"Системата минус 60"- тема №28

• 42 549
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Здравейте, днес ми е трети ден от режима, много ми допада системата  Grinning Само не ми е ясно, когато готвите слагате ли мазнина, на едно място  четох, че може, на друго не  newsm78, аз ползвам студенопресовано олио, в малки количества. Та доколкото ми се изясни на обяд може всякакви комбинации, с изключение на въглехидрати +месо, но на вечеря не схванах само един продукт ли се консумира или могат и комбинации да се правят?

Някой по вещ в режима да ми каже правилно ли ми е менюто за днес:
З: шок. бисквитки към пет скис. мляко, кафе с мляко
О:Домати с ориз/с олио приготвен/
 В: салата домати/но дали да сложа сирене?/

# 631
  • София
Отчетче за днес:

З: пълнозърнести сухари с лютеница, капучино
О: кюфтета, краставица, сурова зелена чушка
В: сурови камби и сирене, (ако не ме домързи може и да ги запека)

dida_8181, аз готвя почти изцяло без мазнина - или на тефлонов тиган, или на скара, или варя, в краен случай в микровълновата. Допустимо е малко мазнина за обяд, най-добре зехтин, не олио. За вечеря - без мазнина. Преди няколко дни си сготвих пилешка кавърма за вечеря - не съм слагала и капчица мазнина, а пак стана много вкусна.
За днес слагай смело сиренето при доматите за вечеря  Peace ! Като си избереш даден вариант за вечеря, съчетаваш всички групи храни в този вариант. Съчетанието обаче от един вариант с друг е грешно. Например, "Зеленчуци с млечни" означава домати СЪС сирене, а не само домати; "Плодове с млечни" означава ябълка с кисело мляко, а не само кисело мляко или само ябълка.
Надявам се да ме разбра  Hug !

# 632
  • Бургас
Kally May, Благодаря, разбрах те отлично  Hug, а че четох, четох и се оплетох  Laughing

# 633
Здравейте, момичета

От днес започвам с вас да съм системна и се радвам, че имам съмишленици. Защото човек когато се бори сам е трудно да следва целта. Трябва някой да го отрезвява в определени моменти и да оказва подкрепа Simple Smile

Тази система ми допада поради няколко причини:
1. за мен закуската е задължителна
2. обяда трябва да е пълноценен
3. ранна вечеря

Започвам от 68 кг., а целта ми е 55 кг.

днес като за първи ден
з: овесени трици с кисело мляко, кафе с прясно мляко
о: спагети с лютеница, малко сиренце, малко кашкавал, 2 варени яйца и едно квадратче черен шоколад
в: може би кисело мляко и ябълка (или банан)  newsm78

Пожелавам ви топъл и минусов ден   Peace

# 634
  • гр.Варна
Здравейте!
И аз се вписвам в редиците ви:)
От утре започвам режимът и имам доста да почета:)Мъжът ми отсъства от страната за повече от месец и половина и ми се иска приятно да го изненадам като се завърне:)
от утре започвам да влизам и давам отчет как се справям:)
Успех на всички режимни!:)

# 635
  • София
в: може би кисело мляко и ябълка (или банан)  newsm78

Не се чуди! Банан за вечеря не може. С ябълката си екстра  Wink !

И добре дошла на теб и mama_na_kiki !

# 636
Днес:
З филия с пастет, хапка пържола, хапка туршия
О 2 варени картофа + малко сирене тайлол хот
В 1 ябълка +1\2 кисело мляко тайлол хот

Грипът дето ме е тресна малко ми разваля системата с тези захарни лекарства, но да оздравявам бързо пък ще преживея малко захар в неподходящо време  Mr. Green

# 637
Привет момичета, кацам само за да се опитам да се откъсна от великолепната вечеря, която си спретнах - червен ориз с куркума и канела, нарязани на филийки ябълки върху него всичко това запечено на фурна - о, не... отивам за още една порция  Mr. Green

# 638
Привет момичета, кацам само за да се опитам да се откъсна от великолепната вечеря, която си спретнах - червен ориз с куркума и канела, нарязани на филийки ябълки върху него всичко това запечено на фурна - о, не... отивам за още една порция  Mr. Green

дай ни рецептата моля Simple Smile)))

че аз тази вечер съгреших с една супа топчета, в която имаше и картофи и фиде... изобщо

