Юнската мама все още идея си няма, но факт е че са вече двама!

• 39 188
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
И да ви питам, бъдещи мамчета- с вагинален ехограф ли ви гледат или видеозон  newsm78 четох някъде, че не било добрес вагинален след установена бременност, но мен все още така ме гледат....?

# 631
Ехо, здравейте! Ех, че много мами са дошли  Heart Eyes. Леки бременности!!

Аз сега се връщам от първия си преглед. Верно, знаех, че е рано, ама то още по-рано се оказа  ooooh!. Не се видя никаква точка, запетайка, тире или каквото там било - само сакче и жълтото тяло. На всичкото отгоре, сакчето се оказа с около 10-тина дни по-малко, отколкото по последна менструация, та терминът ми по ехографа е 24.06. Хич не разбирам как е възможно да е по-малко, ама нейсе. Ще се чака още три седмици за "установяване броя на ембрионите" и сърце/сърца. Уф, заявявам си едничко  Laughing

Хайде, че малко се скофтих след тоя преглед, знаех си, че трябва да изчакам още..  Tired

# 632
С вагинален ме гледа моя лекар ,тъй като с него се вижда много по ясно,а и на тези малки седмици все още от бременноста с коремния надали ще види нещо .И какви са тези остарели мисления ,4е вагиналния ехограф е опасен .Той не стига до бебето ...а в самото на4ало на матката ....
Според мен не е нормално да откажат на съпруга да те придружи на прегледа Shocked,...Моят мъж пък засега не проявява желание Wink......
Светленце,толкова ли е зле положението ,струва ми се 4е искаш това детенце.Първо ли ще ти е ?
Според мен се вслушай в съветите на другите мами и потърси помощ от роднини,ако е нужно се обърни и към някаква инстанция ли незнам ,но за едно малко 4ове4е все ще намериш как да се справиш.Успех и пиши какво си решила.

# 633
  • на последния етаж
Взех и аз да се замислям дали 27.10 няма да ми рано за преглед (според калкулатора терминът ми е 18.06., което ще рече, че на 27.10 ще съм в 6 г.с. и 3 дни)  newsm78
Да записвам час за по-нататък ли?

# 634
Яя на мен според калкулатора термина ми е на 19.06 а си записах час за 25.10. Мисля си че няма да е рано ама то и зависи с каква техника те гледат де. Аз даже се надявам и сърчице да чуя ама каквото такова и да не се чуе по нататък ако всичко е наред ще се Simple Smile Опитвам се да не го мисля много амаа не ми се получава много много Simple Smile Успех ти желая и след вторник ще пиша какво е станало Simple Smile
Лека бременност на всички - хубаво е че ви има Simple Smile

# 635
Момичета ,много избързах с прегледа.Прегледаха ме с вагинален ехограф и се видя само плоден сак без нищо в него.Гинеколога каза ,че засега не може да подтвърди бременност и да дойда пак на 27.Така ,че ако някой друг се е засилил за преглед толкова рано по добре да изчака.

# 636
  • София
Момичета, с какви ехоографи ви гледат? На мен на 4 седмици и 5 дена ми видяха сакче, на 5 седмици и 5 дена видях и чух сърчице...в Св. Лазар съм.

# 637
Пантерка е права - няма никакъв проблем с вагиналния ехограф, все пак го вкарват във влагалището, а ембриончето си е горе в матката. Аз още не съм се обадила да си запазя час, че съм почти снощна, дет' се вика  Embarassed, а и в практиката, в която ходя, викат бременните за първи преглед в 7-8 седмица ако няма оплаквания.

Усмихнатото, теб те четох в темата за вбак, та живот и здраве заедно ще се вълнуваме по тази тема.

# 638
  • София
Момичета, с какви ехоографи ви гледат? На мен на 4 седмици и 5 дена ми видяха сакче, на 5 седмици и 5 дена видях и чух сърчице...в Св. Лазар съм.
E Шарки, то и в Малинов техниката е супер,но на повечето места не е,еле пък квартален гинеколог....

# 639
Ние видяхме ембриончето и го видяхме как трепка при това. Успокоих се и много се радвам, мъжът ми също е грейнал тука Simple Smile

Аз утрогестана си го пия на таблетки и не усещам някакъв ефект върху себе си, след като го изпия.

И мен с вагинален ехограф ме преглеждат, но имам пълно доверие на лекарката си и знам, че не би направила нищо, което да застраши бебчето. Дет се вика, тя участва дейно в създаването му, освен това го приема много присърце и му се радва не по-малко от нас двамата Simple Smile

Много се радвам, че още нови попълнения има, ще бъде много бебешки следващият юни Simple Smile

# 640
Шарки, с вагинален ме гледаха, но не знам повече неща като марка, модел и т.н. Лекарката не е в някоя клиника, но кабинетът изглежда супер, не знам честно казано колко й е добър апаратът... По последна М съм навършила 5 г.с. и 6 дни, а по размер на сакчето съм на 4 г.с. и 4 дни..  newsm78
Но както и да е, ще си изтрая 3 седмици и ще отида пак, то ще се разбере най-късно тогава Wink.
Ютурна (така ли се чете никът ти всъщност?  Rolling Eyes), радвам се, че ще имам и тук подкрепа от някого за ВБАК  Grinning  Hug. Въпреки че днес като ме попита док за причините за секциото ми и като казах, че едната е моя луксация, тя толкова утвърдително почна да кима.. все едно че е задължителна причина...  Rolling Eyes. Но за това има време, ще го мислим насетне WinkHug
Честито на всички със сърчицата  Heart Eyes  bouquet

# 641
Здравейте,

4ета ви ве4е от по4ти цяла седмица, но не събирах кураж да се присъединя към вас.
Казвам се Деси, на 30 год. и съм бременна в 5 седмица. Имаме си моми4ене на по4ти 5 годинки.
Преди 6 години направих и един спонтанен аборт, та после бременността с моми4енцето ми бе съвкупност от страх, паника, страх и пак паника....За малко и нея да изпуснем, но слава Богу вси4ко завър6и добре.
На преглед съм най-рано след 2 седмици. Живея в Италия и тук вси4ко става мноооого бавно  Confused

Този път съм се настроила да съм спокойна и засега успявам. По цял ден съм на работа, вземам малката от градина, ти4аме на курс по танци, пазарим, проготвяме ве4еря и то няма време кога да го мисля корем4ето, 4е 4ак и да се прутеснявам  Grinning

Успех на вси4ки моми4ета, а на тези които загубиха бебетата кураж, един ден 6те се появи и ва6ето бебо4е  Hug

# 642
Здравейте на всички бъдещи майки и аз се включвам в това число.Терминът ми е на 10.06.2012г. Отидох на преглед още на 11.10 и ми потвърдиха новината , че съм бременна ( супер) и съм в 5 или 6 г.с.Показаха ми на ехо графа една точка и никакви  друга информация - дали е сак, дали му бие сърчицето , пък и на мен ми е първа бременност и не бях наясно какво да питам. Лекарят ми каза да отида другия месец на преглед.  Не ми спомена нищо за изследвания, а от други бременни разбрах, че веднага е хубаво да се направят за урина, кръв и т.н. Някоя знае ли как стоят нещата с изследванията??? Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 643
Привет момичета Hug
Freed, притесненията ти са нормални, но...всички знаем, че спокойствието е много важно в този момент...Не искам да звуча като някоя много знаеща, виждате ли вече съм минала по този път и всичко ми е ясно-естествено, че не е така, но все пак ще се радвам, ако съм полезна понякога на някоя от вас...
Ох, много сте ми милички с вашите вълнения...Пожелавам на всички ви успешен край и повече позитивни мисли, момичета Hug
Спокойна нощ  bouquet

# 644
az neznam moiata bremennost dali 6te ia bade.pak prokarvih,iavo ot mnogoto stres i bezsannie okolo men.utre sam na pregled jivot i zdrave ako ustiskam do togava.stiskaite mi palci.

Общи условия

Активация на акаунт