С какви ястия посрещате гостите си?

  • 54 008
  • 113
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 18 980
Подсетихте ми- дайте рецепта за гъбен сос, нещо не си го харесвам...

# 91
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Подсетихте ми- дайте рецепта за гъбен сос, нещо не си го харесвам...
Аз го правя така.Гъбите ги правя до готовност в тиган с масло и чесън.В малка тенджерка слагам олио и изливам сместа/3-4 с.л.брашно+0.500 мл.прясно мляко/,започвам енергично разбъркване с тел,на слаб огън.Добавям още мляко ако е нужно.Когато достигне нужната гъстота,добавям гъбите,малко смлян черен пипер.

# 92
  • Мнения: 18 980
Подсетихте ми- дайте рецепта за гъбен сос, нещо не си го харесвам...
Аз го правя така.Гъбите ги правя до готовност в тиган с масло и чесън.В малка тенджерка слагам олио и изливам сместа/3-4 с.л.брашно+0.500 мл.прясно мляко/,започвам енергично разбъркване с тел,на слаб огън.Добавям още мляко ако е нужно.Когато достигне нужната гъстота,добавям гъбите,малко смлян черен пипер.

Мерси, ще пробвам   bouquet

# 93
  • Мнения: 1 243
Честно казано не знам как се прави, много варианти съм чела - моя си скалъпих така - задуших в олио нарязаните гъбки, като потъмняха и омекнаха добавих на няколко пъти по малко готварска сметана и разбърквах. И така до желаната консистенция - получи се гъсто и приятно на вкус. А картофеното пюре със сметана вместо мляко се получи също по - добре.

# 94
  • Бургас
  • Мнения: 1 203
Ето и от мен рецепта за гъбен сос:
Нарязван на ситно гъбите и ги задушавам до готовност в краве масло и малко бяло вино.След като са готови добавям малко чер пипер.Вадя от тигана и в същата мазнина, която не е кой знае колко останала, та затова  добавям и олио 2-3 с.л./ кой колкото предпочита/, слагам 2 с.л. брашно и бъркам енергично, за да се позачерви.То става на бучки, затова си подгответе топла вода една голяма чаша и добавете на много тънка струйка, като бъркате енергично до получаване на хомогенност.То се сгъстява постепенно.Може да добавите вътре и топено сиренце ако имате.Ако ви се стори много гъст соса, добавяте си вода или много малко бяло вино.Връщате гъбките обратно, бъркане известно време /няколко минути - 2-3/, за да се омесят хубаво вкусовете и изключвате котлона.Поръсвате с чер пипер и поднасяте соса.Винаги става страхотен, дори и само като мезе Simple Smile

# 95
  • Мнения: 18 980
Така го правя и аз  Peace, само да добавя моя опит- сосовете стават на бучки като се заливат с топла вода, затова винаги със студена и бъркане с телената бъркалка  Heart Eyes

# 96
  • София
  • Мнения: 1 193
Здравейте ,
да ви попитам и ва тук ,за идейки за вкусно предястие ,при положение ,че салатата е цвекло,моркови и ябълки ,а основното ще е свинско шпиковано по Блонди +броколи със сметана.
 Hug

# 97
  • Мнения: 3
да  ви кажа моята любима добавка, за всички видове месо (печено на фурна или скара) което приготвям аз, обожавам го , а и гостите ни много го харесват
сварявам  яйца 3бр
кисело мляко 2-3 с.л.
и 1-2 с.л майонеза
и сирене за него грамаж не мога да дам аз слагам на всус не обичам да се усеща мн вскуса на майонезата, но да кажем към 200гр
сол черен пипер, червен пипер и малко чесън
всичко пасирам (по желание може и много малко зехти)
обожавам го
дано ви хареса,ако решите да го опитате  Grinning

# 98
  • София
  • Мнения: 12 798
Ето от мен едно предястие:

Пълнени яйца с гъби

СВаряват се 6 яйца за 10 мин. Обелват се и се срязват на две като ладийки. Изважда се жълтъкът и се смачква. Отделно се сваряват няколко гъби, подсушават се и се нарязват. Смесват се с жълтъка. Прибавя се черен пипер и нарязан магданоз. Яйцата се напълват със сместа и се нареждат върху гъст сос майонеза. Може да се гарнират с листа салата, краставички, маслини.

# 99
  • София
  • Мнения: 12 798
Пилешко руло

Необходима е пилешка пържола от бутчето,която се маринова с бяло вино, горчица, соев сос и различни подправки. Пържолата се пълни със смес от ситно нарязани гъби, пушени гърди или шунка, топено сирене, кашкавал.Така приготвеното руло се завива в агнешко було. Пече се на фурна и се поднася полято с пикантен сос. За гарнитура се ползват задушени зеленчуци или пържени картофи.

# 100
  • Мнения: 795
Една бърза салатка: прясно зеле (нарязано на ситно), царевица (от консерва), рулца от раци (на малки парченца, аз ги накъсвам с ръка), една майонеза и сок от лимон. Разбърквате и ако желаете добавяте и подправки, но и така е идеална.

# 101
  • Мнения: 1 295
Предлагам ви една свежа салатка за неочаквани гости Peace

1 или 2 пакета от готово нарязаните смесени салатки по магазините;
1 кутия рукола;
4-5 пъдпъчи яйца твърдо сварени;
3-4 чери доматчета;
1 авокадо /по желание/;
шепа крутончета

Салатките ги изсипвам в купа.
Ако преценя, че има по-едри парченца от нещо ги накъсвам на по-дребно. Руколата също се нарязва.
Нарязвам на половинки и пъдпъдъчите яйца и чери доматчетата. Ако сте приготвили и авокадо - и него също. Прибавям крутончетата.
От овкусяването на салатата крутончетата омекват и стават много приятни на вкус, затова ние си ги обичаме и понякога си слагаме по повечко Laughing

Другото, което много бързо става е гъбки със синьо сиренце и масълце.
Махат се пънчетата, слага се по малко масълце във всяка гъбка и по малко синьо сиренце. В тавичката се сипва и водичка и се пече.
От печенето вкуса на синьото сирене се променя и не е така остър както при директна консумация.

Още нещо бързо приготвено е цвекло с крем.
В пасатора смесвам сирене дунавия или крем сирене с кисело мляко и няколко лъжички майонеза.
Използвам готово цвекло от бурканчета. Върху всяка шайбичка слагам по лъжичка от тази смес и по едно миниатюрно връхче от пресен копър.

# 102
  • Мнения: 18 980
Предлагам ви една свежа салатка за неочаквани гости Peace

...

Идвам ти на гости, да знаеш  Heart Eyes, тъкмо ще запознаем наборите  Mr. Green

# 103
  • Мнения: 1 295
Няма проблем Hug
Ще ми е голямо удоволствие. И питка ще ти омеся Laughing

# 104
  • София
  • Мнения: 12 798
Ето ви един десерт:

Лимонов сладолед

Правим сироп от 1/2 кг захар, 4 ч.ч. вода и кората на 1 лимон. Варим сиропа само 3-4 минути, оставяме го да изстине и изваждаме лимоновата кора. Изстискваме сока на 6 лимона, прецеждаме го и прибавяме към сиропа. Накрая прибавяме 3 белтъка, разбити на гъст сняг. Изсипваме в чашки и заледяваме.

Общи условия

Активация на акаунт