А коя книга четат в момента децата ви? - 2

• 55 689
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia

Получи я за Коледа.

# 151
  • Варна

Хем и харесва, хем трябва да я натисна, за да я чете. Докога ще чете след като аз я накарам не знам.

# 152
  • София
Ето това детско издание на книгата. 

# 153
  • София
Третата книга от поредицата за дръндьото: "The last straw" (може би се превежда "последната капка") -  има ли я преведена на български вече?

# 154
Не, само първа и втора част от "Дневникът на един дръндьо" са преведени. От трета до шеста са на английски. Дори и на английски се четат за един ден - това не е много добре за бюджета Wink, но днес отивам да купувам четвърта и пета част - Diary of a Wimpy Kid - Dog Days и Diary of a Wimpy Kid - The Ugly Truth. Засега не иска частта, в която има място читателите сами да си пишат дневник и да рисуват (Diary of a Wimpy Kid Do-It-Yourself Book - все пак лятото може да я взема - има интересни въпроси).

А сега се върна към градинските си години - комиксите на Дисни:

# 155
Наистина в странна възраст е синът ми - сега чете три книжки може би за три различни възрасти:

# 156
"Книга за всяко момче" за какво е? Става ли за 10 годишно момче или е по-скоро за 13-14 годишни в началото на пубертета?

# 157
Моята 10-годишна дъщеря се запали по тази поредица: "Скълдъгъри Плезънт"

http://www.artline-comics.net/index.php/books/fantasy/151-sdpbox1
има и 4-та книга: http://www.artline-comics.net/index.php/books/fantasy/143-2011-09-13-11-20-35
Купих й първата част, изгълта я буквално за 2 дни, утре чакам да ни донесат другите 3 книги.

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 15:23 от Анонимен

# 158
  • ГОре на черешата...
След като изгълта 2-те енциклопедии и Хрониките на Спайдъруик, които си беше взел на село, сего преравя тамошната библиотека - вчера ми каза, че чете Джелсомино в страната на лъжците.
Предполагам тази вечер е започнал друга Wink...

# 159
Вайда, мисля, че за "Книга за всяко момче" е малко раничко дори и за моето 11 г. момче. Просто тази му подариха. Първо я отхвърли, но после видя главата "Какво харесват момичетата и какво очакват от момчетата" и я започна. Каза - "Сложна работа е с момичетата наистина" Wink

Но сутринта ми се стори, че направо лошо му стана от книгата (чак не закуси). Не го разпитвах, ще видим дали ще има удобен случай,  но после видях следващите глави за секса - за него сякаш наистина е рано, зависи от детето. Може би са прекалено подробностите - "Как точно се случва всичко", "Толкова ласки и пози", "Нужно е време, за да станеш добър любовник", "СПИН", "Бягство от дома" и т.н... Може би за тези неща да се говори и с родителите, не само от книги, малко по малко...
Физически явно си е в пубертета - пъпки, косми,  мутирал глас... Но емоционално е в по-преходна възраст. Така че на вечеря пак си взе комиксите на Дисни Wink. Вече третата част на "Макрокомикс".

# 160
Svet, благодаря за отговора. Май и на нас ни е още много рано за тази книга, ще изчакаме още някоя и друга година  Simple Smile
А  иначе той сега чете "Белят жираф":
http://www.fiut.bg/book/beliyat-zhiraf

# 161
  • ГОре на черешата...
Вайда, мисля, че за "Книга за всяко момче" е малко раничко дори и за моето 11 г. момче.

Аз също сметнах, че му е рано за тази книга. Поне още 1-2 години.

Вайда, може ли после отзиви за Белия жираф - вече няколко пъти я преглеждам и не се решавам да му я взема...

# 162
  • Русе
Вайда, мисля, че за "Книга за всяко момче" е малко раничко дори и за моето 11 г. момче.

Аз също сметнах, че му е рано за тази книга. Поне още 1-2 години.

Вайда, може ли после отзиви за Белия жираф - вече няколко пъти я преглеждам и не се решавам да му я взема...
не знам защо решават да подаряват такива книги - моята щерка на 11г. получи "Момическология", която като чета е подобна на вашата за момчетата. Веднага я започна - не я четяла подред. прегледах я има доста неща именно в областта на секса, които изобщо не са за нея - теса още деца - и смятам че такива книги трябва да купуват родителите, когато преценят. за да я откъсна и купих "Чарли и шоколадовата фабрика" - забрави за другите, но я прочете за два дни - невиждано - сега ще я прибера, и ще купя друга - дано не се сети за нея още известно време.

# 163

Каза, че му е много интересна, разказваше ми за различните видове антилопи и иска да купим и останалите от поредицата.
На мен ми се струва, че я чете сякаш малко по-бавно от "Вещиците" например на Роалд Дал, която прочете буквално за 2 дни преди това, но може би просто малко се е поуморил от четене през ваканцията.

# 164
  • ГОре на черешата...
Благодаря, Вайда. Ще му е интересна на моя, маниакално запленен е от всякакви видове животни.

По темата - благодарение на Светлето  Heart Eyes тази вечер започна Незнайко на луната.

Общи условия

Активация на акаунт