Какво има след смъртта?

• 560 398
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 9 705
Има хора, които са много напред и далече спрямо другите. Напред в разбирането на нещата, защото притежават умения, които ние нямаме и те им позволяват да видят и научат неща, до които нямаме достъп.

Трябва ли да имаме достъп, нужен ли е? И защо "достъпът" е до противоречива информация? Дори не може да се говори за нива на информираност.

Цитат
Точно тези хора могат да дадат отговор на въпроса.

Но досега не са го напрали или поне никой не е дал категоричен, неоспорим такъв.

Цитат
Само че душата е възможно да е напреднала, но личността може да не го знае.

Да де, то излиза, че личността е тренажор за душата и Земята е тренировъчен лагер, вероятно не единствен.

Надявам се не приемаш писаното за предизвикателство. Аз нямам нито убеждения, нито предубеждения, просто искам да разбера защо хората са склонни с лекота да вярват на всичко.

# 9 706
Някои хора може би вярват с лекота, защото са по-лековерни, знам ли....Повечето обаче са скептици, така ми се струва. Аз вярвам само на лично видяно и преживяно. Това, което научавам от другите, ми дава допълнително поле за размисъл. Но размислите рядко се превръщат в убеждения.
П.П. В областта на нематериалното не може да се даде категоричен отговор. Мисля, че това се подразбира. Simple Smile

# 9 707
  • Бургас
Преживях тежка загуба преди 2год - почина брат ми след тежко боледуване на 44г.
Дни преди да постъпи в болницата,казваше,че смъртта идва за него,но..не можела да влезе,защото имало здрава метална врата/наистина е много здрава,метална външна врата с 6 резета които влизат с стена и в пода/.В дена на заминаването му в гр.Варна за болницата през сълзи каза,че ще се върне вкъщи,но...само в ковчег Tired - така и стана.
От тогава тези думи и случката не мога да ги забравя.Бях го сънувала в бяла стая с бюро,с костюм и вратовръзка и ми каза,че...вече е взел всички изпити и интервюта и в момента е управител.
Изчетох много неща,но...все не можех да се убедя,че има друг живот след смъртта,все нещо ми липсваше ..за да повярвам,то...май винаги ще си остане загадка за мен Confused,но наскоро попаднах на нещо интересно - прочетох го на един дъх... и  #Crazy #Crazy #Crazy
http://duhovno-razvitie.com/niuton.htm   

# 9 708
Вярвам, че има прераждане. Доводите ми са същите като на авторката - енергията никога не се губи. А по въпроса й къде отива - наскоро четох една книга на Ян ван Хелсинг, в нея той обяснява нещата по следния начин - душата се преражда до момента, в който не стане съвършена.
На принципа на кармата, че всичко се връща и каквото посееш това ще пожънеш, докато една душа не достигне живот, в който да живее по Божиите правила - прави добро, мисли добро, обичай, бъди обичан, помагай, грижи се, закриляй и т.н, тя ще продължи да се преражда отново и отново.
Ако днес направиш нещо лошо може да не ти се върне "тук". Може да ти се върне "после". И така докато не осъзнаеш коя пътека да следваш и не пожънеш всички горчиви плодове на "лошите" семена, които си посял. А определено ще посееш лоши семена и в другите си животи - неоспоримо.
След всичко това душата вече е съвършена, пречистена и тъй нататък. И остава като енергия, но не материализирана.

# 9 709
# 9 710
  • Linz
Нищо ново като информация.

# 9 711
  • Ямбол
Хубаво, но това пак е на границата със смъртта. Все още никой не ни е дал индикации за след смъртта.

# 9 712
Ако под индикации се разбира материални , научни доказателства, то трябва да е ясно, че за нематериални неща такива не може да се търсят. Ако под индикации се разбира да се представи гледната точка на хора, притежаващи и боравещи с по-специфични способности, предлагам това:
http://duhovno-razvitie.com/monro.pdf
 и това:
а също и това:
http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=198
Предупреждавам отново, че и трите материала описват субективни лични преживявания и материални доказателства не могат да се искат на тези твърдения.
П.П. Първият и третият линк са към неща, които не са подходящи за въображение със силна скептична насоченост, както и за такова, без никаква езотерична подготовка.

# 9 713
  • Ямбол
Не може някои хора да имат способности, а други да нямат при нещо, което се случва на всички хора. Всички хора се раждат, живеят, умират. Всички преживяват едно и също при смърт и след това, ако има нещо след това. Съответно - или всички ще разберем или никой. Такива разни комерсиални книжки всеки може да напише и съответно всеки може да ми каже - ти не разбираш, защото не си езотерично подготвена.

# 9 714
Уточнявам: Линковете дадох за хора, които са отворени към по-неочаквана гледна точка, те не се отнасят за хора, пищещи постове като горния.
 Книгите са трудни за приемане и невъзможни за осмисляне от съзнание, което няма никакъв опит извън ежедневния живот, но са любопитни и неочаквани. Заслужават да бъдат прочетени, ако принципно човек се интересува от тази тематика.

# 9 715
Нищо. Абсолютно, тотално и безвъзвратно нищо. Има нощи, в които спим, без да сънуваме нищо. Ей такова е нищото, като в тези нощи. И завиждам искрено на хората, които вярват, че има нещо, защото те са сигурни, че ще видят любимите си хора отново.

# 9 716
  • Ямбол
Защо ли ми звучи като някаква религия, като коя да е секта - всички те казват - ти не разбираш, не си готова, не си избрана, не си повярвала.
Защо ли такива неща не са оповестени официално, не са всепризнати и не се разглеждат масово, а са само плод на жълти вестници, комерсиални книжки и алабализми по форумите. Сигурно умните и учените не са избранита и все още не са стигнали великото ниво на поредната секта.

Goldengirl, не можеш да си сигурна, че не сънуваш нищо, защото не всичко помниш, след като се събудиш. В този смисъл при загуба на съзнание и при състояние близо до смъртта, човек помни само последното, точно когато се събужда.

# 9 717
Лиляна, съгласна съм. Просто не помним и си мислим, че не сме сънували нищо. Лягаме, затваряме очи, след това се събуждаме и ен брой часове са отлетели. Според мен, смъртта е същото нещо, обаче не се събуждаш.

# 9 718
  • Ямбол
Лиляна, съгласна съм. Просто не помним и си мислим, че не сме сънували нищо. Лягаме, затваряме очи, след това се събуждаме и ен брой часове са отлетели. Според мен, смъртта е същото нещо, обаче не се събуждаш.
И аз съм съгласна. Но ние не помним и как се чувстваме, какво мислим, какво преживяваме, когато сме в дълбок сън. и понеже това при смъртта ще е постоянно, няма да сменяме състоянието и няма да се връщаме, така че да сме забравили. Освен това сънят е налице или заспиването, когато сме живи, може при смъртта това изобщо да го няма, когато няма живот в тялото ни. Искам да кажа, че сънят е плод на живото ни съзнание, а смъртта си е смърт и както ни няма нас, може да няма мисъл и съзнание. Ако пък има нещо друго, различно от това, което сме сега, то няма как да кореспондира със сегашното ни аз, затова и не можем да го разберем още какво е, ако го има. Това са мои разсъждения и обяснения. Не съм ги прочела в никоя книга, аз мога сама да мисля.

# 9 719
  • Tам през Атлантическия океан
Ако под индикации се разбира материални , научни доказателства, то трябва да е ясно, че за нематериални неща такива не може да се търсят. Ако под индикации се разбира да се представи гледната точка на хора, притежаващи и боравещи с по-специфични способности, предлагам това:
http://duhovno-razvitie.com/monro.pdf
 и това:
а също и това:
http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=198
Предупреждавам отново, че и трите материала описват субективни лични преживявания и материални доказателства не могат да се искат на тези твърдения.
П.П. Първият и третият линк са към неща, които не са подходящи за въображение със силна скептична насоченост, както и за такова, без никаква езотерична подготовка.

Ох този , Монро  Laughing Hug
голяма част от експериментите са били под влияние , познай на какво  Grinning

Що книги прочетох преди няма и 5 години на тази тематика  Grinning и вярвах и сега вярвама но не сляпо  Wink

За любителите на такава литература препоръчвам книги на подобна  тематика но написани от учени , физици , доктори.
Холографската вселена
Майкъл Толбот Peace
книгите на Стивън Хокинг , Дийпак Чопра

В колибка има доста  интересни филми на тази тематика.

Общи условия

Активация на акаунт