Новото ''МАЙ-ско'' човече в корема на мама е вече!

• 35 139
  • 662
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,дойде време и аз да се запиша във вашата темичка Hug...аз съм в почти 9-та седмица,термина ми е определен за 6-ти май,май ще си имам Гошко или Гошка...шегувам се(не вярвам в същия ден да се случи),аз съм на 30 години и ми е първа бременност,мнооого чакана.Днес отново бях на преглед бебето расте,добре е и мисля вече да казвам,че съм бременна,защото още го пазиме в тайна...иначе днес ми пуснаха болничен за седем дена и веднага след това започват за по един месец докрая на бременноста...мисля да си почивам baby_neutral...радвам се за всички вас и стискам палци всичко да е наред и напролет да бутаме количките baby

# 586
  • Sofia
Мишоче, добре дошла Hug Лека бременност на всички ни!

# 587
mi6oka2 , добре дошла!  Hug Лека бременност и щастлив финал и на теб!

# 588
rosealpine ne se ot4ajvaj Щом лекарите не са категори4ни 4акай.
Има един период в който никой не може да ти каже нищо със сигурност или няма да посмее дори и да има няакакви съмнения.
не си сложила таблица в коя седмица си за да помогнем с някой съвет и аз бях много изнервена не ядях и не пиех нищо не спях но сега постепенно се нормализират нещата.
Аз при предишна брем имах кухо яйце но се установи със сигурност към 6-7 седмица дано не се лъжа 4е не съм си записвала никъде. в 6та ве4е се беше забавило доста развитието а в 7 когато не 4уха сърце ве4е стана ясно на къде отиват нещата Все пак лекарят не препоръ4а веднага аборт а из4акахме още седмица докато то само си тръгна.
anjela i aveline 4естито това май е първата голяма радост след като разберем за бременноста да 4уем сърцето.
mi6oka2 май вси4ки ще са гошковци Ха ха ! Не знам за вас но на мен баща ми е именник на този ден и дано Бог ни даде един подарък по това време- мове и по-рано де.

# 589
Болничните, на които имаме право преди тези 45 дни са 180, независимо от броя на дните в месеца, тъй като се закръглява на 30 дни. На мен мянаше да ми стига ден, два, но докторката ще го нагласи.
Аз си пия дуфастона и но-шпа, гледаме с малката и си чакам да ми източат кръвчицата на 06.10, че ще ми правят изследвания.

# 590
оффф....с тия изследвания направо можеш да се побъркаш,аз на 17.10 трябва да ходя на биохимичен скрининг и само като чета за какво е ,за резултатите които не са на 100%сигурни и за всички съмнения свързани с това направо незнам...явно трябва да не четем много много такива разни статистики и  Praynig

# 591
Здравейте момичета! Чета ви от самото начало на темата, но все не смея да се включа ,защото не знам дали ще успея да задържа това дете, а аз самата дори не смея да се зарадвам заради ужаса, които изживях с втората си бременност. Аборт по медицински причини в напреднала бременност завършил със секция парва.
  Утре влизам в 5 г.с.  В 4 г,с и 4 дни , доктора ми,каза, че нещата не се развиват добре, не вижда ембрион, съмнява се за кухо яйце. Вчера си пуснах сама на своя глава ЧХГ -4115.8mlU/ml., които хормон смятам да повторя след 48ч. за да се види дали нараства. Днес ходих за второ мнение на 4Д екограф. Имала съм голямо петно, предполагам хематом в близост до плодовият сак, а това е предпоставка за аборт. Много било рано да се говори за ембрион и звук на сърце. Изписа ми Утрогестан за да се задържи плода при евентуално кървене. След 10 дни ме вика пак. Моят доктор обаче ме съветва да изчаквам и да не взимам никакви задържащи средства, за да не се повтори предният път кървене от 12 г.с до края.
 Съжалявам, ако съм притеснила, някои с поста си, всичко е природа и е много индивидуално.От сърце желая здрави и усмихнати бебета на финал на всички бъдещи майки!

# 592
Здравейте и от мен Simple Smile И аз днес видях да тупка сърчице  Two Hearts докторката каза че сме в 7 г.с. и да пия фолиевата киселина до 20-тата, обаче аз не мога да сметна кога г/д е това и се притеснявам да не объркам нещо, може ли някой да даде съвет как да ги броя??? Embarassed

Честито сърце,а по въпроса за смятането в сайта има калкулатор за седмиците от бременноста.Там можеш да изчислиш кога си в 20та.Леко и безпроблемно бременеене Smile
Благодаря ти Simple Smile Не се тревожи, ако ти е точна линийката е още рано за вашето сърчице, но и това ще се случи  Wink Бъди спокойна и позитивна - това е най- важното. Желая ти в най- скоро време да се похвалиш и ти  Hug

# 593
Здравейте момичета! Чета ви от самото начало на темата, но все не смея да се включа ,защото не знам дали ще успея да задържа това дете, а аз самата дори не смея да се зарадвам заради ужаса, които изживях с втората си бременност. Аборт по медицински причини в напреднала бременност завършил със секция парва.
  Утре влизам в 5 г.с.  В 4 г,с и 4 дни , доктора ми,каза, че нещата не се развиват добре, не вижда ембрион, съмнява се за кухо яйце. Вчера си пуснах сама на своя глава ЧХГ -4115.8mlU/ml., които хормон смятам да повторя след 48ч. за да се види дали нараства. Днес ходих за второ мнение на 4Д екограф. Имала съм голямо петно, предполагам хематом в близост до плодовият сак, а това е предпоставка за аборт. Много било рано да се говори за ембрион и звук на сърце. Изписа ми Утрогестан за да се задържи плода при евентуално кървене. След 10 дни ме вика пак. Моят доктор обаче ме съветва да изчаквам и да не взимам никакви задържащи средства, за да не се повтори предният път кървене от 12 г.с до края.
 Съжалявам, ако съм притеснила, някои с поста си, всичко е природа и е много индивидуално.От сърце желая здрави и усмихнати бебета на финал на всички бъдещи майки!

