В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 136
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,мамчета!
Честито на всички с месечинки-да са ни здрави бебоците и да ни радват все така!
Явор и Нико бързо да преборят реакцията на ваксините!
Буболинка ,здравей,пиши по-честичко Hug
Аз днес доста домашна работа отхвърлих-много мразя да подреждам гардероби ,но беше пълна лудница.
Дара е до мен на спалнята и щурее ,но ми е свито ,защото вчера за пръв път не ака ,днес още не е ,всичко опитах-и гимнастика ,и масажче ,и позата на Зверчето и сапунче -е не става .Та да ви питам 3 дни ли е нормално да не ходи ,не знам защо с такова впечатление бях останала,иначе е игривичка ,смее ми се ,но на моменти си личи ,че й е тежичко,та не знам как ще се справим,ако не ака до довечера.Много обича да си говорим ,но все още не се обръща,като чета вашите бебета как се въртят ooooh!,а по корем нещо не й е много кеф.
Пао,къде сиииии Hug липсвате ни с Марти.
Хелънче Hug

# 331
  • Варна
Иси, и аз да порвърдя - малкият е с кърмаческа жълтеница. Аз не спрях да кърмя, преварявах. Успях само 2-3 дни, не всички храненета,  после нещо се обърка и направих мастит. Пуснах му контролен билирубин след тези да кажем максимум 10-на заместени, т.е. преварени храненета и беше паднал от 116 на 88. Т.е. работи това с преваряването. Преди от другите лечения падаше по-бавно.
Аз вчера и днес пак поцедих и преварих по 1 хранене, днес нещо ме наболява другата гърда и зарязах. Не усещам нищо вътре, нещо ми се върти, че Калоян ме ритна там - дано е това. В понеделник ще пускаме пак контрола и може би от вторник ще започнем ваксините. Още второто ПХВ не му е бито.
Ани2, колко си права за едрите бебета. Моят като беше 6250/60 см на 2 месеца, направо не знам какво ще чуя във вторник. Имам чувството, че нямах малко новородено бебе и като видя някое крехко създание чак завиждам. Каката беше такава фина и толкова ми се свидеше, че бързо расте, а този бабанко направо отхвръкна. Май ще се цаним за най-едро юнче  Mr. Green
Радвам се, че Явор е по-добре вече. И аз реакция на ваксина не съм виждала, каката ги понасяше много мъжки, да видим сега мъжът как ще ги кара.

Бубулинка  Hug

Кити, аз ще ти припомня поста на Чин от преди 2-3 дни. Не си търси за какво да се шашкаш. Като се успокоиш и нещата сами ще потръгнат. Знам, че през много мина с Дара, но не си помагаш така. Нито на нея.  Hug  Ще изпуснеш радостите на бебешорството й от много притеснения, не си го причинявай  Peace

# 332
Бухта , Алекс май ще е най-едро юнче - на 2 месеца точно беше 6700 и 62 см  Mr. Green Rolling Eyes

# 333
Здравейте мамчета!
Една тортичка и от мен, че и моят сладкиш става на два месеца днес

Честити месечинки и на Ири и Нилата  bouquet
И аз не къпах миналия път след ваксината и мажех боцнатото с риванол от време на време.
Температурата меря с дигитален в дупето. Термометърът ни е бертони и мери за около 5 - 10 секунди, но Ивко и толкова едвам ги изтрайва, почва да напъва да ака и понякога си свършва работа Laughing
Ичката, ако детенце започне да се тормози, може да пробваш с термометър да я изакаш. На нас ни се налагаше преди да сменим АМ-то. Като станеха 24 часа без да напълни памперса, започваше да напъва, целия се свиваше на топче, да червенее, да реве и да връща яко. Дано се похвалиш скоро, че Дара си е свършила работата.
Да ви се похваля каква снимка направих на Иво вчера, вдъхновена е от тази на 1-ва страничка

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 17:54 от иРеТо

# 334
Здравейте...

няма София диша днес  Tired

Честити месечинки на дечицата на Нила и Ири, Ири, много сладурска снимка.

Иси, стискаме палци, дано в Плевен ви помогнат.

Върнахме се от бабището, изнервих се тотално, не знам как, но имаше пръст по вратлето, къде го вря това дете не знам...  #2gunfire

А знаете ли как изглежда бебе на 3 месеца 8кг? Аз онзи ден в чакалнята видях и бях... изумена. То и много да наддават не е на хубаво.
Не знам и гордост ли е това детето ми да е гибон, но със сигурност мога да оглавя класацията на най-дребна мама с най-голямо бебе... Тежа 40кг (може вече и по-малко), а имам бебе на 3 месеца почти 7 кила...
Всеки случай се надявам да намали темпото или да се оправи, когато проходи, защото не искам да имам дебело дете!

Последна редакция: сб, 27 авг 2011, 18:27 от chin

# 335
Ичката , и Ники днес не е акал цял ден, за първи път от както се е родил. А досега акаше по 3-4 пъти на ден. То деня още не  е свършил де и не губя надежда. Дано и при вас да дойде щастието!  Wink

Ирето, много оригинална снимка. Как го напъха вътре!?

Ние днес цял ден сме на вън. Едва сега се прибрах. Направихме си среща с една мама от отчетната в Св.Влас. Децата много добре се забавляваха. Почти пропуснахме плажа днес, но и то доста духа и морето е бурно. Сега Иван и мъжа ми отидоха на цирк Балкански в Несебър. Аз се отказах, за да не наказваме Никола с още един цирк. Той сега спинка, но след малко го слагам в количката и излизаме на разходка и ще чакам мъжете да се появят. След това май ще се ходи на боулинг, че Ивко само за тоя боулинг от сутринта говори.

