ХИПЕРИНСУЛЕНЕМИЯ - да я победим заедно! Тема 8

• 56 018
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
detelistna.4etirilinka, чела съм че при нелекувана поликистоза и инсулинова резистентност възможните усложнения са високо кръвно налягане, диабет и т.н. Т.е. би могло да е от ИР-то.

Когато отидеш на ендокринолог, кажи, че искаш изследване за инсулинова резистентност (обременяване с глюкоза), което включва както кръвна захар трикратно, така и имунореактивен инсулин трикратно. Някои лекари си спестяват пускането на инсулина и пускат само кръвна захар, което е безсмислено. Ако си правила за щитовидна жлеза, вероятно тях може да ги пропуснеш, но е хубаво да ти пуснат и андрогени (ДХЕА-С, 17-OH прогестерон, тестостерон, андростендион) и кортизол ритъм. Не зная кое от тези всичките се покрива от здравната каса и кое не - ако искаш ги провери, за да си подготвена и ако трябва да ги разсрочиш във времето. И като отидеш при ендокринолога просто си ги искай - ако не искат да ти ги пуснат, направи си ги сама на части в лабораториите.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 23:48 от karelia123

# 91
  • София
Някои лекари си спестяват инсулиновото обременяване защото със сигурност не се поема от касата, а в Бодимед е 18 лв на убождане - тоест умножаваш го по 3 за едно изследване. Кръвната захар, Прогестерон, тестостерон и андростендион се поемат от ЗК и може ендокринолог (работещ със ЗК) да ти даде талонче и тогава ти плащаш 2 лв (3 лв) потребителска такса.
Отделно от това ако намериш читав ендокринолог работеш с ЗК, моля те похвали се - и аз искам, пък може и да е в другият край на града - няма проблем  Peace

# 92
Пак аз, извинявайте. Знае ли някой защо,  ако вечерям дори не обилно, а съвсем нормално, през нощта се събуждам с хипертонична криза? Разбира се, аз се ограничавам с едно пакетче солети или бейкролс или кВото там има подръка, за да спя спокойно, но ми е интересно защо.

На мен такова нещо преди не ми се е случвало, казвам преди, защото от както съм бременна ям на 2 часа и понякога през нощта, ако се разсъня, докато отида в тоалетната и след малко съм гладна.

Не мисля, че солетите или още повече бейкроус са добър вариант, и двете имат доста въглехидрати, по-добре си купи някакви пълнозърнсти бискиви, примерно хогаренас или от този род и ако огладнееш хапни една-две бисквити с чаша вода.

# 93
  • до едно тепе
Четирилинка сериозно помисли за изследванията в ендокринология.Отиваш при личния си лекар и му описваш всичко,което ти е като оплакване и си искаш направление за болница,защото и да обикаляш по ендокринолози файдата ще е по-малка и не малко "специалисти" са такива донякъде. Личния не може да ти откаже такова направление,защото за тях нямат лимит както за останалите направления.Определено в болницата ще ти направят много по-пълни изследвания и ще ти назначат лечение Peace Лошото е,че там ще е при който попаднеш,но може пак да е по-добър отколкото някой квартален ендокринолог Peace

# 94
  • София
Хахахаха, квартален ендокринолог! Това звучи като квартална бира-скара! Лошото обаче е, че не само звучи... box box box

# 95
  • София
Аз съм послушно момиче и в понеделник сутринта отивам на джипи. Освен това в понеделник празнувам свети Заплатий. А оттам насетне- кВото сабя покаже. Ще рапортувам своевременно. Да не забравя да благодаря отново на всички, които взеха присърце канските ми вопли.

# 96
  • София
Как така ви изпуснах в новата тема и аз не знам. Седя и се чудя защо не пишат тия момичета  Laughing
Виждам, че нещата при вас се развиват добре, за което много се радвам! При мен е лек застой, но пък вече имам време за спорт, което ще ускори нещата.

Поздрави на всички и успешна седмица   bouquet

# 97
Zdraveite pro4itam 4e pove4eto piqt siofor! I az sam s le4enie ot siofor piq go 3x1000 i moga da spodelq 4e mi pomaga dosta zaa svalqneto na kilogramite, drugiqt mesec sam na kontrolen pregled, nadqvam se da imam i podobreniq v rezultatite

# 98
  • Благоевград
Ето ме и мееееееееееен  Laughing Липсвах ли ви  Hug
Аз  нямах възможност да влизам, нещо на любов съм го ударила  Heart Eyes Blush Дано скоро да има с какво да ви се похваля  Heart Eyes е, не бебче, но връзка с човек, който много харесвам  Heart Eyes 
Виждам, че всичко тук е наред, бъдещите мами са добре, което много ме радва  Hug   bouquet
Аз съм добре, вече 3 месец си пия Марвелон, добре ми е от него, свалих до 55 кг, но от вчера съм в цикъл и постоянно съм на сладко, солено, сладко, солено  Embarassed Направо ужас  #2gunfire
Стресът покрай мен намаля или поне се старая да го игнорирам, вече няма какво да ме тревожи, по-леко приемам нещата, по-позитивно, намерих си нови приятели, всичко върви добре, започнах последната година от обучението си, и кг сами си се свалят  Grinning Излязох от емоционалната дупка, в която бях цели 2 години и си обещах никога повеч да не позволявам да стигна до такова положение  Grinning
Похвалих ви се, сега се оттеглям  Laughing

# 99
verso, спазваш ли някакъв хранителен режим, спорт?

tina_star, много хубава новина, направо чудесна, винаги съм се радвала, когато хората се изправят срещу самите себе си, защото понякога ние сме най-големия си враг.

# 100
  • София
Момичета, да се похваля, омъжих се на 23.09, всичко беше 6, много хубаво. Жалко, че няма пак Simple Smile
tina_star - много хубави новини и дано скоро ни се похвалиш Simple Smile

# 101
Честито, желая ви много семейно щастие, здраво и послушно бебче и все по-рядко да ти се налага да се разписваш тук. Разкажи ни повече за сватбата, също така, молим и за снимков мат'риал. Simple Smile

# 102
  • до едно тепе
Честито Инсейн  bouquet ! Дълъг и безоблачен семеен живот ви желая и кротичко бебче догодина!
Тина бравос! Така ми харесваш Peace

# 103
insane, Честита сватба!
Обичайте се и се подкрепяйте и занапред! Желая ви догодина семейството ви да стане пълно с едно живо и здраво бебче Simple Smile

# 104
  • София
Insane,и от мен честита сватба! Макар и новичка във форума, и отскоро контактуваща, приятно ми е да виждам (чувам) щастливи хора. И искам да ви пожелая (освен бебчето, което и всички други ви пожелават)да се обичате винаги, както се обичате в деня на сватбата ви!

Общи условия

Активация на акаунт