Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 90-та тема

• 176 060
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Тутулина грабвам си кексче и скорошно оздравяване
Магами вкусно и чудни питки
Находка,Дарилка,Умбра,Аелис прекрасни сладки изкушения
Лабрех топвам си хлебче от лятната манджичка
Мадла грабвам си мъфинче
Вени добре,че си направила много вкусни банички и си вземам накуп
Дитсан добре си се потрудила с вкусни неща
Гуинет вземам си от баничката и всичко ти е чудно
От Деси лъжичка кремче
От Пепи салатката и зеленото бобче с картофки си топвам с хляба на Мат/че заек не ям,но сигурно е много вкусно/
От мен бобец,пилешко и кебапчета с патладжани и картофено пюре.

# 541
Здравейте, мили момичета!  Hug

Честито на всички именици и рожденици, които съм пропуснала! Да са живи, здрави и щастливи!   bouquet

verabel, lux, miriams28, mari_eta, megansg, рени55, labrex, desi_go, Пепчо, ЗИЧЕ, pepelia6kata, еликсир, Венета, vanillla, BiankaD, , благодаря ви за милите думи!  Hug

pepelia6kata, заповядай рецептата за сладкиша (извинявам се за закъснението!). Много красиви снимки на карагьоз, градинка и море!
verabel, много красива питка!
megansg, много ми хареса кекса-пеперуда, страхотна форма! Картофените ти кюфтенца ме предизвикаха и ще направя тази седмица, макар и не така златни и хубави като твоите! Пържен дроб ми се яде, много вкусни неща готвиш!
lux, не се стърпях и тук да кажа, че нарцисите ти са страхотни!
еликсир, един жесток крамбъл с още по-жестока снимка видях! Поздравления на детето за бисквитената торта, изглежда много добре! За тройно шоколадовата ти торта вече ти казах, но пак - разкошна е!
Маце, страхотен сливов сладкиш!
Дитсан, освен красивите ти торти, видях и една много хубава и примамваща корона на Котка!
lu4a, много красиви мъфинчета със сини сливи!
BiankaD, страхотна гроздова торта! Маковото ти парфе има много екстравагантен вид!
Гуинет, печените сливи и билковото руло ми се залепиха на очите! Още ги виждам! Ох, и езика, и кошничките, и още сто неща от твоите си харесах!
mushmul4е, браво на теб, много красиво се е получило! Ще се възползвам от идеята!
marabu, лимонената паста изглежда чудесно!
иланг-иланг, какви пънчета само, какви талятели... разкош!
Пепчо, Лабрекс и Венета, няма да ги коментирам, защото изобилието на вкусотиите, които ни предлагат е трудно да се изброи! Всичко ви е много вкусно!
Лулу, боровинково-шоколадовите ти снимки ме развеселиха! Много са шаренки и красиви! Да ти е жива и здрава рожденичката!
Пепика, питките ти са изумителни, а по-красива печена ябълка май не съм виждала! Патладжанът и картофените гъбики ме впечатлиха също! А Пицатаааа... жестока!
Гледам някакви хора с нови печки – да са им честити, със здраве да си ги ползват и много вкусотии да приготвят в тях!
Джемма, пиците са разкошни!
*MILADY*, да ти е жива и здрава половинката, много да те обича и да ти угажда на желанията! Тортата е много хубава, а за бейби петлетата съм със смесени чувства- хем изглеждат прекрасно, хем не смея да си помисля защо тия петлета са бейби и как точно изглеждат?!?!
Umbra, честит рожден ден и на твоята половинка! Много щастие ви желая! А тортата изглежда ужасно вкусно! Хареса ми инициативата “Да изпечем Франклин”
Anuck, да е жива и здрава дъщеричката, а кексчетата и бисквитките са много весели и нежни!
Норче, дано ти мине бързо ръката! Чудесно меню си показала! Ох, особено плодовия кекс, ако ми падне...
ДОМИНИКАНКАТА, чудесна торта!
nahodkata, тези дни си мислех за теб, че нещо ми се изгуби от поглед! Тортата ти изглежда страхотно, любимо съчетание от ягоди и заквасена сметана!
Дарилка, много весела сватбена торта, младоженците са много готини!
Аелис, много апетитно тортено парченце!
maqaami, голямо изобилие при теб! Взимам си от всичко по малко!

Комплименти и за всички, които не успях да спомена, всички сте показали много изкушаващи и вкусни неща!
  bouquet

Аз съм събрала много снимки тези дни:

Кюфтенца и чери доматчета и пилешка супичка с много целина:

Ориз с пилешки месца, моркови и разни кълнове и пълнени чушки с ориз и телешка кайма:

Лентички:

Вкусен кекс със сушени плодове и орехово брашно и кифлички с прясно мляко и мед, с пълнеж от черешово сладко, а едните са със сладко от портокали и бъз:

Принцесешки макарони:

Едни бонбони калинки и едни купешки арабски локумчета и халва, които са толкова красиви и вкусни, че реших да ги споделя:

Имам още сладки и торти да ви показвам, но утре, за да не ви досадя днес  Embarassed

# 542
Леля Ог , У вас има приготвени много любими мой неща, а и голям избор на десерти.
Семейството ти обича ли да си хапва тези красоти или като нас само им се възхищава?Много си ги разглезила, всеки ден виждат нещо различно и оригинално.

Моля те, дай рецептата за тези калинки бонбони, че ще имаме РД скоро да си ги направим.Както и за захарното тесто с което ги покриваш.

# 543
  • ВАРНА
Глазирани крилца

царевично хлебче

# 544
Пеп-4о, винаги много ми е харесвала комбинацията зелен фасул с доматена салата. Идвам у вас. Simple Smile
Дарилка, прекрасна торта... късметлии са младоженците.
Umbra, ех, че забавни бисквити. Айде за по-невежите като мен да ми разкажеш защо надслова е "Да изпечем Франклин".
mirams28,  в какъв сос ги правиш пиперките?
Аелис, тортата е разкош... аз такива с повече крем много ги обичам.
magaami, леле, направо ме разби с тази галерия от вкуснотии.
vanilla, откакто гледах филма за Джулия Чайлд, всеки път като видя изпълнение на нейна рецепта и се облизвам - та така и с твоите кроасани. Simple Smile
lux, тези кюфтета изглеждат много вкусни. Може ли да споделиш рецептата?
tutulina, и аз искам от сърцевидния плодов кекс да си подсладя душата. Simple Smile
megansg ех, че вкусно и при теб!
Леля Ог, всеки път като разглеждам постовете ти и си казвам "от къде има време толкова много и така апетитно изглеждащи гозби да приготвя?"
Шапка ви свалям на всички!   bouquet

Аз ви показвам една стара салатка, която може и днес пак да си направя за вечеря. Много лека и вкусна.

# 545
Леля Ог, благодаря за пожеланията! А ти както винаги си с много изкушаващо меню Simple Smile .
MarieElf_s/dk , в линка с рецептата има пространно обяснение каква е идеята, но накратко - бисквитите бяха за една статия по нов детски проект на "Дневник", та ми трябваше нещо тематично Simple Smile .

# 546
  • При децата ми
Иланг-иланг, може ли рецептата за глазираните ребра?
Леля Ог, много интересни макарони! Simple Smile От къде са?

# 547
Здравейте кулинарни вълшебници !  Hug

- пеп-4о , Деси , Аелис ,lux , tutulina , megansg , Гуинет , леля Ог , иланг - много е вкусно при вас !   chef   bouquet

Дарилка- страхотна торта !  Flutter
Умбра- много сладурски бисквитки .  Heart Eyes

от мен - Сладкиш с царевично брашно , извара и смокини

# 548
  • Варна
bliznacite2004, може ли рецептата на този сладкиш? Тъкмо се чудих как да оплзотворя малко смокини.

# 549
Разбира се , antonia, заповядай - http://sabinaberova.wordpress.com/

# 550
Пеп-4о, винаги много ми е харесвала комбинацията зелен фасул с доматена салата. Идвам у вас. Simple Smile

идвай, манджа има, салата ще си направиш  Hug аз без друго отивам в Умбра на гости, че да стане зян сиренето  Wink
или пък да взема у Тутулинка направо да отивам, че ми е по-близо  Laughing
Дарилка-Дани, щастливци са младоженците, с приятел като теб   bouquet да ги разбереш без думи какво ще харесат!
Леля Ог, не мога да не отбележа калинките пак   bouquet Не знам, дали ти се получава защото обичаш животните, или защото имаш златни ръце  Hug (иначе и аз ги обичам, знаеш)
bliznacite2004, чудна идея за царевичен сладкиш   bouquet само солени съм правла до сега с такова  newsm78
Фани, мнооого апетитни крилца   bouquet

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 16:43 от пеп-4o

# 551
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
или пък да взема у Тутулинка направо да отивам, че ми е по-близо  Laughing

Аааууу Пеп, изпаднах в ужас......ако и ти си такава пъргавелка в ходенето на гости като мен, трябва да чакам следващото столетие да те посрещам..... newsm47

Да не мислите, че кухнята е затворена като съм едноръка....амиииииии    smile3503

ей туй козуначе е за кафенцето след пладне с лек загар, че кой да виси на компа.....

# 552
  • на втория етаж
От мен класика -Tarte Tatin с ябълки:

# 553

lux, тези кюфтета изглеждат много вкусни. Може ли да споделиш рецептата?

пак да кажа че не съм ги правила аз, а питах дали става въпрос за тях, но скоро ще се правят и у дома ето една рецепта на български :
http://venko-g.blogspot.com/2010/05/icli-kofte.html
рецептите за ичли кофте ( пълнено кюфте ) са идентични- използва се главно телешко месо - направете си го по вкус, така става най-лесно - рецептите винаги си остават ориентировъчни

Simple Smile

важно е тук за вътрешната плънка да се използва мазна кайма(може и смес) а за външната плънка да е без мазнина и жили / и булгура да е ситен

# 554
Привет мо мичета,от мен днес само пиле със ориз-неснимано и една тортичка.

Общи условия

Активация на акаунт