Честити месечинки на всички празнуващи днес.  Heart Eyes

# 336
Забравих да кажа...

Ичка, да не би Дара да си регулира акането? По принцип до 72 часа няма проблем, пробвайте пак с масажче, но аз не мисля, че има за какво да се тревожиш на този етап.

# 337
  • гр. Козлодуй
Честити месечинки и на Ирето и Нилата. Да са ни здрави дечица и да ни радват.

Къдрокоска  Hug Твоят принц Борис е почти колкото нашият батко, който всъщност е нашият принц, а пък малкия Борис направо си отиде на към цар Simple Smile. Толкова важно гледа и кой знае какво си мисли Simple Smile.

Аз след първата ваксинка не забелязах да има някаква реакция, освен истеричния рев де. Преди седмица ни я биха. И при бати не е имало реакции, той даже и не мъцваше. Хайде всички с Т да се оправят по-бързо  Praynig

Ирето снимчицата е много сладка, а как обичам само диня Simple Smile

Чин много си слабичка. Аз при първата бременност бях станала 39 кг, че много повръщах и един вид като родих не бях качила нито едно кило. Сега нещата стоят вече по друг начин. По принцип варирам между 45-48 кг, но сега се усещам към 60, така си и изглеждам де.

# 338
  • Sofia
детето ми да е гибон
Joy
Оф, как ги измисляш!!
Споко, няма да е дебел Нико, като се разтича и ще се регулира. Simple Smile Стига да не даваш бабището да го тъпче с манджички. Мен едно време на годинка са ме направили такова прасе за 1-2 месеца, майка ми като ме видяла, щяла да припадне. На снимките си личат пластовете сланини по краката ми.  Sick

Забравих кой какво е писал...
Честити месечинки, а на болните и реагиращите на ваксините - бързо да се оправят и да свалят Т!
Ние днес успяхме да се разходим из центъра без рев. Но много жега бе, аз исках да отидем в планината на прохлада на полянка, но ме измамиха, че днес било по-хладно и можело и в София...

# 339
Чин, точно преди да вляза във форума си мислих за теб...Вчера цял ден моето слънчице ми беше в ръцете, а то тежи 5.320...откъсна ми ръцете...та като зная, че твоя Нико е над 6 и те съжалих наум... Wink,
Шунка , и аз съм била така...но сега едва стигам 49 кг...не че се оплаквам...
Момичета, вчера моето нерваче вдигна Т, веднага се обадих на педито, а тя рече: "ще му мина" #2gunfireЗаведох го в дежурна частна клиника...След преглед установиха, че няма причина да вдига Т...Според вас възможно ли е да започват мъките със зъбките...Днес Жоро ака само веднъж и то тъмно зелено на цвят...Какво ли става пак Confused
Ана2, Hug
helen 30, ама че размери...ние на 3 месеца няма да ги достигнем...
РаО май нещо се губи Naughty
Хубава вечер момичета  bouquet

# 340
Добър вечер... Моят мъж замина на рожден ден, а аз го изпратих с внушителен скандал..
И на вашите ли толкова много им се живее? Щото на мен не ми се нрави някак аз да седя вкъщи, а той да си вее байряка. Не ме и устройва да пращам  Нико при баби, пък аз да си вея байряка. С това не можах  да се примиря. Все си мисля, че когато човек реши да има дете, то си е длъжен да си го гледа и тия ергенски сбирки трябва да останат на заден план, да не кажа в миналото.  Twisted Evil

Инсайд, а като станат по 10 кила, какво ще правим?  Rolling Eyes

Шунче, бабището от сега се кани да му дава сладолед догодина. #2gunfire Е, няма да се разберем! Цял живот ще яде боклуци, поне докато не осъзнава, предпочитам да не го тъпче.
Ужасна работа, въобще не е в час, яко я е ударила критическата, иде ми с 200 да избягам при мама.

Иначе в Бояна беше даже хладно, но пък компанията не беше приятна.  Crazy

# 341
Ирето, много оригинална снимка. Как го напъха вътре!?
Ани, той не е точно напъхан, това е само половината от динята, но изрязах фона да не си личи, че лежи и кората е върху него Laughing
Лека нощ мамчета, нацелувайте си бебчовците Heart Eyes

# 342
ИИИ браво, много оригинално си се сетила!  Peace И аз като видях снимките на първа страница ми се прииска да му направя такава на Никола, но си викам да взема да го увредя за едната снимка, докато го напъхам в динята! Браво, браво!

Чин, наистина не е приятно така единия да си живее , а другия да поема отговорност. Права си за скандала. То не е задължително да го оставяте Никола всеки път при баба му. Понякога, ако позволява компанията и обстановката , може да си го вземате. Ние засега си го мъкнем на всякъде, и той свикна да спи в количката. Само тази вечер аз пропуснах боулинга по собствено желание. Иначе мъжа ми искаше и там да го водим.

# 343
  • София
чин, и моя мъж продължва да си ходи Crossing Arms  е, по-рядко от преди...поне винаги казва колко не му се излизало и как иска да си стои с нас, ама е обещал и не може Mr. Green
А твоето бабище  Sick  Колко думи се изговориха и пак са малко да опишат колко е досадна ooooh!

Аз пък нещо съм се спихнала много, даже си поревах едно хубаво Embarassed  И  на Лора днес й е първият ден, в който не ака изобщо.  Явно от това я боли коремчето, напъва се и плачка почти през цялото време.  Но най-лошото е, че от снощи повръща на всяко ядене и то не малко количество Confused  Утре сутрин ще звъня на педиатърката, но дано се размине до тогава...

# 344
Бюти, може би, защото не ака, затова повръща, поне при Нико е така.

Видях огромна падаща звезда  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт