Какво има след смъртта?

• 560 508
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 490
  • Русе
  Критериите при интензивно разумно общество са различни от критериите за оцеляване в природата. Както един изтъкнат физик отбелязва - Човекът  е единственият на земята, който знае че ще умре, но отказва да повярва, че това ще е краят.

# 11 491
Истината е, че не ми е хрумвало да иронизирам науката, напротив. По-скоро ми се струваше, че моят въпрос е тъп, затова се пошегувах с ударението. Но кой, както иска да го приема. В задгробния живот се съмнявам, но в различните измерения - не, не знам защо. Но не бях сигурна потвърдено ли е научно, и действително недоумяеам защо продължават да се правят на глупави и търсят зелени човечета. Как да не си мисли човек за конспирации Laughing.
Аз те разбрах, че ти не я иронизираш, обаче тази, която те цитира, явно не те разбра и пусна своя подигравателен коментар, като си мислеше(тя сама си каза), че е в унисон с твоя.
После тя ми обяснява кой не бил разбирал какво чете.

При измеренията има много добра логика, докато при задгробния живот, както е описван досега, се виждат само противоречия. Затова ти е по-лесно да приемеш  измеренията, пред останалата плява, която някои описват в темата.
А и защо да не търсят извънземни в същото измерение, в което сме ние? Не е задължително да са в друго, ако ги има.

Тази, как ти беше името, не ми прави анализи какво съм искала да кажа, не ти се отдава,а не съм те и питала! Направо изморяваш хората с неадекватността си! Каквото съм казала , съм го обяснила какво е, и не ми давай акъл как да се изразявам. Дори накара и другите хора да обясняват, че не са се изразили подигравателно, а никой не го е мислел - накратко - ако не дрънкаш постоянно, без да казваш нищо смислено, в разговора няма да има и дрязги .

По отношение на противопоставянето на вярата и науката, аз също се старая да бъда по- умерена . Именно, защото някои от нещата, в които хората само са вярвали, след време точно с помощта на науката са се убедили напълно, че са факт, за мен не е нужно винаги да са на двата полюса. Също така, за да бъде открито и създадено нещо от науката, все някой трябва да е вярвал, че е възможно.
     И науката, и вярата в необясними за нас неща , имат своето място и своите доказани добри страни, личен избор е кой какво ще избере, и дали ще съчетае и двете. Точно тази моя балансирана позиция ми помага с интерес да приемам информация и за двете ,да ги уважавам от дете ( да повторя отново за " тези" с бавна мисъл и предозиран инат), и не винаги да отхвърлям безвъзвратно твърдения и теории . На мен ми е полезно така , за други може да е различно - съвсем нормално.
     Аз също имам подобен опит, както много от хората тук, споделили преживявания, и досега съм стигнала като отговор за себе си, че вероятно е функция на мозъка ( винаги търся отговори и от науката, но не винаги са там) ,но ако има и най - малка вероятност да е друго, би ми било интересно да разбера какво е.

Последна редакция: нд, 01 мар 2015, 16:36 от rain_bs

# 11 492
Наука и религия са си отроци  на едно и също нещо, -  кой е по-прав, кой по-мъдър, кой е повече Каин или Авел, все някакви битки на  младостта...Защото в рамките на времето са си млади и недоразвити. Да имам доверие на такава младост, означава, че съм силно наивна. Единствената хубост на  събратята, е, че  дават правила и някакви основи, върху които може нещо да се развива, лошото е,  че и в двете (и религия и наука),развитието често се  стопира съвсем целенасочено ( не визирам световна конспирация, а просто удобство) Не се имам за някакво величие,но  да  реша,  че нещо е невъзможно, само защото още не е научно доказано или пък ,защото  някое  водещо  религиозно учение го е отрекло, ми се струва нелепо и ограничено.Колкото и да сме обществени животни и Юнговото подсъзнателно да не ни е избегнало, все пак сме и личности, които  имаме свободата индивидуално да изследваме света, да правим изводи и вяра и от там светът да усещаме като наш.Нямам нищо против  съществата да вярват или "знаят" каквото решат за вярно, стига да не  сочат с анатемосващ пръст моите  вярвания и знания.

