С какви ястия посрещате гостите си?

  • 54 006
  • 113
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 1 193
raja_nikol, а дано! Heart Eyes Запознахме се на петък 13ти преди няколко години. Бих казала обаче тогава имах повече късмет от сега, водата е спряна и леко ми е нервно как ще се оправям с приготовленията.   #Crazy
Само спокойствие и ще се справиш  Simple Smile !

# 61
  • Кукуландия
  • Мнения: 108
  tiptoe

# 62
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Толкова обичам да посрещам гости.Менюто е различно,но винаги има салата,поне 2 вида.Предястие,ястие и мезета.За десерт -определено торта Медовик на Селма.

# 63
  • Мнения: 3 562
Ние наблягаме на мезета и салатки - любимата ни е извара с майонеза + подправки - сол, черен пипер, червен пипер, копър.

# 64
  • Мнения: 1 243
Само една снимка направих - в началото на вечерта:

Иначе милото остана доволен и от вида, и от вкуса на вечерята като цяло Grinning

# 65
  • Мнения: 497
Ще дам едно предястие, което доста често присъства на трапезата ни, когато имаме гости. Хем е вкусно, хем стои красиво. Та-една консерва риба тон в собствен сос се изцежда леко и към нея се прибавя 1-2 счукани скилидки чесън, 1/2 нарязана на ситно краставица, половин лимон и малко ситно нарязан копър, маалко черен пипер съвсем малко зехтин/олио-ама съвсем малко, а ако рибата е била в зехтитен сос-не слагате изобщо. След това едър домат (отиват около два, два и половина-зависи от количеството на рибата) се разрязва на 4 и с нож се маха част от домата (все едно режете резен диня). После това го пълните с горната смес от рибата тон-вида е точно като на резен диня (не знам как по образно да го обясня Joy). След това в голяма кръгла чиния се подреждат доматите, като между тях се слага листа от маруля (в оригинала), а аз им слагам краставица нарязана на 4 и с дължина от средата до ръба на чинията, а в средата слагам половин лимон. Съжалявам, че не е придружено със снимка, но съм абсолютна неадерталка в това отношение, а и просто не си падам по това да снимам, пък да прикачвам в сайтове и т.н....
Но предястието си струва да го опитате Joy Joy
Идеята е от списание "Сол и пипер" опреди 10-на години-сега не знам дали още го има, но го колекционирах най-стриктно докато не открих нета Joy Joy Joy

# 66
# 67
  • Мнения: 2 266
Когато аз посрещам гости ги гощавам със следното:салата Цезар,палачинкова солена торта и мезета.За основно ястие скара,пържоли на фурна с топено сирене и настърган кашкавал,като преди това на дъното на тавичката съм наредила лук или пържоли в йенска тенджера с гъби,топено сирене,кисели краставички,моркови и картофи и всичко това заливам с бира и съответна гарнитура към основното.За десерт правя торта,плодова салата,мелба,шоколадов мус или домашен еурокрем или домашно приготвени еклери.
    За предястие понякога правя и картофена торта.










# 68
  • варна
  • Мнения: 1 830
Рецепта  Hug?

# 69
  • Мнения: 2 266
Рецепта за еурокрема:Продукти:1 пакетче сухо мляко,1 пакетче масло,1 ч.ч.захар,200 г.вода,3 ванилии,5 с.л.какао                                                                                                                                                            Начин на приготвяне:Водата и захарта се кипват.Прибавя се маслото към охладената вода,разбито хубаво на пяна.След това се прибавя сухото мляко и ванилийте.Разбива се с миксер до еднородна смес.Разделя се на две равни части.В едната се слага какаото,а другата остава бяла.Сипва се в чашки по малко от бялата и по малко от кафявата смес.                                                                                                                                 

# 70
  • Мнения: 80
Последното гости се отчетох със:
- Доматена салата със зехтин
- Салата от моркови със балсамов дресинг и сирене
- Печена агнешка плешка със гарнитура картофено-морковено пюре
- Десерт - студетска торта

# 71
  • Мнения: 18 980
- Десерт - студетска торта

Звучи бързи и икономично  Mr. Green, може ли подробности  Heart Eyes

# 72
  • Мнения: 435
Уникално меню,запазих си доста от нещата да ги пробвам,само картофките за салатата ми се струват доста пипкави на какво ги режеш,защото ако трябва да  се режат на ръка smile3556

# 73
  • Варна
  • Мнения: 12
В интерес на истината не ми се получиха лентичките  Embarassed за това всичко беше на кубчета /и пак беше много вкусна/  http://shtelkich77.snimka.bg/cooking/razni-opiti.627738.25350632 снимката не е много сполучлива

# 74
  • Мнения: 80

Ето и рецептата:
1 опаковка бисквити закуска обикновени
1/3 от 250гр. маргарин калиакра
1 малко бурканче домашно сладко
1 кафена чаша орехи
1 чаена чаша прясно мляко

Пасира се сладкото с марагарина, докато стане еднородна смес. Бисквитите се топват една по една в млякото и се мажат със сместта от сладкото. Нареждат се като кула. След като свършат бисквитите се маже с останлия крем отвън и се "облепва" със смлените орехи. Охлажда се 1 ден в хладилник.

Тази вариация общо взето на мен ми се получава най-добре с домашно сладко от сини сливи.
АКо твоето не е с цели плодове, съвсем спокойно може да не пасираш, а само да разбъркаш.


- Десерт - студетска торта

Звучи бързи и икономично  Mr. Green, може ли подробности  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт