ВМ-НВД 46 ЧАСТ

• 54 958
  • 737
  •   2
Отговори
# 435

AGLIKKA   Hug

не плачи, момиче хубаво  Heart Eyes

като за начало спри да се хапваш късно вечер
можеш, не можеш - приключвай с храната към 16-17h,
така най-лесно се свалят 1-2 кг

другото важно е да имаш правилната храна на разположение,
всеки път като ти се прияде нещо

успокой се, яж правилно и всико ще е ОК!
като ти мине кривото ще започнещ и да отслабваш  Flutter

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 00:07 от Herzen

# 436
Здравейте, сладурки!

90 дневната не ми понесе, затова се насочвам към вас.
За съжаление въглехидратите във варивата, въглехидратите във въглехидратния и въглехидратите в плодовете не са за мен - почнаха да ми се чупят нокти, да ми се спи като на бебе и какво ли още не, включително и доста коса по четката, когато се реша. А уж ставало от диетата на Дюкан, но явно си е до човек.  
За месец на 90 дневната свалих 2 кг, които веднага върнах, така че едва ли е наистина свалено.
Та, сега съм при вас.
Явно съм заклето белтъченоядно, а и едно време баба ми разправяше, че трябва да се оженя за кравар с тази моя слабост към сиренето  Embarassed

А сега по същество.
Една седмица - 4 кг свалени. Да, почвам от доста, но лично за мен това е  Shocked
А още по-голям шок е, че досега винаги съм хапвала по 2 варени яйца за цял ден или 1 филия или нещо такова, но сега буквално плюсках цяла седмица, а съм -4.

Какво правя. Послушах съвета на онези сладури от спайдър форума, почнах да си изчислявам какво и колко % ям. Както едно момиче, което е свалило от 118 до 75 за 7 месеца, беше писало някъде там : "отслабнах със смятане".

Затова, свалете си екселската табличка, смятайте си процентите и успехите сами ще дойдат  Hug

# 437
Ахам, дам, с глад не се отслабва. Само си забавяш метаболизма и ставаш зъл. Хората подложени на постоянен глад са лоши Simple Smile, то е и разбираемо, де. Честито за добрия избор на режим и леко сваляне. Честно, доповръща ми се като четях написаното от теб за 90 дневната.

Herzen, защо да яде до 4, 5 часа макс?

# 438
Записвам се да следя темата. От няколко седмици съм на режима и в началото ми беше доста трудно, защото от много години съм на полу-вегетарианско хранене. Сега се уча отново да ям месо. Хлябът и нишестените храни ги замених с шоколад обаче.  Blush

# 439
Ахам, дам, с глад не се отслабва. Само си забавяш метаболизма и ставаш зъл. Хората подложени на постоянен глад са лоши Simple Smile, то е и разбираемо, де. Честито за добрия избор на режим и леко сваляне. Честно, доповръща ми се като четях написаното от теб за 90 дневната.

Herzen, защо да яде до 4, 5 часа макс?

Винаги са ми повтаряли, че само с глад се отслабвало, но явно трябваше да порасна, за да ми дойде акъла  Laughing
Не мисля, че яденето определя характера ти, защото примерно прекомерното червоугодство е признак за ленност и т.н Но може и да си права, макар че още не са ме вкарали никъде за убийство  Mr. Green
Съжалявам, че ти се е доповръщало от мен. Казвам го, защото съм забелязала, че ужасно много хора не си слушат тялото, дори то да крещи, което е безкрайно погрешно. Аз лично се радвам, че имах акъла да спра навреме, защото трудно щях да прежаля, ако нещо се беше случило на гъста ми и дълга до кръста коса  Embarassed

Днес минус -400 грама.
Предвидена храна : 28.99 % Белтъчини   57.26 Мазнини   13.75 Въглехидрати

По график, както диетата иска, въглехидратите са ми под 15% и са главно от зеленчуци.

# 440
А, да, аз съм си зла по природа Simple Smile Исках да кажа, че в периода на злоупотреба с въглехидрати глада ми беше поразяващ и смазващ. Не можех да мисля за нищо друго освен за тъпчене отново с такива. Ужасно главоболие ме гонеше почти постоянн, бях раздразнителна и зла. Наистина. А сега съм бяла и добра Simple Smile Мъж ми е възхитен. Освен това да оставиш стомаха си да работи напразно в тоя режим е по-скоро приятно усещане. Случвало ми се е и да погладувам през лятото, като е нямало подходяща храна докато съм била навън, но тоя глад е действал в положителна насока на либидото ми. Blush

Съжалявам, че ти се е доповръщало от мен.

Така ли съм писала?!  Shocked Да ме извиняваш. Исках да кажа, че ми се догади от това:

... въглехидратите във варивата, въглехидратите във въглехидратния и въглехидратите в плодовете...

Случвало ми се е и преди, виждайки на улицата човек сладко да хрупа сандвич... Ако друг го беше писал щях да си помисля, че се преструва за да изпъкне или нещо подобно...

# 441
Благодаря за подкрепата и съветите! Аз си лягам много късно и не мога да ям най-късно до 17ч, просто ми е невъзможно. Тъй като уча, обикновено се насочвам към леглото около 1я през нощта, затовя вечерям към 8-9ч, а и съм установила, че няма значение кога точно ям, а КАКВО. Понякога към 10-11ч хапвам парченце месо (2-3 хапки) или малко ядки, просто нещо по режима, за да не ми прилошее докато си легна.

Днес си купих пилешки воденички и фенери, ще пека воденичките, а фенерите ще ги направя на супа с карфиол и праз. Взех си и връзка английска целина - това ми е един от най-любимите зеленчуци, защото е много ароматна като българската, но се яде доста по-лесно  Joy

Това засега, поуспокоих се. Явно май захарта върши страхотии, включително и с човешките хормони. Вече съвсем се убеждавам.  Laughing

Между другото, ето един шокиращ репортаж за вредата от химията: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4324271

Последен въпрос имам за тренировките. Доколкото опитът ми казва най-ефективно за отслабване е обилно изпотяващата, но не и твърде задъхваща тренировка, права ли съм?

# 442
А, и само да добавя, тъй като сега съм на студентски обмен в Унгария и ми е много интересно да видя какво ядат хората там. Направо съм ужасена! Всичко се яде с хляб, дори спагетите. Зеленчуци почти не се консумират, за салати да не говорим. Типичният им сандвич е хлям със свинска мас, чесън (много) и лук, както и сол. Ядат най-много хляб, картофи и тестени, с по малко щипка месце от време на време и много слънчогледово олио. Като цяло се готви доста тежко. А аз си мислех, че бълг. банички са нездравословни.... Най-парадоксалното е, че хората са по-слаби от българите, значително. Много трудно можеш да видиш някой пълен, да не говорим за затлъстял. Имам две обяснения на тези неща: или хората просто ядат много малко количество храна, или не ядат всеки ден родните си манджи, а се лишават от хляб и подобни (това ми се струва малко вероятно, защото по столовете нагъват менюта с първо, второ и десерт).

Според вас това има ли някакво обяснение? Изобщо не подлежи на логиката на въглехидратното хранене.  Shocked

# 443
това,с унгарският синдром Joyе доказателство на твърдението ми,че храненето ни трябва да е съобразено с това на дедите ни
приятелката ми ,африканка,си е супер с килограмите странни плодове на ден
на мен не само не са ми вкусни,но как ми се отразяват на стомаха и на килограмите ooooh!
сигурна съм,че ако африканец и ескимос си разменят местата и двамата ще са и болни и дебели
майтапа на страна,но баба ми наистина ядеше много мас и сланина и беше слаба и здрава
никога не съм я видяла да яде баница и сладкиши и много рядко някоя ябълка и то зимата,но постеше петък и когато се пости

# 444
По всяка вероятност има. Разхода на енергия е по-висок от калорийния прием. Без значение от вида на храната това също дава резултат. Макар и да имам познати, които са кошчета за отпадъци. Извнявам се за сравнението, много готини хора са, но ядат всякаква храна, абсолютно всякаква и по много, някои от тях дори със заседнал начин на живот и въпреки това теглото им не е дори в нормални граници. Кльощави са. На мен това ми е по-чудно как става. За тренировките нищо не мога да кажа. Аз тренирам отглеждане на малко дете към момента.

# 445
  • out of space
И на мен ми е чудно как става! Колежки се тъпчат яко с джънк фууд и то си поръчват храната в офиса, не правят и 100 метра движение през деня- всичко на бюрото. Верно, на по 22-28 са, но всичката тази кофти мазнина и изобщо комбинацията от храни как...  Rolling Eyes

Но теорията за местните храни нещо ми издиша- БГ сме картофопроизводителен район. Обожавам картофи под всякакъв вид, но всеки един ми се лепи.
Дедите ни са обядвали с вино и сланина, манджи и хляб- поне моите деди, (с малки изключения) са били доста...хммм...с наднормено тегло.

# 446
Ей, сладурки! Радвам се, че има и други мацки в този режим, та да сме си компания  Hug

michelangela simoni радвам се, че се разбрахме! Тия дни давам накъсо, така че ме третирай като абсолютна блондинка, ако нещо ръся твърде много глупости  Embarassed

AGLIKKA, няма значение в колко вечеряш. Не е задължително да е до 17. Аз вечерям в 20:00, че като теб кисна по нощите, за да уча (не, че ми личи, де), а резултати има. Само се съобразявай с това, че тялото си има режим и не хапвай прекалено много и се стреми наистина да е до 4 часа преди сън.

Относно тренировките. Обилното изпотяване е ефикасно, защото изхвърляш вода, но не и откъм топене на мазнини. Някои хора, за да се потят по-обилно, се овързват с найлон, което си е пълен тормоз, без особен смисъл  ooooh! Трябва ти или силова тренировка (нещо с малки тежести) или нещо с повторения. Така тъкмо тялото ти се загрее, почива, пак се загрява и пак почива. Много е ефикасно. Разтършувай се из форумите и си намери тренировки, които ще те тонизират.

Дотук с ръсенето на глупости.

За утре съм си приготвила: 25.04 % Белтъчини    61.96 % Мазнини   13.01 % Въглехидрати

# 447
  • София
Момичета, за малкото въглехидрати добре- и аз гледам да ги махам  Peace Но тези масла  Thinking МъжО ми е разправял, че в казармата ядяли по 1 пакетче масло наведнъж и така ти се възпалява жлъчката или апендикса след ден-два, че по цял месец болнични им давали- далавера  Sick

# 448
Момичета, за малкото въглехидрати добре- и аз гледам да ги махам  Peace Но тези масла  Thinking МъжО ми е разправял, че в казармата ядяли по 1 пакетче масло наведнъж и така ти се възпалява жлъчката или апендикса след ден-два, че по цял месец болнични им давали- далавера  Sick

Че кой луд ще яде 100 грама масло за отскок  #Crazy
Първо това са към 800 калории, така че ако имаш дневен прием от 1100-1400 не ти остава мн мн.
Второ всяко нещо, в прекомерно количество, е вредно.

Моите 60% мазнини идват главно от 100 грама сирене, 2 супени лъжици зехтин за салатата и 10 грама масло за месото и това разпределено из целия ден

# 449
Ей, стига с тези цифри. Аз харесвам този тип хранене, защото няма ограничения, не се мерят грамове и калории, а вие какво почнахте 100 грама, 200 грама, еди колко си калории. Стига, не ме затормозявайте с числа Simple Smile  Laughing ooooh! .

Аз напоследък съм много несериозно, имайки предвид че от 01/09 до 05/10.  бях изключително стриктна, но ще вляза в релси лека полека.... Sad Малко ме е яд на мене си, но ще се мотивирам. Просто ми омръзна да готвя и все да мисля какво ще се яде. Хайде лека и спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт