Как да се покажа на плажа си знам благодарение на Дюкан - 254

• 42 293
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Искам да помоля някоя от дамите, която си записва данните на килограмите и менютата си, да ми прати модела на табличката си, та да се ориентирам за к`во точно иде реч. То, бая дни съм утървала, за менюто де, иначе килограмите си ги меря всяка заран. Дори и на почивката си мъкнах кантара с мене! Blush Ама като вляза в трета, това с кои храни как ми действат, ще е от съществено значение... Та, плииииийз! Мейлът ми е - zl_tsoneva@abv.bg
Благодаря предварително! Hug

# 46
  • Испания
Искам да помоля някоя от дамите, която си записва данните на килограмите и менютата си, да ми прати модела на табличката си, та да се ориентирам за к`во точно иде реч.

Нищо особено не е. Аз съм си я измисляла. В Ексел:

Дата;  Пореден ден ; Закуска /тук вписвам и втората закуска/;  Обяд /вписвам и следобедна закуска/; Вечеря ; + - X /в тази графа дали имам плюс, минус или същите кг като предишния ден/;  Кг

След килограмите си отбелязвам и МС /поправям: МЦ/. Във втора фаза отбелязвах и ако правех промяна в схемата.

Всяка нова фаза - нова страница в Ексел. Сега вече го правя на календарна година - нова страница.

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 19:35 от smileys

# 47
А храната как я записваш? В смисъл - какво си яла, като вид храна, примерно - заешко месо, или с подробности за начина по който е приготвена, и записваш ли количествата?

След килограмите си отбелязвам и МС. Във втора фаза отбелязвах и ако правех промяна в схемата.

Какво ще рече това "МС"?
И пак да кажа - Много благодаря! Hug

# 48
  • Испания
Грешка. В бързането съм натиснала друг клавиш, а и нямам кирилица на клавиатурата, та пиша по памет.  Joy МЦ исках да напиша.

Количества не пиша, защото нямат значение. Поне за мен. Но количествата са прилично, понякога неприлично много.  Wink Пиша, напр., сьомга върху сол, сьомга във фолио, пиле в МВ, пиле върху сол, дроб-чорба, дроб-сърма и т. н. Не си записвам салатите. Но плодовете - да.

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 19:34 от smileys

# 49
Най-накрая и аз да съм полезна с нещо , не само вие на мен !
ArhMih - тази стевия наистина беше голямо откритие за мен - гледам , че сега и я рекламират по тв, но да знаеш , че в Метро е най-евтина , особено ако попаднеш на кутиите с 12 опаковки - излизат по 1,03 лв/бр , а в Кауфланд са по 1,39 лв/бр  Naughty
Верони и аз си го прибавих този сайт в лентата за бърз достъп - за второфазничките не е от особено значение , но за трето и четвъртофазничките си е супер ценен !
Смайлис - хич не ми остава много време да спя с тези невероятни рецепти , които ни превеждаш  Hug Само мисълта , че няма да имам нищо за десерт ме кара да се разсъня и да запретна ръкави над тенджерите и силиконовите форми  Grinning
Утре правя един месец в трета и ще пусна отчета и "тактиката" ми сутринта.

# 50
Добро утро. Ехе - вчера съм последна , а днес съм първа  Grinning
Аз кафе сутрин не пия , но всички , които пият да се чувстват почерпени с едно сутрешно кафе от мен .

И така - днес правя един месец в трета фаза - ето го отчета :

Начало    18,03,2011г - 77,8 кг  т - 91  х - 113  б - 64
                             18,04,2011г - 70,8 кг  т - 84  х - 111  б - 62
                             18,05,2011г - 66,7 кг  т - 81  х - 107  б - 60
                             18,06,2011г - 62,5 кг  т - 78  х - 103  б - 56
Начало 3-та фаза   18,07,2011г - 58,7 кг  т - 75  х -  97  б - 54
                             18,08,2011г - 58,5 кг  т - 75  х -  95  б - 53

Ето и моя начин за „справяне с положението” , който поне засега действа ефективно !

От разрешените нови неща въведох плод /до момента два пъти съм яла пъпеш и всичко друго ми е само праскови и нектарини/ и сирене/кашкавал. Нишестени ядох само веднъж и то последната седмица при това мисля по-малко от разрешените 200г /един кочан варена царевица/. Гала вечеря също имах само веднъж този месец /това не беше умишлено , просто не ми се ядеше нищо конкректно и реших , че няма нужда да се тъпча само , защото трябва да имам гала вечеря/. Протеиновите ми дни са два – понеделник и четвъртък. Понеделник е олекотен – пия кола и ям режимни десерти , а четвъртък задължително ям риба , пия само вода и за десерт ям кисело мляко с нес кафе и стевия. Всеки ден пия зелен чай – сутрин след триците и вечер преди лягане по една чаша и през деня още една чаша , ако се сетя. Много свикнах с режимните десерти и всеки ден имам по два различни за обяд и вечеря. Никога не превишавам количеството на толерираните продукти.Общо взето нещо , което може да се изяде за два дни , аз го ям три или четири. Мъфините ги разпределям по две на ден , а тортите , сладкишите и чийзкейковете ги режа на четири парчета /правя ги обикновено в кръгли форми/ и ям по едно парче на ден. Така съм сигурна , че няма да превиша толерираните продукти. Млечните обикновено са ми около килограм на ден  +/-  200-300г. Свинското съм въвела като част от каймата , която използвам /което обаче е доста рядко/.

Ами това е общо взето. То не остана кой знае какво за въвеждане – само увеличаване на галите и нишестените / не като количества , а като брой пъти/ и включване на нови плодове. Но това ще става пак постепенно, за да има време организмът ми да свикне с новите неща – все пак имам доста време в трета и не бързам за никъде. Хляб не ми се яде и не мисля да го включвам за сега.

Извинявам се , че стана дълго и толкова подробно , но се надявам да съм от полза за тези , на които тепърва им предстои да влязат в трета и се чудят как да процедират в нея.

# 51
Добро утро момичета! Кафе...

След вчерашния протеинов ден, днес кантарът ме награди с  -0,500 кг. Явно от многото диня се е събрала водица в организмът. Ех рибката е хубаво нещо за сваляне на килцата. Като се замисля за протеинов ден винаги ям риба.
isache, добре върви твоята трета фаза. И аз първия месец стъпвах на пръсти. Лошото е, че трети месец съм все така. Хлаб не съм яла, ама не ми липсва. Сирене не ям, поради простата причина, че много ми харесва изварата. А и преди режима не бях кой знае какъв фен на сиренето. Предимно на шопски салати го ядох. Галите ги ям само по повод, та се получава средно на 8-10 дни веднъж. При ВХ храни съм яла боб и картофи само по два пъти, ориз- веднъж. Ама не ми липсват. Най-много съм яла овесени ядки. Това е.
Желая ви хубав, слънчев, прохладен ден изпълнен с приятни емоции и усмивки! Hug

# 52
  • Испания
Добро ви утро!  Hug

Исаче, честита третофазна месечинка!

Пипаш с бели ръкавици.  Wink Според мен, това е много по-добре, отколкото ако влезеш като слон в стъкларски магазин.  Wink Браво!  Hug

Верони, и аз не ям хляб, но не ядях и преди режима. Но в Трета първите месеци се насилвах и всеки ден ядях по 2 филии пълнозърнест хляб. Много ми тежеше, че трябва да меря сиренето и кашкавала, но го правех. Сега, като знам, че мога да ги ям, ям само като ми се приядат и, естествено, не меря. И аз така съм свикнала с изварата и то моята, която си правя вкъщи. Ориз и картофи изобщо не ям. В Трета ядох няколко пъти кафяв ориз и толкова. А преди режима омитах половината тава, докато го готвех. Вкусовете, поне моите, се променят.

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 08:40 от smileys

# 53
Абе дами, струват ли си всичките тия мъки, диети, кантари, усилия, време, терзания, заради някой и друг килограм, нагоре или надолу?
Организма  обикновено знае какво иска, и му го давам, и нямам оплаквания в това отношение.
Освен това съм забелязвала, че организма  сам взема мерки, когато има причини да го прави.
Например, когато се влюбя, някак от само себе си влиза в топ форма, предполагам по хормонални причини. Просто човек трябва да обича тялото си, и да му има доверие, то много добре знае какво прави, има си вродени (вградени) измервателни уреди, и си избира диета, много по-съвършена от тези, които някакви диетолози (част от тях съвсем луди хора) могат да измислят. 

Да го разстройвам по подобен безумен начин - с такива драстични диети - никога не би ми хрумнало, пък и предполагам, че ако се опитам, просто ще се поболея много сериозно.

# 54
smileys,
добра е идеята с таблицата за 4-та фаза! Благодаря!
Голяма стриктност се изисква, да се води ежедневно, но вярвам че е доста дисциплиниращо.

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 09:13 от envia

# 55
  • София
Абе дами, струват ли си всичките тия мъки, диети, кантари, усилия, време, терзания, заради някой и друг килограм, нагоре или надолу?
Да го разстройвам по подобен безумен начин - с такива драстични диети - никога не би ми хрумнало, пък и предполагам, че ако се опитам, просто ще се поболея много сериозно.
Popcorn Popcorn Popcorn

# 56
  • Лутаща се

Ми тогава недей  Mr. Green

Надявам се, че пуканките са режимни  hahaha

# 57
  • Испания
Абе дами, струват ли си всичките тия мъки,

ГолЕма мъка ни е налегнала, да знаЙш. Не може да се справим с огромното количество храна, което поглъщаме с тази "диета".  ooooh! Ндаааааааааа!

Хич не се и захващай! Ние не се влюбваме, та затова...  Joy

Голяма стриктност се изисква, да се води ежедневно, но вярвам че е доста дисциплиниращо.

На мен ми доставя удоволствие да си пиша в табличката. Може би защото съм подредена и обичам всичко да ми под конец.  Wink Дава ти информация за нещо, което иначе можеш да пропуснеш.

# 58
  • София

Аз съм бесен четвъртофазник Mr. Green  superuu afwitch.

# 59
  • София
Организма  обикновено знае какво иска, и му го давам, и нямам оплаквания в това отношение.
Освен това съм забелязвала, че организма  сам взема мерки, когато има причини да го прави.
Например, когато се влюбя, някак от само себе си влиза в топ форма, предполагам по хормонални причини. Просто човек трябва да обича тялото си, и да му има доверие, то много добре знае какво прави, има си вродени (вградени) измервателни уреди, и си избира диета, много по-съвършена от тези, които някакви диетолози (част от тях съвсем луди хора) могат да измислят. 

Това ми прозвуча доста наивно-глуповато-тийнейджърски  Crazy
На вградения ми измервателен удар явно доста отдавна му се е бъгнал софтуера, или пък организмът ми има нужда да е ок. 90 килограма, или просто не ми се получават нещата с влюбването...

Общи условия

Активация на акаунт