АВГУСТинчето голямо вече стана,бяга, за да хване мама

• 33 342
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • Ямбол
Явно аз съм голяма късметлийка, защото си получих превода за август към средата на септември и онзи ден ми преведоха 240-те лв. Но при нас заплатите за текущия месец се изплащат до 28-29-то число. С уговорката, че може и да греша, но от НОИ не превеждат ли парите , когато има внесени осигуровки и някаква декларация, подадена от счетоводството.
Има и една тема - "Майчинството счетоводно", момичетата там са доста компетентни, може да кажат нещо по-точно...

# 646
Явно аз съм голяма късметлийка, защото си получих превода за август към средата на септември и онзи ден ми преведоха 240-те лв. Но при нас заплатите за текущия месец се изплащат до 28-29-то число. С уговорката, че може и да греша, но от НОИ не превеждат ли парите , когато има внесени осигуровки и някаква декларация, подадена от счетоводството.
Има и една тема - "Майчинството счетоводно", момичетата там са доста компетентни, може да кажат нещо по-точно...
да , за декларациите си права. аз съм попълвала вече такава на работа. по член50 и някой си беше..  ooooh!
Темата я знам ама имахме и ние запознати майчета тук и реших да пробвам 1во тук

и Сега да ви споделя- случайно попадам на тази наша тема от месец Юни миналата година:) Много весели въпросчета сме задавали Simple Smile :

-Файти :Момичета, много съм зле   Влязох преди малко в темата, чета, чета- 3 мами родили, всички им честитят. Викам си бреееей, какво стана , от сутринта (тогава четох последно) до сега. Връщам назад....чак след четвъртата страница се усетих ,че съм в юлската тема

-Аз: имаше с някаква пяна матраците за който ми обясни служителката че са най- скъпи и най- хубави , но не можа да ми обясни ЗАЩО и каква е тази пяна... и друго - видях някакъв безцветен гел на БОЧКО ( бг продукт) пишеше , че е биоразградим, и не дразни, за измиване на бебешките прибори и шишета, но не разбрах замества ли преваряването ( или се прави преди него0 ) ?? и има ли смисъл от тоя гел? има толкова много бебешки неща че вече се обърквам кое ще ми е необходимо и кое не  

Микимик: Помпите за кърма могат ли да се стерилизират? И как се прави стерилизация в домашни условия,ако нямаш стерилизатор?

Золка: И аз ходя доста бързо обикновено, но сега се клатя като патица,но за жалост ми липсва нейната скорост .
Да не говорим, че на моето мило сестричката му се жени на 3 юли  и направо не ми го побира ума в какво ще се напъхам за сватбата.И обувки нямам подходящи- ходя с едни чехлички или с маратонките  сега.А как ще издържа от 3часа следобед при условие, че сватбата е вечерна  Луда работа са това официалните поводи в средата на осмия месец

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 22:29 от MaPuHa88

# 647
  • София
И аз все по-често се хващам как си припомням  Blush.

# 648
До колкото и аз знам наистина е след превод на осигуровките. Ми ... нашето счетоводство си предава документацията до 5-6 число всеки месец. Със сигурност няма прекъсване. Обаче има прекъсване в НОИ. Явно има причина на повечето от нас да се забави изплащането, но в крайна сметка така или иначе рано или късно ще ни изплатят парите. На мен ми е гадно да не знам кога ще получа пари понеже не мога да си направя добре сметката. Супер ми беше гадно като бях болничен, изплащаха парите под някакъв хаос, редовно стояхме в нас без пари, при условие, че тогава това ни беше и основния доход. Много неприятно.

# 649
Аз също не съм получила парите за август, тези които се изчисляват на база 240 лв.
ВОдещо е кога са подадени документите, а не кога са внесени осигуровките. Нашите счетоводители уж подаваха за август миналата седмица, ама може и да са се замотали.

# 650
  • София
Маринке, от къде ти дойде тази идея да ровиш из старите теми, та сега и аз ровя и се хиля като зелка на притесненията ни Laughing то страшни радини вълнения бре Joy

# 651
Маринке, от къде ти дойде тази идея да ровиш из старите теми, та сега и аз ровя и се хиля като зелка на притесненията ни Laughing то страшни радини вълнения бре Joy
копирам моля те най-забавните неща да се смеем малко Simple Smile

Имаше и един въпрос (убих се да го търся да го цитирам ама ... ) "Някой най-накрая разбра ли кои пелени за какво се използват- тензухени,бархетни.. и т.н? "  Mr. Green

# 652
  На мене на 15.09 ми преведоха някакви пари и от тогава няма нищо друго. Надявам се другата седмица да се позамогнем.
  Много весели цитатчета Grinning
   Грета, оправяйте се по- бързо Hug

# 653
На мен това са ми написали от НОИ на моето запитване (копирам директно от имейла ми):

Към момента няма фиксирана дата на изплащане на п аричните обезщетения.
Те зависят от датата на изплащане на заплатата за съответния месец и
подаването на данните за работнитеце в регистъра на осигурените лица.
След постъпването им в този регистър НОИ изплаща паричното обезщетение
на правоимащите лица. Към момента такива данни не са подадени и поради
това още не е изчислено и иплатено парично обезщетение за Септември 2011.

