Отговори
# 225
  • София
Шунка, много ти благодаря, и на теб и на всички останали за бързите отговори Hug
Не се бях сетила да нарежа някоя мушама или завеса, ама точно така ще направя.

# 226
CvetaP, да не сте в 51-во? Защото ние сме там и на нас ни казаха, че само във вторник ще носят униформи.

Да, точно там Laughing 1Г клас, а вие???

Веднага те залових!  Laughing Ние сме в 1Б. Няма да сме в един клас, за съжаление.

# 227
  • София
CvetaP, да не сте в 51-во? Защото ние сме там и на нас ни казаха, че само във вторник ще носят униформи.

Да, точно там Laughing 1Г клас, а вие???

Веднага те залових!  Laughing Ние сме в 1Б. Няма да сме в един клас, за съжаление.

Супер! Да ви е честито Joy
Чакам с нетърпение втората родителска да разбера дали не са си променили случайно часовете за държавната занималня, защото до 17ч. никак не ме урежда, ама да видим... newsm78

# 228
  • София
Привет! И аз тук с въпрос по "пазарната тема"... Може ли някой да ми помогне с щатската детска обувна номерация? (Кейси,  Praynig!) Какво ще да рече 1D, 2 D, 3D.... Чедото носи 32-33...
МИШЕЛ, добре дошли!  Hug Надявам се всичко върви добре! Сподели, когато имаш време, всичкитук севълнуваме с вас!  Praynig

# 229
Цвети, мисля, че няма да променят часовете. Има 2 възможности - до 15 и до 17 часа.
Ние попълнихме на първата родителска среща едни декларации дали детето ще посещава занималня и до колко часа. Там беше отбелязано до 15 и до 17 часа, затова предполагам, че няма да има промяна.

# 230
  • София
ЦветаП, за мушама защо не вземеш 1/2 метър от тези, които са на руло? В разни домашни потреби ги продават. Или пък да разпарчетосаш една завеса за баня. Simple Smile

Моят мъж донесе в събота и сукмана от униформата. Като го погледнах, направо щях да се гръмна, фалшивите джобчета са зашити накриво.  ooooh!

Аз харесах разни обувки, гуменки и ризки за училище от Ларедут, само се чудя дали ще дойдат навреме за 15.09. Колкото повече мисля, толкова повече време минава и шансът намалява.  Crazy

Това с униформата не звучи никак добре...

И да поръчаш дрешките от Редута защо точно трябва да са тук за 15.09? И към 20 или 25-ти да дойдат да не би всички да се наложи да се облекат предишните дни.
Не си усложнявам живота с такива притеснения  Laughing

Поръчвай смело и безотговорно Wink

# 231
Здравейте!
Вярвам, че сме избрали най-доброто за Еми, вярвам, че ще и помогне, но резултатите зависят и от нейния организъм. Освен това няма как да очакваме мигновени резултати. Борим се, най-вече тя, беше много смела и търпелива. Правиха и толкова обстойни изследвания, толкова "дълбоки", колкото никога досега не са и били правени. Търсят първопричината на заболяването за да могат да лекуват нея, не следствието, като сме правили толкова години тук. Включваха и система около 10-10.30 сутринта и до следобяда около 16-17ч, приключвахме, тогава се почваше обикаляне на парковете за да си изкара събраната енергията. Доста беше изморително, но Еми е страхотна, толкова смела търпелива, аз се повтарям, но наистина е чудесна! В момента е добре, веселушка и пълна с енергия. Сега сме почивка, до края на месеца, пие разни неща за да не прекъсва терапията, ако всичко е наред с изследванията, ще се върнем в клиниката едва на 10 октомври, ако не ще трябва да е по-рано. Ще бъде трудно и продължително, с тези пътувания, но пък Еми го приема като някаква игра, а аз, ще работя много с нея докато отсъстваме, няма как. Както аз винаги казвам "няма начин да няма начин"- всичко е въпрос на организация. Научи 20тина израза на немски и ужасно иска да ги разбира. Сега търся да я запиша на немски, целогодишен курс, някой ако има идея и мнение по въпроса да свирка. Има огромно желание, затова ми иска да не я спирам.  Всъщност и двете девойки се опитват да говорят на немски Simple Smile Миа е малко по-срамежлива, но е и по-мъничка. Страшни са! Mr. Green Та това е от нас., ще се опитаме малко да се позабавляваме до края на ваканцията.

# 232
  • Sofia
Браво на Еми, че е толкова силна и борбена!! Много прегръдки на смелото момиче!  bouquet

Маминко, нямаме обувки за училище, някак не върви да ходи с карирана рокля/поличка и маратонки, затова ми трябват по-рано. Но пък в краен случай и така ще караме. То и аз можех по-рано да се сетя, но откъде акъл  Laughing

# 233
Може ли някой да ми помогне с щатската детска обувна номерация? (Кейси,  Praynig!) Какво ще да рече 1D, 2 D, 3D.... Чедото носи 32-33...
:

Буквите индикират ширината. От кой сайт пазаруваш, защото повечето си имат отделни таблици и препоръчват замерване на стъпалото. Има ли таблица?
D обикновено е за стандартна ширина, но може да е и за по-широко от стандартната и се среща предимно в номерацията за възрастни. В детската номерация използват N (narrow), M (standard), W (wide).

# 234
  • Остров Приятелство
Здравейте,
И ние се върнахме от мъничка почивка. Беше спокойно, красиво и Калоян се опита да полови риба. Grinning

Това с флумастерите е наистина голяма мъка да попаднеш на читави.
Ще потърся и аз на тези Giotto. Peace
bim_bam Би ли ми дала координати на фирмата представители на Herlitz? Благодаря!
Тези http://www.herlitzbg.com/popup.php?id=58&pageno=548 дали ще могат да ги комплектуват с останалите неща, които ти описа?

Ние също купихме маратонки тип обувки на Fila, с три лепки. От дълго време ги използваме и сме доволни, както ние, така и Калоян. И също така пазаруваме от Спортдирект. Остава някакви анцузи и гуменетки за физкултурата - пак от там мисля да ги вземем. И тук е момента да попитам - дали продават и раници за училище?
Облеклото му е униформено от самото училище. Спортен тип са - дънки/7/8, дълги/, суичър, жилетка, блузи с къс и дълъг ръкав/тип лакоста/ и шапка с козирка.
За помагалата ще изчакам родителската среща.

Yana_a_n Приятно боядисване! После да показваш. Simple Smile

На мен пък някак не ми се иска да идва толкова бързо септември... Сякаш не искам да "порасна" като родител на първокласник Simple Smile Искам си детството  Cry В същото време доста се вълнувам как ще се развият нещата и ми е любопитно  Laughing (абе, рачешка му работа - искам хем една напред, хем две назад).
И аз така и явно поради това имам терзанията, които описах по-горе. Peace

# 235
Не съм  bim_bam, но заповядай
http://www.herlitzbg.com/contacts
Аз ще ходя в четвъртък да пазарувам.Раница си взехме пак от там Grinning

# 236
  • София
Може ли някой да ми помогне с щатската детска обувна номерация? (Кейси,  Praynig!) Какво ще да рече 1D, 2 D, 3D.... Чедото носи 32-33...
:

Буквите индикират ширината. От кой сайт пазаруваш, защото повечето си имат отделни таблици и препоръчват замерване на стъпалото. Има ли таблица?
D обикновено е за стандартна ширина, но може да е и за по-широко от стандартната и се среща предимно в номерацията за възрастни. В детската номерация използват N (narrow), M (standard), W (wide).
Кейси, мерси за инфото! Ще мерим крачета значи! И дано си отговарят на номерата...
Ей в туй ровех, най-вече за раница за баткото и се загледах в това:
http://www.academy.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product_10151_1 … k&N=638980026
Ма таблица в сайта не открих ...или аз не гледам като хората... Но предполагам стандартните таблички ще свършат работа...

Аз да се похваля, че след 2 седмици подскачане на един крак, затворен вкъщи (при баба си), след инцидент със скейтборда, днес малчо се отърва от гипса... Е, три седмици са ни забранени всякакви „спортни” занимания, но важното е, че крачето се оправи бързо.
Вкъщи правим основен ремонт на детската, естествено нищо не върви по план, концепцията за цветове и мебели се мени ежедневно, мръсотия и прашуляк навсякъде и е някакъв ужас! Кога ще пазарувам хич не ми е ясно, а и на мен ми се искаше да разхвърлям покупките във времето... Завиждам на тези, които вече са готови с основните неща!

Мишел, гуш за смелата принцеса! Дано всичко мине възможно най-бързо, леко и успешно!

# 237
Хм и аз търсих и не открих таблица... Simple Smile
Ето един от сайтовете, които предпочитам http://www.6pm.com/ Имат и сравнителна таблица на база европейска номерация. Пращала съм преди до България, отговарят на нашия номер.
Не знам, от кой щат ще ти пазаруват, но за раницата, ако не ти е спешна, може и да изчакате, докато започнат учебната година. Особено в магазините, цените на ученическите пособия, падат на половина, че и повече. Онлайн не знам как е.

Спокоен да е остатъкът от лятото и за теб и за Мишел.  Simple Smile

# 238
  • Пловдив
 МИШЕЛ, много се радвам за Еми. Тя е герой и ще се справи с изпитанията. Hug

# 239
  • София
Взех си вече раницата и се отчитам:

http://www.herlitz.de/en/products/school/school-bags/midi-plus.html

Днес пристигна камиона от Германия, а ние почти бяхме обсадили офиса. Та пристигнало е новото зареждане, казаха че работят с Метро, Карфур, Кауфланд. Много канцеларски на Herlitz съм виждала в Хит-а. На дребно не ми дадоха да си избирам, момичето ми каза, че няма да ме върне, но не им е практика да продават от офиса на дребно.

Огромни благодарности за майката, която в миналата тема сподели за поръчката и координатите на офиса. Моля за извинение, че не се обръщам с конкретен ник. Наистина съм благодарна, това определено е "нашата" раница.

Запасихме се и с латекс, и с четки за малките, няма да остане небоядисано. Ако на някой му трябват майстори, имам два броя почти на 7 и почти на 4 години.

Общи условия

Активация на акаунт