# 11 493
http://news.discovery.com/human/health/brain-activity-shows-basi … rience-130813.htm

Ето нещо интересно, на което съвсем случайно се натъкнах.

# 11 494
Истината е, че не ми е хрумвало да иронизирам науката, напротив. По-скоро ми се струваше, че моят въпрос е тъп, затова се пошегувах с ударението. Но кой, както иска да го приема. В задгробния живот се съмнявам, но в различните измерения - не, не знам защо. Но не бях сигурна потвърдено ли е научно, и действително недоумяеам защо продължават да се правят на глупави и търсят зелени човечета. Как да не си мисли човек за конспирации Laughing.

Ама този "задгробен"живот,нали не мислите,че просто е там"зад гроба"?
Ми,че нали за различни плътности и измерения иде реч..
Напускаш това 3д,със прилежащата му плътност и се отнасяш към други реалии/измерения..

То дори шибания земен астрал,си е друго измерение.. Crazy

# 11 495
  • Ямбол
О, какво прекрасно обяснение - "шибания".
Изглежда на това се подчинява цялата шибана логика на този, който я обяснява по този начин. Всичко е шибано. О, свещена простота....

# 11 496
Всичко е шибано. О, свещена простота....
Бравос!

Най-накрая ти просветнА!

# 11 497
.Наскоро учени установиха,че задгробен живот има...и трае около 30 секунди.Принципно с напредването на възраста е нормално да ни се иска,да има такъв "живот",което навежда на мисълта,че средната възраст на посещаващите темата/предвид резултатите от анкетата/ е по-голяма от моята примерно...

# 11 498
Линка, който съм дала е точно за този тридесет секунден "задгробен живот".

# 11 499
  • София
жалко, че мишките (мишки бяха, нали) не могат да споделят какво виждат. Дали има миши души и миши астрали? Или астралите са само за хората?

# 11 500
  • София - Рим и обратно
И все пак, ЕЕГ на мозъчната активност преди смърт какво доказва? Пак нищо.
Какво? , аз също свързвам движението на душите ( ако го има изобщо) с други измерения. Няма какво друго да е, ако съществува.

# 11 501
Ами не е нищо. Доказва, че всякакви "тунели", "светлини" и т.н. са мозъчна функция, а не извънтелесна кратка среща със смъртта. Преди това се смяташе, че едва ли не няма никаква мозъчна активност и това даваше основание на преживелите да мислят, че са видели част от задгробния живот.
Mainstream science has long considered the brain to be inactive during this period, and some experts questioned how much a study on rats can truly reveal about the human brain.

Андариел и учените това се питат.

"No doubt some people will presumptuously claim that this is further evidence for life after death, which is doubly silly. Near-death experiences are in themselves just experiences," he said.

"But if one believes that, then one should also conclude the afterlife includes a lot of lab mice."

# 11 502
# 11 503
Доказва, че всякакви "тунели", "светлини" и т.н. са мозъчна функция,

това единствено доказва че и след това което човек нарича смърт,  тялото по инерция живее още някакво определено време. дали тези видения/тунели и прочие  са част от функцията на мозъка никой няма как да разбере, тъй като досега не е открита технология която да визуализира картините на моите или вашите мисли. Детектират се импулси, нива на активности и  още доста нещо на физическо нито но не и това за което се мисли и виждаме ( в главата си ) . Така че няма как някой да е сигурен в това какво се случва освен ако ние не ги опишем. Ако все пак има нещо повече от нашето тленно тяло също не виждам защо то да е свързано с мозъка и неговата повишена активност.Едното не доказва другото и обратно.

# 11 504
  • София
без мозък какво ще виждаш, какво ще си представяш?

Общи условия

Активация на акаунт