Новото ''МАЙ-ско'' човече в корема на мама е вече!

• 35 143
  • 662
  •   1
Отговори
# 540
 #Crazy що ми трябваше да питааам  #Crazy #Crazy #Crazy

# 541
Io_io, аз си мислех за вариант на ЖК в МД. Освен за Георгиев имаш ли отзиви за някой друг - били те и лоши, за да знам кого да избягвам. И без това ще си следя на друго място, но все пак да не попадна при някой темерут.
А другото ми въпросче за там е - записва ли се час или чакаш на общо основание, че съм виждала едни безкрайни опашки пред кабинетите.

# 542
Момичета, чудя се работещите от вас кога успявате да ходите на лекар. Аз не мога да ходя през раб. време, а по-късно не намирам работещи лекари... Cry

elliee не можеш ли да си вземеш половин или един ден отспуск? Аз поне така направих, пуснах си един ден отпуск, но се разбрах с шефа че ще ползвам само половин, а другата половина за следващия преглед. Може да им кажеш че ти трябва за да отидеш до банката или нещо такова.

mama hrisi честито сърчице!  Hug  bouquet и да чакаме добри новини от Тетка!  Praynig
janin4eto_87 благодаря ти! стискам ти палци и ти скоро да се похвалиш!
Нямам дни за тази година  Confused По този повод моля дамите от Пловдив да ме посъветват при кой лекар мог ада се запиша /явно ще е на частно/ и какви са приблизително цените.
Благодаря ви!
Добре дошли на новите попълнения в темичката!  bouquet Лека бременност и здрави бебчета!

Здравейте мами   bouquet
Elliee, аз съм от Пловдив и от 10 години си ходя при д-р Кръшков. Ужасно съм доволна от него - много съвестен и земен човек. Работи всеки ден след 13:30 в частния си кабинет, а до обяд е в Селената. Може да пробваш, ако искаш ще ти пратя данните му на лични.

# 543
  • Sofia
#Crazy що ми трябваше да питааам  #Crazy #Crazy #Crazy

Не е толкова страшно, още повече като знаеш колко малко остава до срещата с бебчо.Истината е,че пазя само прекрасни спомени от родилния дом, даже не ми се тръгваше Grinning

# 544
Не е толкова страшно, още повече като знаеш колко малко остава до срещата с бебчо.Истината е,че пазя само прекрасни спомени от родилния дом, даже не ми се тръгваше Grinning
Много се вълнувам, като си помисля... нямам търпение до следващия преглед...

# 545
choki_koki_boki добре дошла. Много ти се зарадвах, толкова много дини под една мишница. Винаги съм знаела, че е възможно, но пусти мързел...(визирам себе си, защото ми се иска с много неща да се захвана, но се отказвам).
Ей, и на мен да ми потръгне. Сега говорих с консултантите от Здравно осигурителна компания България Здраве. От май месец се осигурявам доброволно при тях. Имат договор с работодателя на мъжа ми. Живот и здраве ще следя бременността си в Център за жената "Лора". ЗОК България Здраве имат договор с Лора и поне този път няма да ми се налага да плащам. Питах и за раждането и избора на екип, но пакета по който се осигурявам за съжаление не покрива тези разходи.

Благодаря момичета: Dilqnski, jalto pate, janineto 87, и така...първите две раждания бяха секцио, така се налагаше. Аз нищо не съм плащала и 2та пъти. Почерпката накрая и това. Всичко по здравна каса. В АГ болница Варна, доволна съм от отношението към мен. Като се има предвид какъв е контингента там  Laughing И сега мисля да процедирам по същия начин. А евентуално ако по време на бремеността нещо се обърка, изникне проблем, може би тогава ще прибегна до избор на екип и секцио. Ще видим има мнооого време. А, един въпрос: Какви са тези 420лв.пакет към ЖК.   Преди 5 год, ЖК, поемаше всички стандартни изследвания. А сега???? Леко бременеене момичета Hug

# 546
добър вечер момичета на един дъх ви прочетох че и готвя и ви чета
и аз имам 1 спонтанен аборт преди няколко месеца и беше много страшно за това искрено се надявам сега всичко да е наред
аз съм с операция и със сигурност ще съм секцио но по принцип съм за него
Dilqnski  по принцип и аз се осигурявам ж зок здраве и където и да си стига да могат да ти издадат фактура те го покриват като разход
момичета аз мисля от декември да изляза болничен работата ми е много изнервяща но чакам да ми станат 12 месеца на по високи осигуровки за болничния тъй като ще повлияе на майчинството по късно
ние сме казали само на майките ни просто не можах да се стърпя идеми на селия свят да го изкрещя Hug Hug

# 547
Здравейте и от мен. И моята докторка днес видя сърдечна дейност, каза дори, че я търси в осма седмица чак. Малко ме притесни, че каза, че бебето било мъничко, но после намери и сърдечната дейност, а като я попитах наред ли е всичко, тя потвърди. На 06.10 ще си взема болничния и ще ми направят изследвания на кръв и урина.

