С какви ястия посрещате гостите си?

• 54 017
  • 113
  •   1
Отговори
# 75
rianonrq ; мерси   bouquet
Това ми напомня на едно руло, което майка ми правеше, но отвътре се поставяха цели плодове от сладко, т.е. някаква вариация е  Peace Ще го пробваме, никак не е трудоемко  Wink

# 76
  • Някъде по Дунава
Зависи какво харесват гостите. Мъжът ми е рибар и ако е хванал риба, готвя риба, ако не правя пълнен заек или заешко задушено, защото гледаме зайци и умея добре да ги приготвям.

# 77
  • София
Обожавам да посрещам гости и да им готвя. Старая се да има салата, предястие, основно и разбира се десерт. Ето линк към неща, които съм правила http://petyyaa.snimka.bg/cooking/ot-kuhnyata-na-petya.509832

# 78
  bouquet

Видях снимката на гофретите и се сетих за ной новата си измишльотинка  Grinning Правя бисквитената торта с гофрети. Става супер  Peace, но бисквитена торта която е с пудинга  Peace

# 79
  • Пловдив
 bouquet

Видях снимката на гофретите и се сетих за ной новата си измишльотинка  Grinning Правя бисквитената торта с гофрети. Става супер  Peace, но бисквитена торта която е с пудинга  Peace

Ако може и рецептата... Peace  bouquet

# 80
аз напоследък все по често прибягвам до услугите на добри ресторанти  Wink така успеха на вечерята е гарантиран bowuu

# 81
Ако ще е от ресторант, по- добре направо там да отидем, че да не си цапам из къщи, и чинии да не мия.... Mr. Green

# 82
  • 5 етаж в ляво
Зависи какво харесват гостите. Мъжът ми е рибар и ако е хванал риба, готвя риба, ако не правя пълнен заек или заешко задушено, защото гледаме зайци и умея добре да ги приготвям.
с голямо нетърпение ще очаквам рецепта и за риба и за заек...  bouquet

# 83
И аз чакам за заек, и ние имаме  Wink
Последният път правих в плик- стана невероятно вкусно и крехко  Peace

Пълнен също съм правила, никаква философия не е. Плънката я правих от ориз, зелен лук, гъби и свареното дробче /много икономично  Wink/. Подправките, с които го харесваме са джоджен и девисил. Напълних, заших, налях вода и бяло вино, и пекох в иенска тавичка с капак около 2 часа. Супер става, че и с гарнитура дори  Peace

Отскоро подправям всичко заешко с подправката за зрял фасул на Меркурий- невероятна е!

# 84
  • София
Ето и от мен една рецепта за заек, както го приготвят в селото на баба ми - Свежен . В много от готварските книги пък ще намериш рецептата за Фалшив заек по свеженски, която е същата, но вместо заешко месо се използва 1 кг телешко Simple Smile))

1 заек
500 г лук
2 глави чесън
150 г масло
100 мл бяло вино
черен пипер
дафинов лист
сол

Почистеното месо се нарязва на по-големи парчета и се слага в глинен гювеч. Върху него се поставят изчистените и нарязани на четири парчета глави на лука, обелените скилидки на чесъна, дафиновият лист, черният пипер и маслото. Ястието се посолява на вкус и се залива с виното и вода (да се покрият продуктите), захлупва се с капака, на който има малка дупчица, и се пече в умерена фурна около 2 часа, като капакът се замазва с тесто.

# 85
  • Пловдив
Ето и от мен една рецепта за заек, както го приготвят в селото на баба ми - Свежен . В много от готварските книги пък ще намериш рецептата за Фалшив заек по свеженски, която е същата, но вместо заешко месо се използва 1 кг телешко Simple Smile))

1 заек
500 г лук
2 глави чесън
150 г масло
100 мл бяло вино
черен пипер
дафинов лист
сол

Почистеното месо се нарязва на по-големи парчета и се слага в глинен гювеч. Върху него се поставят изчистените и нарязани на четири парчета глави на лука, обелените скилидки на чесъна, дафиновият лист, черният пипер и маслото. Ястието се посолява на вкус и се залива с виното и вода (да се покрият продуктите), захлупва се с капака, на който има малка дупчица, и се пече в умерена фурна около 2 часа, като капакът се замазва с тесто.

Последният и аз така го направих,но вместо вино сложих бира...и пак стана сууупер! Grinning

# 86
 Страхотна тема, сега пробвах тиквичките от първа страничка. Ще добавя после аз какво готвя.

# 87
  • Wonderland
Много хубава темичка.....записвам се да следя. newsm10

# 88
Темата е супер, понякога е много трудно да се спретне меню за гостите, особено ако след работа имаш не повече от час-два да се подготвиш.

Ето и няколко идейки от мен:

За салата много вкусно се получава, а има и доста представителен вид: пълнен домат със салатка от краставици, сирене и млечен сос http://mqlovekitchen.blogspot.com/2011/11/blog-post_10.html

Друга салатка, която мога да ви предложа е оризова салата с рулца от раци, идеална е особено, ако вечерята има по-средиземноморски характер. Идеално върви с предястия като брускети с хайвер и пушени риби http://mqlovekitchen.blogspot.com/2011/11/blog-post_1000.html

# 89
Аз пък в случая няма да посрещам гости, но мисля, че може да послужи за идея и за пред гости това, което ще правя сега за вечеря. Ще панирам пилешки филенца с гарнитура картофено пюре и гъбен сос със сметана. А накрая десерт с ябълки и канела от тук дадена рецепта - просто е невероятна вкусотия.

Общи условия

Активация на акаунт