АВГУСТинчето голямо вече стана,бяга, за да хване мама

• 33 354
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Само как ми липсва и на мен да се облеча като човек и да си обърна малко внимание. Самата работа не ми липсва чак толкова-свързана е с напрежение и нерви, обаче искам да правя нещо различно от бебешките работи и домакинстването. Нужна ми е малко по друга среда и контакти, а и финансовия момент не е за подценяване. За сега обаче ще се погледаме още малко. Имам и един въпрос-за кога ви преведоха майчинство т. е. за кой месец? Аз получих  тези дни някакви 90лв. за август, които предполагам са частта от месеца която е по-ниско платена след рожденната дата на детето, та въпроса ми е кога ще дойде ред на септември? При вас как е?

# 631
И на мен са ми превели само частта за август, но на всички около мен вече са им превели и се месец септември. От НОИ ми обясняваха, че не било преведено още, защото нямало подадени данни от работодател и нямали определен срок, в който да превеждат обезщетенията, някакви такива неща, но не мога да схвана точно за какво става дума, защото винаги са ми превеждали майчинството до 5-то число, дори в много случаи на 1-ви и ми е странно как така се получава. Ще изчакам и другата седмица да видя ще задвижат ли нещо и пак ще проверя, ако няма резултат.

# 632
Привет!

На мен ми преведоха в сряда (на 5-ти) майчинството за септември - 120лв.

И моят син не казва осъзнато думички. Преди казваше само на баща си "тати", а сега казва така на всичко, което иска да получи. Чувала съм, че момчетата по-късно проговарят. Нашият племенник, който е с 6 месеца по-голям, нищо не казва, дори и на бебешки не говори, докато Вики постоянно дърдори нещо на неговия си език. Всяко дете си е различно.
Иначе може да си отваря вече сам вратите, взима някой телефон и започва да говори като обикаля из стаята, понякога ми донася топката или някоя друга играчка, но най-вече прави всичко, което е опасно и забранено за него  Laughing

Другата седмица и аз започвам работа, трябваше да е тази, но малчо още се възстановява след бронхита, който изкара. Честно казано нямам търпение, аз обичам работата си, а и колегите ме чакат с нетърпение, че има много работа. А от друга страна ще ми е мъчно за Вики. Напоследък, ако отида някъде без него и в един момент се стряскам, че съм го забравила, толкова много съм свикнала с него Simple Smile

искам да обърна малко внимание на себе си.. пък!  Embarassed  Rolling Eyes

И аз, и аз Simple Smile

# 633
Прибрах всичко и му оставих 4 животинки и една топка.Заинатила съм се,че докато не ги научи кое какво е няма да му извадя други.За сега иаме значителен прогрес със зайчето Mr. Green
Незнам дали методът ми е правилен,но ми писна да няма къде да стъпя и когато му поискам нещо да се оглежда като муха без глава,без да знае какво точно търси Crossing Arms

Абсолютно правилен според мен!
Затрупването на децата с играчки не ми допада. Не че и Калоян не е затрупан, но адски ме дразни това, а и прибирането също. Ние не му купуваме играчки, но пак са се насъбрали от подаръци. Абе трябва и аз да ги разчистя.

# 634

Правилно ли разбирам, че сега трябва да водим децата на невролог? Не ни е казала нищо педиатърката.

А-а никой не е казал, че трябва да се води детето на невролог, нашето понеже си го следи детски невролог от 6 месечна възраст и при поредния преглед онзи ден ни разпитаха тези работи и затова ги споделям. 

# 635
  • София
Малката бих казала,че ен говори,казва мама,но и на татко си вика така. От много време и повтарям какво казва патето,ми не иска да казва,преди 2 дни повтори след мен и после нищо,снощи уж се опита,но не е ясно дали не е съвпадение.Иначе с моториката е напред,посочва,носи неща,като и кажем за любимата книжка понякога я открива и носи,катери стълби (това и е любимото да се качва и слиза по тях,разбира се се държи за мен). Но от към речевата част е много назад.
За работата- върнах се с радост,че липсата на социални контакти ме тормозепше много,но така ме хърлиха във вихъра,че още не мога да се съвзема.
За парите- ТРЗ-то ме прецакаха с парите за август,били оправили август месец и декларацията можело да я пусна с най-ранна дата 1.09 и сега може би ще загубя едни 50-60 лв,но с тези хора не може да се води диалог,те само нареждат.

# 636
Здравейте,момичета!
 На българска почва сме вече и лудницата е повече от пълна.не можем да си наредим багажа почти седмица,аз започнах работа по около 3-4 часа на ден.днес ми е трети ден,малкия вчера го гледа дядо му и си получихме първите ожулени колена.за капак Йони не ще да спи непробудно вечер и аз все едно изобщо не спя.дано скоро спеем да се подредим, та да си отидем при таткото ,че сега спим в нашите(поне сме в един вход) ... ох,оплаках се ,а сега на работа
 да ви питам - сега кога се полага детска консултация и тя специално предварително ли се записва?

# 637

Правилно ли разбирам, че сега трябва да водим децата на невролог? Не ни е казала нищо педиатърката.

А-а никой не е казал, че трябва да се води детето на невролог, нашето понеже си го следи детски невролог от 6 месечна възраст и при поредния преглед онзи ден ни разпитаха тези работи и затова ги споделям. 

