Автоимунен тиреоидит на Хашимото (20)

• 72 586
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Хм, години наред съм пила сутрин щом отворя очи, Л-тироксина и после след около час - фолиевата. Витамини ако съм пила зимно време, пак с фолиевата съм ги взимала. Да не говорим, че на всеки 5 дни пия и Достинекс, който също вземам сутрин.... И на мен Начев ми каза, че лекарствата по време на стимулация влияят на усвояването на Л-тироксина, особено кортикостероидите, но за по-безобидни лекарства не е казвал нищо....

# 91
  • Русе
Леле, сериозно ли е това с фолиевата киселина и часовата разлика между нея и Еутирокса. Аз пия Еутирокса всяка сутрин в 6 часа, закусвам в 7,30  , а фолиевата киселина я пия веднага след храна, т.е. около 8 часа сутринта. Съвсем ме замислихте. Ако е така, то трябва да почна да пия фолиевата киселина вечер. След 20 дни ми предстои опит и не ми се иска да кача ТСХ и да проваля опита.
 Дега, ти къде си правиш изследванията? Струват ми се нереални тези резултати.

# 92
  • Сфия
Ами, момичета, така ми каза Начев. По принцип ми беше казвал, че трябва да му се обаждам задължително, ако ми изпишат лекарства, но не е много натъртвал и аз си мислех, че става дума за сериозни лекарства, като антибиотици др. такива. Но след, като забременях, въпреки че качихме дозата на Тироксина от 50/75 на 75/100, то само след 30 дни ТСХ беше скочило на 5,6. Начев мърмореше, че няма логика така да скочи, още повече, че беше точно началото на Юли. И веднага ме попита пия ли друго. А аз отричам, викам му нищо пия само ФК и Талцид за стомаха и той скочи - Фолиевата трябва да пиете след обяд, а Талцида кога го пиете? Аз му отговарям -  нощно време. И той ми вика - ясно, за това е скочило ТСХ. Трябва да има поне 6-8 часа разлика между двете. Каза ми, че просто ще вдигнем дозата, защото е ясно, че аз Талцида не мога да го спра, а той пречи на резорбацията. След това ми напомни да му се обаждам за абсолютно всяко хапченце и добавка, която ми се изписва. И така, като му звъннах, че почвам витамини за бременни, той веднага ми каза да ги пия след обяд, най-малко с 9-10 часа разлика. Питах го и за Йода в тях, дали има проблем и каза, че няма. Дано да съм ви помогнала. А ако трябва допитайте се до вашите лекари, но спред мен е по-добре да се спазва дистанция за по-сигурно.

# 93
  • до една звездичка
Аз днес изплющях 100 мг. на своя глава. Но не знам как да продължавам: доктора ми е в чубдина, не си вдига телефона, чудя се да си повтарям ли изследването, да го потретям ли какво да правя... То, ако всеки път правя по две изследвания най-малко...не знам....И това пусто спане не ми минава - спи ми се като...на куче, направо ми се реве чак!

# 94
  • София
Аз днес изплющях 100 мг. на своя глава. Но не знам как да продължавам: доктора ми е в чубдина, не си вдига телефона, чудя се да си повтарям ли изследването, да го потретям ли какво да правя... То, ако всеки път правя по две изследвания най-малко...не знам....И това пусто спане не ми минава - спи ми се като...на куче, направо ми се реве чак!

Много странен е твоя случай, наистина... Няма ли възможност да потърсиш друг лекар за мнение? Или имаш доверие смао на твоя си? Ако решиш да го чакаш, можеш да си пиеш по 100 мг. (въпрекич е аз лично съм много против сама да си определям дозите, но някои момичета си се усещат и сами си ги коригират, аз не съм от тях), след което да си пуснеш пак излседване и да отидеш при твоя си доктор. Това със спането дали не е от високо ТСХ?

Аз почнах фолиева, пия я вечер, от днес си взех и Селен, но май ще го пия на обяд след ядене.

# 95
  • до една звездичка
Много странен е твоя случай, наистина... Няма ли възможност да потърсиш друг лекар за мнение? Или имаш доверие смао на твоя си? Ако решиш да го чакаш, можеш да си пиеш по 100 мг. (въпрекич е аз лично съм много против сама да си определям дозите, но някои момичета си се усещат и сами си ги коригират, аз не съм от тях), след което да си пуснеш пак излседване и да отидеш при твоя си доктор. Това със спането дали не е от високо ТСХ?
Не знам вече колко и дали трябва да му имам доверие на "моя" доктор. Знам само, че допреди да отида при него, си пиех по 50 мг. и бях в норма. Докато един път ми каза, че 3,83 ТСХ ми било високо, повиши ми дозата, после стана ад. И оттогава (от март досега) ТСХ-то ми е на светлинни години от нормата. Sad

# 96
Dega, много съжалявам да прочета всичко написано от теб! Дано бързо уцелите правилната доза и да се успокои това ТСХ, че то е като полудяло!

# 97
Ох, м-и, недей така, че аз точно по този начин от 0,018 си докарах ТСХ над 9  ooooh!
Уплаши ме в понеделник отивам на изследване.

# 98
Дега, ти как беше с кг? В норма или не? Не помня какво си споделяла.
Ако са ти много над нормата, дали оттам не е?
При нас нали знаеш - болната щитовидна забавя метаболизма и качва кг, многото кг затормозяват щитовидната, тя не насмогва, забавя още повече и се влиза в един омагьосан кръг, от който няма излизане.
Иначе просто не мога да си обясня тези ти резултати. От времето нещо? Да си под стрес напоследък?

Пробвай йога. Аз все я рекламирам, нищо, че още не съм я подхванала аз самата. Хубаво било. Свещ, рало и въобще всякакви асани и упражнения, които притискат или разтягат жлезата.

# 99
  • София
٠•● Dega ●•٠, ти предния път с високия резултат не се ли беше изследвала в Ремус? Или аз се бъркам? Сега в коя лаборатирия си пусна изследването?

Аз вече съм по-добре. В понеделник ще ходя при невролога да го правим този отоневрологичен тест и дано всичко е наред, че ми предстои десетдневно пътуване в чужбина.
И да споделя, че вече седмица съм на по-висока доза тироксин и апетита ми за сладко като че ли намаля. То съвпадна и с края на менструацията де, ама се навивам, че е от хапчето и все така да е Simple Smile

# 100
  • до една звездичка
И да споделя, че вече седмица съм на по-висока доза тироксин и апетита ми за сладко като че ли намаля.

Има ли общо? И моят апетит за сладко е огромен напоследък.
За килограмите - в повечко са, ама чак не се търкалям, де. 5 ако отслабна, съм Йекстра.. Laughing

п.с. Сега се изследвах в трета лаборатория. Tired

# 101
  • София
И аз да споделя, днес изследвах ТСХ, резултат 2.64. Ще увеличавам дозата на лекарството, защото в края на този месец ми предстои опит със замразени ембриони. Аз даже по-рано трябваше да го направя това изследване.....

Дега, 5 килограма не са кой знае какво. Други някакви оплаквания имаш ли, нещо друго да има, което да влияе на щитовидната или на хипофизата?

# 102
Здравейте,
не съм писала отдавна.

Новото е, че ще си имаме бебе. Не мога много да се зарадвам, т.к. постоянно съм в стрес от различни проблеми и хормони... Но вярвам, че всичко ще е наред:)
Пожелавам на всички момичета добри резултати - хормонални и не само:))
Хубав есенен сезон:)) И повече усмивки.
Вече се убедих да не се връзвам нито на лекари, нито на изследвания. Всяко ходене на лекар води до как се каляваше стоманата... Надявам се да докарам моите неща докрай и благополучно. После ще има какво да разкажа:))
Специален поздрав за Птица... много от останалите момичета са ми непознати, по моя вина, разбира се:)))
Успех и всичко добро  bouquet

# 103
PIPILOTE, чудесна новина! Поздравления! Пожелавам ти всичко да се развива ОК! Аз също не влизам често в темата, обаче те помня.
"Всяко ходене на лекар води до как се каляваше стоманата... " - Абсолютно подкрепям, винаги се стресирам като си пускам изследванията или ходя на лекар. Затова разредих и двете... Simple Smile
٠•● Dega ●•٠, а как се чувстваш? При такова ТСХ не може да нямаш симптоми. Запекът също е симптом при високо ТСХ. За мен това как се чувствам е по-показателно от лабораторните резултати, пише го това на доста места. Мисълта ми е дали не е било повлияно от нещо моментното състояние когато си се изследвала - силно физическо натоварване предишния ден също може да повиши ТСХ, психическото натоварване също...или пък да е грешка newsm78

# 104
Здравейте , момичета! Четох доста стари  теми по този въпрос и Ви благодаря за новата тема. Аз от 2 години знам за заболяването си, но нямам симптомите , освен теглото  и се поддържам с гладуване , но като чета тук то май трябва да се взима на сериозно . На 7 октомври ще постъпя в болница за изследванията и доста ме е страх от резултатите, миналата година ги пропуснах. Все си мисля ,че е по - добре да не бях разбирала за това. Днес си купих цефасел , пия го по 2 месеца в годината  и то когато видя зор ,като спре да помага глада.Благодаря  

Общи условия

Активация на акаунт