Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 90-та тема

• 176 067
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
Ох като ги гледам тези смокинови тарти, калмари, мусаки направо искам да започвам да закусвам със всичко.

Ангелова, верно гурме си е тази тарта. Много вкусно изглежда. Имам едни смокини в хладилника, направо мушици са хванала, а са едва на 2 дни - трябва много бързо да се работи с тях.

ahasver
много вкусни калмари. Аз да си призная у дома още не съм готвила калмари, знам че е трудно с оцелването на момента. Варят ли се предварително?

От мен една торта "Египет" - уникално вкусно нещо.

# 106
  • град-държава
Селма , по малко готвя и по малко снимам...  Simple Smile  bouquet

Дарилка , калмарите са напълнени сурови, взела съм ги пресни без да са били замразявани, както и скаридите, исках да запазя максимално вкуса, ако се бланшират се пълнят по-лесно, но според мен се губи малко или много вкуса, само ориза свраих леко предварително.
За времето, задуших ги за около 20-25 мин. под капак, като обръщах начесто. Важно е да се почистят от външната ципа, тази, която е под мантията и тогава няма начин да не станат крехки, нещо което се запазва и в студен вид, също така позволява по-дълга топлинна обработка, но пък могат да се разпаднат, ако се прекали.  Laughing
Тортата е умопомрачитена.  Heart Eyes

# 107
Дарилка,тортата изглежда просто фантастично!!!  newsm20
Много отдавна й се каня и аз.....
Даже я имам запамтена в този вариант.Гледам,че хрупкавия пълнеж при теб е по-различен.....Каква е ролята на оцета в него?

Селма , по малко готвя и по малко снимам...  Simple Smile  bouquet

Уха!По малко ли?  Shocked  Браво още веднъж! Hug  bouquet

# 108
Здравейте,
Големи вкусотии се навъртат тук.Ето и аз какво направих за половин рождения ден:

Топки от сирене
Това са пълнените яйца,които бяха показани тук -Благодаря за рецептата
Пържен патладжан и тортелини с малини
Не изглежда много очарователно,но беше много вкусно- пиле с гъби и топено сирене в йенска тенджера...

# 109
  • Варна
Здравейте кулинарки, Hug
Както винаги темате е изпилнена с вкусотии. Shocked
Адмирации за хубавите торти ,които видях.  bouquet

# 110
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
За всички вас и вашите неустоими вкусотии   smile3525 smile3525 smile3525

Няма да ви изреждам, че да не пропусна някоя от вас майсторици   newsm47    smile3521       smile3503  
И все пак искам при  Меги  да стоя най-дълго....тъй като гаранцията да не хвърля някой грам на вятъра е очебийна.....всеки ден нещо вкусничко поднася, аз пък съм ей тъй пред монитора     smile3556         smile3556               smile3556
Ооооохххх, и както ми се лепииии всичко.....  tooth tooth tooth
и това няма да помогне после    animal085    261uu   newsm39                  

Закъснях малко с поднасяне на закуската, ама ще прощавате

баничка в зелено

вкусотийка от подстрекателката Лабрекс ....ммммм   благодарности, за което   newsm51

# 111
  • Варна
Ангелова прекрасен тарт
Мадла вземем си от гювеча
Тумба,Дес вкусно
Деликате отмъквам ти един пенкейкс
Селма имаш го мястото в първия ред,че много обичам сладките ти неща
Джема мерси за рецептата за тези прекрасни банички ще ги пробвам
Дарилка чудна ти е тортата
Мириам прекрасна трапеза си направила
Тутулина направо много образно ме разсмя newsm51 и веднага си грабвам цяло парче баничка и парчето от сладкиша на Лабрех

За днес набързо,че водата спря,таратор,пиперки,мезета,салатка и пъпеш

# 112

И все пак искам при  Меги  да стоя най-дълго....тъй като гаранцията да не хвърля някой грам на вятъра е очебийна.....всеки ден нещо вкусничко поднася, аз пък съм ей тъй пред монитора     smile3556         smile3556               smile3556

Вземи и мен  Praynig Praynig и ми запази парченце баничка, моля  Heart Eyes

Дарилка, прекрасна торта!   bouquet

ahasver, калмари не ям, но изглеждат много красиво, така поднесени   bouquet

Дес, това ми напомня на Пълнена зелка по френски и много,  много ми харесва  Peace

От мен едни мекици със сирене, да не съм без нищо,  от вчера  Rolling Eyes

# 113
  • от точка К до точка С и обратно
Мноооого вкусно е при всички ви!  bouquet
Тутулина, маринелс, от всичко бих опитала.  Laughing А тортата на Дарилка е направо размазваща! ooooh!    chef  bouquet
За гурме-то на Мина въобще нямам думи, за калмарите на ahasver също!    chef
Благодаря на всички, които ме споменаха с добра дума!    bouquet

От мен
салата от мариновани тиквички с мента

вечерни нефотогенични мини патладжанени пици

И аз бях в смокиново изкушение вчера Mr. Green

смокинов крем пай по рецептата за сливовия крем сладкиш

Хайде сега и пеп-4о събужда страсти с мекици - добре, че не закусвам! Wink

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 11:51 от Гуинет

# 114
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

Вземи и мен  Praynig Praynig и ми запази парченце баничка, моля  Heart Eyes

Ааааа Пеп, няма как да стане, след Меги идвам у вас, а мекичките най-обичам да ги хапвам с медец....случайно да ви се намира..... newsm78

Списъка на тези,които ще посетя ще публикувам по-късно....а вие треперете в очакване.....на никоя няма да и се размине,....а ако дойда и с родата.....голЕЕЕм майтап ще падне, аааа....
newsm47    smile3508    newsm47

айде да не е без нищо... плодов сладкиш

Моя  импровизация по рецепта на една заралийска девойка Таня
Много е вкусно...няма да сбъркате, ако опитате. За теб Танче
  smile3525

Лабрекс, къде си....пак ли ни подготвяш нещо по-така....а ние после  ей така.... Rolling Eyes   Rolling Eyes    Rolling Eyes

Приятен обед, до скоро   wavey

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 12:15 от tutulina

# 115
Здравейте, мили момичета!

Роца, *MILADY*, Венета, megansg, Гуинет, Джемма, purple tulips, Anuck, BiankaD, Суха Мащерка, labrex, Madla, ahasver
, благодаря за похвалите, много сте мили!  Hug

Роца, прекрасно ревю! Най-много искам рататуй, усещам го как ухае!
*MILADY*, влакчето беше за развеселяване на детето, не съм чак толкова добра жена  Laughing(даже злите езици твърдят обратното). Ти си с много фини предложения, както винаги!
Мила Венета, виждам, че вече трябва Ели да участва самостоятелно в темата, достоен последовател ти е! Страхотни са и` и хлябът, и кексът! Поздрави я от мен! Твоят сладкиш с две лица също е страхотен!
Лулу, отново най-хубави пожелания за рождения ден на дъщеричката ти! Много щастие и късмет и` пожелавам! А тортата е страхотна!
megansg, много ми харесва този кекс-пеперуда! Честити ти формички, със здраве да си ги ползваш!
Гуинет, отново радваш погледа ми и предизвикваш въображението ми!
Джемма, чудни банички!
purple tulips, много ти е апетитна свежата салатка!
BiankaD, продуктите, които си използвала за тази салата хич не са ми от любимите, но такава красавица си я направила, че бих си хапнала с огромно удоволствие!
Umbra, разкошни кюфтенца!
Суха Мащерка, сладкишът изглежда много вкусно, а щом е и с круши... прекрасно!
labrex, пиперките с яйца и сирене ще ги сънувам довечера!
Пепика, питките ти са наистина магични и много красиви!
Angellove, голяма красота, не мога да откъсна поглед! И цветове, и как си ги подредила... страхотна е!
Madla, вземам си от кюфтенцата, ако позволиш!
ahasver, тези калмари изглеждат хем вкусно приготвени, хем красиво поднесени, пък и снимката им е супер!
Дарилка, тортата ти е умопомрачителна! Но като чета колко врътня е това... май не ми остава друго, освен да се надявам да почерпиш и мен някой ден.
Норче, Норче, баничката ти е убиец! И на сладкиша няма да откажа, изглежда чудно!

От мен прасенца-меденки и едни кексчета (показвам само шест, а няма да казвам колко направих, че на мен самата ми става лошо  Laughing)

До скоро, момичета! Имам си нови формички за сладки и отивам да си ги пробвам  Mr. Green

# 116
за закуска

Кекс

# 117
хрупкав рататуи Елексир, само добавих и малко кашкавал

пърленките на Венс

# 118
Искам хрупкавия рататуй на GlitzyWrites, от кекса на Марабу, от бисквитките на леля Ог, от всички сливови сладкиши, патладжанени пици и мекици (дори и на рима го докарах  Mr. Green ), но спирам до тук, че почва да ми става лошо от глад! Всичко изглежда много вкусно, както винаги.

От мен галет:

Галет с рикота и домати

Рецепта

# 119
Здравейте кулинарни вълшебници !

happy mama- заповядай рецептата за Боровинковия кейк - http://sabinaberova.wordpress.com/

Роца , Маги , Венета , Нел, Меганс , Гуинет , Бианка , Умбра , Суха Мащерка , delicate, labrex , Дес , Селма , пеп-4о , Мина , Мадла , tutulina , Дарилка- много е вкусно при вас   chef  newsm22

Пепика- страхотни питки !   bouquet
Леля Ог - Нинка- Прекрасни торти , кексчета и сладки !  Heart Eyes Царица си !  newsm51

от мен - много вкусния Сладкиш със сини сливи по рецепта на labrex  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт