Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 90-та тема

  • 176 132
  • 727
  •   1
Отговори
# 495
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Добро утро и от мен с порция бейгъл'с:


И за кафето един сладкиш с ябълки:


Гуинет, ще те помоля за рецептата за желирания език Simple Smile

# 496
  • Русе
  • Мнения: 12 219
 Ала-Бала , какви са тези бейгълчета. Как ги правиш.

# 497
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Ала-Бала , какви са тези бейгълчета. Как ги правиш.
Продукти:
225 г горещо прясно мляко
50 г краве масло
25 г захар
15 г прясна мая
или 2 ч л суха мая
щипка сол
1 белтък
400 г брашно

2 с л прясно мляко
1 жълтък
Приготвяне:

• В голяма купа се сипва горещото мляко и се прибавя захарта и маслото.
• Сместа се разбърква и се охлажда.
• Прибавя се маята и се оставя да престои 5 минути (за прясна мая) или 15 минути (за суха мая) на топло.
• Брашното се пресява със солта.
• Към него се прибавя белтъкът, шупналата мая и се омесва меко тесто.
• Прехвърля се върху набрашнена повърхност и се меси около 5 минути, докато тестото стане еластично и гладко.
• Поставя се в намаслена купа и се покрива.
• Оставя се на топло за 1 час или докато тестото удвои обема си.
• Втасалото тесто се прехвърля върху набрашнена повърхност и се измесва повторно.
• Разделя се на 16 еднакви части.
• Всяка част се оформя на фитил, свива се като геврек и краищата му се защипват.
• Получените бейгъли (гевреци) се нареждат в намаслена тава (или застлана с хартия за печене), като се оставя разстояние по между им.
• Покриват се с найлон (свежо фолио) и се оставят на топло за 10-15 минути.
• В голяма тенджера се кипва вода, след което огънят се намалява на среден.
• Внимателно се пускат гевреците един по един за 15-20 секунди.
• С решечеста лъжица се изваждат и се връщат в тавата.
• Намазват се с разбитият жълтък с млякото.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 200 С за 20 минути.

Рецептата е на Лойс от http://loisslokoski.blogspot.com/, но просто не откривам точният линк.

# 498
  • MUC
  • Мнения: 573
Добро утро!
Аз не съм от редовните с публикацийте тук, но ви чета и наслаждавам ежедневно  Hug

Вечерята от снощи: хрупкави пилешки крилца в два варианта


И с глазура  от соев сос, сироп от нар, чесън, чили и мармалад от кайсии...


Слънчев и приятен ден  Grinning

# 499
  • Мнения: 22
Бисквитена торта от вчера

# 500
  • Мнения: 31
rosirai , страхотна торта ,сподели как я направи .

# 501
  • Мнения: 22
Ira-ari, изпратих ти рецептата на ЛС

# 502
  • Варна
  • Мнения: 202
Прекрасно вкусни неща сте приготвили за тези дни всички  newsm51
Деси вземам си баничка и питка
Ала Бала грабвам си геврече
Роси хубава тортичка
Иланг шоколадовия мус е фантазия
Вени всичко е прелестно както винаги и си вземам сърмичка,а сладко утре ще правя
Дитсан прекрасно меню а тортите и питките майсторски
Илрай чудно съчетание на кекса,записах го
Гуинет винаги апетитно и красиво
Лабрех пълно супер меню
Цецето прекрасна пица
Честито на рождениците и имениците newsm51макар и със закъснение но с уважение  newsm51
От мен пиле,пипер,сладкиша на Близнаците само със сливи и от същата смес мъфини с грозде








 

Последна редакция: нд, 25 сеп 2011, 15:00 от megansg

# 503
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Лелеее, какви вкусотии. На Venetta сармичките направо ме залепиха за дълго към монитора. Както и на  Ала-Бала бейгълчетата и на desi_go млечната баница с бутер кори. Веднага си копнах рецептите.
На  Цецето пицата е нечовешка направо.
А на  labrex галета със сини сливи вече ми боде очите, крайно време е да го пробвам. baby_neutral
От Гуинет пък си набелязах идеята за спаначените кошнички.

при мен снощи- барбркю на вилата, но нямам снимков материал. Имаше салатка с домати, лук и пиперки, вратни свински пържоли, болярски сос (купен), гриловани тиквички, купен хляб, но препечен на скарата и мляко с ориз. Хич нямаше време за снимки- народа гладен се въртеше около скарата. Laughing

# 504
  • Мнения: 49
Ira-ari, изпратих ти рецептата на ЛС

и аз искам рецептата ,ако може Praynig  bouquet

# 505
  • Мнения: 2 126
Ira-ari, изпратих ти рецептата на ЛС

и аз искам рецептата ,ако може Praynig  bouquet
I azzzz Grinning

# 506
  • София
  • Мнения: 1 341




Лелееееееее, колко е уханно и изкусително всичко тук!
Днес доста ме мързи...., направих само чушки бюрек на фурна и щрудел.

   

Весела вечер на всички!!!

# 507
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Ira-ari, изпратих ти рецептата на ЛС

Защоооо..? А, на нас?!? Моля...    Praynig

# 508
  • Мнения: 22
Рецептата за тортата е много лесна - използвам бисквити за торта на Лачита
крема е от Добуш тортата на Аелис:
1 л прясно мляко
4 яйца
4 с.л. брашно с връх
1,5 ч.ч. захар
1 п. краве масло
1 ванилия
разбърква се всичко без маслото, слага се на огъня, бърка се непрекъснато докато се сгъсти и покаже първия мехур. Като се махне се добавя маслото и ванилията.
Използвам откопчаваща се форма за торта. Поставям я направо в тортената чиния без дъното. Редувам бисквити и крем. Оставям да престои една вечер. Украсата е по желание-орехи или други ядки.
Прави се много бързо и лесно и е невероятно вкусна

# 509
  • Австрия
  • Мнения: 28
Привет момичета,

от мен отново хляб от серията Селски хляб, Австрия

Хляб от лимец с извара и сурватка



Общи условия

Активация на акаунт