Кухните - 39 тема

• 77 953
  • 795
  •   1
Отговори
# 555
Момичета има ли отделна тема за уредите за вграждане.(имам предвид фурна, плот и абсорбатор)..за много кратък срок трябва да си избера, а от гледане вече се оплетох като пате в качлища...

Страхотни са ви кухните, дано и моята да се получи добре, вече нямам търпение Heart Eyes

Има за бяла техника тук в този раздел Нашият дом, аз гледах много хубави фурни в каталога на ИКЕА, може и там да погледнеш Peace

# 556
Да попитам може ли да се сложи мелница на мивка с едно корито и ако при някой е така моля за снимки

# 557
  • Балчик
Да попитам може ли да се сложи мелница на мивка с едно корито и ако при някой е така моля за снимки

Това тук за втори път го чета вече. И какъв е проблемът да не може? Моята е с едно корито и съвсем наскоро пусках снимки и коментирахме това.

# 558
И моето мнение е че повече от 2 плитки чекмеджета не са нужни. В едното си държа вилици, лъжици и т.н., а в другото са ми големите черпаци и всичко останало, защото нямам тръба на която да ги окача.

Тъй като имам и един шкаф с рафтове за робота ми (чекмеджетата малко отнемат повече от пространството и прецених, че за робота си е ок рафт) и за да не нарушавам визията ... дълбоките чекмеджета ги направихме едно в друго (долното е с един голям фронт, отваря се то, след което се отваря горното дълбоко чекмедже)

https://picasaweb.google.com/116459163547056372764/14042011?auth … 95326584275168882

Bliss много ми харесва твоята кухня Simple Smile Какъв цвят се водят шкафчетата ти, и какъв е материала? Колко парички ти излезе кухнята, и в коя мебелна фирма (ако не е тайна разбира се)?

# 559
И моето мнение е че повече от 2 плитки чекмеджета не са нужни. В едното си държа вилици, лъжици и т.н., а в другото са ми големите черпаци и всичко останало, защото нямам тръба на която да ги окача.

Тъй като имам и един шкаф с рафтове за робота ми (чекмеджетата малко отнемат повече от пространството и прецених, че за робота си е ок рафт) и за да не нарушавам визията ... дълбоките чекмеджета ги направихме едно в друго (долното е с един голям фронт, отваря се то, след което се отваря горното дълбоко чекмедже)

https://picasaweb.google.com/116459163547056372764/14042011?auth … 95326584275168882

Bliss много ми харесва твоята кухня Simple Smile Какъв цвят се водят шкафчетата ти, и какъв е материала? Колко парички ти излезе кухнята, и в коя мебелна фирма (ако не е тайна разбира се)?

Кухнята е от МДФ с етествен фурнир файн лайн. Цвят не знам, защото го бъркаха за мен. Направиха ми безброй цветови мостри докато си харесам цвят. Цената беше около 5 000 лв. (без уредите и плота), с включен гръб от лакобел. Фирмата на лични.

# 560
Карина2006, и аз не виждам какво те притеснява при мивка с едно корито и мелница. Нашата в момента е такава и е идеална Blush... Laughing Не знам кое точно искаш да видиш онагледено, но споделям наличното ми.

За плитките чекмеджета, според мен е много относително колко са полезни. Искам да кажа, че ако домакинята има различни комплекти прибори, които са големи и не желае да ги смесва са ОК.
Аз харесвам плитките си чекмеджета, три са и не са ми достатъчни. В плитко чекмедже държа освен прибори тънки памучни кърпи и пликчета за еднократна употреба.

# 561
Bliss, малко встрани от кухненската тема е, но много ме впечатлиха щорите на тази снимка Heart Eyes Не съм срещала подобни досега, би ли споделила какъв модел е това, как се регулира и може ли да се вдига изцяло догоре? Hug

# 562
Bliss, малко встрани от кухненската тема е, но много ме впечатлиха щорите на тази снимка Heart Eyes Не съм срещала подобни досега, би ли споделила какъв модел е това, как се регулира и може ли да се вдига изцяло догоре? Hug
Това са двойни роло щори. Закачени са на тавана и с чисто роло, само че с по особен плат. Може да е навива до където искаш. Тези конкретно са от Гершман, но ги продават и в Солис. Много съм доволна от тях. Доста нетрадиционно седят.

# 563
Дабъл солис се казват щорите в Солис.

# 564
Дабъл солис се казват щорите в Солис.

Да така се казват, но по същество и в Солис и в Гершман са абсолютно еднакви. Платовете са гръцки. Просто сравнете цените на двете фирми, че когато аз ги слагах имаха малка разлика.

# 565
Щорите съм ги виждала и в Ролпласт -
там ги водят "ден и нощ",
като в плата се редуват плътни и прозрачни ленти, които с механизъм се нагласят доколко да ти затъмняват помещението.
Предполагам и тези на снимката имат такава опция.

# 566
Благодаря, Bliss  bouquet

Напоследък ми се върти в главата да си поръчам остров към кухнята, понеже е Г-образна и остава много празно пространство в прехода към трапезарната част, пък и шкафове почти си нямам, уредите и кривините ми изядоха пространството.

В тази връзка искам да питам тези от вас, които си имат такъв остров, захваща ли се по някакъв начин на място или е като свободно стоящ шкаф, който може да бъде преместен при нужда. Разбира се, в моя вариант ще има само чекмеджета с плот отгоре, останалото си е заложено в основната част.

# 567
Благодаря, Bliss  bouquet

Напоследък ми се върти в главата да си поръчам остров към кухнята, понеже е Г-образна и остава много празно пространство в прехода към трапезарната част, пък и шкафове почти си нямам, уредите и кривините ми изядоха пространството.

В тази връзка искам да питам тези от вас, които си имат такъв остров, захваща ли се по някакъв начин на място или е като свободно стоящ шкаф, който може да бъде преместен при нужда. Разбира се, в моя вариант ще има само чекмеджета с плот отгоре, останалото си е заложено в основната част.

То от теб си зависи-може и на колелца да е и да се мести, но тогава ще е ограничен откъм тежест, понеже колелцата не могат да понесат безкрайно тежко. нещо подобно може да е на колелца без проблем http://www.southernliving.com/home-garden/decorating/project-pla … d-00400000036246/ или това http://pauldeakin.co.uk/kitchen_island.htm

Друг вариант е един скрин или няколко кухненски долни шкафа, с чекмеджетата откъм кухнята, а плота може да настрърча и да се хапва там http://www.apartmenttherapy.com/la/good-questions/good-questions … en-islands-015021 или такова http://www.siamhousedesign.com/small-kitchen-island-with-new-con … kitchen-island-2/

Масивните вече острови не биха могли да се местят според мен, там теглото става 100кг и нагоре може би, но пък най-ще събират неща http://www.home-improvement-and-financing.com/kitchen-island-design.html.

# 568
  • Горна Оряховица
А някой има ли впечатления от модулните кухни на Явор. Хареса ми една в магазина и модулите ми съвпадат точно с размерите. Интересува ме дали излиза по евтинко от колкото по поръчка и дали може да си избираш цвят на плота, добра ли им е изработката... става въпрос за МДФ вратички.

# 569
  • София
Точно тези на Явор не съм гледала (лично, макар че повечето подобни кухни си приличат или се предлагат и на други места) , но разглеждах тези на Марая.Поинтересувах се относно плотове -доставка, срокове.. Плот можеш да избереш, доставката е 1 месец, монтажът се заплаща (цена не помня, не беше фрапираща- в Икеа да речем е 55 лв. на линеен метър , предполагам няма голяма разлика) .Ако искаш да ти режат отвор за мивка/котлони - прави се по време на монтажа, не се наемат предварително (естествено  Simple Smile).
С това мога да помогна като ориентир.Относно цената, ннаскоро разбрах колко субективно може да бъде "оценяването" . Все пак , грубо казано, с монтажа подобна кухня би ми излязла два пъти по-евтино спрямо най-евтината оферта за ПДЧ. Аз също гледах МДФ - Болеро.

Общи условия

Активация на акаунт