# 548
Включвам се и аз на бързичко да споделя вълнение  Crazy - днес ходих при доки и видях "мехурчето"  Wink Е голямо удоволствие е да го видиш дори и нищо да не разбираш... и таткото и той се осмели да хвърли око на това 9.8 мм чудо!  Blush
Доки само каза, че сега е сезона на многото настинки и вируси и че трябва голямо пазене! Вие как действате по въпроса?  Thinking

# 549
  • София
Добро утро момичета! Днес пак съм станала рано, рано...
Сервирам закуската с кафето  Simple Smile

Да си кажа и аз за секциото. Имах уговорка с моята докторка за нормално раждане. Всичко при мен се разви светкавично, изтакаха ми водите, след един час бях в болницата и ме приеха с 9+ см. разкритие. Силните болки започнаха в колата на път към болницата. От приемния кабинет веднага постъпих в родилна зала. На път към болницата докторката се беше обадила на анестезиоложката да не бърза да идва защото ми е първо раждане и може да се проточи във времето. Да ама не, добре че анестизиоложката била на близо и дойде за по-малко от десет минути. Тъй като бебето седеше високо, а контракциите бяха много силни, ми сложи упойка за отпускане мускулите на тазовото дъно. Болката изчезна и беше супер, чувстваш напъните, можеш да си говориш с екипа. Само, че в хода на раждането се видя, че бебето неможе да мине през костния таз. Тръгва и се връща, тоновете започнаха да падат и айде в операционната. На вратата на операционната се появи страхотна усмихната докторка, неонатологът. Екипът я посрещна с репликата "Ето я бебешката докторка, която е с две ръце за секциото". Докато извадят бебето си говорих с нея и тя каза, че има две деца и двете родени секцио и за нея това е по-хуманния начин жените да раждат. Думите и бяха подкрепени от анестезиолога, която също била раждала секцио. Та така, след като и аз родих секцио, се оказа че за мен това е по-добрия начин за раждане. Честно казано, очаквах да е по-страшно, но не беше. Имам прекрасен спомен от раждането на първото си дете. Живот и здраве се надявам и с второто да е така.

Извинявам се за дългия пост, но това е много мил за мен спомен.
Лек и усмихнат ден ви желая.

# 550
  • Sofia
Добро утро и от мен, момичета!

Dilqnski,  и моят случай беше същия - разкритие, болки, но малкият стоеше високо и на един от прегледите казаха, че пъпната връв му е запречила пътя..след 10 мин. се бях озовала в операционна. Като го извадиха казаха "Добре,че не изчакахме повече Rolling Eyes  Ама аз вече си го бях цункала и гушнала и хич нищо не ме трогваше Grinning

# 551
Добро утро и от мен!  Stop
Дилянски, благодаря за кафето!  bouquet
Четейки за раждането секцио все повече започвам да се замислям. Вчера на прегледа доктора каза, че ми го препоръчва, защото не съм била родена за манекенка, а за стюардеса т.е малко съм по-нисичка и съм имала такова телосложение, което го навеждало на мисълта за секцио. Освен това съм била "възрастна първескиня" и много трябвало да се внимава...е, живот и здраве имаме доста време да го мислим този въпрос.  Party
Пожелавам ви един спокоен, прекрасен, усмихнат и положителен ден! Аз тичам да поработя и да се прибера довечера да ви изчета!  Hug

# 552
Аз раждах по нормален начин първия път,като си бях ангажирала само акушерка препоръчана ми от моя приятелка.15 дена преди предполагаемата дата не термина тя ми даде на пия едни хомиопатични таблетки-които в последствие се оказаха за отпускане на гладката мускулатура.В крайна сметка отидох в боилницата със 4 см разкритие- ОТ 06.00 часа-а в 09.00 вече бях в болницата със въпросното разкритие.Трябва да кажа,че за мен ако няма медицински причини, ще предпочета нормалното раждане(първото ми мина като по учебник и родих за има няма 7 часа).Докато в болницата с мен лежа едно момиче което милото се мъчи 24 часа.Влязохме заедно , а тя роди чак на другия ден-нейният бебо беше голям 4.250 кг.Та при това положение естествено ,че ще избера секцио.Всичко зависи от самото раждане-дано да е леко и безпроблемно като първото.
Както и да е накрая си пожелавам и ви пожелавам здрави бебоци.
Що се отнася до осигуровките-мене са ме осигурявали на реалната заплата и затова сега си позволих да изляза в болничен-сумата която ше взема сега е с петдесет лева по малко отколкото заплатата ми ,така че направо си е супер.
ХАЙДЕ УСМИХНАТ ДЕН И ПОЗИТИВНИ МИСЛИ

# 553
Момичета, добро утро и от мен! Нямам търпение да стане 03.10, за да отида на лекар... А толкова се притеснявам! Дали всичко ще е наред?! И само се обеждавам, че ще е наред... Започнах да мисля за кухи яйца, извънматочни... и т.н. Ох! Wink Паниката разказва майката на всичко! (така казва мъжа ми Wink )
За раждане не съм мислила още... Просто не знам Wink Страх ме е и от двете Wink
Желая ви Успешен и Усмихнат Ден!

# 554
Най- после..намерих бутона за публикация Laughing Ами, да се представя: От Варна, 35г. чакам трето детенце. Имам 2 дъщери на 13 и 5. Студентка съм (редовно обучение). Хвърча на сто места: у-ще; дет.градина, униврситет, балет(на малката), школа по матем. и литература (голямата), и с това бебе догодина...просто незнам. Но много си го искам Heart Eyes Надявам се наистина има бебе в мен, защото доктора ми каза,че вижда околоплодният сак, но ембриона все още - не. Е, ще изтърпя до записването ми на ЖК. Не ми прилошава....а предните 2 бременности - да newsm78. Е, късмет на всички настоящи и бъдещи мами Hug

Здравей Миличка,

Добре дошла в нашата сплотена темичка на бъдещи мами. Ти си герой - БРАВО НА ТЕБ. Трето детенце и се занимаваш с още толкова много неща. БРАВО   bouquet

Пожелавам ти една спокойна и лека бременност  love001

Общи условия

Активация на акаунт