ХИПЕРИНСУЛЕНЕМИЯ - да я победим заедно! Тема 8

• 56 030
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Благодаря за хубавите пожелания.Снимки ще кача като ги взема и аз, че се обработват от фотографите още Simple Smile

# 106
  • Благоевград
insane, честито миличка   bouquet Hug Желая ви много здраве, много любов и едно здраво слънчице да тичка покрай вас  Hug

# 107
insane, честито и от мен! Simple Smile Много щастие и разбирателство ви пожелавам заедно!  Hug

# 108
Инсейн честито и от мен! Пожелавам ти много семейно щастие и дълъг семеен живот изпълнен с много хубави моменти Grinning

# 109
  • София
Момичета, да се похваля, омъжих се на 23.09, всичко беше 6, много хубаво. Жалко, че няма пак Simple Smile
tina_star - много хубави новини и дано скоро ни се похвалиш Simple Smile

Желая ти безоблачни семейни дни и много малки слънца да кражът около вас!

Момичета, може и да откривам топлата вода за себе си, но
http://www.belchohristov.com/939.html
Магнезий и инсулин.
Започнах да го пия заради проблем с кръвното и сърцето, а пък забелязвам, че апетита ми намаля, което е сигурен признак, че инсулина ми е намалял. Затова се разрових из нета.

# 110
и аз приемам магнезий(магнерич) и сиофор 500 сега

# 111
И аз си взимам по половин таблетка магнерот отвреме на време.

Вчера се оказа, че съм със завишен пролактин и заради опасност от аборт временно съм на достинекс, явно купона тепърва започва в 4 месец, а човек си мисли, че най-опасното е минало  Confused

# 112
Nadindf, прeди това беше ли ти завишен пролактинът? Стискам палци да се повлияе от терапията и всичко да е наред.

# 113
  • София
Здравейте момичета!

Инсейн, честито! Да се обичате силно и винаги да цари разбирателство във вашето семейство!

х_diabet_mama, честно казано не знаех за връзката инсулин-магнезий, беше ми много полезно! Това обяснява защо по време на бременността не качих много килограми (не пиех сиофор и се хранех пълноценно) - от пети месец пиех магнезий (Магне Б6) заради контракции. Мъжът ми се е засилил да набавя допълнително магнезий, защото спортува доста активно - със сурови ядки. Но предвид, че не трябва да се прекалява с тях се чудя дали да не си взема отново Магне.

nadindf, стискам палци бързо да вкараш пролактина в норма!

tina_star, радвам се, че нещата при теб се развиват добре.

Аз като че ли преборих застоя, но това е защото започнах редовно да спортувам, а и с малката сме все навън и обикалям. Този път значително по-бавно свалям, но това е защото диетата ми не е толкова зверска като преди.

Пожелавам ви слънчев ден!

# 114
  • София
Инсейн- честито! И много любов в семейното огнище.

Ако ще приемате допълнително магнезий, пуснете си първо изследване за да сте спокойни. Само  3 лв. е и  ще ви повогне да си регулирате дозата. От моя опит: 2 год. съм  приемала х200мг.  чрез мултивитамините, но пак бях под долната граница и с крампи. Чак след като взех магнерич х500мг. дневно влязох в нормата и ми намаляха крампите. Инсулинът ми не се регулира, уви завиши ми се.
Препоръчва се при недостиг 1м. х1000мг дневно  за да се натрупа малко и после х400-500мг поддържащо. Важно е да се знае, че не се приема след хранене, защото неутрализира киселините в стомаха и пречи на храносмилането. Дали сте достигнали максимума на дозата показва появата на разстройство. Повече  за минерала в книгата на Димитър Пашкулев "Чудото на магнезия"

# 115
  • София
neba златна си, днес съм на кардиограма точно заради крампите (и по закона на всемирната гадост от снощи не усещам нито една). Не знаех, че не се взима след ядене, нищо не пише на листовката. Аз взимам от няколо дни по 4 таблетки по 500 мг. След раждането ми казаха да взимам по 6 на ден в разстояние на месец, но аз забравих (това преди 3 месеца, бях с прееклампсия и взимах в 9тия месец по 6).

# 116
При мен крампите се оказаха от липса на калий, от магнезия не минаваха и с 1-2 банана и ми изчезнаха за един час.

Nadindf, прeди това беше ли ти завишен пролактинът? Стискам палци да се повлияе от терапията и всичко да е наред.
В норма беше, но добре че го видяхме, че гледам момичета с три пъти над нормата и със спонтанен аборт. Дано да не е късно, че сутринта бях с мокро петно на блузата и се втрещих да не е секрет от млечните жлези, тези дни съм на преглед и ще се види.

# 117
  • Пловдив
Insane, честито миличка Hug
Желая Ви дълги години много любов,щастие и разбирателство !

Nadinf, нормално е пролактина по време на бременност  да е завишен.Повечето лекари отричат връзката висок пролактин и спонтанен аборт.Стискам палци при теб всичко да е наред  Hug.

# 118
  • София/Варна
nadindf, нормално е да имаш вече коластра, която да изтича спонтанно. Това не се счита за някаква патология.
 А ти имаш ли някаква предистория с пролактина? Какво е навело лекаря ти нс мисълта, че има риск от аборт при теб?

# 119
Утре ще пусна ПКК + кръвна захар + инсулин + магнезий, за да знам как да процедирам с магнезия.

Общи условия

Активация на акаунт