Рим - пета тема

• 78 632
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Опашките наистина вървят много бързо. Не се притеснявайте. Ние от недоглеждане се редихме на опашката за с.Петър 2 пъти: бяхме  пропуснали  да се качим на купола.

# 61
  • Русе
В безплатната неделя на август към 16 часа на опашката за купола ивмаше само двама човека, но видях, че работното време е до 17 часа. А към 14 часа опашката за катедралата мина точно за 5 минути. Но след няколкочасово разглеждане на музеите, след това разглеждане на катедралата и качване на купола просто нямахме сили да влезем и в Сант Анджело.

# 62
Моля ви, дайте ми координати на български екскурзовод в Рим, имам спомен, че в предишни теми се обсъждаше една дама? Някой напоследък да я е ползвал, какви са цените?  bouquet

Николина Ценова - моб. тел. 00393332703523

# 63
  • София
Да, благодаря, чух се с нея, но се оказа, че е заета и няма да е в Рим тогава, препоръча ми своя колежка. Между другото, смятате ли, че е добре да има гид поне за един от маршрутите, или може да се оправим сами - цените са по 100 евро за 3-4 часов маршрут, та се чудя дали си струва. Confused

# 64
Връщам се от Рим и искам благодаря отново на Lady Vengeance относно препоръката на шатъл - този, който е дала и с линк в началото на темата.
Дори нямах време да се притесня дали ще дойде - шофьорът ме чакаше на адреса преди определеното време. Бях го поръчала за 5.00, излязох в 4.50 и той вече беше там. 

# 65
CR,радвам се ,че всичко е минало нормално.
Чакаме разказ със снимки Hug

# 66
Набързо искам да попитам метрото работи ли рано сутринта? Трябва да се придвижим от Пиаца дел Пополо до Термини към 4.30.
Ако вземем такси, трябва ли предварителна уговорка?

# 67
Метрото отваря в 5,30, През нощта вървят нощните автобуси, но аз не съм ги използвала и не знам през какъв интервал са. Такси също не ми се наложи да ползвам, но ако ми трябваше щях да пробвам повикването с SMS - http://www.3570.it/eng/landing/sms.html
Все пак не съм ги ползвала и не гарантирам, че това е най-добрият вариант, а само, че го имах в предвид.
И да добавя, че линия А на метрото тръгва последно в 9,00 ч. вечерта и ще е така до април 2012.

Ако ми остане време по-нататък ще разкажа накратко за Рим. Смятах да ходя до Тиволи, но си промених решението и вместо това отидох до Флоренция за един ден.
Един съвет за всички, решили да изкачват купола на Св. Петър във Ватикана изцяло пеша - правете го в последния ден, защото в противен случай няма да ви останат крака за останалите дни.

# 68
Искам да питам пак няколко неща:
1. За Теравижън - какво препоръчвате предварителна резервация или на място да търся розовия автобус?
2. За Вила Боргезе - само онлайн ли се поръчваха билетите и пак колко предварително?
3. За Рома-Пас, някой поръчвал ли е он-лайн - лесно ли става и какво трябва да се разпечатва ако е он-ланй поръчана?

# 69
Утре летим за Рим, но това е второто ни посещение там и не се притесняваме изобщо.  Party
Този път ще пътуваме с майка ми и сестра ми, за тях е за първи път и много се вълнуват. Предварително си купихме трансфера с Теравижън, дано да няма проблем. Ще пиша като се върна.  Peace

# 70
Утре летим за Рим, но това е второто ни посещение там и не се притесняваме изобщо.  Party
Този път ще пътуваме с майка ми и сестра ми, за тях е за първи път и много се вълнуват. Предварително си купихме трансфера с Теравижън, дано да няма проблем. Ще пиша като се върна.  Peace

Лек път и страхотно изкарване  Peace. Колко предварително купи билети за Теравижън? После да докладваш с подробности!  Hug

# 71
  • София
Olive, според мен и без бг гид ще се ориентирате.  Hug Но цената, която са ти оферирали не е висока за тамошния стандарт (имам предвид, че местен гид за 1 час взима 100 евра...)

Записвам се и аз да ви следя.

# 72
Да, благодаря, чух се с нея, но се оказа, че е заета и няма да е в Рим тогава, препоръча ми своя колежка. Между другото, смятате ли, че е добре да има гид поне за един от маршрутите, или може да се оправим сами - цените са по 100 евро за 3-4 часов маршрут, та се чудя дали си струва. Confused

Ние ползвахме Николина само за Ватикана. За там според мен е задължително да има гид, но в града можете перфектно и сами да се оправите.

# 73
Момичета, страхотна информация имате !!! Бихте ли споделили къде сте нощували, интересува ме дали може да се  направи резервация  за евтина квартира- студио или апартамент, или по-евтин хотел, все пак отиваме да гледаме и да се разхождаме....Представям си малко апартаментче в малка уличка в старинно кварталче,  с мушкато на балкона.....и за  символична сума, Simple Smile))) Rolling Eyes

# 74
Момичета, страхотна информация имате !!! Бихте ли споделили къде сте нощували, интересува ме дали може да се  направи резервация  за евтина квартира- студио или апартамент, или по-евтин хотел, все пак отиваме да гледаме и да се разхождаме....Представям си малко апартаментче в малка уличка в старинно кварталче,  с мушкато на балкона.....и за  символична сума, Simple Smile))) Rolling Eyes

Зависи какво разбираш под символична сума..., но по добре остави тази представа.

Общи условия

Активация на акаунт