Новото ''МАЙ-ско'' човече в корема на мама е вече!

• 35 142
  • 662
  •   1
Отговори
# 555
Запис  Peace
Много късмет и безпроблемна бременност на всички мами Grinning

# 556
Добро утро, мнооого сте изписали, това е страхотно, но си мисля, че ни е време за нова темичка, някоя мама беше писала, че ще се пробва Thinking
Добре дошли на новите мами  Hug
За раждането да си кажа и аз, раждах при доктор Диков в Токуда (той вече не е там), един ден преди термина ме приеха за предизвикване и ми се разказа играта бях с 2 см. разкритие, влезнах в 20.00 часа, а родих на другия ден в 14.15, извадиха бебето с вакум, защото се беше оплело в пъпната връв, а през цялото време аз неусетих нито един напън, защото толкова упойка ми вляха за тия часова, че бях все едно със спинална, но въпреки всичко съм адски доволна от самата болнива и целия персонал. Другото хубаво нещо са изследванията, които правят на бебето, и двата безплатни прегледа след това, ако не бяха те незнам. На 10 ден след изписването решихме да го заведем на преглед и като го видяха в неонатологията очите им станаха на понички #Crazy, той с абсолютно ненормални граници на билирубина(жълтеница), веднага го грабнаха и го заведоха в отделението, ходех на всеки три часа да го кърмя, защото нямаше вариянт да остана там. Това ви го разказвам, защото ако нямахме тези прегледи може би щахме да закъснеем много и да има много лоши последствия за бебо.
Извинявам се и аз за дългия пост  Whistling
Някакви новини от Тетка, питам да не би да съм пропуснала някой пост Thinking
За вирусите и болестите, няма опазване, особено като някои  сме и с малки деца ходещи на градина  Rolling Eyes
Приятен ден

# 557
Добро утро,Alex83  и аз се притеснявам за новата темичка.Кости трябваше да я прави но тя няма да е в нашата групияка( Praynig дано да е в следващата)
Някоя от новите мами мойе ле да прави темички  Embarassed

# 558
Момичета, пишете спокойно, поне до около 49 страница. Гледам, че чак на 50 страница правят нови теми. Аз ще я пусна, няма проблем.

# 559
Добро утро !Аз другата седмица съм на преглед и се надявам да чуем сърчице,дано всичко да е наред.Момичета,чета ви и разбирам, че някои от вас не са качили изобщо през първият месец,а аз съм 8г.с. и имам качени 3 кг ShockedТрябва да попитам за някоя лека диетка,че направо се изплаших с моето наддаване.
Лек ден от мен Hug

# 560
zvyn4e, страхотно че ти ще пуснеш новата тема, аз имам идеяза темата:
"Идва есента, а с нея туптеж на майски сърчица"....
tedi8228 ще стискаме палци на прегледа Simple Smile

# 561
Беки Б, преди и моят док водеше ЖК в МД,но вече не води. Ходила съм само при възрастния Георгиев /там са двама/. Час не се записваше,но и за него като че ли няма хора. Ако си водиш консултацията другаде, дори не е необходимо да ходиш всеки месец /само си носи изследванията/.
Аз също много се изкушавам от идеята за болничен,защото си ме осигуряват на реална заплата,но от друга страна стоенето вкъщи от толкова ранен етап на бременността,ще ме побърка. А и ми се струва, че човек като е деен /без излишни нерви и натоварвания,разбира се/, някак си бременността минава по-бързо и по-леко. Като си стоиш вкъщи само висиш по форумите, четеш страшни неща и психясваш. А и в крайна сметка в болничен човек може да излезе във всеки един момент. Мислила съм си и за вариантда мина на половин ден,но е малко сложно-хем,болничен, хем на половин ден работа...не е много законно и е сложно с плащането.

# 562
Здравейте и от мен!  Hug
Как сте днес? На мен ми е по-добре от вчера - с малко подут корем, нооо не ми се спи чак толкова ... все още  Laughing
Io_io , точно това, което си написала ме разколебава за болничен на този етап... може би зимата ще размисля, но и това не е сигурно. Поне за момента ще гледам да остана на работа колкото може по-дълго време. Обичам си работата, в добър екип съм. Единствения проблем е сънливостта ми... много голям проблем.  Tired

# 563
някъде имаше отделна тема за болни4ните и май4инството-потърсете я там 4етох 4е болни4ните по4ти не се отразяват на сумата за май4инство но не знам дали е така.
за осигурителния праг е 2000 лв но и аз из4ислих 4е няма смисъл да внасям на толкова много защото трябва за 6 месеца да внеса от джоба си доста пари. ще внасям на 1000 това е златната среда но дано да взема 650-700 май4инство защото предните месеци съм била на по-ниски доходи. Сумата ще е 4иста и не ми изглежда зле.
И аз да се похваля 4е съм по-добре-не смея дори да се хваля. Дано всеки ден се 4увстваме все по-добре.  Kiss
На новопостъпилите добре дошли.
Какво стана с тедка? Дано не е най-лошото.

# 564
Здравейте мами Heart Eyes
mama hrisi какво обясни на АГ за да ти даде болничен, имаш ли оплаквания или просто е по-добре да не работиш. Аз съм в ужасен стрес на работа, а и се самоосигурявам от една година, така че ако съм болнични ще взимам 2 пати по-голям болничен от заплата ми.В петък съм на лекар и се притеснявам много дали ще ми дадат, а сега за мен да изляза час по-скоро в непрекъснати болнични е най-важно, след като чуя сърцето на бебо де  Embarassed Трябва ли да лежиш 5 дни всеки месец в болница, за да ти дават непрекъснат болничен..страх ме..  Rolling Eyes
zvun4e   и аз като теб се панирам и мисля само глупости за кухи яйца....още 2 дни и ще разбера има ли си сърчице бебо, наред ли е всичко....умирам от притеснение сънувам само кошмари  Sad

tedi8228 и аз много наддадох...  Shocked не знам какво да правя...нали първите 4 месеца са най-важни за бебето , когато всичко се оформя, каква диета да спазваме, дали ще е добре?
Или трябва да сваляме по 1кг. на месец до 6тия, или поне да не качваме  Tired

Хубав и спокоен ден на всички   Hug

# 565
Здравей rosealpine,

Искам да те успокоя, защото аз цял месец бях не с кафеникаво течение, а с кръв, което просто ме докарваше до лудост от притеснение. Най-важното, когато има някакво течение е веднага да се потърси лекарска помощ и дасе установи от какво точно е предизвикано и дали има опасност за плода. Въпреки кървенето, което имах толкова време,при всеки преглед моя доктор ми казваше, че всичко е наред, трябва да си почивам повече, никакво натоварване и съотвено не ходя и на работа. Така и направих и в момента всичко отмина и се чувствамдоста по-добре, дори бебо върви с два дена напред  Heart Eyes
Най-важното е да не се притесняваш, защото така сама ще си направиш беля.Веднага отиваш лекар, за да видиш какво става.

Стискам палци всичко да е наред  smile3504

# 566
BEATRISSEt i tedi8228
МИсля 4е не трябва да се притеснявате за излишни кг.
Само ако те водщт до някакъв друг проблем да но ина4е не.
Аз съм от мамите дето свалят кг в 1те 3 месеца но мога да ви кажа 4е после си наваксвам след 6-я особено рязко. Сякаш организмът си иска неговото и давай да ядем нали повръщахме 3 месеца!
Не мисля 4е изобщо е уда4на диета в първия триместър когато беба се формира.
Но може да ядете пове4е плодове-от това няма лошо.
ето и линк за килограмите преди и след бременността
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=593074.0

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 12:32 от opelcorsa

# 567
 Благодаря ти opelcorsa

Wink

# 568
Мила Беатрис,
С първата бременост получих кървене в 8 г.с и лежах в болницата 10 дена.Тогава почти насила от страна на съпруга ми и акушер-генеколожката си взех болничен докрая на бремеността(хич не ми се стоеше вкъщи ама като трябва).Сега още като разбрах , че съм бременна отидах пак при нея, прегледа ме(почти нищо още не се виждаше и не извика след 10 дена).Тогава съпруга ми я попита как стои въпроса с болничните-тя се засмя и каза ,че с проблема който съм имала с предишната,направо може да ми го напише.Почти по същото време разбрах, че ще ме съкратят от работа и говорих с шефа ми-обясних му ситуацията и дали ще мога да изляза в болничен след няколко седмици.Той се оказа човек и се съгласи.Първия ми болничен е с дата 13.09- а получих кървене на 14.09-така ,че исках неисках пак щах да изляза в болничен.Пък и зимния сезон идва-малкия ми боледува много и даже добре се получиха нещата.
Пък и имам идея да започна да работя от вкъщи-счетоводител съм така,че ще си оплатнявам добре времето
На всички които имат идея да излязат в болничен да имат впредвид, че могат да ви дадат болнични само 176 дни преди 45-те преди датата на термина-остатъка ако има такъв трябва или да си го изработите или да излезете в платен или неплатен годишен отпуск.
Дано да имате свестни работодатели защото иначе,може точно в този промеждутък да ви съкратят- а после върви доказвай ,кой крив кой прав-и че ако има такъв случай е трябвало
преди съкрашението да се уведоми Инспекцията по труда.
дано да няма такива случаи

# 569
jalto_pate, много е яко името на темата... обещавам така да я запиша!

Общи условия

Активация на акаунт