Рим - пета тема

• 78 665
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Петя, Bliss, благодаря за съветите! Странно, едната екскурзоводка ми каза, че във Ватикана ще е по-добре да взема електронен гид за 7-8 евро на човек, а нея да я ползваме за друг маршрут, иначе и аз си мислех за Ватикана, но тя ме рзаколеба. След като сте били - кой маршрут според вас е добър за гид?

# 76
Петя, Bliss, благодаря за съветите! Странно, едната екскурзоводка ми каза, че във Ватикана ще е по-добре да взема електронен гид за 7-8 евро на човек, а нея да я ползваме за друг маршрут, иначе и аз си мислех за Ватикана, но тя ме рзаколеба. След като сте били - кой маршрут според вас е добър за гид?

Във Ватикана ми беше по приятно с Николина, отколкото със слушалка. Слушалката след един определен момент започва да ми досажда, а Николина синтезираше информацията и ни наблягаше на по-важните неща. В града не мисля, че ти е нужен гид. Ние си бяхме направили маршрутите за всеки ден, бяхме попрочели мъничко (по скоро аз), бяхме купили гайд и си четяхме по пътя до всяка следваща точка.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2011, 09:35 от Анонимен

# 77
  • София
Който е пътувал с Алиталия доволен ли е? Че аз не съм почитателка на Wizz Air.

# 78
  • София
Bliss, мерси! Хубав гайд за Рим мога ли да намеря в София, твоя откъде е, на български или на английски?

# 79
Bliss, мерси! Хубав гайд за Рим мога ли да намеря в София, твоя откъде е, на български или на английски?

BG не ме кефят. Купувам от Амазон (УК) на Фодорс.  Peace

Забравих... Николина ни вкара безплатно в музея където са изложени всички подаръци и скъпоценности на Ватикна (влиза се от Свети Петър). След Ватикана бяхме в една посока (тя живее до Сан Клементе - църквата където е погребан Кирил). Та и там ни вкара без пари и ни поразказа някои неща. Доста приятна дама. Аз съм ходила и преди с група и се оказа, че пак тя ни водеше тогава.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2011, 09:40 от Анонимен

# 80

Предпочитам Уиз пред Алиталия. Самолетът, с който пътувахме ние беше стар, вътре беше тясно като при нискотарифна авиокомпания. Единственото предимство е, че ни дадоха сладолед  Grinning и полетите бяха в малко по- нормално време.

# 81
Здравейте! За първи път се включвам при вас! Прочетох доста полезни неща. Затова реших и аз да се включа! Планирам пътуване до Рим ноември с една приятелка. Имам доста въпроси. Първия е за Николина- колко взема за обиколка? Имам и други въпроси на един по един  Laughing

# 82
  • София
Преди около две седмици летяхме с тях до Барселона. От София до Рим линията се обслужваше от Bulgaria air и пристигнахме на време. От там започнаха и "патилата" ни. От Рим излетяхме с около 2 часа закъснение и сменен самолет. Обратно от Барселона излетяхме с почти час закъснение и едва си "хванахме" самолета Рим-София. И двата закъснели полета бяха с A321, вероятно а и на вид по-стар модел самолет. От Рим до София летяхме със А320 и вида му беше къде къде по-добър.
Дано сте по-късметлии! Едва ли нашите премеждия са система във Alitalia.

# 83
Току-що се върнахме от Рим, където прекарахме прекрасни 4 дни. Още веднъж се убедих, че Италия е мястото, където мога да се връщам отново и отново и отново....  Heart Eyes Летяхме с БГ еър, макар че самолетите бяха малки и по-старички, полетите бяха супер и навреме. Часовете са удобни, особено навръщане не е необходимо да се търсят нощни автобуси и т.н. Пространството пред краката е доста широко, дават кафе, чай, сокове, сандвичи, вино, бира. За трансфери използвахме Теравизион - нямаше никакъв проблем. Бях купила билетите по интернет. Като излезете от терминала, тръгвате надясно. В края на сградата има паркинг, където има спрели автобуси и микробуси, там спират и Теравизион. Ако не сте си купили билет по интернет, може да си купите и намясто, там си има момичета, които продават билети. Разликата е в цената - 4 евро на човек в едната посока по интернет и 6 евро намясто. В Рим спират на гара Термини. Ако сте си купили билет по интернет, навръщане трябва да го валидирате. Това става на едно гише, което се намира в кафене Теравизион - точно където спира и тръгва автобуса на гарата. Оттам може да си купите билети за навръщане, ако сте избрали да не си купувате по интернет. Там, където спират Теравизион на летището, спират и останалите фирме за трансфер. Може за ползвате която си изберете и на място да си купите билет, но Теравизон засега са най-евтини. Пътува се около 55-60 минути.
Относно музеите на Ватикана - направете си резервация по интернет. Наистина ще спестите време от чакане на опашка. Първият път чакахме 3 часа и затова сега не исках да рискувам. В интерес на истината, сега имаше доста по-малка опашка - може би за около 1 час минава, а следобед към 14 нямаше абсолютно никой. Опашката за базиликата минава за няма и 10 минути.
И този път спахме в апартамент. Сега наехме ето този - http://www.rentalinrome.com/colosseumapartments/baccina45apartment. Мога да го препоръчам, намира се на много удобно място, собственикът не иска депозит, което си е един огромен плюс. Има интернет.
Ако имате въпроси - насреща съм!

# 84

Ако имате въпроси - насреща съм!

Здравей! Написала си, че тъкмо си се върнала от Рим. С една приятелка организираме пътуване за 3 дни до Рим и имам няколко въпроса  Grinning 1-вия е за магазините- работят ли в събота? 2-рия е разстоянията между забележителностите големи ли са, могат ли да се обиколят за 1 ден( става въпрос за най-известните забележителности) ? 3-тия е за хората-говорят ли на английски, биха ли ти отговорили ако ги попиташ нещо? Сигурно ще имам и още въпроси но не искам да ставам досадна  Grinning

# 85
Отговарям веднага:
1 - Магазините работят в събота!
2 - Рим е доста компактен, забележителностите са сравнително близко помежду си, но един ден е твърде недостатъчен, ако ще ходите пеша; най-малко ще се скапете тотялно. В този случай е добре да вземете от тези двуетажните отворени автобуси - около 20 евро на ден. Така ще разгледате града, а ще слезете само на местата, където искате да видите.
3 - да, говорят английски, няма да имате проблем с комуникацията.

# 86
Е не е точно за 1 ден за почти 2 дена  Grinning  А за музеите чака ли се много, защото съм чувало че има доста хора? И работното им време как е, защото има промяна през зимата макар че ние ще ходим ноември. До Ватикана ходихте ли? Четох че може да си резервираш билети от тук с намаление за студенти, надявам се да е вярно. А това Теравизион дали има рано сутрин-полетите на Wizz са доста рано.

# 87
За почти 2 дни става! Иначе най-много се чака в музеите на Ватикана. За там е най-добре да си купите предварително билети по интернет. Ето това е сайтът: http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?weblang=en&do. Ако си купите онлайн билети, не се чака, цената обаче е с 4 евро по-скъпо, но си заслужава. Влизахме и във Ватикана, там опашките вървят бързо, влязохме за 10 минути.
Относно трансфера, ето и техният сайт: http://www.terravision.eu/rome_fiumicino.html. Според разписанието, първият е в 4.40 сутринта. Не знам дали ще ви свърши работа, не знам кога е самолетът на Уиз!

# 88
Благодаря ти за помощта  Grinning Полетите са около 06:05 сутринта. А като резервираш билет за Ватикана как го плащаш( извинявай за тъпия въпрос) но не ми е много ясно.

# 89
С кредитна карта! И за трансферите също! Peace

Общи условия

Активация на акаунт