 172
  • Варна
Така е и редно - едните да направят своя, другите - тяхна, а тука да останат тези, които могат да отговорят конкретно на въпроса, без догатки и предположения.

Това не го ли минахме по-горе?  Thinking

# 1 173
  • София - Рим и обратно
а тука да останат тези, които могат да отговорят конкретно на въпроса, без догатки и предположения.
Ъъъ... eдва ли има живи такива Laughing Laughing
Просто - обсъждането на темата, а не тълкуване на Библията, ми се струва по-интересно и съдържателно. А предполагам, така мислят и останалите, на които им втръсна да четат библейски цитати и сказки за Адам и Ева.

# 1 174
ivonska- Ако оби4аш,не  навлизай ж наша територия ,а ма като гледам  ти сама си се убедила.Духовете и те са от библията. Grinning

# 1 175
  • София

Това не го ли минахме по-горе?  Thinking

Кои други биха могли да "отговорят конкретно на въпроса, без догатки и предположения"?

# 1 176
  • Варна
Кои други биха могли да "отговорят конкретно на въпроса, без догатки и предположения"?
А! Това е интересен въпрос.

# 1 177
Лилянa  - А къде ти е собствения разсъдък? Собственото виждане, усещане, логика?
Или всичко е отмито.
 Ако ти търсиш разли4ни теории за живота след смъртта от многобройни автори  шарлатани -търси.Аз за себе си сам я намерила ,но след като сам приклю4ила и сам избрала библията  това не озна4ава,4е нямам собствено виждане и логика.Исус казал АЗ СЪМ ПЪТЯ,ИСТИНАТА ,И ЖИВОТА.

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 19:17 от Q VADIS

# 1 178
Лиляна, ivonska и ani27  мислят, че темата е само и единствено за тях. Не е така, момичета! Темата е за всички, които имат въпроси! Всеки има право да прояви интерес, да зададе въпроса си, а още повече - да получи своя отговор! По-напред в темата имаше цитати от книги, проповядващи други учения! Това нас не ни дразнеше. Всеки има право, но вие явно не можете да го разберете!

# 1 179
Библията не се е натрапила на никого.
Да бе, изобщо! Само в тази тема пропълзяха поне 60 цитата. Кой от кой по-досадни и абсурдни.
А пък темата за живота след смъртта е толкова по-интересна. Съществуват купища други книги и факти, които си струва да се обсъдят.
Моля, да се върнем към темата, за Библията си направете отделна тема. Гарантирам, че няма да се вясна там.
Ивонска Peace

haha и аз

# 1 180
  • София
Няма логика да не съществува прераждането, защото всеки от нас има различна степен на "израстване", възможности, мъдрост. Не можете да отречете, че има доста "базови" люде (нищо лошо не казвам, но и вие сте забелязали разликите!) Сега да не вземете да се припознавате?!...  Tired

# 1 181
Няма логика да не съществува прераждането, защото всеки от нас има различна степен на "израстване", възможности, мъдрост. Не можете да отречете, че има доста "базови" люде (нищо лошо не казвам, но и вие сте забелязали разликите!) Сега да не вземете да се припознавате?!...  Tired
Ето, тук основно грешиш! Не всеки!

# 1 182
  • София
Ето, тук основно грешиш! Не всеки!

Добре.

Следващ коментар?  Rolling Eyes

# 1 183
Аз пък се замислих друго. Според мен самия термин "живот след смъртта" е сгрешен, по простата причина, че двете са антиподи, тоест смъртта по определение означава край на живота.
Представям си следната асоциация - огромната световна мрежа от електричество и един телевизор. В момента в който телевизора се изключи, той преустановява "живота" си, така да го кажем. Само че енергията, която го е карала да работи, не се губи, просто се връща в огромната мрежа от цялата възможна енергия

# 1 184
  • Vidin
livelo - Наистина много логи4ен въпрос.Когато Бог създал Адам и Ева им дал нещо много ценно - съвършен 4овешки  живот.Тъй като имал съвършено тяло тои нямало да се разболее,да остарее или да умре.Неговото непослушание довело до смърт.Затова Исус е трябвало  да  откупи  за хората отново правото на ве4ен живот.Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта   премина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха, - римляни 5-12
Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха, -

Аз наистина съм лаик в тази тема, но защо децата да са виновни за грешките на предците си т.е. защо бъдещите поколения са виновни за грешките на Адам и Ева.

Общи условия

Активация на акаунт