Осми клас - приятели нови очакват ме в клас

• 60 544
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
  • дълбоката провинция
Бих искала да споделите докъде са стигнали вашите деца по математика?

Струва ми се, че се препуска по материала, а не са имали свободни часове, дали дълго стояха на преговор или е нещо друго?... Всеки час се взима нов урок, без урок за упражнения, в момента са на биквадратни уравнения.

В осми клас, който не е езикова година, също ли има по 3 часа седмично математика?

# 556

Струва ми се, че се препуска по материала, а не са имали свободни часове, дали дълго стояха на преговор или е нещо друго?... Всеки час се взима нов урок, без урок за упражнения, в момента са на биквадратни уравнения.

В осми клас, който не е езикова година, също ли има по 3 часа седмично математика?
Взимат квадратни уравнения раздела нашите.

# 557
Нямах представа какво са взели по нито един предмет. Но ми стана любопитно от въпроса и питах сина току-що. Каза, че били на вектори, а квадратните уравнения са ги минали.

# 558
И моя син са на вектори.

# 559
  • София
Дъщеря ми е на квадратни уравнения:)

# 560
  • София

Фортуна, колегите не са виновни, че препускат. в езиковите и профилираните гимназии часовете по мат в 8 клас са 3 часа седмично. В реалните (обикновени) паралелки са по 4 часа. Учебникът е предназначен за 4 часа седмично, т.е. получава се дефицит от 36 часа годишно. Аз винаги съм казвала, че в 7 и 8 клас мат е най-трудна, поради това, че много материал се взима за малко време. Но аз съм си намерила цаката за 8 клас Simple Smile

# 561
  • София
Досега винаги когато питам какво са правили по математика, отговорът неизменно е "решавахме задачи". Този път бях по-настоятелна и попитах какви задачи и отговорът беше "задачи за решаване". Close
Относно програмата намерих това:
http://math-bg.com/?page_id=104
И нашият господин каза, че 8-ми клас е най-труден по математика поради посочените вече причини.
Изобщо май няма да е толкова лесно в 8-ми клас, колкото си мислехме. Tired
А по английски докъде сте? Нашите почти са свършили първия учебник, според мен напредват бързо. Диването на последното контролно яко се беше изложило, Embarassed така и не разбрах колко всъщност има, защото даде на "доброто ченге" да подпише контролното. Но и на него му  показал само първата страница, на която има 5.88. Госпожата им пише по 2 оценки - на тест и на съчинение, после една усреднена. Оправданието беше, че госпожата не разбрала какво е искал да напише и помислила, че е искал на напише друго и му поправила всяка дума от изречението. Дали е проблемът наистина е в грозописа, а не в незнание, не разбрах, но яхнах метлата (понеже на него английският не му е нов език) и го заплаших, че ще му бъде отнет достъпа до компютърчето, докато не изкара 6 по английски. Обаче магарето ме изненадА! Още същия ден вдигнал ръка да го изпитат по желание и тържествено ме посрещна с шестица!   Crazy

# 562
Досега винаги когато питам какво са правили по математика, отговорът неизменно е "решавахме задачи". Този път бях по-настоятелна и попитах какви задачи и отговорът беше "задачи за решаване". Close

Joy hahaha bowuu Joy hahaha bowuu е продължава да ми е много любим този образ, не е само от възрастта явно - просто си има едно супер яко тънко чувство за хумор  Peace

Мдааа и аз такива отговори получавам - но иначе с половин ухо чух нещо за вектори. В интерес на истината не съм и питала за подробности, нали вече сме големи хора  Mr. Green
А и тази година за пръв път го виждам наистина залягащ яко над учебниците още от сега, затова и нищо не питам, ако той не дойде да задава въпроси.
Тестове по английски има почти всяка седмица - като цяло добре се движи. Досега оценките му са все в горната граница в смисъл над 89-92 %. Дори веднъж видях и 100% та поисках да го видя по-отблизо да не е някой фотошоп нещо  Crazy Flutter, ама съвсем истински си беше - лесен бил така казала госпожата, но им казала да не се радват защото другата седмица щели да имат и труден  Joy hahaha bowuu

# 563
  • Sofia
На вектори са и нашите  Wink.
При нас грешките по английски са основно на теста . Винаги има 1-2 от бързане и недочитане. Не знам кога ще видя пълно 6, все е 5,8 и нещо , 5,7 и нещо... Crazy.

# 564
приятел на моя син имаше две двойки по немски на тестове и под угрозата, че ще го спрат от екскурзия, на следващия тест изкарал шестица. Значи могат, ама все трябва да ги ръчкаме!

# 565
Моят син с френския що-годе добре се справя, аз съм доволна. Обаче с математиката много се е забатачил. Изобщо не си харесва учителката, казва че изобщо не може да обяснява и нищо не разбира от материала. Сега смятам да походи малко на частни уроци, за да може да навакса и да спре да ми носи 3 и 4.

Последна редакция: сб, 12 ное 2011, 11:31 от Nikitali

# 566
  • София
Моят син с френския що-годе добре се справя, аз съм доволна. Обаче с математиката много се е забатачил. Изобщо не си харесва учителката, казва че изобщо не може да обяснява и нищо не разбира от материала.

Дъщеря ми е на биквадратни уравнения.
 Впечатленията ми от обучението по мат са, че се преподава без да се отделя внимание дали материала е усвоен. Госпожата сигурно разчита, че деца влезли с добри оценки по мат ще се справят. Вероятно причините са и тези, изтъкнати от Ганис.
Обаче за детето си предвиждам проблем, ако нещата продължат така. Може би ще се наложи да вземем мерки, преди да е станало късно. Наистина в 7 и 8 клас е най-важният материал по мат и не бива да има пропуски, независимо дали ще я ползва за бъдеща реализация или не.

# 567
На първата родителска среща математичката ни предупреди, че обема на материала е много спрямо часовете и няма да има почти никаква възможност да се затвърждава наученото. Самата учителка много-много не обяснява. Синът ми я беше питал за консултация и тя му беше казала къде и кога да я потърси - ами нямало я там. Sad  И с това темпо, ако се наложи детето да отсъства,  направо става закъсвация с предмета и ще трябва да се търси допълнителна помощ. За Испанската става дума.

# 568
Здравейте! Бихте ли ми помогнали с информация по следния въпрос: по кои учебници протича обучението в 8 (подготвителен) клас на езиковите гимназии по английски език? Кои нива на учебниците се покриват в рамките на учебната година?
Предварително благодаря!

# 569
Даа...! Явно масово в езиковите гимназии математиката е под всякаква критика..Може би мами на 9-класници,като eine in Rente gegangene Nixe и други ще внесат яснота по въпроса –само в 8-ми клас ли е така и дали има подобрение в обучението по математика в 9-10клас .

Общи условия

Активация на акаунт