# 639
  • Пловдив
Добро утро!
Вчера:
Обяд: кавърма със свинско, моркови, домати и много лук. Този път се въздържах от изкусителната крем супичка с крутони, казах си ще си направя, ако искам в къщи крем супичка без хлебно мазнички препечени кубчета.
Вечеря: направих нещо бързо, вкусничко и топличко. разрязах една ябълка на 4 сложих я в огнеупорна чинийка, поръсих с канела и изпекак в микровълновата за 3-4 минути и още 2-3 на грила, съжалих, че ябълката беше само 1, реших да я допълня и да опитам и котиджа от Лидл и от него 1/2 кофичка или повече даже, че много ми се услади. После си купих още 2 кофички от него.
Днес:
Закуска: 2 кренвиршчета, 4-5 меденки, 3-4 лешникови пурички, редичка шоколад, днес може и да има още сладко, че има РД на работа, но само ако е преди 12;
2 дни съм без гимнастика. Последния път докато я правих ми стана много зле, едвам завърших, може и да е от МЦ. Вие как в този студ се активирате за физическо натоварване, защото аз само искам да включа ел. одеалото и да си лежа. Може би и това, че още не се прежалвам да отоплявам стаите е причина. Не искам обаче съвсем да зарязвам гимнастиката и пак да се отпусна и после пак мускулни трески и т.н.

# 640
Добро утро.
poohito, мръднала си линийката надоло.Честито  Hug
Аз днес се събудих с МЦ и няма да се тегля.Остава си резултата от - 1,100 кг. Но няма да го вписвам в таблицата, защото сега топя плюса  Twisted Evil И на мен ми е студено, но като правя гимнастика се стоплям.После следва и един топъл душ и скраб с кафе и ми става много приятно след това.Но когато съм в МЦ поне първите три дена не спортувам, защото много ме боли стомаха.
Добре дошли на всички нови (то и аз съм нова де  Mr. Green)
Лебед, ква вечеря след 18 часа  Stop
rendence, и аз пия лекарства с захар, но не го считам за нарушение.Нарушение за мен е когато с се храня не според правилата на системата а лекарствата просто се налага да ги пия.Не че приритвам за тях  Laughing

# 641
  • гр.Варна
Успешна седмица, момичета! Heart Eyes
от днес съм в редиците ви!Иска ми се да отслабна поне 15-тина кг.Реално имам нужда да сваля доста повече.
Преди 3 години и половина бях на режимът на Дюкан,с който свалих 28кг.После,като започнах работа(аз съм счетоводител),се застоях и килограмите тръгнаха нагоре и към днешна дата съм възвърнала около 20-тина от свалените с Дюкан кг.
ето какъв е планът ми за днес:
З: 1 черен сухар,малко шунка и сирене
О;Пилешко филе на ската+салата от краставици,моркови и тиквички
В:Кисело мляко+пресен ананас!
Бихте ли ми казали дали е добре,тъй като все още не съм изчела всички материали за режима и не съм 100% убедена,че това е добър вариянт за меню.
Предварително благодаря:) Hug  bouquet

# 642
  • София
mama_na_kiki, менюто ти е ОК  Peace ! Само ми се стори много малка закуската ти, но това е, защото я сравнявам с моята  hahaha -  5 сухара с мед, солени бисквити, 3в1.
Нататък все още не съм решила какво ще ям. По-късно ще пиша.

# 643
Здравейте,
в крайна сметка снощната ми вечеря не беше ябълка и кисело мляко  Simple Smile
Направих си мързеливи чушки бюрек, станаха мноооооооого вкусни Mr. Green незнам дали се подходящи за вечеря. Вие ще кажете.

Иначе за днес:
з: чаша топла вода+половин изстискан лимон (защото много съм изстинала, боли ме гърло и имам хрема, а не мога да пия лекарства)+лъжица мед
следват два чая лайка пак с мед, едно кисело мляко с овесени трици, банан, лентичка шоколад
о: мисля да си доизям мързеливите чушки бюрек от вчера
в: не съм я измислила още. Пак ще се включвам!

# 644
Moята закуска беше следната:
3 ръж. сухара с масло и луканков салам, 3 малки доматенца,1 чаша прясно мляко с кафява захар и канела, малко милка шоколад
О- манджа чушки с доматен сос и сирене
В- печени ябълки поръсени с канела и котидж (откраднах си менюто от пухито) и малко трици с мляко.С чаша топло прясно мляко и печени ябълки също става превъзходно  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт