Осми клас - приятели нови очакват ме в клас

• 60 472
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
Да запиша и моята осмокласничка, макар че тя не учи в България и академичните проблеми са й от по-друг характер.  Учебната година при нас вече започна. Даже с пълна пара  - домашни, проекти, първите контролни...няма много свободно време. Тази година е последната й в прогимназия. Догодина ще сменя училището - high school или по нашенски гимназия. Аз се притеснявам още от сега, тя не толкова Simple Smile.

Успешна учебна година за всички!

# 61
Здравейте..
Успех на всички осмокласници и  bouquet за майките им!
Ново попълнение сме в осмокласната тема - НПМГ - химия. Надявам се да ни приемете.
Към майките на НПМГ-йци, които ще ходят на лагера в Бързия - сайтът на гимназията все още не работи, а в кеширатана версия пише, че срещата е в 8:30 часа в петък пред хотел "Кемпински-Зографски". Това ли е окончателният вариант?

# 62
  • дълбоката провинция

mikaper2, моето дете ще чака пред Кемпински... пък не знам... Wink

# 63
Здравейте КТВ и mikaper2  Hug Добре дошли сте разбира се в осмокласната тема  Peace
При нас нищо ново, даже и родителска нямало да има преди 15 септември. Сега сме в дълбоко мислене, дали да придружавам осмокласничката на първия учебен ден, или не. Тя иска да ходи сама, аз съм категорично против, защото искам и аз да присъствам на първия учебен ден в новото училище  Embarassed Така де, не са ми излишни малко емоции и вълнения около започването на новото училище.
Весело изкарване на лагера на НПМГ-ците  lalalala

# 64
  • Пловдив
bistra_m, аз смятам да присъствам поне на официалната част на първия учебен ден. Всичките ми приятелки на вече бивши вече осмокласници са присъствали.

# 65
  • софия
Да се запишем и ние - Синът приет в 1АЕГ - първо желание, първо класиране.
Благодаря на всички, които даваха пълна и изчерпателна информация за кандидатстването - преди, повреме, след.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 66
Здравейте..
Успех на всички осмокласници и  bouquet за майките им!
Ново попълнение сме в осмокласната тема - НПМГ - химия. Надявам се да ни приемете.
Към майките на НПМГ-йци, които ще ходят на лагера в Бързия - сайтът на гимназията все още не работи, а в кеширатана версия пише, че срещата е в 8:30 часа в петък пред хотел "Кемпински-Зографски". Това ли е окончателният вариант?
mikaper2, да в 8.30, най-късно 8.45 пред Кемпински-Зографски. Това е казала онзи ден Десислава Рачева по телефона на съпругът ми.

# 67
  • София
Здравейте.
Първо искам да пожелая весело изкарване на новоизлюпените НПМГ-ейчета на школата. Ние довечера заминаваме на отдавна планувана почивка и затова ще пропуснем с огромно съжаление школата. Имайте предвид, че Бързия е високо планинско село и вечерите са студенички, ама на тинейджърите им ври кръвта, така че за тях ще е топло Joy
Момичета, аз ще се прибирам към 13 септември и дотогава ще съм без интернет, ако измислите дата , час и място за среща пишете ми на лични Praynig
Спокойни последни дни преди училище ви пожелавам  bouquet

# 68
Здравейте,майчета.
Днес видях ученици в униформи,но ми беше неудобно да ги питам от кои училища са,та са започнали на 1.09.Още малко остава и пак се започват емоциите.Дано да са само положителни.

# 69
Здравейте, момичета!
Пожелавам хубави лагерни дни на НПМГ-ци!
Ние да се похвалим с насрочената родителска среща. Не знам (защото от известно време не е вкъщи) моят тийн с какво нетърпение очаква 15.09., но аз очаквам с голямо нетърпение родителската среща на 12.09 (за 4 ЕГ Варна).
Въобще не съм готова за началото, не сме напазарували почти нищо, само няколко тетрадки, защото вкъщи сме в ремонт и съм почти без сили:(((. Очаквам началото на уч. година като нова емоция, която ще отклони вниманието ми в друга насока.
Пожелавам ви слънчевото време и доброто настроение да са с вас!

# 70
И на мен би ми се искало да присъствам на 1ви учебен ден в ново училище! Спомням си, че моята майка присъства, когато аз започнах 8ми клас в новото училище. (хм беше доста отдавана  Mr. Green, аз съм завършила НПМГ - пак доста отдавна  Mr. Green).
Не присъствахме на 1вия учебен за нашата осмокласничка (то тук няма тържествен ден за откриване - направо си започва учебния ден). Наложи се баща й да закара с колата с материалите й, но тя не пожела да се вози с него - кара си колелото. После не беше му разрешила да влезе в училището -сама е влачила всичко...
Но за тържествената част си струва да се отиде (ами и ние се вълнуваме, гордеем, преживяваме, не може ли поне малко да споделим  Simple Smile). Тъй че - преговори до дупка за присъствие Simple Smile.

Нашата родителска е чак другата седмица - след 3 седмици учене. В общи линии обясняват едно и също, срещаш се с учителите, разказват как се определят оценките (тук е една система, свят да ти се завие, особено пък за това училище, защото е IB).  За 2 години не можах да се оправя - тази пак ще пробвам  Mr. Green. От тази година обаче въведоха нов тип матурни тестове, надявам се и затова да обяснат подробно.

# 71
Здравей КТБ,казваш ,че другата година ще сменяте училището с high school .Интересно,там децата ходят ли така масово на школи за подготовка за кандидатставане,както е в България,или се разчита на училищното обучение.

# 72
Тук няма кандидатстване за гимназия (в смисъл на нашата реална гимназия). Съответно няма и специална подготовка. Децата, издържали тестовете си в 7ми клас автоматично преминават в 8ми клас на реалната обществена гимназия. За частните училища не съм запозната, предполагам че и там има все пак някаква процедура. Напоследък около нас са много популярни безплатни получастни училища - charter schools им казват. В повечето от тях се влиза на лотариен принцип или на първи записал се, първи влязъл в клас. Не мисля, обаче че важи за гимназиални ученици - по-скоро са от предучилищна до 5ти клас. Не съм проучвала подробно, може да има много изключения и разлики.
Има и разни друг тип училища тип математическа гимназия или пък художествена гимназия - но например в нашия град аз знам само за 1 мат. гимназия и тя ми е толкова далеч, и в друг район, че въобще и не съм си и помисляла да се натискам да местя детето си там. Даже не съм проучвала трябва ли специален изпит.

Има най-различни опции за изоставащи ученици - оставане след училище за обучение в малки групи по съответния предмет, съботно училище или лятно училище - всички тези опции са безплатни. Мисля, че оценките трябва да са около 3 отговарящо на нашата система и да не е взет матурен тест. Има и безплатна помощ за напреднали деца, които са ги тествали като такива в по-късен клас и за да наваксат с другите ученици, ги обучавт допълнително.
Така е организирано в нашия училищен район - в съседен такъв, в нашия град може да е различно.

Има частни учители и частно обучение (нямам представа какви са цените), както и частни школи - най-са разпространени тези по математика, но и има и за комплексна училищна подготовка. Не са никак евтини поне около нас.

Наскоро, случайно попаднах на платен сайт с решени задачи от учебниците по математика за различни щати и нива - алгебра, геометрия и прочие (тук математиката я учат много странно - миналата година беше алгебра 1, тази година е геометрия само, догодина е алгебра 2, не се изучават едновременно  newsm78).

# 73
petiaivanov, bistra_m, forttuna, благодаря за светкавичните отговори и за топлото посрещане!   bouquet

# 74
Мили мами, днес и аз да почерпя. Младежът навършва 14 години.Да ми е жив и здрав и все така ученолюбив!

Общи условия

Активация на акаунт