Не мога да схвана вече за какво става дума.  newsm78  Уж се изплащаха до 5-то число, сега за някакви данни от работодател говорят

# 654
 di4kadi4kova,ами то и аз не знаех,че така ще стане,ама колегите ме чакаха с нетрпение и имат нужда от помощ.за пловдивчанки - като станат представленията ,в които участвам ще ви поканя да гледате,та и малките да доведете - куклени са и моя палавник много им се радва да гледа.
 а да ви попитам има ли тук някой ,който няма трудов стаж преди да роди и не е студент? питам защото аз съм така и последната 1 година не бях в майчинство,нямам и ден трудов стаж и не съм се регистрирала никъде за нищо.дали сега имам право по принцип на някакво майчинство втората година или да мога да прехвърля майчинство на друг човек.април месец се опитах да питам тук в социалните ,ама ми се изрепчиха и не ми чуха въпроса.

# 655
  • София
Моите пари ги платиха и за август, и за септември. Но аз съм държавен служител  и при нас няма забавяния.
И на мен хем ми се връща - освен по изброените от вас причини наистина си обичам работата - хем не ми се връща, защото малката става все по интересна. Финансовият въпрос също е от значение. За думички - казва мама, тати, баба, деди, ам, мням-мням, бау-бау, топа - на топката, не и да,онзи ден даже изречение сглоби, ама може и да е случайно - като се събуди докато я обличах каза "кога мням-мням". Маха за чао, но не винаги, носи и посочва играчки, животни. Само незнам как ще работя без сън - Миши още се буди поне по 2 пъти.
Чорапки със силикон купих от Штъркел за 3.20, но се свличат. Иначе там има и чаропогащници за 12лв. Поръчах си пантофки от Marks and Spenser за 3 лири, сега ги чакам да видим.
Знам, че е малко рано, ама мислите ли какво ще купувате за Коледа на дечицата?
Маринка, и на мен понякога ми става смешно като се сетя какви ги писах преди да родя. В общи линии нищо не се случи така, както си го представях.

# 656
за пловдивчанки - като станат представленията ,в които участвам ще ви поканя да гледате,та и малките да доведете - куклени са и моя палавник много им се радва да гледа.

Хе хе  Mr. Green моят "пловдивчански" братовчед също се занимава с куклен театър

Моят съвет е да се разходиш до социалните и да питаш, понеже майки без стаж имат право на една година помощ от социалните, но не съм сигурна дали вече ще е възможно понеже се полага от раждането на детето. Тези без стаж нямат право на платено майчинство през втората година. ПОне аз така знам. Върви и питай. Имаш право на еднократна помощ за раждане на дете (ако не си се възползвала от нея вече)
За дугите въпроси не мога да помогна.

# 657
  • Ямбол
Точно за тази декларация за работниците мислех аз. Един вид работодателя декларира, че все още си в  майчинство и не си се върнала на работа. Та, тогава от НОИ превеждат парите. Да

# 658

velma, със сигурност можеш да вземеш еднкократната помощ за раждане на дете.. (стига то да е с български гражданство), която беше примерно 250 лв (някой да ме поправи, ако греша), а социално платено майчинство след 1-вата година на детето няма.

имам и аз един глупав въпрос по този повод, защото пак нещо май не съм разбрала - за детските надбавки от "социално подпомагане" (ония 30 лв!!) трябва ли да се подаде нова молба след като детето навърши година?

# 659
Дайте малко да разнообразим темата, че последните страници само за пари и болести пишем. Гледам, че скоро ще си изпишем темичката и ме удари една муза за ново заглавие.
Хайде включете се и вие и да измислим нещо хубаво. Замислих се дори и за първата страничка. Дайте да ъпдейтваме снимките на децата и информацията, която е на нея. Тази информация от страницата вече не е много актуална за порстналите ни деца и не ни е от особена помощ.
Примерно аз мога да се заема с обновяването на снимките, само някой да ми обясни в какъв формат трябва да бъдат.

За заглавията, аз измислих това само:

Листа се ронят на синджир, августинче скача в тях без спир
Есента настъпва, августинче смело стъпва.
Августинче в ритъм пее, есента настъпва и се смее
Августинчето дивее, на мама хич не и се смее

ПС. Всяка година се подава декларация за детските надбавки, аз напомних че за нашите деца срокът беше до края на миналия месец. Сега не е късно да се подадът, но ще загубиш за един месец детските. Нагласи си комплекта с документи и върви в социалните.

Общи условия

Активация на акаунт