Разбрах Simple Smile Реших да питам, че нашата докторка понякога забравя някои неща, или не ги смята за нужни и да се застраховам Simple Smile 

# 638
Охх...и аз се докопах до компютъра, имам нужда да се пооплача малко.
Малката вече цял месец със сополи, ходим по доктори, уж нищо няма, само хрема и кашлица...ама е толкова лигава и ревлива, направо и на мен вече ми се плаче.
Иначе тя казва думички -мама, баба,деде, тате, леля, бау бау, мау (на котките), ам ам, бу (на обувките), дай, на (като подава нещо) и мноого бебешки. Иначе ходи, бяга, танцува, катери се, общо взето не се спира и за мой късмет не признава никой друг освен мен. За година и два месеца това дете е спало при баба си само 1 нощ и ви казвам че вече ми идва в повечко. Отгоре на всичко вечер към 12-1 часа задължително идва да спи при нас на спалнята, а за да заспи ми пипа косата и така понякога по 2-3 часа. Много ми е весело Confused
Та затова и на мен вече ми се ходи на работа. Не че ще ми е лесно, защото работата ми е в Пловдив и ще трябва да пътувам всеки ден Пловдив - Пазарджик, ама имам нужда и аз да пообщувам с нормални хора, а не само с бебета и майки( нищо против, ама вече ми идва в повечко)
Майчинството за септември на мен ми го преведоха вчера.
Много дълго стана, сори за което...ама имах нужда да се пооплача Hug

# 639
да ви питам - сега кога се полага детска консултация и тя специално предварително ли се записва?

Първо трябва да запишеш детето при педиатър. Вече той ще ти обясни кое и как става. Ако вече има такъв звънкаш да си запишеш час или ако не е такава процедурата отиваш на място за консултация, като носиш здравен картон ако имаш и каквито документи имаш.

И аз понякога имам такива симптоми на лудост  Mr. Green да се върна на работа, но като видя усмивката на малкия, бързо ми минават. Иначе и на мен ми липсва динамиката на деня, контактите с разнородни хора (от малцинството до министри). Липсва ми и заплатата да си го рекна прямо. Знам само че за всичко ще си дойде времето.

# 640
Айде и аз да помрънкам малко, че в последно време само притеснения имам. Каката пак донесе вирус от ДГ и тримата се тръшнаха - каката с температура, единия близнак с кашлица, която в последствие се усложни и другия близнак - с нестихващи потоци от носа  Sad. Вече не помня от кога не са били здрави и тримата  #Cussing out.

Единия близнак от 2-3 дена ме притеснява - плаче изключително много, силно, продължително и без видима причина. Заспива изключително трудно, пищейки с всичка сила, спи малко и с многократни събуждания и в 5:30ч сутринта вече иска да става. Лошото е, че почти не мога да го успокоя - не дава да го гушкам, а направя ли го, започва да ме хапе и да се опитва да се изскубне от ръцете ми  Sad. През останалото време е така залепен за мен, че брат му почти не може да ме пипне. В чудо съм се видяла и какви ли не мисли ми минават през главата ...

И още не ходят сами моите момчета, но не се притеснявам, защото виждам, че във всяко друго отношение добре се развиват. Едното почна да прави прости изречения от по 2-3 думички, а другото близначе упорито го догонва  Simple Smile. Разбират ме чудесно, изпълняват команди и попиват бързо всичко ново.

На завърналите се на работа мами желая да ви е приятна и мноооого доходна!!!

# 641
Велма, кога успя да си дойдеш и вече работа почна Shocked, за консултация, запиши детето при педиатър, нашата педи ни накара да си сменим адресната регистрация с пловдивска, че нямахме, но това май не е задължително, ако нямате избран лекар, просто се обаждате и си искате час за някой ден.
Грета да няма възпалено ухо?
а на мен на работа не ми се връща - дребното става все по-интересно, а у нас е все по-весело

# 642
имам въпросче към по-запознатите с тези неща майчета:
Всеки месец ми превеждаха майчинските до 5то число.Сега ми пуснаха само 80лв. От работа пускат осигуровките и заплатите към края на месеца-27-29 число. От Нои имат 7 дневен срок да ми ги изплатят?или тука не съм разбрала.. да не ми ги влачат сега 2 месеца...??

Сега прочетох назад ,че всички ги вълнува тоя въпрос. Аз не смятъам че има забавяне от страна на работодатя ми ,защото работата ми е общинска- забавяния в нищо няма

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 21:39 от MaPuHa88

# 643
Сега влязох в сайта на НОИ да проверя какво става, в смисъл кога са ми предали последната декларация и кога смятат да ми изплатят паричките. Пише, че е предадена на 12 септ. и е започнало изплащане. Това изплащане е за 4 дни от края на август и е 41,74лв и е изплатено на 15 септ. От тогава ни вест ни кост. Незнам кога ще има плащания честно казано, но и мен върло ме вълнува този въпрос понеже малко или много разчитам на тези пари. Та дефакто документите са предадени, но от НОИ се бавят. По принцип плащанията са от 1 до 5 число всеки месец и в дните вторник или четвъртък. Може би ще има превод чак началото на другия месец. Колежките от счетоводството ме предупредиха, че може да има забавяне в плащанията и бяха прави.

# 644
и на мен това ми беше идеята , че явно забавянията идват от НОи. Нямат ли срок краен за завършване на изплащанията.. То и при мен е започнало плащане.. ама не ми се чака 1 месец  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт