ВМ-НВД 46 ЧАСТ

• 54 870
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
вики, много се радвам, че нещата са в някаква норма при вас. Малкия герой ще се справи. Ще видиш!
Относно мазното и сладкото така е. Мазното игнорира глада за сладко. Това се потвърди и затвърди при мен след трите прекарани вируса през годината. Несъобразения калориен прием води до глад за високо въглехидратна храна. В моето меню мазното е на почит. Аз ям мас, масло и наблягам на мазните меса. Особено съм пристрастена към вратни пържоли и много мазни ребърца.

Защо да не можеш да взимаш вит. Д с рибеното? Какво те притеснява? Аз лично се учудвам, че  имаш недостиг от него. Знам, че за набавянето му са достатъчни 15 минути дневно навън.

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 20:34 от michelangela simoni

# 166
вики, много се радвам, че нещата са в някаква норма при вас. Малкия герой ще се справи. Ще видиш!
Относно мазното и сладкото така е. Мазното игнорира глада за сладко. Това се потвърди и затвърди при мен след трите прекарани вируса през годината. Несъобразения калориен прием води до глад за високо въглехидратна храна. В моето меню мазното е на почит. Аз ям мас, масло и наблягам на мазните меса. Особено съм пристрастена към вратни пържоли и много мазни ребърца.

Защо да не можеш да взимаш вит. Д с рибеното? Какво те притеснява? Аз лично се учудвам, че  имаш недостиг от него. Знам, че за набавянето му са достатъчни 15 минути дневно навън.

Аааа не знам дали не може да се взема D с рибеното. Само се чудех да не станат в конфликт нещо. Иначе и аз не знаех че човек може да има недостиг на вит. Д. Само през настоящата година изкарах много възпаления на ставите. Предполагам че е било заради това.

# 167
Вики, как ще ви забравим, едва ли е възможно.  Heart Eyes Аз се въздържам от въпроси, но все поглеждам дали си писала. Радвам се, че сте вкъщи и детенце е добре. Хубаво правиш, че се грижиш за здравето си в момента, сега си по-нужна отвсякога и е много важно да си здрава и да имаш сили. Все така с добри новини да влизаш тук   bouquet

За мазното абсолютно сте прави, по-напред се бях хвалила как за сладко не се и сещам, но явно нещо съм объркала с менюто, а и ядях по - малко, сънят ми не беше добър, малко лични проблеми за гарнитура и ми спадна енергията. В такива моменти явно лесно се изпускат юздите и сладкият глад надделява. Вече почнах да хапвам повече масло, пържолките гледам вратни да са. От понеделник въдворявам пълен ред, ще мезвам по малко масълце в междинките и ще вляза в крачка. Приятна почивка на всички   Simple Smile

# 168
вики, много се радвам за детенце
да е все така и все по-добре
звучиш ми малко поуспокоена, което много ме радва
 Hug

плс дай линк да видим как се прави режима отвъд океана

а за вит. Д и омега3 - аз ги пия заедно след закуска (когато не забравя)

изхождам от принципа, че вит. Д се усвоява само при наличие на мазнини

# 169
вики, много се радвам за детенце
да е все така и все по-добре
звучиш ми малко поуспокоена, което много ме радва
 Hug

плс дай линк да видим как се прави режима отвъд океана

а за вит. Д и омега3 - аз ги пия заедно след закуска (когато не забравя)

изхождам от принципа, че вит. Д се усвоява само при наличие на мазнини

W'A'S'P' хич не съм се успокоила и притесненията ми граничат до лудост, но живота си върви и задълженията с него и няма как да ги зарежеш. Каквото и да ни се случи болест, загуба на близък и всякакви подобни гадости все трябва да се борим някак си.

Иначе аз не чета кой знае какви новости за нашия режим. Ето пускам два линка. Вие може и да ги знаете:

http://forum.lowcarber.org/forumdisplay.php?s=6b40eda981895b9ad4 … 6ab220b7&f=11
http://forum.lowcarber.org/forumdisplay.php?f=1&page=6&s … &daysprune=-1

Но там те като че ли не правят разлика нежду LowCarb и HIFAT LOWCARB. Понеже и двете са обединени в един форум и трябва да се чете на ред та чак тогава да отсееш за нас което се отнася. Но определено от там разбрах че на мазното доста трябва да се набляга, а например от нашите форуми разбрах за продуктите, но не и за количеството на мазното. Не че не е споменато, но нещо се заблудих. Аз даже преди време ви питах за едни спагети с low carb за диабетици дето не вдигат глюкозата и можем от време на време да пробваме. Но не мисля че ги има в БГ та за това и никой не ми обърна внимание на питанката. Иначе детенце от лекарствата имаше един период в който имаше огромни нива на кръвната захар. И не трябваше въглени да яде та му вззех от тези спагети и му измерих с апаратчето нивата на захарта. Не бяха мръднали. Значи все пак имаше истина в етикета. Както и да е де. Четете ако имате време все нещо ново научава човек. Всъщност не съм сигурна дали се американски форумите, гледам че нашите магазини тук са си споменавали хората и така реших че са тукашни форуми.

Иначе за недостига на вит. Д подозирам че ми е още резултат от вегетарианския живот. Понеже миналата година ми беше 18, след тазгодишното ядене само на мръвка е скочил на 27, но все още е под нормата. Както казваш Д се абсорбира с мазнините, а аз като не ги ядях преди и предполагам така съм се докарала до тук. То едно полезно нещо от вегетарианство няма-Б12 ли не ми свърши, Д ли не свърши какво ли не.

# 170
мдааа
и аз навремето повярвах във веге глупостта
резултат: миома, която само стана още по-голяма
 а уж трябвало да се стопи

сега за НВХ паста и други дивотии
пусках преди статия по темата именно с изследване нивото на кр. захар след   консумацията и:
http://www.kostdoktorn.se/dreamfields-bluffpasta-testet
червената линия е именно кр захар при тази паста - както се вижда, стои висока повече от 7ч
http://livinlavidalowcarb.com/blog/dreamfields-president-mike-cr … our-product/10785
http://www.fathead-movie.com/index.php/2011/05/19/low-carb-pasta-in-your-dreams/

ето и за НВХ хляба, на англ.:
http://livinlavidalowcarb.com/blog/jimmy-moore%E2%80%99s-n1-expe … carb-breads/10900
същият трагичен резултат отново

за мен нВХ паста е тази от настъргани сурови моркови или тиквички

лека седмица от мен
аз излитам

Hug

# 171
Здравейте, аз не бях много сериозна тези 1-2дни, но си взимам бележка и влизам в новата седмица с пълна сериозност Simple Smile.
Търсих си рибено масло, намерих няколко варианта, но още не съм сигурна кое да взема, така че днес пак ще обиколя аптеките Sad А в България само едно рибено масло ли има, защото тук има от най-различни риби и също има от черен дроб на риба, то става ли?
Иначе и аз май не хапвам достатъчно мазнини, така че ще се опитам да поправя и това. И това което разбрах от личен опит, че трябва да се яде поне 3 пъти на ден, за да няма изкушения и никога да не се излиза гладен Simple Smile.

Радвам се че при всички нещата са що годе добре. Вики, никой не ви е забравил, мислено сме с вас! Приятна седмица на всички.

# 172
леле как се разлетяхме
ни един пост за цели 4 дни

хайде да ви пожелая приятен уикенд  Hug
и режимен разбира се

# 173
хайде да ви пожелая приятен уикенд  Hug
и режимен разбира се
Hug и от мен и на теб!
мими за рибеното,моето е http://nowfoods.bg/
Друго какво да ви кажа,хапвам къде режимно къде не!И те така!

# 174
Хей, привет:) Режимен уикенд и на вас   bouquet
Аз съм малко щета тези дни, чувствам се като парцал и имам и нережимни хапвания - то при мен с едно греша и това е сладкото.
Като цяло се старая, но има какво още да се желае. Другата седмица вече ще елиминирам сладкото, надявам се от витаминчета и други добавки да се освежа малко.
Радвайте се на последните топлички слънчеви дни тази седмица. Вики, за теб голяма Hug

# 175
мимиту, аз ползвам това http://www.cardinova.com/products.asp?productId=2 от  0.5 мг по 2 на ден. Принципно на първата страница пише да се приема 1гр дневно и аз го спазвам. Важното е на опаковката да не пише ГМО. Не знам как може да е генномодифицирано, но на някои пише че са. Shocked

# 176
Аз не пиша защото "хващам гората" в 11 и се прибирам капнала в 8. Докато се изкъпем и приспя детето и станало 10. После се заигравам с мъжа ми. Blush Времето е прекрасно и детето не е на градинка. Използвах. Иначе навън ям пържоли. У дома пак. Само снощи ядох боб. Не бях яла от година. Ама той си е режимен в някаква степен. Доколкото имам спомен от писаното на първа страница. Та това при нас. Хлапето пие "ескимо кидс". Маслото е хубаво и уж съвършено натурално. Мирише си детето на сурова риба, вярно е.  Simple Smile Весел уикенд и режимен от мен. Аз заминавам в едно селце край Бургас да разпускам. Камина, вино, пържоли... Колко му трябва на човек за да е щастлив. Grinning

# 177
  • Sofia
Привет! Аз като цяло спазвам режима, само последните 2 дни с по някое плодово прегрешение,  (диня, грозде, много обичам и не мисля , че е проблем), по малко разбира се, а вчера и  малко сладичко хапнах, защото съм пред  МЦ и не издържах Sad
Не помня точно от кога спазвам режима, мисля, че от края на август.  Много съм доволна, тази седмица установих, че съм -3 см  на обиколката на дупето, което цяло лято не помръдна при всекидневен спорт и диетичен режим на хранене. Обиколките ми видимо са намалени, топя мазнинки, а мускулите си остават.
За хапването да споделя, че моите вратни пържолки ги мажа със заквасена сметана, слагам сол и пипер и ги пека на тефлонова скара, става бързо, лесно и вкусно. Често това ни е вечерята, комбинирана със салата със зехтин.
Днес денят ми започна с кръгова тренировка, а след нея имаше омлет с извара. За обяд съм планирала риба със салата, за вечерта-пържолки.
Хубав и режимен уикенд ви желая, момичета!
michelangela simoni , приятно изкарване!
Вики, Hug!

# 178
 Hug

Аз да кажем, че съм на 90 % режимна  Blush, ама то защото май съм влюбена и не ми се яде  Blush
По време на 1 месец отпуска се бях отпуснала здравата с едни сладкиши, обаче като се прибрах и се върнах към режима, с наслада установих, че съм качила само 1 килограм, който след 1 седмица изчезна, т.е. съм си пак на изходно положение 67 кг. Свикнах да ям пържолки, масло и салати. Млечните гледам да са ми нула, обаче не успявам, но поне не е като преди, когато се изхранвах само с тях  Mr. Green
Имам въпрос относно една кокосова сметана. Намерих в Пикадили една на промоция, не е с изтекъл срок, просто правят реклама на Тhai продукти и е почти наполовина намалена на 2,15 лв. Доста се чудих и на един императорски ориз, който обожавам, ама устоях и не купих  Mr. Green Mr. Green Съдържанието й е 1:1 с тази тук, няма добавени мазнини, само 2 броя Е консерванти, което ме дразни, но все пак много ми харесва. Та, според вас това добре ли е за добавка към кафето вместо мляко и сметана, имам предвид 1-2 лъжички, не цялата кутийка. Аз като я отворя, я прехвърлям в един стъклен буркан с вакуумно затваряне и я държа в хладилника, стига ми за 1 седмица. Мазничка е доста, обаче пък ми харесва, че кафето става мазничко. Това ми е новата мания след т. нар. лапландско кафе. Ама пък ако кажете, че не става, ще я спирам  Stop
Другото нещо, по-което се захласнах, е суровата бяла част на кокосовия орех. Бях си купила един, голяма борба падна с отварянето, обаче после цяла седмица ядох ядката, свежа е и си залъгвам пристъпите за следобедно хрупане на ябълки. Абе май само някакви глупости взех да купувам, ама поне е забавно  Laughing

http://www.tiana-coconut.com/coconut_cream.htm

# 179
Моля ви, кажете ми от къде си купувате сушен кокос! Praynig Много ми се е доял от вчера, а въобще не ми идва на ум къде може да продават.

П.С.: За София става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт