Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 90-та тема

• 175 982
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
# 616
Здравейте момичета,след едно работно лято по морето се завръщам и аз .А тук при вас както винаги е много вкусно.

ето нещо и от мен-дърпаната баничка на пина

и едни палачинки на тутулина

Весел и успешен ден на всички!!! Simple Smile

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 09:14 от дорка

# 617
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
tutulina,как направи тия бонбони, у дома ще ги харесат много! Praynig

magi71, за съжаление не знам на кого е рецептата. Аз леко съм я променила, но все пак ето това е:

Бонбони от шоколад и ядки

2 тъмни шоколада х 100 гр., ядки по избор, 2-3 с.л.прясно мляко, около 40 гр. масло

А тук ти копирам обяснението на Petia как разтопява шоколад в МВ. Аз винаги така постъпвам и грешка не съм имала. Става много бързо.

" Разтопяване на шоколад в МВ    обяснения от   Petia _tag

по въпроса за разтопяването на шоколад и аз имам какво да  обясня. Работата с шоколад е изключително прецизна, лесно може да тръгне да се пресече като го разтопяваш. Ако си го разтапяла на по-висока температура е станало точно това. Шоколадът става много гъст и леко като на конци и не може да стане на каша повече. По тази причина се разтапя на ниска температура.   Аз разтапям само в МВ, но на най-ниска степен! На всяка минута спирам и разбърквам. Като остане малко по-малко от една трета от шоколада неразтопен се вади и се бърка докато стане хомогенна смес. Иначе има опасност пак да се пресече. Ако тръгне да се сгъстява, връщам за секунди в МВ и продължавам да работя. " 

А аз разтопявам на функция РАЗМРАЗЯВАНЕ

Преди да разтопя начупвам шоколада на парчета, слагам млякото и в МВ, след това маслото и ядките, ако имаш сухи плодове може да добавиш, въпрос на импровизация. Бъркаш до еднородна смес. Насипвам с лъжица в формички /ако имаш такива/, но аз нямам и за това ползвам такива от кутии за  шоколадови бонбони. Слагам в хладилника да стегне и след това викам четата.  tooth tooth tooth

# 618
# 619
  • Варна
И днес вкусно и апетитно
Селма чудно сърце
Дитсан издай крема за тортичката
Смилеу прекрасна кавърма
Мат вкусно
Пепи има споразумение веднага,за мен беше ориза със сосчето/рядко хапвам месо/
отнасям ти салатката с малко супичка
Ванилия,Марабу,Дорка,Деси апетитно
От мен пилешка супа,пиле и миш маш

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 11:38 от megansg

# 620
Всичко е много вкусно!  Hug
От мен едни много лесни картофи с яйце:

# 621
# 622
  • София
Здравейте,
tutulina , взимам си от пилето със зеле
 пеп-4o, явно и друг е на вълна пиле със зеле, а аз го обожавам
 Леля Ог , хаха, отстъпвам ти желаното меню - аз и без това си падам по супичките. Тортата и сладките ти са невероятни - браво!
megansg, супер чушчици, а кифличките - нямам думи
Smiley* , чудна кавърма
marabu  , взимам си от тези страхотни сандвичи
дорка , баница и палачинки - ммммммммм
desi_go, лодките изглеждат доста апетитно
у нас: едни печени сандвичи с чушка за закуска

спагети с кайма и тиквичка и доматен сос

сладкиш с грис и къпини

и един нишестен крем с карамелизирани смокини

# 623
мм не, защото свършиха  Simple Smile

за обяд

Лимонова супа с пиле

# 624
Привет момичета   bouquet,

Нещо отдавна не бях наминавала насам и буквално съм зашеметена от красотите и вкусотиите, които показвате!! 

Няма да се увличам в коментари, че съм пропуснала над 20 страници –затова приемете искрените ми КОМПЛИМЕНТИ!!

Аз само ще покажа едни  Руладини с горгонзола, прошуто и смокини  и ще бягам, че обедната ми свърши преди 15 минути  Blush

и разрез Simple Smile

Прекрасен петъчен ден на всички и вкусни почивни дни  Hug  bouquet

# 625
ох май ще ми дойде музата за готвене тези дни, но не знам защот все ме дърпа към Турската кухня, май съм се затъжила за мама  Embarassed

патладжан кебаб на фруна

рамазан пиде

Вита баница с кайма и картофи

едно суши:
Уримаки суши с рулца от раци

и един невероятен крамбъл на Еликсирчето само че със сини сливи- направен отдавна, но мързела е огромен- особено в момента при мен

Крамбъл Еликсир със сини сливи

# 626
  • Варна
nadeto_sp, красиво и вкусно!
Елексирче, каква питка само....ммм.
megansg, Madla, изчерпателно меню!
ilrai78, marabu, megansg, Smiley*,matze, рени55, пеп-4o, вкусно е у вас! 
labrex, ти на това ли казваш импровизации? Всичко изглежда страхотно!!!  Peace
tutulina,страхотни  бонбони.
Леля Ог, ти си уникална, нямам думи за красотите които правиш! 
lux,Angellove , и вашите специалитети са зашеметяващи.
За всички  newsm20 newsm51
Вчера у дома имаше един поиталианчен постен славянски гювеч  Mr. Green, салатка и сладко от праскови.

# 627
И днес както всеки ден е много вкусно.Направо се разтапям.От мен едно шоколадови понички(рецептата е за шоколадови мъфини) Simple Smile,но аз реших да ги направя в този вид.Станаха,но все пак рецептата е за мъфини

# 628
  • София

Оххххххххххх, трудно се влиза тук........ Иска ми се от всичко да си взема, толкова изкусителни неща представяте!!! От всичко ми се дояжда...! Добре е, че не съм бременна - всеки ден щях да имам контракции....!!!

Днес нещо на бързичко, т.е. мързеливичко -
салата от цвекло и моркови; пържена наденица с печени картофи и плодове за десерт.

Весел уиенд на всички!!!

# 629
  • Варна
Брауни - мъфините на Блонди... няма такава вкусотия!

Общи условия

Активация на акаунт