Листопад (Yaprak Dökümü) - Тема 60

• 39 980
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
дааам , винаги съм смятала че семейството е преди всичко и всички, но твоето не това на другите!
А Фикрет вече има собствено, не казвам че не трябва да се грижи и уважава и техните ама с мярка!
И какво стана от цялата тази ситуация?-май най-много пострада Дениз!
Помислете си само че тя е останала без майка, не получаваше кой знае какво възпитание(нито Тахсин, нито Джеврие знаят как се възпитава млада девойка Naughty), и следователно тя забегна с оня дъртия.............любовчия, а после ѝ се натресе и мащеха Shocked, която дори не е виждала и съответно в началото си реагираше напълно адекватно на обстановката и за капак на всичкото това отгоре се превърна в прислужница на Фикрет!
Фикрет постоянно издава заповеди към Дениз относно домакинството и гледането на децата, а да не говорим че заради честите пътувания до Истанбул Дениз остава сама като домакиня и стопанка на къщата ooooh!
Много ме е яд и затова че Фикрет има специално отношение към момчетата Дженер и Мехмед , тях не ги товари с никаква работа! Защо!? Достатъчно големи са за да вършат дребни домакински задължения поне! Naughty

# 91
дааам , винаги съм смятала че семейството е преди всичко и всички, но твоето не това на другите!
А Фикрет вече има собствено, не казвам че не трябва да се грижи и уважава и техните ама с мярка!
И какво стана от цялата тази ситуация?-май най-много пострада Дениз!
Помислете си само че тя е останала без майка, не получаваше кой знае какво възпитание(нито Тахсин, нито Джеврие знаят как се възпитава млада девойка Naughty), и следователно тя забегна с оня дъртия.............любовчия, а после ѝ се натресе и мащеха Shocked, която дори не е виждала и съответно в началото си реагираше напълно адекватно на обстановката и за капак на всичкото това отгоре се превърна в прислужница на Фикрет!
Фикрет постоянно издава заповеди към Дениз относно домакинството и гледането на децата, а да не говорим че заради честите пътувания до Истанбул Дениз остава сама като домакиня и стопанка на къщата ooooh!
Много ме е яд и затова че Фикрет има специално отношение към момчетата Дженер и Мехмед , тях не ги товари с никаква работа! Защо!? Достатъчно големи са за да вършат дребни домакински задължения поне! Naughty
много си права. Явно товари само Дениз защото е доста по - голяма- все пак момчетата не могат да я отменят изцяло в кухнята а дениз може - правила го е преди да дойде тя. Същото важи и за бебето. А друго ми прави впечатление когато говорехме за Али Раза . Защо той никога не се отнесе с Шевкед така както се отнасяше с дъщерите си. Нима Шевкед не направи куп грешки / даже той направи най много/ но Али раза никога не се отрече от него , не махна снимките му , не изхвърли дрехите му. Той даже му даде всичките пари които имаше за строежа/ а в тях имаха дял и момичетата / Какъв баща е това - крещи по момичетата че са го предали , че са му забили нож в гърба , а на Шевкед му се разминава . Момичетата не са глупави и забелязват всичко това

# 92
да Джолева така е!
Шефкет изсра най големите, но...........нали е мъж всичко му е простено(според мен това е логоката на великия филосог мъдрец и мислите А. Р.!)
А колкото до момчетата Джанер и Мехмед имам предвид дребни домакински задължения, а не цялата работа или нещо непосилно за възрастта им!

# 93
да Джолева така е!
Шефкет изсра най големите, но...........нали е мъж всичко му е простено(според мен това е логоката на великия филосог мъдрец и мислите А. Р.!)
А колкото до момчетата Джанер и Мехмед имам предвид дребни домакински задължения, а не цялата работа или нещо непосилно за възрастта им!
И преди бях писала че Фикрет много прилича по характер на баща си. Явно примира който е получавала в своето семейство/ че само момичетата имат задължения/ сега го е пренесла и в новото си семейство

# 94
  • Пловдив
А друго ми прави впечатление когато говорехме за Али Раза . Защо той никога не се отнесе с Шевкед така както се отнасяше с дъщерите си. Нима Шевкед не направи куп грешки / даже той направи най много/ но Али раза никога не се отрече от него , не махна снимките му , не изхвърли дрехите му. Той даже му даде всичките пари които имаше за строежа/ а в тях имаха дял и момичетата / Какъв баща е това - крещи по момичетата че са го предали , че са му забили нож в гърба , а на Шевкед му се разминава . Момичетата не са глупави и забелязват всичко това
Това и преди сме го коментирали - манталитетът и вековните традиции в Турция и арабските страни издигат на едно по-високо ниво мъжа в семейството: той е господарят и всевластният, жената е само, за да задоволява всичките му желания и прищевки, тя е един вид "обслужващия персонал" в семейството. Не важи на 100 %, но в масовия случай е така, а и да не забравяме, че книгата (и основния замисъл на сериала) е писана през 30-те години на миналия век и се основава на традициите, нормите на поведение и морал на тогавашното време.  Peace

