Великобритания - тема37 Есенен листопад

• 42 643
  • 727
  •   1
Отговори
# 585

Аз пък съм лепнала някакъв вирус, боли ме гърлото адски и носа ми тече, дано не заразя децата.

Мога ли да попитам какви лекарства вземаш за гърлото и хремата?
Дъщеря ми в момента е  в Ковънтри,настинала е от 3-4 дни,хапчетата за гърло,които и пратих от Бг  са и на привършване,казах и утре да иде на лекар,но доколкото си я познавам не съм убедена,че ще го направи,та затова се интересувам какво може да си вземе там от аптека за гърло примерно да е без рецепта.Бях и пратила и фервекс,ако беше пила от него поне хремата и можеше да намалее,има си и капки за нос-ксилометазолин,но все пак приемам всякаква информация за лекарства,които да си вземе от там.
Дано утре все пак отиде на лекар,тогава ще е най-добре.
Благодаря предварително за отговора.  bouquet

# 586
  Здравейте и от мен. Установих, че съм много зле, мислех си, че тези женски и мъжки училища са били в миналото и вече не съществуват  Crazy Нещо не ме кефи идеята обаче.
  h_o_p_e има Стрепсилс и разни бонбонки и в големите хранителни магазини, както и разни парацетамолени прахчета от типа на Колдрекс. Аз пия, ако въобще пия нещо All in one, това са пак такива парацетамолени хапчета, в бг има Humex grip такива. Витамини, чайчета и ще се оправи. Капки за нос също има всякакви.

# 587
  • Калгари, Канада
Моля за извинение за нахлуването в темата ви.

Всяка година чужбинските мами пращаме картички на децата от домовете в България. Ако има желаещи, темата е:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=607697.0

# 588
Мога ли да попитам какви лекарства вземаш за гърлото и хремата? ..
За съжаление няма да съм полезна, защото се лекувам с хомеопатия  Hug
Но Miss Fine те е ориентирала в обстановката! Тук има адски много неща с парацетамол без рецепта, които може да си вземе от Буутс или Аптечния щанд в Теско или друг голям магазин. Същото е и с капките с ксилометазолин.

# 589

Мога ли да попитам какви лекарства вземаш за гърлото и хремата?

За хрема с две ръце препоръчвам Sudafed без рецепта се продава. Мен само то ме спасява. Иначе има разни ментови капки и инхалаторчета също. За другото са казали преди мен.  Hug

# 590
За настинки разни аз си купувам това, sorry за голямата картинка.

Препоръчвам ви за гледане  един филм за българското участие на градинарското изложение в Hampton court http://www.youtube.com/watch?v=QGQ4XTFlJFY&feature=channel_video_title . Доколкото знам същият човек ще прави и градина за Chelsea Flower Show или поне е в проект, чуден мечтател и заразява с ентусиазма си.

Добре, че Ave написа, че и от низините, които обитавам излизат качествени и умни хора, че  съвсем се потиснах .

# 591
Здравейте момичета!

Аз имам едно питане  - след като доста попрочетох за яслите и доста питах (малката е на 1г2м), тъй като мислим да се местим в УК някъде през април (таткото е вече там) излиза, че това е едно доста скъпо удоволствие. Няма държавни. Мъжът ми е питал за яслата към болницата където работи и са му казали , че е от 2г - т.е там не става. Писах на една друга - отговора е "има места, заповядайте, 40 паунда на ден".
Просто се чудя как точно да вържа нещата, тъй като абсолютно нямам намерение да бъда домакиня. Просто не съм такъв тип. Притеснява ме момента в който (дай боже) си намеря работа, а тя ще бъде свързана с пътувания, какво става , ако не дай си боже аз съм в друг град, мъжът ми е в болницата  и не може да излезе.
По принцип работата ще е home based , което малко улеснява нещата.
А и финансовият момент не е за пренебрегване.

Приемам всякакви идеи и съвети Rolling Eyes

# 592
future74, ако не сте с високи доходи, имате право да кандидатствате за чайлд такс кредити + чайлд кеър хелп кост. Сумата от 2-те спокойно ще ви покрива таксата за градина, дори може и нещо отгоре да остане - зависи от дохода ви. Не е толкова страшно положението  Hug

# 593
Момичета благодаря на всички ви за включването   bouquet за лекарствата,като се свържа с  дъщеря ми ще и кажа какво сте ми написали,много ми помагате,наистина,трудно е като не съм там и тя още не се е ориентирала,защото  досега не и се е налагало да търси лекарства,а е от скоро в Англия.