Моят съвет е все пак да потърсиш и 3то мнение след седмица, за всеки случай  Rolling EyesСтискам палци за положителен развой  Hug

# 594
Здрвейте момичета днес е такъв летен слънчев ден още малко лято ще се отрази добре на всички пожелавам ви слънчеви и топли мисли ... има толкова сред вас с добри обнадеждаващи новини, че това зарежда много.
opelcorsa знам че си много права в това което ми пишеш и то от твоя опит защото и днес следобяд поредния доктор ми каза така, че ще трябва да се чака и че не може да са категорични от сега на 100 %, но то се вижда че при толкова въпросителни е много по малка вероятността за положителен изход и  това няма как да не побърква човек но ще трябва малко поне да се стегна. В подобна ситуация съм от твоя предишен път.  Не съм писала седмицата в която съм защото и аз вече нищо не знам миналата сряда излизаше по видеозон 5,4 и сега в понеделник отивам на същия виодеозон /казаха ми че е по добре заради сръвнението/ да видя дали има мърдане нали би трябвало за 11 дни да има мърдане в размерите уж за да си реша по бързо дилемата не ми се стои така в невидение защото е много тежко.
Аз за това исках и да питам ali ana какво е това изследване дето си го правиш на кръвта и дали бих могла да си дам и от там някакъв отговор много ме заинтригува това моля те дай ми информация. Доколкото разбирам и ти искаш да разбереш точно това ей гадна работа ...

# 595
  Утре влизам в 5 г.с.  В 4 г,с и 4 дни , доктора ми,каза, че нещата не се развиват добре, не вижда ембрион, съмнява се за кухо яйце. Вчера си пуснах сама на своя глава ЧХГ -4115.8mlU/ml., които хормон смятам да повторя след 48ч. за да се види дали нараства. Днес ходих за второ мнение на 4Д екограф. Имала съм голямо петно, предполагам хематом в близост до плодовият сак, а това е предпоставка за аборт. Много било рано да се говори за ембрион и звук на сърце. Изписа ми Утрогестан за да се задържи плода при евентуално кървене. След 10 дни ме вика пак. Моят доктор обаче ме съветва да изчаквам и да не взимам никакви задържащи средства, за да не се повтори предният път кървене от 12 г.с до края.

Моят съвет е все пак да потърсиш и 3то мнение след седмица, за всеки случай  Rolling EyesСтискам палци за положителен развой  Hug
Според мен е важно да потърсиш трето мнение по-скоро. Може да се окаже, че е наистина важно да приемаш утрогестан. Аз съм на утрогестан вече втори месец и няма нищо страшно в това!  Peace Надявам се всичко да се развие добре и скоро да се похвалиш с добри новини! Praynig Hug Hug

# 596
Привет и от мен Simple Smile
С тихи стъпки се промъквам при вас и се надявам да се задържа до май месец, че и по-нататък. Днес бях на лекар и се установи сърдечна дейност и ембрионче отговарящо на 6 с. и 1 д. Плодния сак е леко сплеснат от едната страна, но ми казаха за сега да не се тревожа, матката била много стегната и трябва да пия лекарства, за да се отпусне.

Не съм чела цялата тема, но прочетох, че някои от вас се притесняват за бавно развиваща се бременност. Затова искам да споделя, че според мен е важно да се види развитието и дали то е нормално. Аз съм с нередовна менструация и по дата на последна, календара казва, че съм 7 с. и 0 д., което е почти седмица повече от размерите на ехографа. По стечение на обстоятелствата днес ми беше трети преглед за тази бременност, още на първия докторката ми каза, че стойността на ЧХГ е малко ниска и нищо още не може да каже. Но днес заяви, че съвсем в нормално темпо се развиват нещата като се проследят данните от прегледите. Тоест явно съм имала по-късна овулация.

Виждам, че коментирате болничните 45 дни преди термин, даже раждането... аз имам един мисед аборт и още ми е рано да се успокоя и да мисля, за тези неща. Само се надявам да имаме късмет и да стигнем до там да ги мислим!

Айде стига толкова от мен, ще ви омръзне да четете Simple Smile

# 597
здравей rosealpine, ЧХГ  е хормонът, наречен човешки хормон- гонадотропин, разгледай линка:

http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=82&id=542&optio … ent&task=view

някой доктори съветват да се направи това изследване за да се проследи неговото изменение, ако то намалява и не се вижда зародиш има вероятност да е кухо яйце. Но ако нараства значи имаме светлина в тунела  Simple Smile. Много е неприятна ситуацията, но трябва да се изчака. Някъде четох, че чак към 10 г.с може да се каже със сигурност дали е.кухо яйце.
Аз гледам да съм силна и да пестя нерви и емоции, защото няма смисъл. Каквото е писано това ще стане. Нямам намерение да се отказвам, защото много го искаме със съпруга ми. Бъди силна и търпелива и дано господ е с нас  Simple Smile

# 598
Арлина, добре дошла!  Hug Дано всички се задържим до щастливия май! Laughing А за болничните си мечтаем....  Wink Ако ще става нещо лошо предварителните безпокойства едва ли ще му попречат  Sunglasses Затова  Laughing  Praynig и  newsm10

# 599
както винаги krisi72 е със страхотен позитивизъм. Мерси вс4ко това е вярно!

Общи условия

Активация на акаунт