# 95
  • Vidin
Ако някой знае какво ще стане занапред, моля да го сподели с бели букви. Hug

На първа страница има линк за нетърпеливите http://listopad-bg.blogspot.com/p/blog-page_6078.html
Много благодаря  bouquet

# 96
Ледена кралица, това го знам , ясно ми е.
Въпроса е в мнението ти, все пак тук сме за да коментираме и да пречупваме нещата презз собствената си призма, според начина по който ги тълкуваме, защото всяко написано мнение тук е резултата от личния житейски опит и преживявания, възпитание
Та мисълта ми беше че това е констатация, факт от действителността който  предполагам никой не оспорва, но е интересно , как ти  и останалите във форума го приемате и дори дали бихте приели едно такова нещо у дома си, относно децата или родитеите си
надявам се разбра какво имам предвид..........

# 97
Всички плюете Хейрие,но аз я разбирам.
Заради децата си те стигнаха дотук. И когато каза, че и е писнало да обикалят от квартира на квартира на тези години, е напълно права.
Всеки иска спокойствие и да е материално подсигурен. Не виждам нищо лошо в това.
Неджля не иска да ги приеме, защото после няма как да им каже да си тръгнат.Не е и длъжна,напълно подкрепям.
Фикрет, както винаги се престарава, аз ако съм и съпруг да съм и посочил вратата отдавна.
Майката на Ферхунде не я разбирам.Ако я остави сама да изсърба попарата,която е надробила,едва ли ще  прави подобни гаври с хората отново. Най-добрия родител е този, не който винаги е насреща, а който оставя децата си да поправят сами грешките си и изтърпят наказанията си.
В България сме свидетели на безброй безобразия и престъпления на мамини синчета,които знаят,че мама и тате пак ще ме измъкнат. И те какво - станали изверги. Sick

# 98
Да ви следя  Peace

# 99
Бре бре...Къде видяхте Али Ръза да остави да сърбат надробената попара децата си,че майката на Ферхунде така?? Thinking Ама верно гледате друг сериал,момичета! ooooh!
Това е по-скоро майчината загриженост,чувство,което у Хейрие няма като такова,в майката на Седеф да.И Шефкет дроби дроби-пък едно порицаване нямаше от страна на родителите му...Че и баница му носеха,че го мислеха,че го посещаваха в затвора...Само дъщерите лоши,отписани,изгонени...Ами тъй всеки може,ама да не търси извора на проблемите на децата си в комшиите все пак! Whistling

# 100
Ето ме и мен.  Hug
С малко закъснение, ама сега изгледах сериите от седмицата.
Кралице мерси за темата. Страхотна е.   bouquet
Една от причините да харесвам Листопад е тази тема и всички неща, които разискваме и обсъждаме тук. За това благодаря на всички, които правят темата така интересна.  Hug
Сега за Али Ръза. Това неговото не са толкова сръдни, колкото осъзнаването и болката от това, че децата му не се по-добри от Ферхунде. Tired
Спомням си сцената, когато Ферхунде току що дошла като нова снаха отиде да говори с него и той я изгони като не изслуша обясненията и и каза, че неговите деца никога не биха постъпили като нея. Според мен сега той си плаща за високомерието си и тежките думи, които каза тогава. Confused
Ама, както беше писал някой назад в темата, децата са повече деца на времето, в което живеят отколкото на родителите си. За това според мен е несправедливо да се обвиняват само родителите за провала на децата. Thinking
За реакцията на Хайрие към Лейля, е типична за нея. Тя е жена, която гледа там където има изгода. Окото и все гледа към материалното. Сега Неджля е силната, тази дето има пари, къща, успешен бизнес. Така, че е нормално за Хайрие да подкрепя нея и да се нахвърля срещу Лейля. Whistling
За това, че не са се отказали от Шефкет, Кралицата много добре го е обяснила. Дори и да ги съсипе, Шефкет винаги ще остане синът, наследника на фамилията, а дъщерите са просто "чужди деца", на които Хайрие да мрънка и да се оплаква, колко несправедлив е живота към нея.  Flutter

# 101
  • София

Красива , както винаги  Crazy

# 102
Дениз /Ферхунде/ е прекрасна в новите си снимки Simple Smile а те към новият и сериал ли са?

# 103
Дениз /Ферхунде/ е прекрасна в новите си снимки Simple Smile а те към новият и сериал ли са?

Да. Peace За сериала "Iffet".

В понеделник е първата серия на новият сериал с Гьокче Бахадър "Sensiz Olmaz" от 20.00ч. по  Шоу тв.

# 104
  • София
Не съм много сигурна , че са точно от новия и проект , но може и да са свързани пряко.

Съдя по визията която излъчва от фрагмана - никак не е същата

Iffet - 17 септември / събота/ 20:00 ч Star Tv

Общи условия

Активация на акаунт