ХИПЕРИНСУЛЕНЕМИЯ - да я победим заедно! Тема 8

• 56 035
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • до едно тепе
Надин много бременни имат коластра от доста рано Peace
Аз вчера пусках контролната кр.захар и се движим екстра засега 4,5 беше този път и с кг съм само +4 Party
Щях да ви кажа за хемоглобина.Ами по-висок е сега и то без лекарства.Или в предната лаборатория нещо са ме изгъбаркали,или се е вдигнал заради повечето месо и многото лимони,които изпивам на сок. Whistling

# 121
nadindf, нормално е да имаш вече коластра, която да изтича спонтанно. Това не се счита за някаква патология.
 А ти имаш ли някаква предистория с пролактина? Какво е навело лекаря ти нс мисълта, че има риск от аборт при теб?
Имам мисед в 11 г.с. с галакторея, месеци след това ми беше в норма пролактина

# 122
Здравейте и от мен!Много моля да ми кажете нещо и за моите резултати.Имам час при ендокринолога след две седмици,а до тогава ще умра от притеснение.
глюкоза на гладно-4,7
глюкоза 120-мин.-8,2
серумен инсулин на гладно-12,47
СИ 120 мин.-74,78
Четох доста по темата,имам и още доста да чета,но вие сте по-информирани от мен и се надявам да ми дадете яснота за моите стойности.

# 123
кръвната захар ми се струва висока на 2-рия час, но другите да се изкажат.

# 124
Ани, леко завишена е стойността на кръвната захар, но не сериозно. Такава стойност се счита за нарушен глюкозен толеранс. На втория час референтните стойности са следните:
 - под 7.8 mmol/l - нормален глюкозен толеранс
 - между 7,8 и под 11,1 mmol/l - нарушен (намален) глюкозен толеранс
 - над 11.1 - диабет
Но има значение и стойността на гладно, която при теб е ОК.
Инсулинът ти е висок, но това се контролира с диета, медикаменти, спорт - лекарят ще ти каже как е най-добре.

# 125
Поуспокоихте ме момичета.Благодаря ви! Hug
Това значи ли,че нямам според вас хиперинсуленемия или инсулинова резистентност? Rolling Eyes

# 126
Нямаш диабет, но според мен инсулинова резистентност имаш. Нарочно се въздържах да го напиша в предишния пост, защото ние все пак не сме лекари и не е коректно да поставяме диагнози. Най-добре е лекар да каже.

# 127
  • София
Здравейте всички! Да взема да израпортувам, както бях обещала. Та направих си ГТТ, и се оказа:
0 мин.-5,44 mmol/l
60 мин. 9,06mmol/l
120 мин. 6,26 mmol/l
И ми изписаха метфодиаб,както и предполагах,само дето си дадох парите и си изгубих времето по лабораториите и кабинетите. Сега трябва да мина на фотосинтеза,за да скърпя до следваща заплата. Дано поне има слънце (за фотосинтезата). Пия засега все още по половин таблетка метфодиаб 500 мг, а ми е изписана по една три пъти дн. Това е засега, по-нататък ще пиша за резултати от него. А след два мес. съм на контролен преглед. До ново писане!

# 128
Поздравявам те за това, че си намерила време и си се погрижила за себе си.   Hug
При кой лекар ходи, за да ти назначи лечението? (Чисто информативно питам)

# 129
  • София
Изследванията направих в лаборатория Рамус, в Дружба 1 и съответно и прегледа беше при д-р Тодорова в 28-и ДКЦ. Между другото,установи се и ТСХ 6,26 uIU/ml при норма 0,2 - 5,5, така както и хемоглобин 102 при норма 115-160 g/L. Други отклонения нямаше, включително и при чернодробните показатели, за което се радвам неимоверно, че каквото бях прочела за стеатозата и последствията от нея...

# 130
detelistna.4etirilinka, направиха ли ти изследване за кортизол?
За инсулина не ти ли пуснаха изследване?
За щитовидната жлеза вероятно също са ти изписали нещо? Свалянето на TSH също помага за килограмите.

# 131
  • София
Ами не ми изследваха инсулина,нито кортизол (него пък защо?). А що се отнася до ТСХ-то,аз си зобех и преди по 50 мг ел-тироксин, така че сега само ми увеличиха дозата. Нали си имам тиреоидит на Хашимото понеже.  ooooh!

# 132
Кортизолът за да се изключи проблем там. При висок кортизол, симптомите са сходни. Но щом ендокринолога не го е назначил, значи е преценил, че няма нужда. Те имат начин по външни белези да преценят дали има или няма симптоми и няма смисъл от някое изследване.
За инсулина, според мен беше добре да се види как се движи, но щом не са го пуснали, няма какво да се направи в момента. След 6 месеца - 1 година максимум трябва да направиш контролно обременяване, за да се види повлияваш ли се от лечението и как. Тогава поискай да ти пуснат и инсулина, според мен.
И успех - пиши как се чувстваш и подобряваш ли се според теб. Първият месец може да ти се гади от време на време от хапчетата, но това постепенно ще отшуми.

# 133
От четвъртък вече не съм на Сиофор, но трябва да намаля въглехидратите, което ще е малко трудно ...

# 134
  • София
Здравейте, бях обещала да кача малко снимки от сватбата, сега направих един албум, ама не знам защо се разбъркаха Simple Smile
https://picasaweb.google.com/105125662964415165425/032011

Общи условия

Активация на акаунт