Мързеливи пилешки бутчета за 10 мин. - грехота е да не пробвате

  • 21 813
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 61
Ако се сложат картофки, дали трябва повече вода да се налее?
Или месото трябва самостоятелно да се пече  newsm78

# 31
  • Мнения: 1 983
В тази рецепта не съм слагала картофи, но друг път съм пробвала комбинацията картофи, пиле и бира и изобщо не ми хареса.Иначе, ако сложите картофи, увеличете малко водата. Simple Smile

# 32
  • Мнения: 111
И аз се реших да ги направя. Купих охладени бутчета, за съжаление, когато ги отворих видях, че не е изчистена добре кожата и за това я махнах изцяло от бутчетата. Пекох ги както са по рецепта, само добавих пресен розмарин. Освен това ги поливах доста честичко, за да не изсъхнат. Станаха супер. Hug

# 33
  • Мнения: 0
Звучи страхотно , но нямам на разположение пилешко . Мисля да пробвам със свинско - някой да има отзиви ? Stuck Out Tongue

# 34
  • Мнения: 1 983
Моя приятелка каза, че е пекла пържоли и са станали супер.1 час с фолио и 1 час без.Аз лично не съм пробвала, но някой ден непременно.

# 35
  • Мнения: 1 250
Днес случайно попаднах на тази рецепта и тъй като в плана ми беше да приготвя нещо с пилешки бутчета, реших да я приложа.Пилето стана много добро на вкус, но проблема беше в соса.Не харесаха миризмата. То и аз не харесвам мириса на готвено масло, но не издадох съставките LaughingМаслото у нас се ползва за подложка на сандвич или поръсено с чубрица върху препечена филийка. Mr. Green
Въпросът ми е опитвали ли сте тази рецепта с олио или зехтин и как се е получило newsm78

# 36
  • Мнения: 1 983
Според мен проблемът не е в маслото, а в бирата.Иначе не виждам пречка да бъде лошо със зехтин.

# 37
  • Русе
  • Мнения: 12 214
 Тази вечер пробвам рецептата. Аз по принцип си го го пека с бира, но не му слагав краве масло.

# 38
  • Мнения: 1 250
Просто Хари Simple Smileследващия път определено ще ползвам олио или зехтин, бира съм слагала и в други ястия, миризмата на алкохола бързо изчезва и не се усеща.
Но аз и покрай щанд с пуканки в масло не минавам заради миризмата Laughingтака че май по генетичен път съм предала това и на поколението.А рецептата с леко пригаждане към всеки вкус наистина си я бива и обезателно ще я повторя Hug

# 39
  • Мнения: 45
Аз го бях сложила на 3 ниво и с вентилатор. Но има и нещо друго. Пилето, което купувам е истинско (или почти). Не са му инжектирани окрехкотяващи вещества и може би И затова стана по-бавно.

Какво пиле купуваш? newsm78 Аз пилешко не ям защото големи боклуци и с какво ли не са тъпкани. Confused Но от истинско (стига да имам гаранция че не е боклучиво) не бих се отказала.

По тази рецепта без масло пека на фурна свински пържоли. Вкусно но много бира върви зян.

И да...определено не става за 10 мин.

# 40
  • Мнения: 11 809
Купувам от Джиев. Ясно ми е, че не е натурално, защото няма начин промишлено отглеждано пиле да е такова. Но не ни вървят киселини от него, не запенва тенджерата като другите и не си променя значително обема при готвене. Купували сме пилешко филе на всички масови марки -пуска голямо количество течност/вода. При Джиев няма такъв проблем.

# 41
  • Мнения: 80
Аз принципно не  ползвам вода изобщо. Скоро правих телешко месо в гърне с подправки разни и винаги като правило слагам толкова бира, колкото да го покрие точно. Пече се час и половина.

Другото хубаво нещо е агнешки бут при който слагам 1бутилка бяло вино, подправки разни шпиковам го с морков и чесън и покривам със фолио. Пека 1 час със фолиото и го махам. После пека на 200 градуса 4 часа, като на 1 час обръщам месото. ии никаква вода.

# 42
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
От два дни я гледам тая рецепта и точа лиги. Laughing Днес взех бутчета, само долни и си я спретнах. Добавих малко пушено пилешко бутче за аромат - стана страхотно. От това което остана в тавата спретнах сосче с половин лимон, половин портокал и половин чаена лъжичка мед - също страхотно. Благодаря за рецептата.  bouquet

# 43
  • Бургас
  • Мнения: 103
Това пиле го знам като пияно пиле, но ако добавите и картофки, още по-вкусно е. Картофите се топят в устата и са много ароматни от бирата. Може и да замените водата с бира,.т.е директно 400 мл бира. Самото пиле "вдига" повече сол и черен пипер. Авторката на темата е права, че може и да забравите да готвите пилето по-друг начин.

# 44
  • София
  • Мнения: 1 735
Вече веднъж направих рецептата с бутчета и крилца,а днес с крилца и парченца бяло месо,то и без това е сухо.Добавих и гъбки.
Да се похваля с отличен резултат bowuu

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 15:10 от Inkа

Общи условия

Активация на акаунт