# 594
  • в света на илюзиите
Здравейте момичета Hug Не знам дали ме помните от преди 2 години. Тогава ви поканих на концерт, сега отново ще го направя.  Hug Нашите деца от фолклорен танцов ансамбъл "Загорче" на 12.10 пристигат в Англия на турне, а на 19.10 - в Ирландия Heart Eyes Ще имат концерти на 13.10 в Ashford, Sittingbourne i Folkstone; на 14.10 в Лондон - в у-ще в Battersea и в посолството;  на 15.10 пак в посолството; от 16-18.10 концертите ще са в Ash,Yeovil i Somerset. Ако имаte време и възможност идете и заведе дечицата си. Децата много им се радват на концертите.Някои от вас знаят, че представлението е много завладяващо.
После може да споделите впечатления    bouquet

# 595
  • UK
аз питах за годалминг, защото много го хвалите по-назад, че е хубаво място за живеене и предполагам, че е и красиво Simple Smile

Здравейте! Ние бяхме около седмица на почивка и чак днес успях да ви прочета!

Годалминг е страхотен за живеене- има всичко необходимо за едно семейство откъм кафета, ресторанти, парк, училища и т.н. Не бих казала, че живота тук е по- евтин от Лондон, но в това не включвам наемите защото не живея под наем. Магазините за храна например са Waitrose and Sainsbury, в смисъл няма Асда , Теско или Морисънс и въобще всичко е малко по- upper middle class. Доколкото си спомням Годолминг беше на второ най- добро място за живеене преди 2 години и затова се плаща малко по- скъпо  Peace Откъм училища- има 3 хубави държавни нърсъври, паймъри училища в района, но 2 от тях са почти всяка година over subscribed , а третото е католическо. По принцип е добре да се избягва Farncombe - това е част от Годалминг с не хубави училища и въобще на по- ниско ниво. Ако имате по- конкретни въпроси , ще се опитам да помагам:) За разходка е добре, но съчетано с Гилдфорд- по- голям град на 5 км в посока Лондон!

Ave- напълно съм съгласна с теб!  И аз имам близка тук, която е завършила адвокатство в Оксфорд и Кейбридж ( едното Бакалавър, а другото Магистър) и тя е била в ужасно държавно училище в Лондон, а и е дошла на 12-13 годин тук от Бг без кой знае какъв Английски.Това не и е попречило да постигне страхотна кариера , така че и аз се успокоявам, че само доброто училище не винаги означава страхотен старт в живота.

Ние гледаме и държавни и частни училища.Другата седмица имаме няколко интервюта и тогава ще е голямото мислене . Смятам, че след няколколко години ще си проличи  какво и се отдава и какво ще и доставя удоволствие.  Аз нямам амбиция дъщеря ми да е в определен университет с еди каква си специалност:)  За мен е важното да расте в среда на любознателност и интересите и талантите и да бъдат развивани, каквито и да са те.

# 596
Мога ли да попитам какви лекарства вземаш за гърлото и хремата? ..
За съжаление няма да съм полезна, защото се лекувам с хомеопатия  Hug
Но Miss Fine те е ориентирала в обстановката! Тук има адски много неща с парацетамол без рецепта, които може да си вземе от Буутс или Аптечния щанд в Теско или друг голям магазин. Същото е и с капките с ксилометазолин.

И ние б България бяхме на хомеопатия ,тук се записахме при джипи близо до вкъщи.Малката ,когато се разболя я заведох,но ми дадоха час чак след 10 дни и се отказах  . Така или иначе сега ще сменяме квартала.Би ли ме насочила как да си намеря  хомеопат .

# 597
  • Манчестър
future74, ако не сте с високи доходи, имате право да кандидатствате за чайлд такс кредити + чайлд кеър хелп кост. Сумата от 2-те спокойно ще ви покрива таксата за градина, дори може и нещо отгоре да остане - зависи от дохода ви. Не е толкова страшно положението  Hug

Къде ги покриват тези разходи бе хора...аз си плащах като поп 800 лири на месец и една стотинка никой не ми е дал..как ги правите тези работи?

# 598
Зависи, Ave, дали семейният ви доход е под или над 45'000 на година преди такси. Или поне аз тако го разбирам като чета из разните правителствени страници. Ако си под тази сума се котираш за почти всичко (зависи колко под), ако си тази сума или над ти се полагат само стандартните child benefits които мисля бяха към 21 на седмица. Така че ние като сме "много богати" ще си плащаме като попове, пък кой те пита къде живееш в скъп или евтин район, сумата е определена по National Average.

# 599
E.L били ми казала , ако знаеш, до колко трябва да е дохода, за да се кандидаства?

И къде се подават формулярите? В общината? Или другаде?

И, ако знаеш колко време се чака?

Мерси предварително! Laughing Малко се поуспокоих.

Общи условия

Активация на акаунт